Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(uarda @ 2023 08 26, 12:42)
O kas tuos mokescius apmokes? Tu! Mokesi brangiau uz manikiura, uz sporto sale, uz baldus, kirpejai, fotografui ir t.t.
Tu ka manai, kad mokesciu didinimas taves nepalies?

Nu tai super, žinosiu, kad dalis mano sumokėtos sumos nueina mokytojų, gydytojų, policininkų algoms. Sporto salės sakai irgi slepia mokesčius? Man atrodo, jau nėra tokių kurie grynais ir be čekiuko priima, nebent rusy kur. Tai kad manikiuras ir kirpykla pas mus jau kaip kitose ES šalyse ir taip kainuoja ir net brangiau, kur jau ten bekelti tuos įkainius. O mašiną garažiuke susiremontuoti irgi nepigiai kainauoja, bet viskas nugula garažiukininkų kišenėse, o jų vaikai lanko mokyklas, kurias apmoka biudžetas iš sąžininkai mokančių mokesčius.
Papildyta:
O ką tu siūlai? Kaip pakelti biudžetininkams algas? Labai lengva kritikiuoti, bet kai reikia kažką pasiūlyti, gaunasi pšššš.
Atsakyti
Bite, o kaip tu galvoji kokius pinigus vagia politikai, kurie savo turtus užrase giminems ir pazystamiems, kad niekas nesuuostu kiek jie privogę? Iš ko jie vagia?
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 08 26, 14:36)

O ką tu siūlai? Kaip pakelti biudžetininkams algas? Labai lengva kritikiuoti, bet kai reikia kažką pasiūlyti, gaunasi pšššš.

Per padidinqmaji stikla tikrinti politikus ir valdininkus, atimri is ju tai, ka jie pavogę - biudzetas bus auksinis. Ir neuzmirsti juos sodinti uz grotu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 26 rugpjūčio 2023 - 14:04
Nu tai super, žinosiu, kad dalis mano sumokėtos sumos nueina mokytojų, gydytojų, policininkų algoms. Sporto salės sakai irgi slepia mokesčius? Man atrodo, jau nėra tokių kurie grynais ir be čekiuko priima, nebent rusy kur. Tai kad manikiuras ir kirpykla pas mus jau kaip kitose ES šalyse ir taip kainuoja ir net brangiau, kur jau ten bekelti tuos įkainius. O mašiną garažiuke susiremontuoti irgi nepigiai kainauoja, bet viskas nugula garažiukininkų kišenėse, o jų vaikai lanko mokyklas, kurias apmoka biudžetas iš sąžininkai mokančių mokesčius.
Papildyta:

Kokia tu naivi... tu nori pasakyti dabar visi mokescius mokes? , apie ka kalbame? Apie mokesciu didinima? Nori pasakyti, kad jie bus didinami tik slepiantiems mokescius?
Nu tai tu kvaila tada, jeigu apie cekiukus tik girdejai 😁
Taip, slepia ir spprto klubai. Tau naujiena?
Va pvz.:
"Viename sporto klubų mokesčių inspektoriai nustatė slepiamus mokesčius.
Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija, patikrinusi vieną populiariausių sporto klubų Vilniuje, nustatė, kad oficialiai pagal darbo sutartis treniruoklių salės prižiūrėtojais dirbę asmenys čia pat teikė trenerių paslaugas pagal verslo liudijimus
Sudariusi sutartis su treneriais, įmonė bandė slėpti darbo santykius ir išvengti mokesčių..."
Ne tik sporto klubai:
"Nieko naujo: plastikos chirurgai slėpė mokesčius"
Cia va pas tave:
"Dvi Šiaulių mieste odontologijos paslaugas teikusios įmonės pripažino apgaulingai tvarkiusios buhalterinę apskaitą ir slėpusios už implantacijos paslaugas gautas pajamas, bendra jų suma siekia ketvirtį milijono eurų, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT)."
Dar:
"Tyrimo metu nustatyta, kad Šiaulių gyventojas, dirbdamas įmonės generaliniu direktoriumi, laikotarpiu nuo 2018 m. sausio iki 2019 m. kovo mėn. tyčia apgaulingai tvarkė įmonės buhalterinę apskaitą."

