Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

bet jis tą vadina "ne egoizmu"
kaip tik tai egoizmas, kai slepiamasi už šuns, šuo statomas į pavojų, sužeidžiamas, žūsta net

Taip žinoma egoizmas, žmonės bendrai naudojasi gamta, gyvūnus naudoja maistui, darbui, apsaugai, pramogom ir t.t man svarbu, kad tame santykyje ir gyvunui būtų geros sąlygos bent. Nes jei nesinaudotu, tai nei neaugintų,  jie neegzistuotų.

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 24, 10:51)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Monteverte" data-cid="73074861" data-time="1684914027"><div><p>bet jis tą vadina "ne egoizmu"
kaip tik tai egoizmas, kai slepiamasi už šuns, šuo statomas į pavojų, sužeidžiamas, žūsta net</p></div></blockquote><p>Taip žinoma egoizmas, žmonės bendrai naudojasi gamta, gyvūnus naudoja maistui, darbui, apsaugai, pramogom ir t.t man svarbu, kad tame santykyje ir gyvunui būtų geros sąlygos bent. Nes jei nesinaudotu, tai nei neaugintų,  jie neegzistuotų.</p><p></p>

Apskritai visa augalija, gyvūnija ir žmonija yra egoistai grubiai tariant. Aukojimasis galimas pagrinde tik dėl šeimos nario, mylimojo. Nenagrinėjim saujelės filantropų ir pan. Ir šiaip tai vadinama turėtų būti išlikimu, kova už būvį, siekiu gyventi, o ne egoizmu. Kvailas terminas iš tikrųjų. Bet koks augalas norės nustelbti kitą, kad tik pats išliktų. Bet koks gyvūnas norės suėsti kitą ar pabėgti nuo stipresnio, kad išliktų. Bet koks žmogus paaukos kaimyno vaiką, tik ne savo, jei reikės rinktis. Bet koks žmogus geriau turės nors ką, nesvarbu ką, vaiką, žmoną, šunį, kad neprotėtų visiškai vienui vienas.
Atsakyti

Kuo toliau tuo durniau darosi mūsų civilizacijoj, čia apie vakar koncertą, kaip suprantu Vilniuje ir geriamąjį vandeni.

Nenorėčiau į koncertą tokiomis sąlygomis.

https://m.facebook.c...083378&sfnsn=mo

Atsakyti
Idomucia po mirties supras kas tai yra ir žinau, kad jis geriau norės būti blondinės mylimu, puošiamu šuniuku, matyti pasaulį, džiaugtis maitinimosi momentu, džiaugtis prisilietimais ir t.t. Nei būti tiesiog dvasia...
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 24, 11:01)
<p>Kuo toliau tuo durniau darosi mūsų civilizacijoj, čia apie vakar koncertą, kaip suprantu Vilniuje ir geriamąjį vandeni.
</p><p> Nenorėčiau į koncertą tokiomis sąlygomis.</p><p></p><p> <a data-ipb='nomediaparse' href='https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0aDWjDyUoKgT8YeyRxrti5Z5J2y1ifFPwf2HWUac8HWLHezhJP8EvZxdyXpbuZEg9l&id=1574083378&sfnsn=mo'>https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0aDWjDyUoKgT8YeyRxrti5Z5J2y1ifFPwf2HWUac8HWLHezhJP8EvZxdyXpbuZEg9l&id=1574083378&sfnsn=mo</a></p>

Kokiomis sąlygomis? Man nieko nerodo. Pirmadienį buvo koncertas, buvau, viskas normaliai. Nors ir vakar gal kas buvo, nežinau
Atsakyti

Apskritai visa augalija, gyvūnija ir žmonija yra egoistai grubiai tariant. Aukojimasis galimas pagrinde tik dėl šeimos nario, mylimojo. Nenagrinėjim saujelės filantropų ir pan. Ir šiaip tai vadinama turėtų būti išlikimu, kova už būvį, siekiu gyventi, o ne egoizmu. Kvailas terminas iš tikrųjų. Bet koks augalas norės nustelbti kitą, kad tik pats išliktų. Bet koks gyvūnas norės suėsti kitą ar pabėgti nuo stipresnio, kad išliktų. Bet koks žmogus paaukos kaimyno vaiką, tik ne savo, jei reikės rinktis. Bet koks žmogus geriau turės nors ką, nesvarbu ką, vaiką, žmoną, šunį, kad neprotėtų visiškai vienui vienas.

