Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Montekrista.back @ 2023 05 23, 16:06)
<p>Taip, ale va kai kas įvardijo darbą kaip arimą smile.gif</p>

as komentuoju tavo zinute ir ka tu parasei, o ne kazkas kitas kitam kontekste biggrin.gif taip dauguma darbu yra arimas, todel keista, kad tai, ka vyras prisiima sau kaip pareiga ir norma, moteris stengiasi is jo atimti, kad kazka irodytu?
ka tu nori irodyti, kad sugebi arti irgi? ar savo verte pakeli taip ar ka?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 23, 16:23)
butent labai teisingai.
Daugumos realybe tokia kad abiem reikia dirbti, ne visi gabus verslui ar turi iskirtines porfesijas, nu bet tai kam neigti savo realybe? kam kabinetis prie tu, kurie gali sau leisti nedirbti? Juk daryti kazka savo seimai, mylimam vyrui, vaikam, tai turetu buti laime, o ne kancia gi.

As tai specialiai dabar teletabėms kišu savo gqlimybę nedirbti, nes jos istisai tyciojosi is to, kad tarp darbu kazkada ofisa valiau, kad nesedeti namie biggrin.gif
Jos po siaj dienai turi dirbti, o as ne. Nu ir kas dabar juokiasi paskutinis? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 05 23, 16:18)
<p>nu žinoma, moterys žindo iki mokyklos biggrin.gif</p><p>Monteverte, kuo dirba tavo vyras, kad išlaiko tave ir uždirba bent 4 tūkstančius? </p>

vyras mano rata ar tepalus irgi ne metus laiko keicia. biggrin.gif
Bet jei kalbam apie airiska mokykla, tai beveik taip, o jei ne vienas vaikas?

kodel ji tau turi sakyti, kur jos vyras dirba? Majos pasiklausk, ji tau tuoj pateiks pvz kiek zmoniu jos aplinkoj tiek uzdirba biggrin.gif ar tu sakai, kad cia nereali alga Lietuvoje?

siaip mano brolis dar daugiau uzdirba, jis statybu versle, jo zmona irgi nedirba, ji saunuole is kart pries susituokiant pasake savo salygas, sako as nenoresiu dirbti niekad ir gyvena sau laimingai. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2023 05 23, 16:18)
kiek jai ta sjau aiškinta
ji tuoj rėks: tu uždyyyyrbk ir pasaaaaamdyk biggrin.gif
na neduota žmogui išmąstyti giliau, suprasti lyčių skirtumus ir t.t. Todėl tokios ir bėgioja po visokius its a shame not pride paradus biggrin.gif

tai zinoma galima pasamdyti, tik manau i aukles vaiku rinkosi moteri, jos vaiku darzelyje irgi moterys irgi dirba, o santechnikas, elektrikas, mechanikas pasamdytas vis tiek bus vyras biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

deja, zmones su isplautom smegenim. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2023 05 23, 16:21)
Faktas.
Ji gi pati rase, kad vyra rinkosi pagal birkos dydi.
Man net mintis nebutu šovusi I gqlva, kad  pagal tai galeciau rinktis vyra  biggrin.gif  biggrin.gif  Koks siaubas is tikruju...o kodel ne meile svarbiausia, o dešrelės dydis?

nu as nei nesapnavau apie tokias motyvacijas lotuliukas.gif net moteru nesutikus, kuriom tai butu taip svarbu. Jei viduinis dydis visiskai pakanka, nebent nori buti ten traumuota unsure.gif esme ne dydis, o savininkas.

Atsakyti
MB irgi dirba. Daro valgyti, pusrycius pietus, vakariene, tvarko kambarius. Jeei cia ne darbas tai ga kuri nori ateiti ir padirbti? Cia kai kurios u dyka mielai sake dirba, nes jos rabotjagos dirbti joms malonu
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 23, 16:51)
esme ne dydis, o savininkas.

