Įkraunama...
Įkraunama...

Kelių metų vaiką pradėti mokyti skaityti?

Sveikos mamytes.Norėčiau patarimo kaip elgtis. ax.gif
Mano 4,5 metų sūnelis laaabai nori skaityti, bet vis mum neišeina tu skiemenų dėt, kokiu būdu reikėtų pradėt?raides visas alei vienos moka(didžiasias, mažasias, nosines...), išmoko žaidimo forma.Paskutiniu metu eina iš paskos pasiemęs kokia knygutę-noriu skaityt, mama, paskaityk, kas čia parašyta, o kas ten, o kas ten.kartais tokiu metu pradeda lįst, kai tikrai negaliu užsiimt tuo metu, o atmušt vaiko žingeidumo nenoriu.
Aš savanaudė-kuo greičiačiau išmoks, tuo greičiau man ramybė blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amsv: 09 rugpjūčio 2010 - 10:48
QUOTE(amsv @ 2010 08 09, 11:47)
Sveikos mamytes.Norėčiau patarimo kaip elgtis. ax.gif
Mano 4,5 metų sūnelis laaabai nori skaityti, bet vis mum  neišeina tu skiemenų dėt, kokiu būdu reikėtų pradėt?raides visas alei vienos moka(didžiasias, mažasias, nosines...), išmoko žaidimo forma.Paskutiniu metu eina iš paskos pasiemęs kokia knygutę-noriu skaityt, mama, paskaityk, kas čia parašyta, o kas ten, o kas ten.kartais tokiu metu pradeda lįst, kai tikrai negaliu užsiimt tuo metu, o atmušt vaiko žingeidumo nenoriu.
Aš savanaudė-kuo greičiačiau išmoks, tuo greičiau man ramybė blush2.gif  biggrin.gif

Mes, iš Lietuvos turim atsisiuntę tokį žaidimą, su kortelėmis. Dėlioji raides, ir turi susidėti to žodžio paveikslėlis. Tai, tas žaidimas, gan stipriai padeda.
Atsakyti
Šiand kaip tik tokį nupirkau biggrin.gif matysim kaip eisis
Atsakyti
Mano dukra paruošiamojoj grupėj pramoko, buvau pripirkus visokių pratybėlių. Na o normaliai skaityt išmoko pirmoj klasėj.
Atsakyti
Vaiko skaityti mokyti nereikia. Nebent jis pats rodys iniciatyva. Su raidelem ir garsais pazindinti - taip. Tarti zodzius skieminimis. Tai didelis indelis skaitymo labui. Vaikas ismoks skaityti pirmoje klaseje, na jei jau nesiseks tuomet padeti. Bet del ankstyvo mokymo skaityti as turiu tvirta nuomone - spes, nereikia perkrauti vaiko, lai mokosi gyventi zaizdamas, zaidimas - pagrindinis vaiko mokytojas. O rimtesni dalykai prasideda nuo pirmos klases, tik kaip jau minejau izanga padaryti reikia (raidziu pazinimas, garsu skiemenu skyrimas, o visa kita savaime kai ateis laikas arba mokykloje)
Mums tai puikiai pasiteisino, nera jis didelis skaitovas (smagiau pazaisti su draugais), bet skaito labai raiskiai, aiskiai su "spalvingom" intonacijom. smile.gif
Atsakyti
tai būtent, kad pats rodo didelę iniciatyvą, matysim kiek ilgai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Triufele @ 2010 08 11, 20:08)
Vaiko skaityti mokyti nereikia. Nebent jis pats rodys iniciatyva. Su raidelem ir garsais pazindinti - taip. Tarti zodzius skieminimis. Tai didelis indelis skaitymo labui. Vaikas ismoks skaityti pirmoje klaseje, na jei jau nesiseks tuomet padeti. Bet del ankstyvo mokymo skaityti as turiu tvirta nuomone - spes, nereikia perkrauti vaiko, lai mokosi gyventi zaizdamas, zaidimas - pagrindinis vaiko mokytojas. O rimtesni dalykai prasideda nuo pirmos klases, tik kaip jau minejau izanga padaryti reikia (raidziu pazinimas, garsu skiemenu skyrimas, o visa kita savaime kai ateis laikas arba mokykloje) 
Mums tai puikiai pasiteisino, nera jis didelis skaitovas (smagiau pazaisti su draugais), bet skaito labai raiskiai, aiskiai su "spalvingom" intonacijom. smile.gif