Tau tik taip atrodo. Jeigu didins mokescius, tu galvoji jie is savo kisenes mokes? Tai aisku, kad vartotojams atsilieps, bent pasidomek, dabar kaip pimoke kokia atrodai.
Garaziukuose ir su verslo liudijimu remontuojami automobiliai. Neprivalo jie tau cekiukiu duoti.
Pvz. Mazinti mokescius.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2023 08 26, 16:06)
Bite, o kaip tu galvoji kokius pinigus vagia politikai, kurie savo turtus užrase giminems ir pazystamiems, kad niekas nesuuostu kiek jie privogę? Iš ko jie vagia?
Papildyta:

Per padidinqmaji stikla tikrinti politikus ir valdininkus, atimri is ju tai, ka jie pavogę - biudzetas bus auksinis. Ir neuzmirsti juos sodinti uz grotu.

Aš tau pritariu. Reikia atimti ką prisivogę, tiek politikai, tiek veslininkai. Bet dažnai sunku įrodytą tą. Bet ar nematei kaip "liaudis" ginė Uspaskį, Karbauskį, Matijošaitį? Tai kuriuos sodint, tuos, kurie buduliams neįtinka tik? Ar nejuokinga, kai tie patys buduliai, klykiantys kad valdžia vagia, kaltina Tapiną kad jis vagiančius valdžiažmogius medžioja. Dvigubi standartai vienok.
Atsakyti

Aš tau pritariu. Reikia atimti ką prisivogę, tiek politikai, tiek veslininkai. Bet dažnai sunku įrodytą tą. Bet ar nematei kaip "liaudis" ginė Uspaskį, Karbauskį, Matijošaitį? Tai kuriuos sodint, tuos, kurie buduliams neįtinka tik? Ar nejuokinga, kai tie patys buduliai, klykiantys kad valdžia vagia, kaltina Tapiną kad jis vagiančius valdžiažmogius medžioja. Dvigubi standartai vienok.

Labai lengva įrodyti, tam yra turto deklaracijos, projektų patikra ir t.t.. Tik niekas netikrina.kitaip sakant savi savus tikrina, kur kartu vagia.

Ir mokesciai eina ne automatiškai mokytojams ar policijai, eina į biudžetą iš kurio buduliai skirsto kaip jiem atrodo geriau pirma sau per visokius projektu, planus, visokiu tvorų už milijonus statymus,  tankų pirkimai, nu ir kas nubyra eikiniams darbuotojams, va dabar užsimojo ir mediciną panaikint prieinamą visiem. Dar marias pašalpinių augina. Tai apie ką kalba? Tu gal pati nelabai suvoki mokesčių ir biudžeto ir ekonomikos? Įtariu pati sėdi biudžetinėj įstaigoje nieko nesiorientuodama gyvenime ir gauni už dyka pinigus 

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 08 26, 15:52)
Aš tau pritariu.  Reikia atimti ką prisivogę, tiek politikai, tiek veslininkai. Bet dažnai sunku įrodytą tą. Bet ar nematei kaip "liaudis" ginė Uspaskį, Karbauskį, Matijošaitį? Tai kuriuos sodint, tuos, kurie buduliams neįtinka tik? Ar nejuokinga, kai tie patys buduliai, klykiantys kad valdžia vagia, kaltina Tapiną kad jis vagiančius valdžiažmogius medžioja. Dvigubi standartai vienok.

As antipolitinė biggrin.gif . Man svarbu, kad nubausti butu visi vagiantys politikai ir valdininkai.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2023 08 26, 17:58)
As antipolitinė  biggrin.gif . Man svarbu, kad nubausti butu visi vagiantys politikai ir valdininkai.

Man irgi. Tiek valdininkai, tiek politikai, tiek veslininkai, tiek mokantys vokeliuose, tiek imantys juos ir nemokantys mokesčių. Reikėjo mums teisę studijuot ir sugebėt įrodyt, kas prisivogę, kas ne. O pradėt reik nuo savęs, kai vienus vogiančius pateisini, kitus ne. Vagis yra vagis. Nesvarbu ar jis politikas ar smulkus verslininkas, nemokantis mokesčių. Bet pašnekėt lengva, kaip tai padaryt, va kur klausimas. Žmogus yra tokia būtybė, kad jo pirštai į save lenkti.
Atsakyti
Kas cia blogo slepti mokescius? Juk jie pateks i valstybes izhda ir bus ishvogti ar ishplauti ar pasidalinti. Na zhinoma ne visi, bet kuo daugiau pateks tuo daugiau bus galima ishshvaistyti.

