Įkraunama...
Įkraunama...

Kibinai

Bevalgydama ką tik pačios keptą kibiną peržiūrėjau didžiąją dalį temos ir neradau tešlos recepto, panašaus į manajį, taigi, dalinuos (jei pražiopsojau ir toks yra - sorry smile.gif ).

---
Tešla (BE KIAUŠINIO):
~ 600 gr miltų
250 gr. margarino kepiniams (naudoju Eve)
1 didelis indelis (400 gr.) 30% grietinės
žiupsnis druskos

margariną sutarkuoju, suberiu miltus, ir tarp delnų trinu tol, kol gaunasi biri masė. tada grietinėje išmaišau druską ir viską supylus į miltų ir margarino masę minkau, kol tešla nebelimpa prie rankų.
---

tikiuosi, išbandysite ir parašysit atsiliepimus. man šis tešlos variantas pats pačiausias - puikaus skonio, trapi, bet ne per trapi, ne per sausa, neplyšta kepant, nors gan plonai iškočioju. ir nedarykite skylučių viršuje - tešla neplyš, o per skylutes tik skanusis skystimėlis išbėgs 4u.gif

---
Skanaus įdaro paslaptys:
Mėsą būtinai kapokite (smulkiai supjaustyti). Jei nenorit vargti, galima sukapoti dalį, kitą dalį stambiai sumalti ir sumaišyti su sukapota). Vien tik faršas sušoka į vientisą mėsos guzą, kuris viduryje dažniausiai lieka sausas.
Aš dažniausiai naudoju kiaulienos sprandinę. Jei kepsite su aviena - nepamirškit įmaišyti lašinukų.
Negailėti svogūnų! (0.5 kg mėsos drąsiai dėkite 6 didelius smulkiai pjaustytus svogūnus)
o didžiausia paslaptis - sultinys[U]. vienos mėgsta įpilti kefyro, bet jis tikrai neduoda tokio skanaus skystimėlio, kuris išbėga prakandus kibiną. taigi, 0,5 kg mėsos drąsiai pilkite daugiau pusės puodelio sultinio. jei neturite natūralaus, nenuodėmė ištirpinti vieną kubelį tame pačiame kiekyje vandens.
na ir, nepamiršti doro kiekio šviežiai grūstų pipirų bei druskos. ir jokios vegetos!
---

Skanaus! lauksiu atsiliepimų, gal kartu ką patobulinsime (nors, nemirsiu iš kuklumo - šie man net gi skanesni nei Trakuose blush2.gif )

o toms, kurios sako, kad tikri kibinai tik su aviena, atsakau - tikri kibinai tik karaimo kepti!! cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingu: 07 kovo 2011 - 17:26
QUOTE(ingu @ 2011 03 07, 17:24)
Bevalgydama ką tik pačios keptą kibiną peržiūrėjau didžiąją dalį temos ir neradau tešlos recepto, panašaus į manajį, taigi, dalinuos (jei pražiopsojau ir toks yra - sorry smile.gif ).

---
Tešla (BE KIAUŠINIO):
~ 600 gr miltų
250 gr. margarino kepiniams (naudoju Eve)
1 didelis indelis (400 gr.) 30% grietinės
žiupsnis druskos

margariną sutarkuoju, suberiu miltus, ir tarp delnų trinu tol, kol gaunasi biri masė. tada grietinėje išmaišau druską ir viską supylus į miltų ir margarino masę minkau, kol tešla nebelimpa prie rankų.
---

tikiuosi, išbandysite ir parašysit atsiliepimus. man šis tešlos variantas pats pačiausias - puikaus skonio, trapi, bet ne per trapi, ne per sausa, neplyšta kepant, nors gan plonai iškočioju. ir nedarykite skylučių viršuje - tešla neplyš, o per skylutes tik skanusis skystimėlis išbėgs  4u.gif

---

Skanaus! lauksiu atsiliepimų, gal kartu ką patobulinsime (nors, nemirsiu iš kuklumo - šie man net gi skanesni nei Trakuose  blush2.gif )


Visad darau pagal si recepteli, bet tesla bekepant visad suplysta (kartais daugiau,kartais maziau :/) nezinau nuo ko tai priklauso: nuo teslos storio ar nuo jos kietumo/minkstumo??
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 03 07, 10:34)
Pagal yuotube dariau kibinus,kaip pirmam kartui visai neblogai išėjo susukti
user posted image

Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Audryla @ 2010 12 23, 14:59)
As kepu 30-35 min. Tik nepamirskite kiausinio tryniu aptepti  mirksiukas.gif  As viena syki is saldiklio istraukiau, prasilo jie man truputeli ir jau kisu i orkaite.... paskui prisiminiau kad dar patepti reik.


