Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(-burbanti- @ 2023 09 11, 14:14)
Bitė vis nori kazka kazkam irodyti  biggrin.gif  Tik ką? Kad ji augo nepaditurincioje seimoje...na gerai..parasysiu gražiau - nusigyvenusiu intwligwentu seimoje.

Ačiū ir už tai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 09 11, 13:16)
Ačiū ir už tai biggrin.gif

Kad dekoti nera uz ka, kodel dekoji? Cia ne komplimentas, o greiciau gailestis.Nors...tavo pasauliui it to gana. Tu net savanoriauti pabijojai, ka jau kalbeti apie naktinius klubus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 09 11, 09:31)
Tik kažko į tą rusyną ar baltarusyną niekas nesiveržia gyventi. O tie rūmai kas?.... Didybės manija. Kai pas mus štukės, metalai ėjo, banditizmas klestėjo, apie 1990-uosius ir truputi vėliau, kai žmonės pinigus pilnom tašėm nešiojo, irgi daug kas pilių prisistatė. Kas dabar su tom pilim? Griauna po aukštą. Mano kaimynai kažkada irgi gyveno 2 aukštai į apačią, 3 aukštai į viršų biggrin.gif . Pasakoja, atvažiavo vaikai iš Vokietijos pas dukrą pagal kažkokią programą savaitei, sako, girdim pasakoja, kad pily gyvena biggrin.gif Ištrūkus iš sovietmečio visi "ponais" norėjo pabūt, pajuto kad galima tai kas anksčiau nebuvo galima. O proto neįjungė.Ar reikalinga ta pilis? Ką joje veikti? Man pilnai laimei pakanka namuko iki 80 kv merų su savo žemės lopinėliu. Tokį ir statom, dabar dvigubai didesniam gyvenam.

Tai kad emigruoja ir ten jau buvau kelusi skaicius. Kazkam ten geriau, kazkam LIetuvoje, kazkam Prancuzijoje.

Bet i Lietuva tai tikrai nelabai kas verziasi emigruoti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , nebent vargsai netycia pateke azijieciai ar afrikieciai, kurie sieke i kokia Vokietija nuvykti.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 09 11, 09:49)
Mes visi skirtingi, žmogui gerai, kai jis jaučiasi laimingas. Niekada man nereikėjo didelio namo, yra daug įdomesnių veiklų, nei tvarkytis name. O kam reikia, prašom, laisvė, gali statyti kokį nori.
O tu gerą gyvenimą tik piniguose matai?

o tu tik tame, kad gali i Turkija atostogu siais laikais nuvykti? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 09 11, 12:08)
Vaikeli, paprašyk mamos kad papasakotų, ką galėjai ir ko ne. Jei esi nors truputi mokytina, gal suprasi. O dar geriau, paskaityk "Motinos pieną", gal aiškiau pasidarys. Nors mankurtams gal ir nesuprasti...
Matėt kokia šmeižto lavina ant Tapino pareina. Užjudino širšių lizdą. Daug priešų įsigijo ax.gif . Bet taip nemokšiškai sukurta, kažin kuri čia savivaldybė pataupė iš mokesčių mokėtojų pinigų biggrin.gif . Kažin ar ne krabas su živiliuku pasidarbavo biggrin.gif . Tik buduliams ir gali "lipti" fotkės kaip JAV policininjkai Tapiną išsiveda biggrin.gif

tikrai galejau statytis didelius namus, ne vienas toks stovi nuo tarybiniu laiku, ypac Kaune, pravaziuok pamatysi, amzinai nieko nemaciusi ir nezinanti. biggrin.gif

tai as taip ir nesupratau, ko tau sovietmetyje truko? tik kelioniu? tai jau leido jas gi gana laisvai nuo 80+ tai ko tada truko?

neidomus tas tavo Tapinas niekam
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 09 11, 13:23)
o tu tik tame, kad gali i Turkija atostogu siais laikais nuvykti? biggrin.gif

lyg dabartiniai rusai+baltarusiai nenuvyktų biggrin.gif
ji nesupranta, kad laikai visur pasikeitė, net Afrikoj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 09 11, 12:22)
Papasakoja ir žino kas ir ką galėjo, o kas ko ne biggrin.gif
Nu tu rimtai iš negudrios šeimos smile.gif
Papildyta:

