Net seilė nutįso. Vis tik namuose niekaip nepasiryžtu karkai........ geriau nusiperku parduotuvėje keptą kulniuką (atrodo taip vadinasi)
QUOTE(jovita02 @ 2006 01 16, 15:49)
Net seilė nutįso. Vis tik namuose niekaip nepasiryžtu karkai........ geriau nusiperku parduotuvėje keptą kulniuką (atrodo taip vadinasi)
ir as nesu bandziusi, bet galvoju kad vertetu pabandyti

QUOTE(Aušrinė @ 2004 03 20, 17:23)
Mano vyras mėgsta tas karkas, tai karts nuo karto tenka jas ruošt.
Aš tai darau labai paprastai.
Visų pirma įtrinu karką su druska ir pipirais, palaikau kelias valandas prieš virimą. Tada į šaltą vandenį ir verdu. (Nusiteik kelių valandų virimui ir tokio kiauliško kvapo namie - jis man nuo vaikystės nepatinka...) Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmetu svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspaudžiu kelias česnako skilteles ant jos su tokiu česnakų spaustuku ir kepu orkaitėj kol apskrunda. Kiti dar prieš kepant garstyčiom ištepa, bet aš nebandžiau.
Šiaip aš pati norėčiau kokio įmantresnio karkos recepto - padaryčiau vyrui staigmeną iš tos jo taip mėgstamos karkos...
Aš tai darau labai paprastai.
Visų pirma įtrinu karką su druska ir pipirais, palaikau kelias valandas prieš virimą. Tada į šaltą vandenį ir verdu. (Nusiteik kelių valandų virimui ir tokio kiauliško kvapo namie - jis man nuo vaikystės nepatinka...) Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmetu svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspaudžiu kelias česnako skilteles ant jos su tokiu česnakų spaustuku ir kepu orkaitėj kol apskrunda. Kiti dar prieš kepant garstyčiom ištepa, bet aš nebandžiau.
Šiaip aš pati norėčiau kokio įmantresnio karkos recepto - padaryčiau vyrui staigmeną iš tos jo taip mėgstamos karkos...
ryt isbandysiu tavo receptuka, siandien pamarinuosiu, ryt kepsiu

O aš nusipirkusi karka gerokai įtrinu įv. prieskoniais,ir kmynu ir cesnaku ir mesos prieskoniu. pagal fantazija,kelis lašelius aliejaus. Ir palieku kokioms 2-3 paroms įsimarinavimui. O po to i foliją arba kepimo maišelį ir kepu orkaitėj. Visi giria kas valgo

QUOTE(Diotima @ 2006 02 19, 18:43)
Nu man tai karka nenusiseka. Jau du kartus kepiau. Abu galvojau kad vyras is namu isvys
Kazkokia nevalgoma man ji gaunas. Nors kepiau jusu nurodytais receptais, bet ko gero nemano maistas
Daugiau jauciu nebebandysiu, nes gaila darbo, o rezultatas - siuksliadezej 

O kokia ji gaunasi? Kuo nevalgomumas pasireiškia? Kieta, šiaip neskani ar...?
QUOTE(Diotima @ 2006 02 19, 18:43)
Nu man tai karka nenusiseka. Jau du kartus kepiau. Abu galvojau kad vyras is namu isvys
Kazkokia nevalgoma man ji gaunas. Nors kepiau jusu nurodytais receptais, bet ko gero nemano maistas
Daugiau jauciu nebebandysiu, nes gaila darbo, o rezultatas - siuksliadezej 

ale neisivaizduoju kaip ten turi nenusisekti, kad siuksliu dezej atsirastu

QUOTE(Diotima @ 2006 02 21, 22:51)
Nu visu pirma tai ji man smirda
Aisku tik is arti pauoscius
O po to mesa, ta skura... nu ka as zinau.... Reikia kad kas nors uzvaisintu skania karka, tada tai patikeciau kad ji 

Tai gal tikrai čia ne receptas kaltas ar nenusisekimas, gal tiesiog tavo skonio receptoriams nepriimtinas reikalas tas;)