Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(Sanrita @ 2009 02 25, 11:03)
Kaip jau rodžiau ankščiau turimą vargšiuką phalaenopsį - ji po operacijos ir perrinktos kruopščiai žemės, pasodinau ir stebėsiu.
Šiandien peržiūrėjau Catlleya  doh.gif  Visos šaknys supuvusios  verysad.gif
Išoperavau ir paguldžiau į reanimatorių ...

Turiu klausimą ...
Kambario temperatūra 24-25. Drėkingumas 65. Visos orhės ant palangės toli nuo radiatoriaus. Laistydavau: į dubenėlį įpildavau ir leisdavau valandą prisigert. Vieną kart į savaitę.
Kaip laistyti toliau, kad nesupūdyti sekančių.
Labai prašau patarimo  verysad.gif

o kokiame substrate augo Jusu orchidejos?
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 24, 16:55)
Šiaip, šiais laikais statybininkai dažniau akmens vatą naudoja. Gal maišai, nes stiklo vata tai baisus daiktas  doh.gif

QUOTE(Šilingė @ 2009 02 24, 16:55)
Klysti  rolleyes.gif  Ne stiklo, o akmens vata  mirksiukas.gif  Vizualiai jos atrodo vienodos. Stiklo vata jau ne vieni metai nebenaudojama niekur  rolleyes.gif

Ačiū,tikrai gal akmens vata blush2.gif .Na bet aš vistiek pirmą kartą pamačiau,kad joje įsodinta gėlė.Na svarbu man toliau ji augtu ir žydėtu po persodinimo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2009 02 25, 09:07)
daugiausiai pasako zodis "Error"  biggrin.gif man, asmeniskai, tai nepatinka tokios anomalijos  schmoll.gif

Man irgi tas pats uzkliuvo smile.gif lyg butu vykes bandymas ir nepavyko...
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2009 02 25, 10:10)
o kokiame substrate augo Jusu orchidejos?

Tame blogajame su durpių priemaišomis, apie kurį jau čia blogai pasisakėme ...
Catlleya buvo merkta prieš savaitę, tačiau visos šaknys drėgnos, žievę išgręžti buvo galima g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanrita @ 2009 02 25, 11:43)
Tame blogajame su durpių priemaišomis, apie kurį jau čia blogai pasisakėme ...
Catlleya buvo merkta prieš savaitę, tačiau visos šaknys drėgnos, žievę išgręžti buvo galima  g.gif

tai va ir atsakyma turim, nespedavo Jusu orchidejos pradziuti tarp laistymu, tokiame substrate reikejo laistyti zymiai reciau nei laistete.
Atsakyti
per kiek laiko orchidėja turėtų jau rodyti atsigavimo ženklus?
aš persodinau prieš pora savaičių, jau dabar palaisčiau, bet ji vis dar tokiais lyg ir gyvais, bet padžiūvusiais susiraukšlėjusiais lapais ir stovi, jokio pokyčio.
Atsakyti
Ačiū skm aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 25, 11:50)
per kiek laiko orchidėja turėtų jau rodyti atsigavimo ženklus?
aš persodinau prieš pora savaičių, jau dabar palaisčiau, bet ji vis dar tokiais lyg ir gyvais, bet padžiūvusiais susiraukšlėjusiais lapais ir stovi, jokio pokyčio.

tai priklauso kokia orchidejos bukle buvo iki persodinimo, kiek saknu turejo, bet turekite omenyje, kad orchidejos atsigavimas, reanimavimas uztrunka labai jau ilgai. Jei orchideja turi nedaug saknu, tai realiai ji per saknis pasisavina gana mazai dregmes, todel reikia stengtis drekinti aplinka, dazniau papurksti, galima ir koki siltnamiuka paorganizuoti ar vazoneli i maiseli ideti ir taip palaikyti dregnesne aplinka. Gali buti, kad tie suminksteje lapai ir nebepasidarys labai jau standus kaip anksciau, bet svarbu, kad ji leistu ar lapeli nauja, ar sakneles, svarbu, kad veiksmas vyktu mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Daluksa,2009 02 23, 22:50]
Tuoj užpatentuosiu savo atsakymą lotuliukas.gif
Pumpurai gelsta ir krenta dėl adaptacijos, jie tiesiog prisitaiko prie naujos vietos ir naujų sąlygų. Be to, juk žiema dabar, didelė tikimybė, jog sušalo benešant. Bet prižiūrint gėlę, ji augs ir dar ne kartą žydės.

