Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(Tina* @ 2009 02 25, 15:40)
Sedziu ir mastau gal butu imanoma lauke koki namuka- priedanga orchidejoms susimeistrauti. Ten visas tik sukabini vasarai. gal matet nete kokiu ideju?

Čia Tu sudėtingo dalyko nori smile.gif Aš esu mačiusi nuotrauką didžiųjų orchidėjų augintojų, kaip jie orchidėjas laiko. Tai vos ne šiltnamis be sienų padarytas, užtikrintas geras drėkinimas oro, šiluma ir saulė prislopinta. O va kaip namuką mažą tokį padaryti tai net nežinau. Kur Tu jį medyje nori kabinti? Balkone statyti? Ar tiesiog kažkur spode pievelėje?
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 25, 14:27)
Taip, visas gali nudžiūti, o gali tik ir iki tam tikro narelio. Čia jau kaip gėlė nuspręs wink.gif

aisku... o siaip zydet turetu pradet pavasari/vasara, ar cia ne visiem phalaenopsiam vienodai? Jau ilgokai nezydi, tai nesulaukiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2009 02 25, 15:12)
ar visą vasarą laikėte lauke ir vis tiek nesužydėjo?

nuo iki smile.gif tik pas mane ten tokia saulėkaita, gal nepatiko g.gif o gal persodinti laikas, tos šaknys kaip padžiuvusios g.gif
QUOTE(kilka @ 2009 02 25, 15:27)
Laikiau nuo gegužės iki lapkričio vidurio lauke .Rezultatas:
user posted image
user posted image
user posted image
tongue.gif

gerai , kad sėdėjau rolleyes.gif būčiau nugriuvus, jos nuostabios thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif
skintos man nepatinka, bet vazone, eina sau kaip gražu wub.gif reiks kažką daryti, kaip čia man sulaukus tokio grožio, nors pas mane tai žiedai žalsvi, bet vis tiek žiedai.
Ačiū už foto, super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mole @ 2009 02 25, 15:51)
nuo iki  smile.gif  tik pas mane ten tokia saulėkaita, gal nepatiko g.gif  o gal persodinti laikas, tos šaknys kaip padžiuvusios g.gif

gerai , kad sėdėjau rolleyes.gif  būčiau nugriuvus, jos nuostabios thumbup.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif
skintos man nepatinka, bet vazone, eina sau kaip gražu wub.gif reiks kažką daryti, kaip čia man sulaukus tokio grožio, nors pas mane tai žiedai žalsvi, bet vis tiek žiedai.
Ačiū už foto, super thumbup.gif

Žalsva man pati gražiausia cymbų žiedų spalva.
Atsakyti
Užsidegiau aš čia dbr ax.gif o cymbus į kokią žemę persodinat mastau.gif
ar kaip visoms orchidėjoms, juk peršviečiamo vazono joms nereikia, ar ne? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kilka @ 2009 02 25, 14:27)
Laikiau nuo gegužės iki lapkričio vidurio lauke .Rezultatas:
user posted image
user posted image
user posted image
tongue.gif

first.gif wub.gif koks grozis thumbup.gif thumbup.gif O svarbiausia, kad tai pacios prazydinta thumbup.gif thumbup.gif Saunuole mirksiukas.gif
Saviski irgi laikiau visa vasara balkone, tai dabar irgi kekyte ziedeliu brandina ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnir: 25 vasario 2009 - 15:23
Man irgi žalios labai labai wub.gif wub.gif ,tik truput pinigėliu gaila pirkti,o čia jamiau nukainuota bebaigiančia žydėt,tiesa pražydo jinai pas mane po 2 metu laikymo.
Atsakyti
QUOTE(mole @ 2009 02 25, 16:07)
Užsidegiau aš čia dbr  ax.gif  o cymbus į kokią žemę persodinat mastau.gif 
ar kaip visoms orchidėjoms, juk peršviečiamo vazono joms nereikia, ar ne? ax.gif

Nereikia, bet Tau pačiai būtų patogiau stebėti šaknų būklę, jeigu persodintum į permatomą vazoną.
Papildyta:
QUOTE(dreamere @ 2009 02 25, 15:51)
aisku... o siaip zydet turetu pradet pavasari/vasara, ar cia ne visiem phalaenopsiam vienodai? Jau ilgokai nezydi, tai nesulaukiu  ax.gif

manau, kad skirtingai. Nors maniškiai phal visada žydi žiemos pabaigoje - pavasarį.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 26, 00:31)
Jeigu lapai nevysta, tai pabandyk užtikrinti kuo didesnę aplinkos drėgmę gėlei. Maniškis taip su dviem šaknim ir dviem orinėm susiraukšlėjęs kaip senutė ir dar žiedstiebį leidžia. Įdėjau jį į tokį gėlių lovelį, dugne akmenukų prie jūros rinktų supyliau, užpyliau vandeniu ir pastačiau jį ten, kad bent jau per lapus ir orines šaknis pakankamai drėgmės gautų. Pats lyg raukšlių nemažina, tačiau orinių šaknų galiukai pradėjo atsigauti - tapo žali, tai manau, padeda toks būdas.

aciu labai bandysiu ir as taip daryt blush2.gif gal isgyvens... drinks_cheers.gif
Atsakyti
O tai jeigu aš gyvenu bute ir Cymbižio tikrai nebus galimybės išnešti į lauką (turiu tik balkonus ir tai įstiklintus), ar yra šansų, kad gėlytė dar kada žydės pas mane?
dar rašo, kad jiems (tam kad žydėtų) reikalingas šaltasis periodas rugpjūčio-spalio mėnesiais. Tai kaip tik galvojau išnešiu į balkoną, kur temp. tada nuo +8 iki +15 būna, gal paskatins žydėjimui.

Beje, šiandien galiu pasidžiaugti, kad pagaliau pražydinau (PATI) savo pirmąją orchidėją (miniuką). Pirkau prieš gerus 1,5 metų. Žydėjo tada ir vėliau pamiršau aš net jos spalvą doh.gif , auginau grynose žemėse doh.gif , kol šio forumo skyrelio neatradau. Tada pagal pamokymus sutvarkiau ją ir štai - rezultatas.

user posted image

Tiesa norėjau paklausti, kodėl žiedelio lapeliai taip net persilenkė į kitą pusę? g.gif Ryte buvo normaliai.

Va kaip atrodo

user posted image

Ir dar kl. jei tada kai pirkau irgi buvo 2 žiedeliai. ir dabar sukrovė 2 žiedelius. Ar taip gali būti, kad gėlytė taip jau "užprogramuota" krauti tik po 2 žiedelius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 25 vasario 2009 - 16:40
LIETUVA,labai graziai atrodo taip nusvires ziedelis 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gute88 @ 2009 02 25, 18:42)
LIETUVA,labai graziai atrodo taip nusvires ziedelis 4u.gif  wub.gif

O aš dar norėjau ramstyti, kelti tą stiebą biggrin.gif nežinau, ko taip nusviro, gal, kad jokio pagaliuko nepridėjau. Bet kai tokia mažiukė gėlytė, tai tikrai gal dar gražiau gaunasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 25 vasario 2009 - 16:46