Zekai prisisiuva shratu
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 05 23, 16:21)
ir kur jūs tuos mėmes radot, kad vaikais nesugeba rūpintis? Nieko keisto, kad vienas prasigėrė, kitas po darbų nualpęs guli ir nieko nebegali, o trečias namo parvelka savo pilvūzą tik paėst biggrin.gif 

kas tau kur sake, kad nesugeba?? blink.gif Mano vyras kuo puikiausiai sugebejo pasirupinti kudikiais net, tiek, kad neturi papu, kur pienas gaminasi. Tai kazkaip man begti i darba, jam pasilikti su kudikiu atrode ziauriai nelogiska. Ir galu gale kodel as buciau norejusi???? cia itpo duoda tau gvenimas sansa smagiai gerai pagyventi, o tu savonoru atsisakai? Man smagiausias gyvenimo periodas buvo buti su svao kudikiais namie wub.gif
Cia pagal jusu teletabine antilogika gal ir normalu ir smagu, kai pareigas susikeiciat, nezinau. As buciau apsiverkusi, jei man butu reikeje palikti kudikius ir eiti dirbti, kaip kokiai naslaitei, vienisai mamai. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 23, 16:51)

nu as nei nesapnavau apie tokias motyvacijas lotuliukas.gif net moteru nesutikus, kuriom tai butu taip svarbu. Jei viduinis dydis visiskai pakanka, nebent nori buti ten traumuota unsure.gif esme ne dydis, o savininkas.

Uztat ji ir deda galvą už dulkinimąsi ne mylėjimasi, nes nezino kas tai yra isteketi uz vyro is mwilės.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 05 23, 16:23)
Būtent, moterys bunka namie, ką įrodo ir SM asmenybės biggrin.gif </p><p>Susirastų veiklos malonios, o tuo pačiu ir užsidirbtų, nereiktų stebėtis, kad kažkas deimančiuką, kilimą ar baseiną sau gali leisti nusipirkti biggrin.gif</p>

Kas cia nedirba desimtemciais?

O tu kiek jau deimantu, kilimu tokiu ir baseinu isigijai? bigsmile.gif

Bunka zmones tikrai ne nuo darbo neturejimo, paprasciausiai vieni zmones bunka, degraduoja, o kiti randa budu tobuleti visur. mirksiukas.gif

as dirbu praktiskai visa gyvenima, jau nuo 16m vasarom dirbdavau, iskyrus tuos metus, kol vaikai maziukai buvo, bet negaliu siu dalyku isigyti, nors is kitos puses neturejau ir tokio noro ar tikslo, manes tai nei zavi, nei laimes kokios suteiktu. Va pirtis ir jacuzzi tai plannuose. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 23, 16:55)
kas tau kur sake, kad nesugeba?? blink.gif Mano vyras kuo puikiausiai sugebejo pasirupinti kudikiais net, tiek, kad neturi papu, kur pienas gaminasi. Tai kazkaip man begti i darba, jam pasilikti su kudikiu atrode ziauriai nelogiska. Ir galu gale kodel as buciau norejusi???? cia itpo duoda tau gvenimas sansa smagiai gerai pagyventi, o tu savonoru atsisakai? Man smagiausias  gyvenimo periodas buvo buti su svao kudikiais namie  wub.gif
Cia pagal jusu teletabine antilogika gal ir normalu ir smagu, kai pareigas susikeiciat, nezinau. As buciau apsiverkusi, jei man butu reikeje palikti kudikius ir eiti dirbti, kaip kokiai naslaitei, vienisai mamai. unsure.gif

Supratau...
Ji istekėjusi ne is meilės, vaikai gimę ne iš meilės....
Todel ir nesupranta kodel vaiku negalima numesti svetimiems.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 05 23, 16:52)
MB irgi dirba. Daro valgyti, pusrycius pietus, vakariene, tvarko kambarius. Jeei cia ne darbas tai ga kuri nori ateiti ir padirbti? Cia kai kurios u dyka mielai sake dirba, nes jos rabotjagos dirbti joms malonu
Papildyta:
Zekai prisisiuva shratu