As nusipirkau gelyte su dviem zydinciais ziedais ir keleta punpuru. Namuose jai labai patiko, per tris savaites ji man isskleide 5 pumpurus. Taciau like du mazi pumpuriau pagelto ir jau tuoj nukris. Taigi adaptacija ar/ir nusalimas negali buti to priezastis. Galbut jai truksta trasu? (nors tresiu kas antra laistyma).
Atsakyti
[quote=lauraa,2009 02 25, 12:15]
[quote=Daluksa,2009 02 23, 22:50]
Tuoj užpatentuosiu savo atsakymą lotuliukas.gif
Pumpurai gelsta ir krenta dėl adaptacijos, jie tiesiog prisitaiko prie naujos vietos ir naujų sąlygų. Be to, juk žiema dabar, didelė tikimybė, jog sušalo benešant. Bet prižiūrint gėlę, ji augs ir dar ne kartą žydės.
As nusipirkau gelyte su dviem zydinciais ziedais ir keleta punpuru. Namuose jai labai patiko, per tris savaites ji man isskleide 5 pumpurus. Taciau like du mazi pumpuriau pagelto ir jau tuoj nukris. Taigi adaptacija ar/ir nusalimas negali buti to priezastis. Galbut jai truksta trasu? (nors tresiu kas antra laistyma).
[/quote]

na trasu jai tikrai netruksta, ji Olandijoje ju gavo tiek, kad uzteks dar keliems metams i prieki biggrin.gif

tai greiciausiai pirmas variantas, t.y. adaptacija, temperaturu skirtumai ir t.t., nera ko jaudintis, bus tu ziedu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2009 02 25, 12:10)
tai priklauso kokia orchidejos bukle buvo iki persodinimo, kiek saknu turejo, bet turekite omenyje, kad orchidejos atsigavimas, reanimavimas uztrunka labai jau ilgai. Jei orchideja turi nedaug saknu, tai realiai ji per saknis pasisavina gana mazai dregmes, todel reikia stengtis drekinti aplinka, dazniau papurksti, galima ir koki siltnamiuka paorganizuoti ar vazoneli i maiseli ideti ir taip palaikyti dregnesne aplinka. Gali buti, kad tie suminksteje lapai ir nebepasidarys labai jau standus kaip anksciau, bet svarbu, kad ji leistu ar lapeli nauja, ar sakneles, svarbu, kad veiksmas vyktu  mirksiukas.gif

ačiū labai už atsakymą! 4u.gif
ji turėjo tik vieną likusią šaknį, ir dar tris orines, kurias apžiūrėjau, jos man rodos dar neturi orinėms šaknims būdingo sluoksnio, tai pridengiau žievės gabalėliais ir papurškiu dažnai lapus ir substrato paviršių, tenka tuomet ir toms orinėms.
o palaisčiau tik vieną kartą po dviejų savaičių po persodinimo, nes bijau vėl supūdyt (prieš pradėdama džiūti ji pas mane visa išpusvo... blush2.gif )

gera, idėja, reikės jai įrengti alia šiltnamiuką, kad daugiau tos drėgmės gautų iš oro. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanrita @ 2009 02 25, 12:03)
Kaip jau rodžiau ankščiau turimą vargšiuką phalaenopsį - ji po operacijos ir perrinktos kruopščiai žemės, pasodinau ir stebėsiu.
Šiandien peržiūrėjau Catlleya  doh.gif  Visos šaknys supuvusios  verysad.gif
Išoperavau ir paguldžiau į reanimatorių ...

Turiu klausimą ...
Kambario temperatūra 24-25. Drėkingumas 65. Visos orhės ant palangės toli nuo radiatoriaus. Laistydavau: į dubenėlį įpildavau ir leisdavau valandą prisigert. Vieną kart į savaitę.
Kaip laistyti toliau, kad nesupūdyti sekančių.
Labai prašau patarimo  verysad.gif

Tai jeigu gelytes plastamsiniuose vazonose, ten turetu matytis kada laistyti. Nes jei vazonelis yra aprasojes viduj, reiskia dregmes dar pakanka, geriau tada papurksti tiesiog vandenuku is virsaus, sudrekinti ora.
Atsakyti