Kaip ir šunys, kurie veikia tik pagal principą, naudinga jam kažkas ar ne :) Nors aš visgi manau, kad šalia to yra ir kilnesnių dalykų.

Atsakyti

Taip, tik svarbu, kad tas išnaudojimas būtų simbiozinis, ne parazitinis ir viskas bus gerai.

Kad ir paimkim karvę, jei ja žmogus rupinadi, augina, matina, kad pasimelžia pieno nemanau, kad tai kažkas baisiai bloga. Bet jei kankina negydo laiko blogomis sąlygom, duoda bloga maistą ir t t čia jau negerai. Arba šuniuką, taip daugumai tikrai nebūtina turėti šunes dabar dažniausiai tik pasidžiaugimui, bet jei jis aiginamas sveikai, su juo užsiimama taigi abiem gerai ir šuniukui ir žmogui.

Manau neišvengsime gyvenime to egoizmo, svarbu kad tas egoizmas neliptų kitiem per galvas ir nedarytų vien tik žalos.

Atsakyti

Idomucia po mirties supras kas tai yra ir žinau, kad jis geriau norės būti blondinės mylimu, puošiamu šuniuku, matyti pasaulį, džiaugtis maitinimosi momentu, džiaugtis prisilietimais ir t.t. Nei būti tiesiog dvasia...
Papildyta:
Kokiomis sąlygomis? Man nieko nerodo. Pirmadienį buvo koncertas, buvau, viskas normaliai. Nors ir vakar gal kas buvo, nežinau

Draugai, kolegos, bičiuliai, artimieji, 

vaizdas iš vakarykščio koncerto. Didelis, stiprus renginys, bet čia Rammstein komandos dėka. Tuo tarpu vietinis organizatorių flangas pateikė nemažai keistų staigmenų, bet pakalbėkim apie vieną iš jų. 

Čia yra geriamo vandens kranas. Tokių Vingio parke bent keli. Vandenį, kaip žinia, į teritoriją įsinešti griežtai draudžiama, nes draudžiama. Organizatoriai suoks apie pasaulines praktikas, aš apie esminius žmogiškumo principus. Bet tarkim... 

Eilės nusidriekė didžiulės, nes kažkas nepagalvojo, jog tokioje masėje žmonių interneto pasiekiamumas bus nulinis, o tai išmuš ir kortelių skaitytuvus. Prie barų susidarė komiškos eilės, nes barmenai komiškai mojavo tais aparatais į dangų negalėdami nuskaityti skatikų. 

Ir tada pamatau tokį vaizdą – čia yra geriamo vandens čiaupas miestiečiams, kurį kažkas tiesiog užvyniojo juoda plėve, kad visokie plebėjai nesugalvotų nemokamai vandens ryti taip padarydami neatitaisomų nuostolių organizatoriams, kurie už 0,5L vandens sugalvojo plėšti visus 3 eurus. Ir dar kamštelį atimdami, nes „valdžia taip liepė“. 

Draugai, kolegos, bičiuliai, artimieji, klausimas jums – ar viskas čia gerai? Ar tikrai tas pelnas svarbesnis už sveikatą? Ar tai išvis legalu? Gal aš persūdau? Ar tikrai tokia masė žmonių neturėtų būti aprūpinta bent keliais nemokamo geriamo vandens punktais?

Ačiū už nuomones ir pasvarstymus. Atsiprašau už emocijas, toks laikas.
Atsakyti

Papildyta:

Ramšteinų. Buvo maniškis, patiko labai.

Atsakyti

Kaip ir šunys, kurie veikia tik pagal principą, naudinga jam kažkas ar ne :) Nors aš visgi manau, kad šalia to yra ir kilnesnių dalykų.

Kiek iv video matau apie gyvūnus dabar tai tikrai idomu daug kartų šuo aukojasi dėl šeimininko, panašu pas juo tai instinktuose.

Atsakyti

Kiek iv video matau apie gyvūnus dabar tai tikrai idomu daug kartų šuo aukojasi dėl šeimininko, panašu pas juo tai instinktuose.

nzn kas ten konkrečiai kur aukojasi.

