Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 24, 08:51)
Aš tai tikiuosi, kad Rusija tiek pasekmių gaus (ypač oligarchai), kad žmonės nušluos tą savo debilišką valdžią.

Abejoju. Ibauginta liaudis.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 02 24, 08:54)
Vokiečiai nenušlavė Hitlerio. </p>

Butent.
Pasekmes pamate ir pajaute VISI.
Atsakyti

Berlyne yra įspūdingas paminklas žydams, užima nemažai vietos centre, gidė pasakojo, kad vokiečių kaltės jausmas stiprus. Vaikščiojau ten, ir tos dienos, vis augančios, taip ima slėgti, tokia viena ir msža pasijunti grėsmės akivaizdoje... l įspūdingas kūrinys, jei kada būsit ten, pasivaikščiokit

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 24, 08:55)
Aš tai galvoju ar apsivers liežuvis bent kam čia palaikyt tą debilą agresorių

Lervai apsivers, kaip apsiverte ginant Putleri uzemusi Kryma, dali Dombaso.

Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 02 24, 08:59)
<p>Berlyne yra įspūdingas paminklas žydams, užima nemažai vietos centre, gidė pasakojo, kad vokiečių kaltės jausmas stiprus. Vaikščiojau ten, ir tos dienos, vis augančios, taip ima slėgti, tokia viena ir msža pasijunti grėsmės akivaizdoje... l įspūdingas kūrinys, jei kada būsit ten, pasivaikščiokit</p><p></p>

Kai buvau Vokietijoje, man pasakojo, kad po karo, vokieciu civilius siunte iskasineti masines zmoniu laidojimo vietas. Jie savo akimis mate kokio masto ju tauta padare nusikaltimus. Abejoju ar jie uzmirs tai greitai. Tokie dalykai lieka giliai atmintyje, ypac kai pats su tuo susiduri akis i aki.

Rusai sau pasirase nuosprendi.
Papildyta:
Gaila kad rusu kalba, as labai megstu si apzvalgininka.

https://www.youtube....h?v=8jgrvijFRaw
Atsakyti

Dabar skaitau "Kodėl gi aš buvau mergaitė", dvejopi jausmai apima, apie vokiečių šeimos pasitraukimą, bėgimą nuo rusų. Tikra istorija, žiauri. Karo atveju laimėtojų nėra. Kentėjo savo laiku ir vokiečiai, kančios neišmatuot, aišku, bet karas negailestingas visiems.... Vienus žudė, marino badu, kitas prievartavo ir žudė, treti žuvo kovodami... Ketvirti mirė iš bado, kol laukė taikos.

Net šimto metų nepraėjo juk....O vėl istorija kartojasi

Atsakyti

https://www.delfi.lt...s.d?id=33010469

va šitas. Įspūdinga

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 02 24, 09:11)
Dabar skaitau "Kodėl gi aš buvau mergaitė", dvejopi jausmai apima, apie vokiečių šeimos pasitraukimą, bėgimą nuo rusų. Tikra istorija, žiauri. Karo atveju laimėtojų nėra. Kentėjo savo laiku ir vokiečiai, kančios neišmatuot, aišku, bet karas negailestingas visiems.... Vienus žudė, marino badu, kitas prievartavo ir žudė, treti žuvo kovodami... Ketvirti mirė iš bado, kol laukė taikos. Net šimto metų nepraėjo juk....O vėl istorija kartojasi

Blogis anuomet nebuvo nugaletas. Sovietine-nacistine ideologija isliko, mes ilga laika gyvenom ant tiksincios minos...
Atsakyti

Blogis anuomet nebuvo nugaletas. Sovietine-nacistine ideologija isliko, mes ilga laika gyvenom ant tiksincios minos...

Taip

Atsakyti
Vienas is informatyviausiu saltiniu Ukrainoje, trumpai glaustai, be fanaberiju. Tarasas Berezovecas komentuoja tiek rusiskai tiek angliskai.

https://www.youtube....h?v=4eCLwzoh06M
Atsakyti

Tas covid kažkaip ėmė atrodyt vidai nekaltu reikalu...

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 02 24, 08:47)
<p>  Pasaulis susifeilino. Kaip liūdna bebūtų.</p>
<p>Turiu minty,  kad besigavo užkirst kelio. </p>

nes jie minkštaskūriai
pamenat tą nevykėlį verkiką Obamą? arba Merkel, kuri tik liežuviu malė, daugiau nieko. Apie Macroną makaroną net nešneku, pats juodčkiais užleistas
Atsakyti

Užtenka vieno bepročio, kad kentėtų milijonai. 

Visi, su kuriais kalbu, sako tą patį-tegu jis greičiau dvesia,

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 02 24, 08:53)
Pasaulis perdaug civilizuotas buvo. Ziauriai mandagus ir tolerantiskas. Apeliavo i prota, sazine ko, kaip pasirodo, nera ir nebuvo.

Urkas reikejo zudytyti ju irstvoje, dabar yra kaip yra. Zus labai daug zmoniu, Ukraina bus suniokota. Nes jos teritorijoje sprendziasi viso pasaulio likimas.

Pasidziauk lutuke, uarda, MOnteverte, burbele... Po karo, pezeti, skleisti melagienu, neva nuomones sakytojos galesite maziau, pasaulis ismoks pamokas.

nu tu ir debilka, gal tu pati ir džiaugiesi karais? jei kitus tuo kaltini?
kalba buvo apie išgyvenimą okupuotiems, kad buvo žmonių, kurie ir okupuoti neblogai gyveno, tik tiek. Juk net Sibire dalis ištvėrė ir dar pargrįžo, dalis net po šiai dienai gyvi, šypsosi, po renginius vaikšto. O kad karu džiaugtis, tai dar sugalvot taip reikia. Patapai visai kaip tavo šunyčiai. Galvok ką rašai
Atsakyti