Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Žinot, jei aš dar „galėjau“ bent sau kažkaip paaiškint, kai buvo metamos bombos ant gimdymo namų, teatro, ant kurio stogo užrašyta „vaikai“, tai galvojau, kad tiek, kurie taip daro, na robotai jie, jiems sako, kad ne gimdyvės su naujagimiais, ne vaikai, pasislėpę teatre, o nacistai ir t.t. ten yra, o „naciai“– naikinamas objektas: spaudžiam mygtuką, metam bombą – ir nieko daugiau nematom.

Bet Buchoj buvo kitaip. Tai buvo labai konkretu: konkretaus vaiko rankutės surišamos ir jis nušaunamas į pakaušį; konkreti moteris išprievartaujama ir pakariama. Konkretūs žmonės žudomi – konkrečių „išvaduotojų“. Matant akis. Kas tuos vaikinus pagimdė, augino???

Jūs man pasakykit, ar po to rusų tautos dalis, ta, kuri šių nusikaltimų nepasmerkė, bet yra „prieš karą“, na, sakykim, taip, neturi patirti tam tikrų suvaržymų ir paniekos? Net jei tai rusofobija vadinsis.

Tai totali Putino ir "русский мир" kapituliacija. Ilgam. Mat niekaip kitaip, kaip rusofašistais jų nevadins nei Ukrainoje, nei Vakaruose, nei bet kur, kur yra civilizacija. Labai ilgai. Viskas, jų karas pralaimėtas.

Taip būtent. Šito nebeįmanona nei suvokti, nei kažkaip pateisinti. Dugnas. Vusiškas. Žmonių. Konkrečių. Ir tautos. Šalies. Konkrečios.

Atsakyti
Taip būtent. Šito nebeįmanona nei suvokti, nei kažkaip pateisinti. Dugnas. Vusiškas. Žmonių. Konkrečių. Ir tautos. Šalies. Konkrečios.
[/quote]

Labai blogai, kad jus nesuvokiat vakaru supuvimo ir nesugebejimo islikti stipriais... Plesrunai jau kelia galvas ir vis nagliau pleshikauja
Atsakyti

Turbūt mano viduje kažkas persivertė po tų pokalbių su rusais kur rašiau aukščiau šiandien. Jaučiausi viduje kaip sulaužyta, nes lyg persivertė visos tautos matymas. Negalėjau patikėti tuo, ką girdžiu, bet girdėjau, tad patikėti teko. Ir emociškai priimti, kad (ok, ne visi, bet didelė dalis) ru yra kažkokia laukinė gentis, apimta didybės manijos, kuri kadangi prikaupusi pykčio/skausmo/blogo gyvenimo jausmo atėjus progai išsilies ant civilizuotesnio pasaulio. Ir kuo to konkretaus ru žmogaus pasaulis primityvesnis/paprastesnis, tuo tas išsiliejimas bus baisesnis ir sunkiai suvokiamas civilizuotam XXI a. žmogui. Tai kažkoks noras sunaikinti/sulaužyti tą kitą jiems nepasiekiamą pasaulį. Ir labai sunku įsivaizduoti kokie procesai jų laukia. Ilgalaikiai procesai, kurių mes jau nepamatysime. Labai pritariu M. Šiškino mintims (žemiau nuoroda), kad visiškai neaišku kas bus su ru, bet naivu tikėtis liustracijos, kažkokio demokratėjimo, bent jau labai greitu laiku. Tiesiog didesnė dalis ru yra to laukinio gentinio mentaliteto, kai net suvokdamas, jog mano vadas elgiasi neteisingai, aš jį palaikau ir einu už juo/su juo krauju ir visu kuo. Tai yra karas tarp žiauraus barbariško laukinio imperializmo ir civilizuoto pasaulio.

https://www.youtube....h?v=J5otMs7q7zY

Man dar kitką sunku priimti, kad pergerais mačiau žmones, o jie tokie nėra. Ir nesu tikra ar tik rusai. Žodžiu kažkoks moralinių pagirių jausmas. 