Instinktuose šunys veikia pagal naudinga/nenaudinga/gaujos ir hierarchijos principais.

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 24, 11:06)
Kad ir paimkim karvę, jei ja žmogus rupinadi, augina, matina, kad pasimelžia pieno nemanau, kad tai kažkas baisiai bloga. Bet jei kankina negydo laiko blogomis sąlygom, duoda bloga maistą ir t t čia jau negerai. Arba šuniuką, taip daugumai tikrai nebūtina turėti šunes dabar dažniausiai tik pasidžiaugimui, bet jei jis aiginamas sveikai, su juo užsiimama taigi abiem gerai ir šuniukui ir žmogui.</p><p></p><p>Manau neišvengsime gyvenime to egoizmo, svarbu kad tas egoizmas neliptų kitiem per galvas ir nedarytų vien tik žalos.</p>

Taip. Va pvz. Buvom Užutrakėje. Šalia atėjo šeima su dviem mažais vaikais. Mama žiūri mūsų šunis ir sako vienam vaikui: tu savo tokį namie palikai...
WTF? blink.gif Visų pirma, toks vaizdas atsakomybė už šunį perkelta vaikui, kuriam gal 4-5 metai. Antra, kaip galima turint šunį, visai šeimai išvažiuoti į gamtą, o šunį palikti? Nesvarbu, kad ir ne vieną, su seneliais kokiais, bet vis tiek. Nes jei tas šuo sirgtų ar pan., tai nemanau, kad sakytų tokį sakinį iš viso. Taip ir sakytų: o mūsų serga, negalėjo važiuoti kartu.
Va tokie žmogystos man žmogaus vardo neverti. Bukapročiai, kuriems atrodo, kad reikia visko: ir mažų vaikų, ir mažų šunų
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 24, 11:07)
Čia yra geriamo vandens kranas. Tokių Vingio parke bent keli. Vandenį, kaip žinia, į teritoriją įsinešti griežtai draudžiama, nes draudžiama. Organizatoriai suoks apie pasaulines praktikas, aš apie esminius žmogiškumo principus. Bet tarkim... </div><div>
</div><div>Eilės nusidriekė didžiulės, nes kažkas nepagalvojo, jog tokioje masėje žmonių interneto pasiekiamumas bus nulinis, o tai išmuš ir kortelių skaitytuvus. Prie barų susidarė komiškos eilės, nes barmenai komiškai mojavo tais aparatais į dangų negalėdami nuskaityti skatikų. </div><div>
</div><div>Ir tada pamatau tokį vaizdą – čia yra geriamo vandens čiaupas miestiečiams, kurį kažkas tiesiog užvyniojo juoda plėve, kad visokie plebėjai nesugalvotų nemokamai vandens ryti taip padarydami neatitaisomų nuostolių organizatoriams, kurie už 0,5L vandens sugalvojo plėšti visus 3 eurus. Ir dar kamštelį atimdami, nes „valdžia taip liepė“. </div><div>
</div><div>Draugai, kolegos, bičiuliai, artimieji, klausimas jums – ar viskas čia gerai? Ar tikrai tas pelnas svarbesnis už sveikatą? Ar tai išvis legalu? Gal aš persūdau? Ar tikrai tokia masė žmonių neturėtų būti aprūpinta bent keliais nemokamo geriamo vandens punktais?</div><div>
</div><div>Ačiū už nuomones ir pasvarstymus. Atsiprašau už emocijas, toks laikas.</div>

aa, man neaktualu smile.gif aš negerinėju praktiškai kažkur lauke, nes kadangi daug vaisių, daržovių valgau, man net nesinori smile.gif
bet apskritai kalbant, tai taip, šiais copy paste kapitalistiniais nuo amerikos laikais viskas yra tiks verslas ir pinigas, o žmogus - nulis
Atsakyti

:D ne, nu jei šuo negali vienas pabūti pusdienio, tai aina nafik :D Su seneliais palikt :D:D 

jei šuo traumuotas,  kenčia nuo išsiskyrimo nerimo, reikia tuo klausimu dirbti, o ne lialiakinti apie...senelius šuniui :D

Atsakyti