
---
Tešla (BE KIAUŠINIO):
~ 600 gr miltų
250 gr. margarino kepiniams (naudoju Eve)
1 didelis indelis (400 gr.) 30% grietinės
žiupsnis druskos
margariną sutarkuoju, suberiu miltus, ir tarp delnų trinu tol, kol gaunasi biri masė. tada grietinėje išmaišau druską ir viską supylus į miltų ir margarino masę minkau, kol tešla nebelimpa prie rankų.
---
tikiuosi, išbandysite ir parašysit atsiliepimus. man šis tešlos variantas pats pačiausias - puikaus skonio, trapi, bet ne per trapi, ne per sausa, neplyšta kepant, nors gan plonai iškočioju. ir nedarykite skylučių viršuje - tešla neplyš, o per skylutes tik skanusis skystimėlis išbėgs

---
Skanaus įdaro paslaptys:
Mėsą būtinai kapokite (smulkiai supjaustyti). Jei nenorit vargti, galima sukapoti dalį, kitą dalį stambiai sumalti ir sumaišyti su sukapota). Vien tik faršas sušoka į vientisą mėsos guzą, kuris viduryje dažniausiai lieka sausas.
Aš dažniausiai naudoju kiaulienos sprandinę. Jei kepsite su aviena - nepamirškit įmaišyti lašinukų.
Negailėti svogūnų! (0.5 kg mėsos drąsiai dėkite 6 didelius smulkiai pjaustytus svogūnus)
o didžiausia paslaptis - sultinys[U]. vienos mėgsta įpilti kefyro, bet jis tikrai neduoda tokio skanaus skystimėlio, kuris išbėga prakandus kibiną. taigi, 0,5 kg mėsos drąsiai pilkite daugiau pusės puodelio sultinio. jei neturite natūralaus, nenuodėmė ištirpinti vieną kubelį tame pačiame kiekyje vandens.
na ir, nepamiršti doro kiekio šviežiai grūstų pipirų bei druskos. ir jokios vegetos!
---
Skanaus! lauksiu atsiliepimų, gal kartu ką patobulinsime (nors, nemirsiu iš kuklumo - šie man net gi skanesni nei Trakuose

o toms, kurios sako, kad tikri kibinai tik su aviena, atsakau - tikri kibinai tik karaimo kepti!!
