Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

Sveikutes,

as jusu temoje naujoke. Pries 7 paras CP pagalba man gime mergyte....nors iki gimdymo sakaiu kad NIEKO nenoresiu matyt mano tevai vistiek atsibelde...

Db vyro mama sugalvojo atvaziuot ir nei vyras nei jo mama (kuria as macius tik 1 karta ir daugiau matyt nenoriu nes ji ziauriai ikyrus zmogus, kuris pastoviai kalba ir neuzsiciaupia bei nesupranta zodzio NE)...vyras tik man numyke kad gal savaitei...kosmaras ...mano atsakymas buvo kad ne ilgiau 3 dienu. Pas mus buto remontas nedabaigtas vadinas ji pagrindiniam kambary miegos kur as vaika maitinu diena nakti bei keiciu vystyklus...

nzn man nuo jos alergija as TAIP nenoriu kad ji pasirodytu, kad vaika liestu ir aplamai kazka amn sakytu ir patartu savo slyksciu balseliu..
Tai va kadangi atvaro anyta, apie tai suzinoje mano tevai IRGI atvaro....nu vat kam?? as po operacijos tik 7 paros man sunku, esu irzli o cia visa delegacija i buta doh.gif HATE IT!
Motina mano tai jau biski pradeda: ar turi pienuko, ar neskauda pilvuko...bla bla bla...mes nesa su ja super artimos ir tokie kalusimai mane tiesiog nervuoja

TAi va, laukiu anytos apsilankymo ir nervai ima!!!
Atsakyti
Siaubeli siaubeli, tikiuosi, kad išgyvensi, nes laaaaaabai tave suprantu.

Aš nei su mama, nei su vyro giminėm nesu artima labai, bet taip siutino tokie klausimai apie savijautą (jei labai rūpėtų ta mano sivijauta, tai, manau, nebutų važiavę trečią dieną po gimdymo į svečius, arba bent atsiklausę būtų..) ir visokie "ar nekirpo?" blink.gif , "ar bijojai gimdyti?"... doh.gif doh.gif doh.gif

QUOTE(Emyli @ 2010 04 23, 18:22)
Motina mano tai jau biski pradeda: ar turi pienuko, ar neskauda pilvuko...bla bla bla...mes nesa su ja super artimos ir tokie kalusimai mane tiesiog nervuoja

Atsakyti
Kas dėl tų apsilankymų po gimdymo, tai aš taip pat vos visų nepasiunčiau toli toli mad.gif Dar negana to, kad kiek gulėjau po gimdymo pogimdyvinėj, tai kiekvieną mielą dieną ateidavo po minimum tris žmones vienu metu (mano mama, kūma, vyro mama, vyro broliai 2, vieno brolio žmona... dar priedu draugų neskaičiuosiu), tai dar ir atvažiavo kai grįžome su leliuku namo. Įsivaizduokit, kad neleidžia pailsėti po varginančio gimdymo, tai dar ir sėdi namuose kai tik grįžti namo su vaiku. Galvojau vat pagaliau atsigausiu, ką tu, svajonėse. Na ir protas, susirinko visa šeimyna, privežė maisto ir tipo kodėl nevalgai, valgyk..Kaip valgysi kai jėgų nėra ir tos šakutės net nesugebi pakelt, o dar šokinėk aplink juos, kavytės paduok, šaukštelių atnešk doh.gif Tai po geros valandos gal susipratę, o gal pamatę mano veido išraišką susirinko daiktelius ir išėjo.. Pagaliau! thumbup.gif Kai susilauksiu kito vaikelio tada kategiriškai sakysiu jog pirmąją savaitę svečiai nėra laukiami schmoll.gif
Atsakyti
Na as su anyta tai gerai sutariu. smile.gif Gyvena toli ir per daug nenurodineja ka ir kaip daryti. Tik prisiminimais pasidalina. Kartais viena kita patarima pasako, pataria. ax.gif Bet jau mano mama... doh.gif Negana to, kad yra ikyrus zmogus, bet dar skambinedavo kelis kartus per diena, paskui atvaziavo pamatyti mazyles...cia ji pati bent jau sako doh.gif Patarineja, kisasi ir t.t. Taip ir norejosi pasiusti toli toli... bigsmile.gif Kodel tu taip maitini? Taip daryti negalima! Ka, tu, juk lauke salta, kur jus eisi?! ir t.t. ir pan. doh.gif
Vyras palaiko mano puse, tad viena karta trukus kantrybei pasikalbejau su mama, kad kai ji augino mane ir mano broli buvo kiti laikai ir kitos taisykles, o dabar viskas kitaip. Balsas nutilo ir ... nuo tada siokia tokia ramybe iki kitu jos patarimu, kad as tavimi deta daryciau taip ir taip... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Emyli @ 2010 04 23, 11:22)
Sveikutes,

as jusu temoje naujoke. Pries 7 paras CP pagalba man gime mergyte....nors iki gimdymo sakaiu kad NIEKO nenoresiu matyt mano tevai vistiek atsibelde...

