dėl vandens nzn, bent jau rudenį (berods) su šunininkais kai socializuodavom šunis Vingio parke, irgi buvo taip apsukti. Kurį laiką negalima naudotis, gal kokia sutartis su kuo nutraukta, nzn.
nu mano didžioji jau tikrai tokia, kuri savęs nenuskriaus, nėra ypatingai meilus šuo, tikrai šiaip sau nesibučiuos, daugiau naudos sau žiūrinti, bet ir tai negali sakyti, kad totali egoistė

nu mano didžioji jau tikrai tokia, kuri savęs nenuskriaus, nėra ypatingai meilus šuo, tikrai šiaip sau nesibučiuos, daugiau naudos sau žiūrinti, bet ir tai negali sakyti, kad totali egoistė
ar jai tik malonu buvo kartu į kalnus kopti? jai sutrindavo pėdas, manau ir sąnarius, raumenis gal skaudėjo, bet ji vis tiek ėjo, iki pat viršūnių (su panešimais, aišku, kur pavojinga). Arba pvz. su irklentėmis, kai mane užspaudė laivas, aš užsukau į meldyną, tai ji šoko nuo vyro lentos manęs gelbėti. Juk kam, kai pagalvoji? Vyras tai lieka, pragyventų ir be manęs. Bet visgi, šuo yra ištikimas ir dėkingas. taip pat ir labai azartiškas, tą rodo kalnų kopimo pavyzdys. Jai ne kelionė, jei viršūnė nepasiekta.
tavo šuo kenčia nuo išsiskyrimo nerimo sindromo, natūralu, kad ėjo paskui. Apskritai šuo seka šeimininką (sena tokia tavo, kad viską skaudėjo? Gal jau tokio amžiaus nereiktų tampytis po kalnus) ir čia normalu, nes žmogus yra gaujos galva, vadas.

nu va ir išaiškėjo gyvūnų kankintoja

kaip galima neimti šunio į gamtą??? kaip??? kam jį iš viso tada turėti?

nu va ir išaiškėjo gyvūnų kankintoja
kaip galima neimti šunio į gamtą??? kaip??? kam jį iš viso tada turėti?būtų mano valia, tokie debilai būtų kalinami
ojei, pilna priežasčių: šuo gal po traumos narvo režime? Gal rujoja? Gal ta šeima po pasivaikščiojimo iškart varo ten, kur su šunimis negalima, o gal jie iš kito miesto ir šuo liko su kitais žmonėmis jų name? gal gal gal.
O psichiškai sveikas šuo tikrai moka ir gali būti vienas. Štai tu seną šunį, kuriam skauda, tempi į kalnus, tai didelio supratingumo tikrai nerodo....Tik tavo egoizmą ir šuns nerimo sindromą.
kaip normalūs, sveikas šuo gali norėti likti namie, jei šeimininkas išeina į gamtą?
tu gal durna? be abejo, kad ėjo tik kol buvo jauna, nors bent į vieną viršūnę įlipo pati iki 13 m.
tu šneki kaip žmogus protiškai neįgalus arba gyvenime neauginęs šuns

kaip ir rašiau, esi tiesiog kūrėja, pasakorė, nes ar įmanoma taip nusišnekėti?

Papildyta:
<p>O psichiškai sveikas šuo tikrai moka ir gali būti vienas. Štai tu seną šunį, kuriam skauda, tempi į kalnus, tai didelio supratingumo tikrai nerodo....Tik tavo egoizmą ir šuns nerimo sindromą.</p>
tai ir nesakoma tada tarsi su priekaištu: "o tu savo namie palikai". Tada sakoma: mes kitą kartą pasiimsime savo šuniuką, dabar negalėjome. Arba nesakoma nieko, nekreipiamas dėmesys, nes nu jei negali, tai negali!
tavo šuo ŽINO, kad išvarot į gamtą? Šeimininkai nori, sprendžia, ne šuo. Tu nežinai tų žmonių situacijos, pati tempdama šunį, kuriam, kaip pati rašei, gal ir skaudėjo, į kalnus. Iš savo egoizmo.
O jau dėl reikalavimo, kad kažkas sakytų būtent tuos sakinius, o ne kitus-tai net nesivelsiu, absurdas
Mes visad imam šunis su savimi, kai galim, bet jei šuo kentėtų skausmus, būtų senas, tikrai neversčiau jo eiti su mumis n kilometrų.
Gal but yra instinktuose aukotis matyt del auksciau hierarchijoje esancio, del seimininko. bet buna, kad net svetima zmogu puola gelbeti, nebent jie visus zmones laiko aukstesniais hierarchijoje, yra video, kur pvz gatvinis suo puola nusikalteli, kuris nori apiplesti einancia moteri ar pan.
arba kaip pas skursdes, bites instinktuose auktois del bendruomenes.
bet buna visai tokiu sunkiai paaiskinamu vien hierarchija, pvz bufalo gelbeja vezli, apvercia ji atgal ant koju ir pan
Papildyta:

bet apskritai kalbant, tai taip, šiais copy paste kapitalistiniais nuo amerikos laikais viskas yra tiks verslas ir pinigas, o žmogus - nulis
nu daug ka is ten galiu suprasti, nu bet kad kamstelius paima prekeviai nu cia jau virs visko, kazkoks issityciojimas is zmogaus.
kaip bebutu vanduo turi buti nemokamai prieinamas visur. kas nores nusipirks is buteliuko, bet turetu buti ir gertuves nemokamam vandeniui ypac vasara lauke.
sneka sneka apie uzterstuma gamtos, aplinkos ir paskui skatina vienkartiniu buteliuku pirkimus.

taip, mano šuo skiria kur einama su reikalais, o kur su pramoga

aš netempiu, man tik lengviau būtų palikus, bet šuo nori
tas, kas atsakingai augina šunis, juos stebi, o ne palieka valandų valandas vieniems kankintis uždarytiems, žino, kad pavargęs šuo, laimingas šuo
užtat mano šunys niekada nieko nesugraužė, nenumetė, nesudaužė, nereikia jiems sėdėti aptvaruose, narvuose, nereikia loti pro langus žiūrint ar už vartų tupint
jie pas mane šalia: darbe, namie, nes aš tai sau galiu leisti, ne taip kaip durniai egoistai įkalinantys ir paliekantys
nu bet iki dabar nuo rudens jau gal galejo sutvarkyti? arba tada nedrausti zmonem savo atsinesti.

o cia ir savo neduoda, ir kranai uzsukti ir nusipirkti neina, kazkokie absurdai.
Sulyginaai gyva daikta su metalo gabalu, sakau kad tiems myletojam gyvunai tik vartojami daiktai.
Taip automobilis isigyjamas del ASMENINES NAUDOS, o ne del meiles auttomobiliams.
Ciaa del zmonos dar priekaistavo...
As zmona nepirkau pas veisejus, tada priekaistaut galetumet.
Aplamaai ash nesu jos pirkes. Kai isigysiu kokiu vergu tada prashom priekaishtaut