Mano namuose robotas plauna ir valo grindis. Indaplove indus, skalbianke skalbinius.. Pusryciu, pietu, kartais vqkaruenes isvis nedarau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 23 gegužės 2023 - 16:09
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 05 23, 16:27)
Be abejo, jei nenori dirbti, vyras uždirba pakankamai, kad normaliai gyventi (NORMALIAI, ne egzistuoti verkiant, kad maišeliai, o dieve, dabar PC kainuos po 3 centus, kaip reiks šūdus rinkt????), esi TIKRA, kad jis gyvens tiek kiek tu ir neliksi basa jam mirus ar išėjus aps kitą-pirmyn. Valio. </p><p>Deja, realybė tokia, kad vyrų, galinčių tiek uždirbti neužtenka tokiam kiekiui tinginių, nenorinčių savęs realizuoti  bobų biggrin.gif 

Tavo mastymas toks steriotipinis isgasdintos moterytes kilusios is skurdo, nepyk, bet tai labai rysku. Dauguma musu tokios buvo, as nieko nesakau ir mano tevai ne prabangoje gyveno, kapeikas skaiciavo ir as sunkumu maciau ir as maniau, kad moteriai reikia arti lygiai su vyru, nes nelabai kitu daug pvz buvo tuo metu, mus gi taip augino sovietmeti, lygybe doh.gif , nu bet 2023 uz lango matom pasauli, matom kaip imanoma. Ir jei tau reikia, kaip ir man beja, dirbti, kad islaikyti tam tikra gyvenimo buda, tai nereiskia, kad yra kazkas blogo tame, jei moteris neis dirbi doh.gif Mes tai daug klaidu pridarem, buciau protingesne, seniai nebutu reikeje dirbti, jau ir nama butumem tureje, nu bet gyveni ir mokaisi.

Bet nereikia cia tu baimiu kisti apie negalejima rasti darbo ar save issilaikyti, nezinau nei vienos mirusios is bado, kai vyras palieka, o zinau tokiu ,kurias vyrai islaike. biggrin.gif

nu jei visa gyvenima gyveni pasiturimai, butu labai keista bijoti senatves, kad liksi skurde. Taigi investuoji kazkur, isigyji NT ir t.t. Pasitiketi valstybine pensija mazu maziausiai reiktu, o vyrui mirus buna kazkokia nasles pensija kiek zinau. Be to yra gyvybes draudimai, mes abu apisdraude namo sumai bent jau smile.gif

Pas mane niekad nebuvo baimes, kad saves negalesiu islaikyti. ant kiek turi nieko nemoketi, niekur neisgaudyti, kad nesugebeti rasti darbo? vis tiek iki santuokos, vaiku igauni kazkoki issilavinima, ar turi darbo praktikos. Tai koks turi buti atgrubnagis, kad nesugebeti nieko dirbti? blink.gif net be issilavinimo pilna darbu, atvykau i Airija pirma karta radau darba per koki menesi, antra kart is kart jau pries atvykstant buvau susitarusi, nes jau pazinciu turejau, po 8 metu nedarbo, nu kas cia tokio dirbti as niekaip nesuprantu???? Suprantu Lietuvoje gal sunkiau vienisai mamai, nu bet pasaulis atviras siais laikais. bet ir tai ziurek Amadeja liko viena ismesta is namu, sake buvo sunku, isgyveno kazkaip. Nu ne saloje negyvenamoje gi gyveni, rankas , kojas galva turi, jei jau sugebejai vaikus auginti, tai sugebesi beveik bet ka. mirksiukas.gif

kokia turi buti traumuota, kad manytum, kad realizuoti gali save tik per darba, kur tau moka pinigus???
mano puske pvz jos vyras verslininkas, ji nedirbo jokio darbo, bet ji kiek viskuom uzsieme, rankdarbiais, rubu siuvimu modeliavimu(cia ne klientam, tik sau del malonumo), aksesuaru gamyba, dalyvavimu paroduose ir t.t. paskui issiskyre, jau su 4 vyru dabar, bet jai niekad nereikejo gyvenime sunkiai dirbti, jau ir paseno, bet ir toliau ja vyrai islaiko, o ji dirba savo malonumui kazka, kas dazniausiai mazai finansines naudos duoda biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 05 23, 16:33)
<p>Man, man pvz dzin, jei kažkas nusiperka kokį deimantą ar kilimą už kažkiek. O va jums skauda. Koks čia principas-pavydo? biggrin.gif Bl burbai paprastas šuo už pusantros štukės jau atrodo vajėzus kokia prabanga biggrin.gif Tai va tokiu atveju ir sakau-eik ir užsidirbk, nereiks kitiems pavydėti. </p>