Debilams atrodo kitaip. Mačiau porą daugiabučių namų visiškai prie autostrados viename Vilniaus gale pastatė. Statyk ten kokį nori a la triukšmo ir taršos barjerą, gyvenimas ten pragariškas bus. O kažkas ten vaikus, šunis augins unsure.gif

bet rimtai toks jausmas kad gyvenimo nemaciusi uzaugo kazkokiam gluskaimyje. Studiju laikais matyt rado gera apsukru vyra, kuris issiveze prie juros, ir ji tai su santvarka dabar tapatina lotuliukas.gif

kosmaras unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 09 11, 13:30)
tai as taip ir nesupratau, ko tau sovietmetyje truko? tik kelioniu? tai jau leido jas gi gana laisvai nuo 80+ tai ko tada truko?

laaaisvės, nu tiesiog to jausmo, ji vargšė jo nepajuto ir labai pikta dabar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 09 11, 13:30)
lyg dabartiniai rusai+baltarusiai nenuvyktų biggrin.gif
ji nesupranta, kad laikai visur pasikeitė, net Afrikoj biggrin.gif

vat butent biggrin.gif kazkaip jai nesuvokiama, kad technologijos issivyste, daug kas keiciasi , liektuvu skrydziu daugiau ir galimybiu keliauti daugiau. Nieko gero neturim, kas susije isskirtinai su kazkokiu santvarkos pasikeitimu,atvirksciai tik nuostolius, emigravo trecdalis leituviu, suprastejo medicinos, svietimo, busto isigyjimo prieinamumas.
Nuo Garbaciovo tikrai nebebuvo jau to baisaus rezimo, kuresi privatus verslas, ir prekes parejo is uzsienio ir zmones vyko prekiauti i pvz buvusia Jugoslavija ir Lenkija ir t.t. Bet jei ji tuo metu kazkur sedejo bendrike be pinigu, tai kas kaltas bene santvarka?
o tas pavydas duagiau turintiem tai nesveitiskas, visi jai vagys, kas tik ka turejo duagiau, tevai gal taip kale i galva, tipo mes ne vagys mes elgetos.
Mano tevai su eiliniais darbais, dar prisidurdavo augino geles pvz ir t.t. kas netingejo tikrai skurde negyveno, net ir is algos zmones zmoniskai gyvendavo, tik gal jau neturejo mandresniu baldu ar kokiu mandresniu rubu, bet gi maja sako, jai ne materialus dalykai prioritetas tai is vis kur tada beda tame laike buvo????
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2023 09 11, 13:32)
laaaisvės, nu tiesiog to jausmo, ji vargšė jo nepajuto ir labai pikta dabar biggrin.gif

Idomu kaip ir kada ta jausma pajuto? kai Landsbergis vsiiem pasake, kad jau laisvi? lotuliukas.gif

Manau dvasine laisve yra vidinis jausmas, kuris niekaip nuo jokiu santvarku ar kitu aplinkybiu nepriklauso.
O absoliucios laisves nera sioje planetoje, mus vis tiek varzo kazkas arba finansai arba istatymai arba gamtos desniai.

Pvz ir sovietmeciu Lansbergiu familija keliavo po visa pasauli, kur norejo, arba dabar pilna zmoniu, kurie nei prie juros nenuvaziuoja, nes neturi tam pinigu, taigi viskas labia salygina ir viskas kiekveinam mzogui skirtinga.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 09 11, 13:44)
Idomu kaip ir kada ta jausma pajuto? kai Landsbergis vsiiem pasake, kad jau laisvi? lotuliukas.gif

nu taip, po šiai dienai kasmet lekia prie balkonėlio, kur jis primena apie laisvę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 09 11, 13:44)

Daug zmoniu yra be savo nuomones. Nemastantys. Jiems pasakè nusiperst ir jie perdžia, savo galvos ant peciu gi nelabai yra.

Man tik keista, kodel bites šeimoje savanorių nerasta si7o sunkiu laiku. Tai daug ka pasako apie skleidziamas jos tiesas mamkose ir realybę.
Teletabes visos tokios. Absoliuciai visos, gi nei jos, nei ju seimu vyrai neisirase dabar I savanorius, nors rekia tai garsiausiai apie tai, kaip migrantų vaikai turi ginti jas ir ju diedus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 09 11, 11:33)
Labai teisingai sako. Gali būti aptekęs turtais, bet neaimingas, gali lušnoje be patogumų gyventi, bet būti laimingiausias pasaulyje. Žiūrint ko žmogui reikia. Visi mes skirtingi. Va mūsų vatnikės tik į pinigus orientuojasi biggrin.gif . Ir svarbiausia mano, kad joms kažas skolingas. Ką pats susikūrei, tą ir turi. Nėra ko kitiems pavydėti.