Nebutinai tai bus pavogta natura. Gal padidins atlyginimus kokiems mokytojams kurie vis tiek nieko neishmoko. Daug galimybiu shvaistyti turta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 26 rugpjūčio 2023 - 17:57

o kam jiems kelti? na gal policija, mokytojai, kai kurie medikai dirba, bet visi kiti, tai pššš biggrin.gif
tegu dirba vadybos principu- kuo daugiau aptarnaus, bylų išspręs, klientų priims, tuo didesnė alga, tai greitai pasirodys, kad pusė jų nereikalingi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2023 08 26, 15:06)

victory.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 08 26, 15:52)
Aš tau pritariu.  Reikia atimti ką prisivogę, tiek politikai, tiek veslininkai. Bet dažnai sunku įrodytą tą. Bet ar nematei kaip "liaudis" ginė Uspaskį, Karbauskį, Matijošaitį? Tai kuriuos sodint, tuos, kurie buduliams neįtinka tik? Ar nejuokinga, kai tie patys buduliai, klykiantys kad valdžia vagia, kaltina Tapiną kad jis vagiančius valdžiažmogius medžioja. Dvigubi standartai vienok.

ne dėl to jie tą tavo Balį kaltina biggrin.gif kaltina dėl jo politinių pažiūrų, draugysčių su grybauskaitėm, valinskais, "laisviečiais" ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 08 26, 17:07)
Man irgi. Tiek valdininkai, tiek politikai, tiek veslininkai, tiek mokantys vokeliuose, tiek imantys juos ir nemokantys mokesčių. Reikėjo mums teisę studijuot ir sugebėt įrodyt, kas prisivogę, kas ne. O pradėt reik nuo savęs, kai vienus vogiančius pateisini, kitus ne. Vagis yra vagis. Nesvarbu ar jis politikas ar smulkus verslininkas, nemokantis mokesčių. Bet pašnekėt lengva, kaip tai padaryt, va kur klausimas. Žmogus yra tokia būtybė, kad jo pirštai į save lenkti.

Bet kvaila yra pirmiausia medžioti tuos, kurie pavogė vieną kiaušinį, o ne pirmiausia tuos, kurie pavogė visą vištų fermą. Nesutinki? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 27 rugpjūčio 2023 - 12:25
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 08 26, 19:57)
Kas cia blogo slepti mokescius? Juk jie pateks i valstybes izhda ir bus ishvogti ar ishplauti ar pasidalinti. Na zhinoma ne visi, bet kuo daugiau pateks tuo daugiau bus galima ishshvaistyti.

Nebutinai tai bus pavogta natura. Gal padidins atlyginimus kokiems mokytojams kurie vis tiek nieko neishmoko. Daug galimybiu shvaistyti turta

Ar gydytojams, kurie nieko nepagydo, tik skiepyt sugeba, ane? Nu jo, keliai, ligoninės, mokyklos irgi nereikalingi? Ar lai durnesni moka mokesčius, o aš tik naudosiuos? Į suverenus įsirašei? biggrin.gif
Man pvz irgi nereikalingi kalėjimai ar juose sėdintys, kuriuos aš irgi išlaikau, ne tik juos, bet ir prižiūrėtojus. Gal uždarom kalėjimus, paleidžiam visus į laisvę?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 08 27, 13:51)
Ar gydytojams, kurie nieko nepagydo, tik skiepyt sugeba, ane? Nu jo, keliai, ligoninės, mokyklos irgi nereikalingi? Ar lai durnesni moka mokesčius, o aš tik naudosiuos? Į suverenus įsirašei? biggrin.gif
Man pvz irgi nereikalingi kalėjimai ar juose sėdintys, kuriuos aš irgi išlaikau, ne tik juos, bet ir prižiūrėtojus. Gal uždarom kalėjimus, paleidžiam visus į laisvę?

Gydytojai ir taip negydo reikia i privacius kreiptis.
Keliu jokiu nestato apart uz ES leshas, cia tau ne tarybu sajunga kur magistraliu pristate.
Mokyklos tai tikrai nereikalingos labai.
I kalejimus nusikalteliu dabar juk beveik nesodina.

Na aishku sutirshtinau, bet zhinau situacija yra tragishka, tu ta pamatysi kiek veliau
Atsakyti

Valatybė kuri tikisi surinkti biudžetas is paprastų eilinių darbuotojų, pasmerkta gyventi skurde ir juodu pinigu rinkoje. Jei valdytojams neužtenka smegenų, sutvarkyti mokesčių sistemos, kad ne tik savi piliečiai stambių verslų neiškeltų į užsienius, bet kad ir naujų pritrauktų.  Pažiūrėjau biudžeto išdalininą, tai didžiausia dalis socialinė sritis,  antroje švietimas. Tai pinigų duodama daug, tik neaišku kam. Suprantu didelė dalis pensijom o kiti milijonai kam? Visokiems debiliskiem niekam nereikalingiem projektams.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 27 rugpjūčio 2023 - 17:33