Db vyro mama sugalvojo atvaziuot ir nei vyras nei jo mama (kuria as macius tik 1 karta ir daugiau matyt nenoriu nes ji ziauriai ikyrus zmogus, kuris pastoviai kalba ir neuzsiciaupia bei nesupranta zodzio NE)...vyras tik man numyke kad gal savaitei...kosmaras ...mano atsakymas buvo kad ne ilgiau 3 dienu. Pas mus buto remontas nedabaigtas vadinas ji pagrindiniam kambary miegos kur as vaika maitinu diena nakti bei keiciu vystyklus...

nzn man nuo jos alergija as TAIP nenoriu kad ji pasirodytu, kad vaika liestu ir aplamai kazka amn sakytu ir patartu savo slyksciu balseliu..
Tai va kadangi atvaro anyta, apie tai suzinoje mano tevai IRGI atvaro....nu vat kam?? as po operacijos tik 7 paros man sunku, esu irzli o cia visa delegacija i buta doh.gif  HATE IT!

Emuli, laikykis.. labai uzjauciu!! manau suprantu kodel nenori, ir kad nervuoja viska.. atrodo noretum pabut vieni visi kartu, o cia kaip sakai delegacija atvaro.. ir dar su anyta tam paciam kambary reiks but, isproteciau!!!! man cia vyras uzsimine, kad gal reiktu kad jo mama atvaziuotu is lt pabut su dukrtye, nu jei man reiktu eiti i darba. galvoju JOKIAIS BUDAIS!!!! nenoriu, kad ji cia butu.. ms gyvenam ne lt, ir as ja tik karta macius pries kelis metus, ne tai, ad jin man kazka blogo padare, bet va kazkaip toks saliskumas jaucias ir viskas.. gal kad pasakius kazka yra.. pvz ana vasara mano tevai vaziavo i lt, vyras pokalbio metu jai psake, jin- tegul vaziuoja.. uzsiutino... galvoju nu jei tau neidomu, gaila... nuo to laiko kazko simpatijos ner... uztat i rnenoreciau, kad pas mus atvaziuotu.... gal ir gerai butu, jin kiek suprantu gal ir be pamokymu ar ikirumo moteriske, uztat mano mama negali nereguliavus.. na o tu laikykis, papasakok mum cia kaip tau sekasi:) buk stipri.. ir ziurek, neleisk, kad kazkas vadovauti ir sakutu kaip daryt... smile.gif

Papildyta:
Emyli, net pamirsau pasveikint susilaukus dukrytes per tas mamas ir anytas:))))
sveikinu:) stiprekit abi:))

joo... as ir su mama kazkaip nesam labai artimos, man ir tokie klausimai kaip turi pienuko, gal neuztenka, kazkaip geriau jau butu neklausus:)) maitinu budavo dukryte, ateina i kambary paziuret:)) kazkaip nepasakydavau, kad palik mus vienas.. atvaziuodavo padet vagyt padarydavo, kas tikrai budavo super pagalba, uztat ai galvoju, paziurek, jie jau nori.. nors noras pasakyt budavo,. tik galvoju nu nemandagu bus.. anytai isrezciau uztat:))
Atsakyti
Tai cia ir yra esme, kad jos nori pamatyti ka tik gimusi kudikeli. Pamato ir tada prasideda...laikykis. doh.gif Jei grieztai savo mamas ir anytas neuzciaupsime ir nepasakysime, kad paliktu mus ramybeje, tada jos mums ir nurodines, patarines ir t.t., vienu zodziu bus rakstis subineje. tongue.gif Atsiprasau adminu, jei negraziai kalbu, bet cia teisybe.
Juk jei tikrai bus beda, visada galima paskambinti ir paklausti, o cia dabar jauna mama gniuzdo. Juk vis tik neseniai pagimdeme, ir rupesciu bei nerimo ir taip per akis. As su savo mama susigincijau jau antra para po gimdymo, nes "mokino" kas kelinta maitinima piena numelzti papildomai. blink.gif Nereikia ne sakyti, kad pasijutau kaip karve duodanti piena. lotuliukas.gif
Emyli laikykis, mes uz tave! smile.gif Gali tiesiai sviesiai paskyti, kad paliktu tave ramybeje, nes seiksti ir tau reikia ramybes, o ne patarinejimu (kurie vis tiek, pro viena ausi ieis, o pro kita iseis biggrin.gif ). Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Emyli @ 2010 04 23, 19:22)
Sveikutes,