Bet jaunysteje tai gi turejai nuoskauda, kad madingu drabuziu neturi kaip kitos. Kas buvo labai svarbu merginai. Pasakysi ne? Nenorejai graziai madingai atrodyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 11 rugsėjo 2023 - 13:30
QUOTE(-burbanti- @ 2023 09 11, 15:20)
Daug zmoniu yra be savo nuomones. Nemastantys. Jiems pasakè nusiperst ir jie perdžia, savo galvos ant peciu gi nelabai yra.

Man tik keista, kodel bites šeimoje savanorių nerasta si7o sunkiu laiku. Tai daug ka pasako apie skleidziamas jos tiesas mamkose ir realybę.
Teletabes visos tokios. Absoliuciai visos, gi nei jos, nei ju seimu vyrai neisirase dabar I savanorius, nors rekia tai garsiausiai apie tai, kaip migrantų vaikai turi ginti jas ir ju diedus  biggrin.gif

O tu niekaip nesugebėjai savo jėgom iš to skurdo išsikrapštyt, todėl išlėkei į UK ant svetimo gero? Nesuprantu ko jūs verkiat kad dabar blogai, jei sakot kad tik nuo žmogaus priklauso kaip jis susikūria gyvenimą. Aš sovietmety buvau vaikas, paauglė, studentė, gyvenau kaip visi- pilką gyveniką, taip, mano tėvai nebuvo vagys, nekombinavo iš fabrikų, džiaugiuosi kad ir mane taip išauklėjo, kai pradėjau dirbti man koktu buvo žiūrėti kaip iš fabriko velka visi kas netingi . Bet griūnamt sovietmečiui viską susikūrėm čia, dirbom, vaiką užmigdzius štukas siuvau, ryte į darbą, antrą mokslą baigiau. Ir mačiau savo akimis, o ne iš užsienių, kaip viskas keičiasi ir tik į gerąją pusę. Tik įpratę gauti viską už dyką ir tinginiai užstrigę laike, neauga, netobulėja, gabūs tik paverkti.
Dėl savanoriavimo, tai viskam savas laikas. Čia mano tokia nuomonė. Ir aš už save atsakau, o ne už savo šeimos narius. Tikrai nekišiu savo sūnaus po sijonu, kad neitų į kariuomenę. Kas prašo, kad tavo mamusiukas ateitų tarnaut? Lietuvai tai tokių nereikia, kurie per prievartą ateiina. Ar jau atsisakėt pilietybės?
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2023 09 11, 15:30)

Bet jaunysteje tai gi turejai nuoskauda, kad madingu drabuziu neturi  kaip kitos. Kas buvo labai svarbu merginai. Pasakysi ne? Nenorejai graziai madingai atrodyti?

Turėjau, mano dėdė palikimą iš JAV buvo gavęs, tai visiems čekių padalindavo. Tiesa, beveik visi jo pinigai prapuolė grobiko gniaužtuose, buvo galima tik po kažkiek nusiimti ir kursas buvo nesąmoningas, o sugriuvus sovietmečiui rosija viską prichvatizavo, kas jos vnešpasiltorg banke buvo. Ką per keletą metų pasiimė tai mizeris, bet spėjo visiems broliams, seserims po Volgą padovanot biggrin.gif Tai žinok grupiokės pas mane skolindavosi drabužius pasimatymams biggrin.gif .
Atsakyti
Bet tai ziurek, kaip pratrydai biggrin.gif Reiskiasi bisky užkabino kabliukas uz žando biggrin.gif
Bet tai kiek priezasciu rqndi, kad tavo suauge bernai, diedas 8r tu priesakyje ju, neitumet savanoriauti biggrin.gif , laukiat kada musu vaikai jus apgins biggrin.gif Teletabės
Dėdė, bet ne tėvai. Skirtumo nejauti? Tavo tevai naudojosi brolio gerumu. Garantuotai verksleno jam, kad duotu kazka. Turbut dede buvo dar ir protiskqi atsilikes, kad ištaškė viską po giminę tai, ka gavo.
Ir teisingai parasei, kad 'beveik visi jo pinigai prapuolė grobikų rankose', nes tie grobikai buvot jus visa gimine. Volgų bl užsimanė kaimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 11 rugsėjo 2023 - 14:44
QUOTE(-burbanti- @ 2023 09 11, 14:30)

