Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

QUOTE(eLBė @ 2010 12 22, 08:43)
Aha, aha. Ir dirginuos, kai mano mociute klausia: "Tai kaip tu MANO PROANUKI augini?" Tada sakau: "SAVO VAIKA auginu gerai". Viskas butu kaip ir normaliai, tik tas tonas, kuriuo klausiama... Pasijuntu, kaip kokios aukles vietoj - esu tik kazkas, kuris is bedos gali buti tinkamas tik priziureti vaika, o ne mama.

Pasakyk mociutei, kad nehigieniska su vaikais taip elgtis. O geriausia Vingro knyga pakisk, ten parasyta, kad net tevai nebuciuotu smile.gif Aisku, tas Vingras man kiek seniena atsiduoda tarpais, ale siam reikalaui labai pamacys  thumbup.gif

tai as ir taip jau grieztesniu tonu su ja bendrauju, nes nervina jos tas toks perdetas jautrumas ir nuolatiniai verkslenimai blink.gif
Siandien kaip tik zada atvaziuot kuciavot, tai reiks man kantrybes biggrin.gif
Atsakyti
Mums anyta ir mama kai reikia tikrai padeda 4u.gif
Atsakyti
Paaaadeda.
Turiu auskinę mamą, superinę anytą.
Ir valgyt pagamins, ir mažylę padabos.
Atsakyti
nesikisa
Atsakyti
mano mama labai padeda kaip gali,o anyta tai tik kitai savo marciai. Jos mastysena jai sunku o man ne. tai dabar ir nesistengiu labai del anytos. Nors kol mazylio del jos labai stengiausi. Bet viskam yra ribos.
Atsakyti
Mama labai padejo kai vaikuciai buvo mazi , o anyta tik retkarciais padabodavo jei paprasydavom, bet pati niekad nepasisiulydavo schmoll.gif
Atsakyti
Man irgi uzkliudavo kai mama ar anyta dukryte vadindavo "MUSU vaikas", "MANO mergaite"...Dabar nekreipiu demesio tiesiog. Dar labai nepatiko klausytis patarimu, ypac kai net neprasiau ju - "Reikia taip laikyti", "Reikia arbatytes duoti", "Rengti taip reikia" ir t.t. Mandagiai pasakiau kad dabar vaikus augina kitaip, ir kad patarimu nenoriu, jei reikes butinai paklausiu. Atrodo suprato.
Mano anyta gyvena kitam mieste (Aciu Dievui), tad netrukdo, matomes tik karta per menesi kai nuvaziuojam i svecius, gal siek tiek kisasi, bet iskenciu tyliai tas kelias valandas, ji juk mano vyro mama.
O mano mama padeti visada pasiruosusi, gal ji tikejosi jog man labiau jos pagalbos reikes, bet su dukryte puikiai susitvarkiau pati. Siek tiek erzino kai mama pirmom dienom vis rasdavo preteksta atvaziuot i svecius - tai kepuryte mazylei nupirko ir reikia atiduot, tai dovanele kokia, tai pasiskolint ka nors, tai siaip pro sali ejo. Ir dar skambino po kelis kartus per diena doh.gif Bet suprantu ja, pirmoji anuke smile.gif
Atsakyti
anyta, manes jau siek tiek prisibijo, bet nebijo, laukiantis pirmosios oj kaip bande vadovaut ir kontroliuot, bet auginime jau keleta kartu nusodinta nebedriso kistis.
o mamos pagalbos irgi nereikia.
mano vaikai, pati ir auginu, seneliam turi but tik dziaugsmas.
Atsakyti