As nemokejau sakyti "ne" (nemegstu pestyniu smile.gif ), kol viena diena nepagalvojau, kad visa gyvenima reikes kenteti ir tylomis buti nepatenkintai ivairiomis situacijomis. Tada jau nusprendziau, kad jei as tikrai ko nors nenoriu, turiu teise i savo "ne" smile.gif Kai pas mane norejo isipaisyti (nors ir svarbiu reikalu) pagyventi 7 vandens nuo kisieliaus gimines (ir kas, kad pora kartu susitike smagiai ir linksmai pabendravom?), atsisakiau juos priimti. Mano mociute buvo soke (ji skambino, kad juos priimciau) - is serijos, tai tu imk pasnekek su jais (galvojo, kad tiesiogiai negalesiu atsisakyti smile.gif ).
Tu LAISVAI, kol niekas neatvaziavo, gali pasakyti visiems, kad persigalvojai ir nenori priimti jokiu sveciu, nes jautiesi taip ir anaip. Tai tavo namai, tavo seima ir nesikankink del pareigos. Tu gali gyventi kaip nori ir nebraukyti is savo gyvenimo savaites ar 3 dienu 4u.gif
Atsakyti
man gyvenimas su mama ne tik nepadeju, bet ir buvo tik sunkesnis. iki kol sunui suejo 7men gyvenam atskirai po to taip susikloste kad teko atsikelti pas mama,bet ilgiau metu neistveriau. tai netaip vaika maitini, tai per trumpai lauke buvai tai neteisingai aprengei. ji uzaugino 2 vaikus ji geriau zino. tad pakentejus metus susirinkom daiktus susiradom buta nuomotis ir isejom. nuo to laiko ir santykiai pagerejo ir as mama gera pasidariau, mociute tik papraso atei i svecius ir nesikisa i anuko auklejima. paragavau sios koses daugiau tikrai nenoreciau
Atsakyti
man mama su anyta padėjo, jos neįkyrios, tai buvo visai liux 4u.gif
Atsakyti
Man , net keista kiek daug nepatenkintos savo mamomis, kad jos nori padeti, duoti gal koki patarima. Juk jums nebutina daryti ka jums sako, bet isklausyti yra visada svarbu. Juk ir jus mamos, tai negi noretumet, kad jusu vaikai baidytusi jusu draugijos verysad.gif . As tai buvau labai laiminga, kad mano mama galedavo ateiti kas dvi dienos, valgyti padarydavo, vaikiuka paziuredavo nors trumpam. Na anyta mano gyvena uzsienyje, tai jokios visai nejauciau biggrin.gif , dabar tik dovanas siuncia thumbup.gif
Atsakyti
sveikos visos mamytes, ir as jum noriu pasiguost... blush2.gif gyvenam ne lietuvoj tai galvojau pabegau nuo anytos, bet kur tau, ji atvaziuoja pas mus 3 menesiams, neisivaizduoju kaip reikes istvert, ji ne tik telefonu moko kaip ir ka turiu daryt su vaiku, bet ir siaip kisasi i musu gyvenima doh.gif ji pripratusi visur ir visada nurodinet, ji nesupranta kai sakai NE! schmoll.gif kai gyvenom Lietuvoj buvau net pasiuntusi ja ant 3 raidziu blush2.gif du menesius nesikabinejo veliau vel tas pats blink.gif mama mano visiska priesingybe, ji pataria kai klausiu, bet pati nesikisa ir nemoko, sako dabar laikai pasikeite ir vaikus kitaip augina tai nezinau kuom padet lotuliukas.gif

P.S. Mes visos susiduriam su tokiom bedom, idomu ar ir mes tokios busim vrednos 4u.gif
Atsakyti
Mano anyta pradžioje tik kišosi į visa tai,bet aš tiesiog parodžiau,kad aš esu mama,o ne ji ir tuom viskas pasibaigė biggrin.gif
Atsakyti