Teletabes visos tokios. Absoliuciai visos, gi nei jos, nei ju seimu vyrai neisirase dabar I savanorius, nors rekia tai garsiausiai apie tai, kaip migrantų vaikai turi ginti jas ir ju diedus  biggrin.gif
Papildyta:

Bet jaunysteje tai gi turejai nuoskauda, kad madingu drabuziu neturi  kaip kitos. Kas buvo labai svarbu merginai. Pasakysi ne? Nenorejai graziai madingai atrodyti?

tai va butent.

na bet jos visos gi labai savanaudes, kokie dar savanoriavimai, Ju kredo, kiekvienas uz save, o jei tau nesiseka tu lochas. Jos gi ne mato salia nei vargstanciu, nei kencianciu, jom tipo laisve kas kaip nori taui gyvena, o kas ne toks sekmingas ar gabus, tai jo bedos.

ziauriai jinai jaucia, mama sake, kad visos madingos tai vagys, taip ir isikando si pasiteisinima.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 09 11, 14:49)
O tu niekaip nesugebėjai savo jėgom iš to skurdo išsikrapštyt, todėl išlėkei į UK ant svetimo gero? Nesuprantu ko jūs verkiat kad dabar blogai, jei sakot kad tik nuo žmogaus priklauso kaip jis susikūria gyvenimą. Aš sovietmety buvau vaikas, paauglė, studentė, gyvenau kaip visi- pilką gyveniką, taip, mano tėvai nebuvo vagys, nekombinavo iš fabrikų, džiaugiuosi kad ir mane taip išauklėjo, kai pradėjau dirbti man koktu buvo žiūrėti kaip iš fabriko velka visi kas netingi . Bet griūnamt sovietmečiui viską susikūrėm čia, dirbom, vaiką užmigdzius štukas siuvau, ryte į darbą, antrą mokslą baigiau. Ir mačiau savo akimis, o ne iš užsienių, kaip viskas keičiasi ir tik į gerąją pusę. Tik įpratę gauti viską už dyką ir tinginiai užstrigę laike, neauga, netobulėja, gabūs tik paverkti.
Dėl savanoriavimo, tai viskam savas laikas. Čia mano tokia nuomonė. Ir aš už save atsakau, o ne už savo šeimos narius. Tikrai nekišiu savo sūnaus po sijonu, kad neitų į kariuomenę. Kas prašo, kad tavo mamusiukas ateitų tarnaut? Lietuvai tai tokių nereikia, kurie per prievartą ateiina. Ar jau atsisakėt pilietybės?
Papildyta:

Turėjau, mano dėdė palikimą iš JAV buvo gavęs, tai visiems čekių padalindavo. Tiesa, beveik visi jo pinigai prapuolė grobiko gniaužtuose, buvo galima tik po kažkiek nusiimti ir kursas buvo nesąmoningas, o sugriuvus sovietmečiui rosija viską prichvatizavo, kas jos vnešpasiltorg banke buvo. Ką per keletą metų pasiimė tai mizeris, bet spėjo visiems broliams, seserims po Volgą padovanot biggrin.gif Tai žinok grupiokės pas mane skolindavosi drabužius pasimatymams biggrin.gif .

ne ne kaip visi, mano gyvenimas visai nebuvo pilkas, kalbek apie save tik.
ir nekisk cia tu vagysciu, kaip pasiteisininmu viskam, atrodo kas cia ismus pateisintu ar pritartu vagystem. Mano tevai niekad nieko nevoge is darbu ir is vis buvo dori zmones. Bet nedejavo oi kiap mums blogai tarybu sajungoje, gyevno spalvinga, pilnaverti gyvenima ir ant vaiku nekrove savo sunkumu.

tu suvoki, kad savanoriavimas tai ne tik kariuomene? doh.gif

idomu kodel tik vienas dede gavo, o ne visi broliai ir seserys ax.gif
Atsakyti