Pasisekė jums, merginos, kieno ir mama, ir anyta superinės. Mano mama - pati šauniausia - kištis į auklėjimą nesikiša arba palaiko mūsų su vyru nuomonę. Jei reikia kokios pagalbos - visada prašom, ar palikti reikia, ar pas mus atvažiuoti pažiūrėti, žodžiu liuks, visom galėčiau tokios mamos palinkėti. Bet va anyta... velnio pramanyta devil.gif. Ačiū Dievui, kad gyvena kitam Lietuvos pakrašty, bet kai atvažiuoja - tai tik ji žino kaip vaikus auginti, kokia aš netikus, kokie mano vaikai neklaužados, kaip jos neklauso. "Tu ne taip vaiką migdai", ""tu jį ne taip paėmei", "kodėl jis tiek žagsi, tu jį sušaldei", "o jėzau, kokios išmatos - jis laktozės netoleruoja", "kodėl neniūniuoji kai supi - vaikams labai patinka", "Padavei nukritusią ant grindų soskę ją tik nuplovusi ir neišvirinusi? Kokia tu motina?" ir taip toliau ir panašiai... Ji ir savo sūnui laktozės netoleravimą prirašė ir ryžių klijukais maitino, nes vos kelių savaičių naujagimis tuštinosi skystokomis rūgštaus kvapo išmatomis doh.gif Nors MB lig šiol ir šiaip pieną geria, ir košes, su pienu virtas, valgo ir kavą balina, ir dievina pienišką makaronų sriubą... Bet ryžių po šiai dienai nekenčia. Gal sutapimas, o gal mamytės įtaka... Dar labai nervina, kai žmogus, matantis anūkus vos 3 - 4 kartus per metus įsivaizuoja, kad geriau už mane juos pažįsta. Atvažiuodama visuomet apiberia saldainiais, sausainiais, limonadais (nors puikiai žino, kad stengiamės valgyti sveikai ir limonadų neperkam visai, jokių čipsų ir dažytų saldainių bei neaiškios spalvos liepsna degančių sausainių). O jau dovanos vaikams - tai toks vaizdas, kad savų neaugino ir neturi supratimo kokio amžiaus vaikams kokie žaislai tinkami. Kai trejų metų vaikinui gimtadienio proga (tiesa, pavėlvus gal mėnesį) atveža žaislą, skirtą kūdikiams, man tiesiog nusvyra rankos, arba dar prieš metus nepaklausė ir nupirko dviratį (beje, per mažą), nors jis jau turėjo jo ūgiui pritaikytą dviratį. Paskui kurį laiką slambinėjo ir klausinėjo, kaip mažyliui dviratis? Ar važinėja? Ar patinka? "Kam jums du dviračiai - šitas bus geras, o tą didesnį parduokit"... Taip galėčiau rašyti iki begalybės... Visai nesistebiu, kad MB vos 18 sulaukęs išdūmė iš namų į kitą Lietuvos pusę... Štai tokia mano patirtis smile.gif
Atsakyti
Kai reikia kartais mažyliuką pažiūrėti, mama padeda, o anyta nesikiša smile.gif
Atsakyti
Kartais padeda, kai reikia pagalbos geriau kai ju namuose vaikai buna, jos to ir neatsisako. Bet savo namuose kuo reciau tuo geriau, pradeda erzinti. As pas jau ir i ju buiti nesikisu, o kai man pradeda aiskinti, kr koki balda perstumti ir panasiai, tai ziauriai erzina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitana s: 17 sausio 2011 - 15:08
Anyta ir padeda ir trukgo smile.gif Maniske labai geranoriska, bet labai plepi ir paniskai bijanti salcio, vargina kalbos, kad leliukas susals., jei verka - jam salta, jei zagsi - jam salta, keiciam sauskelnes - salta, miegamajame 21C silumos irgi baisiai salta, jau si savaitgali atvaziuos pas mus i svecius, pamatys, kad valandai i balkona nesu mieganti ( lauke +5-7C), tai pasibaises, kad noriu savo vaika numarint kogero smile.gif
O siaip tai paima rytais vaika, leidzia man issimiegot, atnesa tik pamaitint. Diena, vakare galiu valgyt ir gamint valgi, nes ji su sunum pabuna.
Atsakyti