Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

O ar yra cimbidžių augintojų ax.gif Nepavyksta man niekaip jų pražydinti, jau sakau mesiu lauk, kažkokios negyvos jos man, nors tuos vaikelius leidžia ir leidžia, ale žiedų gaila, gal kas patarimą kokį mestels ax.gif
Atsakyti
Na ka,sulaukiau is mamytė23 laukneselio thumbup.gif ir gelytes(tik pamirsau pavadinimo paklaust) tikiuosi grizus parasys ax.gif Aciu dar karta 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Jau galesiu kai kurias savo orchidejas persodinti,o ir mama jau skuba substrakto atsiimt biggrin.gif generaline siandien smile.gif paziuresim kas su saknim darosi,koks vaizdas...ech...malonus rupesteliai biggrin.gif
Atsakyti
Man irgi jau darosi neramu, tikriausiai trauksiu savo phal. iš substrato, nežiūrint, kad subrandino pakartotinai žieduką, leidžia naują žiedynkotį, bet šaknys supuvę, lapai susiraukšlėję, vatiniai. Aiškiai nepasisavina drėgmės ir gali būti, kad senas augalas. Taip gaila, kad keikio neužaugino, nes žiedas toks neeilinis.
Baisu prarasti augalą, jei jau nepraradau, jaučiu, kad nabagė iš paskutinio kabinasi į gyvenimą doh.gif
Ėt, tos nukainuotos, tai tik nervų gadinimas..
Atsakyti
QUOTE(mole @ 2009 02 25, 14:42)
O ar yra cimbidžių augintojų ax.gif  Nepavyksta man niekaip jų pražydinti, jau sakau mesiu lauk, kažkokios negyvos jos man, nors tuos vaikelius leidžia ir leidžia, ale žiedų gaila, gal kas patarimą kokį mestels ax.gif

istikruju tai labai gera mintis mest lauk mirksiukas.gif jiems to ir reikia tongue.gif tam, kad zydetu tai jos turi daug laiko, t.y. nuo geguzes menesio kai jau nebuna salnu iki velyvo rudens (iki salnu) praleisti lauke. O tada parsinesus namo ir suzydes Jusu Cymbas 4u.gif
Atsakyti
Ta prasme aš jas buvau išmetusi kartu su ciku, tai cikas atsigavo nerealiai, o jos vis dar pyksta biggrin.gif
Ech, lauksiu ir šią vasarą, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mole @ 2009 02 25, 15:08)
Ta prasme aš jas buvau išmetusi kartu su ciku, tai cikas atsigavo nerealiai, o jos vis dar pyksta biggrin.gif
Ech, lauksiu ir šią vasarą, ačiū 4u.gif

ar visą vasarą laikėte lauke ir vis tiek nesužydėjo?
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2009 02 24, 13:57)
gal ko gero yra užvežta? Ryt avarysiu jei neapsirgs mažius smile.gif
Papildyta:
lai džiūsta kiek džius paskui nukirpsi visą nudžiūvusią dalį ir viskas mirksiukas.gif

o stiebas gali ir visas nudziut ar ne? pas mane dabar trecdalis mazdaug nudziuve is esamo stiebo
Atsakyti
meragites noriu paklaust vienas palenopsis turi tik viena dvi zalias sakneles ir viena orine, bet lapaigeri tvirti, ir lygtai nauja leidzia, tai ar man reik kazkaip ipatingai ja priziuret ar normaliai??? schmoll.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(dreamere @ 2009 02 25, 15:20)
o stiebas gali ir visas nudziut ar ne? pas mane dabar trecdalis mazdaug nudziuve is esamo stiebo

Taip, visas gali nudžiūti, o gali tik ir iki tam tikro narelio. Čia jau kaip gėlė nuspręs wink.gif
Atsakyti
Laikiau nuo gegužės iki lapkričio vidurio lauke .Rezultatas:
user posted image
user posted image
user posted image
tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kilka: 25 vasario 2009 - 14:28
QUOTE(as_rutak @ 2009 02 25, 15:21)
meragites noriu paklaust vienas palenopsis  turi tik viena dvi zalias sakneles ir viena orine, bet lapaigeri tvirti, ir lygtai nauja leidzia, tai ar man reik kazkaip ipatingai ja priziuret ar normaliai??? schmoll.gif  g.gif  g.gif

Jeigu lapai nevysta, tai pabandyk užtikrinti kuo didesnę aplinkos drėgmę gėlei. Maniškis taip su dviem šaknim ir dviem orinėm susiraukšlėjęs kaip senutė ir dar žiedstiebį leidžia. Įdėjau jį į tokį gėlių lovelį, dugne akmenukų prie jūros rinktų supyliau, užpyliau vandeniu ir pastačiau jį ten, kad bent jau per lapus ir orines šaknis pakankamai drėgmės gautų. Pats lyg raukšlių nemažina, tačiau orinių šaknų galiukai pradėjo atsigauti - tapo žali, tai manau, padeda toks būdas.
Atsakyti
Sedziu ir mastau gal butu imanoma lauke koki namuka- priedanga orchidejoms susimeistrauti. Ten visas tik sukabini vasarai. gal matet nete kokiu ideju?
Atsakyti