QUOTE(sena niekšė @ 2009 04 07, 16:21)
pasimečiau dabar.
mano penkiametis skaityt nenori. vartyt knygas, klausytis kai jam skaitoma, su raidėm žaisti -- taip. bet imti ir skaityti knygą -- ne.
Manau, dar neatrado knygos, kuria labai knietetu perskaityti. Nusivesk i knygyna, i vaiku skyriu- parodyk knygas, kad ir su issokanciais paveiksleliais, papasakok, apie ka jos. Gal jam paciam reikia atrasti savo pirmaja knyga? Gal ji ne apie gelytes-lelytes, gal apie piratus-kautynes... Nors maniskiui vat, matai, meskiukai labai patiko...
QUOTE(ragnez @ 2009 04 07, 16:30)
tai nei deadline'as, nei vidurkis, nei tiksli riba - tai tiesiog apytikslis amzius (beje, jei jau tikslinam - as rasiau 6-7 metu vaikai), kai ima paprastai keistis vaiko mastymas. ir juk visos cia rasancios puikiai suprantam, kad pasikeitimai retai kada ivyksta per nakti, nebuna taip, kad sesiu metu vienuolikos menesiu ir dvidesimt devyniu dienu amziaus vaikas dar skaityt negeba, o jau septyniu menesiu ir vienos dienos - jau geba...
na, tu tikriausiai matei musu priesmokyklinuko darzelinuko knygutes ir sasiuvinius?
Ragnez, jei amzius apytikslis, tai vadinasi, kad yra normaliu vaiku, kuriems skaitymo laikas ateina veliau- 8-9? Jei taip, tai kodel jie privalo eiti i mokykla 7?
Musu ikimokyklinuku sasiuviniu-pratybu-knyguciu nemaciau. Kai ieskojau saviskiui kazko ugdymui ir mokyklos zaidimui, issirinkau pirmos klases pirmasias pratybas- buvo kaip tik pagal pasiekimus. Dabar jis mokosi is ju, nes jam is esmes tik rasybos israitytos reikia pasimokyti, o skaito liuks, skaiciuoja keliazenkliais skaiciais be problemu (aciu runescape.com). Dukrai kazkada irgi pries mokykla pirkau tokias... Nezinau, ar musu ikimokyklinukai raso raides- normalias raides ant linijos. Daniukai raso. Ir mokomi delioti raides, jungti jas....Maciau tas pratybas apie Naujameti, tai nezinau- ar metu gale jie jau privalomai skaito laisvai, ar dar ne.
QUOTE(Natuke @ 2009 04 07, 17:14)
Mano vaikas ėjo į mokyklą JAV 5 metų. Jų "mokslus" su mūsų tradicine mokykla ir palyginti negalima. O skaityt angliškai jis išmoko tik po metų - pirmos klasės pradžioje. Rusiškai tuo metu dar neskaitė - nors žinojo raides nuo 2 metų, jam labai sunkiai sekėsi mokytis jungti raides į skiemenis.
Man atrodo, neprivalo keturmečiai skaityti, bet jeigu skaito, tai yra gerai, ne bent tikrai mama samdo tam reikalui baisią guvernantę su liniote
Man atrodo, neprivalo keturmečiai skaityti, bet jeigu skaito, tai yra gerai, ne bent tikrai mama samdo tam reikalui baisią guvernantę su liniote
Na stai- amerikoniukai skaito 6 m., reikia suprasti! Tai lietuviams reikia sleptis pries "kvailus amerikonus", kaip kad daznas megsta juos vadinti...