Šiaip aš ir liberali ir daug lb.moku suprasti, bet čia beveįmanoma. 

Man net Islamo valstybės vadų elgsena suprantanmesnė, religiniai karai, nors nepriimtini. O čia.......

Atsakyti

[/quote]

Labai blogai, kad jus nesuvokiat vakaru supuvimo ir nesugebejimo islikti stipriais... Plesrunai jau kelia galvas ir vis nagliau pleshikauja

Suvokiu, bet tai taip netraumuoja.

Džiunglės, blt. Tik blogiau, nes ten kova už išgyvenimą...

Atsakyti

Man irgi sunku priimti, kad visa rusų tauta rusofašistai, nes aš tikrai pažįstu ir kitokius rusus, kuriems šiandien labai gėda dėl to, kas vyksta.

Bet po Buchos rusofobija tampa egzistencine norma - ruso (ypač kariaujančio, informaciniam fronte taip pat) bijoti ir šalintis yra kaip išlikimo instinktas.

Va nu, ką tas Putinas padarė. Ir tai dar ne pabaiga.

Pradžioje aš dar kažkaip maniau, kad minėdami genocidą ukrainiečisi tirština spalvas, o pasirodo ne. 

Maniau, kad visvien yra ir kita medalio pusė. O nėra. Ne šiuo atveju. 

O jų vietoj mes galėjom būt....

Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2022 04 04, 14:13)
Šiaip jau maniau, kad niekas nebestebina, bet iš šio interviu man dugną pramušė, kad dalis (ok, ne visos) ru karių mamos tiesiog laukia išmokų už savo žuvusius vaikus ir tas siuntimas savo sūnų į karą joms visiška norma, nes apsimoka.

taigi matėm tuos sūnus, dar reikia sugebėt tokius baisuoklius išauginti
na būna ir protingų, išsilavinusių negražių, bet ten vis tiek tokie jau išskirtiniai blogaja prasme. Tokie kreivi žmonės dažniausiai ir gimsta skurde. Tie sūnūs gal dar savo motinas reketavo, tai jos dabar atsigaus, pagyvens turbūt, kad ir kaip baisiai tai beskambėtų
Atsakyti
QUOTE(Amd* @ 2022 04 04, 15:20)
Pradžioje aš dar kažkaip maniau, kad minėdami genocidą ukrainiečisi tirština spalvas, o pasirodo ne. Maniau, kad visvien yra ir kita medalio pusė. O nėra. Ne šiuo atveju. O jų vietoj mes galėjom būt....

Tai čia mes tik Buchą pamatėm. Kas bus, kai pamatysim visą Mariupolį, Irpinę...

Ir visa tai dėl ko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 04 balandžio 2022 - 14:55
QUOTE(paštininkė @ 2022 04 04, 15:53)
Tai čia mes tik Buchą pamatėm. Kas bus, kai pamatysim visą Mariupolį, Irpinę...

Ir visa tai dėl ko?

https://www.delfi.lt...s.d?id=89882327
Atsakyti
Klausykit, bet mūsiškiai gerai varo: Rusijos atašė išsiuntė. Šaunuoliai!!!
Atsakyti
pagaliau Vilnius bunda nuo to smėlio dėžės žaidėjo smile.gif

Prastos naujienos Šimašiui: vilniečiai vietoje jo dabar mieliau rinktųsi Zuoką
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2022 04 04, 16:20)
Klausykit, bet mūsiškiai gerai varo: Rusijos atašė išsiuntė. Šaunuoliai!!!

Manau, kad taip elgiamasi USA nurodymu.

Tame nera nieko blogo, jei ka. Bet bukim realistais...
Atsakyti

Manau, kad taip elgiamasi USA nurodymu.

Tame nera nieko blogo, jei ka. Bet bukim realistais...

Ta eskalacija eina blogyn,jokiu derybu  ,tai gali buti ir didesnis karas 😔 

Atsakyti