nezinau kas tas jums, bet nepastebejau, kad nors kam del to skaudetu kazkaip smile.gif Moonte pasigyre, bobute atsimenu labai nusistebejo del kainos, man irgi pasirode keista, kitiem irgi nariam keista buvo, na ne mano stilius ir skonis, bet tik tiek. Jei kam tai atrodo gera investicija, tai ju reikalas. As kitur tokia suma isleisciau biggrin.gif Man svarbiau santarve seimoje, sveikata, rami aplinka, gamta, sodas , darzas. Va jei kas parodytu koki turi grazu soda, gal ir uzpavydeciau biggrin.gif bet ir tai neskaudetu, tik pasidziaugciau del kitu. Saunu, kai zmones sugeba daug uzdirbti, bet jau tokiu metu mazdaug zinai savo galimybes ir tusciai nesvajoji apie milijonus biggrin.gif

kur tu cia ta skausma iziuri vis ar savo emocijas projektuoji vel?
Burbanti tikrai nesake, kad suo uz pusantro tukstancio prabanga nekurk biggrin.gif
zmones kazka pasako ne del pavydo, ar del to kad jie tiek neturi, o paprasciausiai kartais del kvailo pinigu isleidimo, ypac, kai jie turi daugiau. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2023 05 23, 16:58)
Uztat ji ir deda galvą už dulkinimąsi ne mylėjimasi, nes nezino kas tai yra isteketi uz vyro is mwilės.

na kiekvienam savo gal unsure.gif svarbiausia jie gerai abu tuose santykiouse jauciasi, sako pragmatiski santykiai daznai tvirtesni nei is meiles biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2023 05 23, 17:03)
Supratau...
Ji istekėjusi ne is meilės, vaikai gimę ne iš meilės....
Todel ir nesupranta kodel vaiku negalima numesti svetimiems.
Papildyta:

Mano namuose robotas plauna ir valo grindis. Indaplove indus, skalbianke skalbinius.. Pusryciu, pietu, kartais vqkaruenes isvis nedarau.

Jau zhiurek roboto lovoje, vyras sensta
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 05 23, 17:38)

Iki kol jis pasens iki tavo metu, tai dar 20 metu praeiti turi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 23, 17:30)

zmones kazka pasako ne del pavydo, ar del to kad jie tiek neturi, o paprasciausiai kartais del kvailo pinigu isleidimo, ypac, kai jie turi daugiau.

Montekeista skaito save turtinga. As saves neskaitau turtinga. As tik turiu gqlimybe nedirbti, turiu galimybe vaikui duoti mokslus, kad jam studentaujant nereiktu ne tik imti paskolos, bet ir dirbti nereiketu. Cia yra tik galimybės , o ne turtingumas.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 05 23, 17:38)

ne tam asmeniui rasai, cia montekristai pysius svarbiausia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2023 05 23, 17:46)
Montekeista skaito save turtinga. As saves neskaitau turtinga. As tik turiu gqlimybe nedirbti, turiu galimybe vaikui duoti mokslus, kad jam studentaujant nereiktu ne tik imti paskolos, bet ir dirbti nereiketu. Cia yra tik galimybės, o ne turtingumas.

Nu tikrai keista, kai ji galvoja, kad jai kazkas gali pavydeti pirkinio siuo atvejo suniuko uz 1500e ar kilimuko ar deimantu. biggrin.gif
As siaip pries visus tuos veisliniu suniuku pirkimu, bet cia kita tema. nu bet suma 1500 tikrai nera didele, net 15000 nera didele siais laikais. Nu va jei turetu pajamas pasyvias virs milijono kasmet, tai jau yra kazkas kuo galima pasigirti ir didziuotis biggrin.gif
O del galimybiu butent mes visi renkamas, kas mum svarbiau, kas yra prioritetas, zinoma, galima dirbti ir palikti vaikus auklem ir tureti siek tiek daugiau pinigu, bet manau tas periodas svarbiau vaikam tureti mama salia, o ne prabangius zaislus. nebent jau badas gresia. unsure.gif
Atsakyti