Tepu wiso kiaušinio plakiniu, tai nebūna tos negražios geltonos spalwos. Kruopščiai aptepu wisą, kad neliktų dėmių, tai kibinai gelswi iškepa, kaip pirktiniai wub.gif
Atsakyti
na as siandien pirma karta dariau kibinus pagal yotube recepta. Na turbut nieko naujo nepasakysiu, gavosi jie nerealiai skanus essen.gif: thumbup.gif nuo siandien jie irasyti i mano favoritiniu patiekalu saraso pirmasiais gretas didis.gif
Atsakyti
QUOTE(Canelle @ 2011 03 09, 12:48)
Visad darau pagal si recepteli, bet tesla bekepant visad suplysta (kartais daugiau,kartais maziau :/) nezinau nuo ko tai priklauso: nuo teslos storio ar nuo jos kietumo/minkstumo??


gal per daug įdaro įdedat? aš tešlą iškočioju labai plonai, bet nepyšta..
Atsakyti
Nezinau kur tiksliai reiketu kreiptis,galbut jus pagelbesit ax.gif Uzsimaniau issikepti tokius pyragelius su kopustais.Mociute vaikysteje kepdavo,deja jos jau nebeturime,tai nebeturiu ko ir paklausti verysad.gif Visa forma labai panasi i kibinus,bet ne kibinai biggrin.gif Viduje pagal mane rauginti kopustai buvo... o gal ir klystu g.gif
Atsakyti
sveikutės kibinų kepejėlės, aš irgi labai dažnai kepu kibinus, tad pasidalinsiu savo receptu:
1200 g miltų
220 g sviesto
220 g margarino kepiniams
220 g grietinės
5 - 6 kiaušiniai ( priklausomai nuo dydžio)
žiupsnelis druskos
Į dubenį beriu miltus, per rupią burokinę tarką sutarkuoju atšaldytą sviestą ir margariną, sumaišau su miltais, sudedu grietinę, kiaušinius, druską ir suminkau tešlą. Tešlą suvynioju į plėvelę ir nakčiai arba net visai parai dedu į šaldytuvą. Gaminant kibinus, iš tešlos kočioju volelį, jį supjaustau maždaug po 90 g gabaliukais ( iš šito kiekio man išeina 22 -23 gabaliukai). Tuos gabaliukus ranka pavolioju ant stalo, gaunasi apvalus rutuliukas, jį pakočiojus kočėlu, gaunasi labai gražus blynukas. Į jo vidurį dedu įdarą ( apie 60 - 70 g), užlankstau, sudedu į skardą, prieš kišant į įkaitintą orkaitę, aptepu kiaušinio plakiniu. Kepu 40 min. 180° C temperatūroje.
Įdarui mėsą dažniausiai pjaustau, nebent "ant greitųjų" dedu faršą, pridedu labai daug svogūnų, pipirų, druskos.
Jūs čia daug diskutavote apie vegetą. Kiekvieno skonio reikalas. Aš jos nenaudoju, nes jos ( ir visų kitų universalių prieskonių) pagrindą sudaro druska, dar pridėta džiovintų daržovių ir visiškai mums nereikalingų ir nenaudingų priedų.
Pagal šitą receptą man visada labai gerai gaunasi, niekada neplyšta.
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 03 06, 06:20)
Uzsiminkiau tesla,iskarto pasisveriau 1 kg miltu,tik man ju pasirode biski per daug,susiminke tesla,tik kietoka tokia pasirode.Nu matysiu toliau kas gausis
O jei teslos bus per daug,ar galima uzsaldyti likusia tesla?

Jei gaunasi kietoka tesla, mes tiesiog idedam tiek grietines, kol tesla gausis reikiamo kietumo, t.y. kaip plastelinas smile.gif
Atsakyti
As irgi dariau pagal youtube recepta,bet jis pas mus nebus kartojamas,nes pati tesla ne musu skoniui,man primena sausainius.Kiek teko ragauti Trakuose,jie labai skanus,o situos vyras butinai turejo padazyt i padaziuka.Zinoma,cia skonio reikalas smile.gif
Pamirsau pamineti sios teslos pagrindini pliusa,labai maloni dirbti,nelimpa prie stalo,puikiai susipina pynute.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peliuke26: 01 birželio 2011 - 22:59
Man youtubiniai patys skaniausi. Kiek dariau, visados gavosi 100 proc. Mėsa labai svarbu ir žinoma paruošimo instrukcijų reikia labai laikytis 4u.gif
Atsakyti
Siandien kepiau "youtubinius" kibinus nesitikejau, kad is pirmo karto pavyks, nes man su kepiniais prastai sekasi doh.gif bet puikiai, visiems labai patiko, dariau is puses produktu, gavosi 20 kibinu, kita kart darysiu is visu produktu, nes ir salti buvo labai skanus smile.gif
Atsakyti