O tai jeigu vaikas kaip kad cia aprasyta pats sako - NORIU SKAITYTI...ta ijam sakyti, kad tau vaikeli dar per anksti??? blink.gif

Manau tokiu atveju reikia pradeti nuo paprastuciu skiemeneliu, ne knyguciu. Sakote, turit zaidima su raidelem, tai ir puiku. Deliokite skiemenis is 2 raidziu. Su laiku vaikas supras, tik nepraraskit kantrybes.
Atsakyti
QUOTE(amsv @ 2010 08 09, 11:47)
Mano 4,5 metų sūnelis laaabai nori skaityti, bet vis mum  neišeina tu skiemenų dėt, kokiu būdu reikėtų pradėt?raides visas alei vienos moka(didžiasias, mažasias, nosines...), išmoko žaidimo forma.Paskutiniu metu eina iš paskos pasiemęs kokia knygutę-noriu skaityt...

QUOTE(Tigris @ 2010 08 17, 08:40)
Manau tokiu atveju reikia pradeti nuo paprastuciu skiemeneliu, ne knyguciu.

Tikrai nereikėtų mokyti skaityti nuo bet kokių knygučių. Pirmiausia vaikas turi išmokti jungti raides į skiemenis. Tam yra pakankamai lietuviškų knygučių - skaitymo pradžiamokslių: "Zylutė" (4-mečiui), "Genelis" (5-mečiui), "Liepsnelė" (6-mečiui)... Dar iš ankstesnių laikų gal kas turi "Aušrelę" (jos pagalba išmokiau savo vyresnėlę 5-metę skaityti wub.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Onelė @ 2010 08 17, 14:57)
Tikrai nereikėtų mokyti skaityti nuo bet kokių knygučių. Pirmiausia vaikas turi išmokti jungti raides į skiemenis. Tam yra pakankamai lietuviškų knygučių - skaitymo pradžiamokslių: "Zylutė" (4-mečiui), "Genelis" (5-mečiui), "Liepsnelė" (6-mečiui)... Dar iš ankstesnių laikų gal kas turi "Aušrelę"  (jos pagalba išmokiau savo vyresnėlę 5-metę skaityti wub.gif ).

drinks_cheers.gif įsigijom genelį, jau šiek tiek pradeda suprast kaip čia reikia, perskaito skiemenį iš dviejų raidžių thumbup.gif net nesitikėjau, kad taip greit perpras, bet dviskiemenius sunkiau.po vieną skiemenį perskaito, bet jų sujungt dar ne visad išeina.bet ko norėt-juk kątik pradėjom. tikrai neprarandu kantrybės ir vaiko nespaudžiu.kiek pats nori tiek per dieną ir mokinamės smile.gif
Atsakyti
Na va kaip šauniai wub.gif . Jeigu jau sujungia raides į skiemenį, tai tuoj ir žodelius nesunkiai sudės. Sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Onelė @ 2010 08 18, 09:31)
Na va kaip šauniai wub.gif . Jeigu jau sujungia raides į skiemenį, tai tuoj ir žodelius nesunkiai sudės. Sėkmės jums 4u.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Onelė @ 2010 08 17, 14:57)
Tam yra pakankamai lietuviškų knygučių - skaitymo pradžiamokslių: "Zylutė" (4-mečiui), "Genelis" (5-mečiui), "Liepsnelė" (6-mečiui)... Dar iš ankstesnių laikų gal kas turi "Aušrelę"  (jos pagalba išmokiau savo vyresnėlę 5-metę skaityti wub.gif ).

Aaaa, ir aš noriu. Parodykit, kaip atrodo tos knygos blush2.gif
Atsakyti