Įkraunama...
Įkraunama...

Kibinai

Dariau kibinus ir namie, bet kai tingisi arba yra sveciu is uzsienio visada einam i Senamsiecio kibinine. Mano ispudziai cia:

http://maistodiletan...k-trakuose.html
Atsakyti
Sveikos,

gal kas turite Naglio Šulijos kibinų receptą? 4u.gif Kartą kepėme, labai patiko, tik netyčia išmačiau žurnalą su receptu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 08 22, 09:40)
Kibinai pagal N. Šulja

user posted image
Įdarui:

1 kg. mėsos
400 gr. svogūnų
druskos
pipirų
pusė st. mineralinio
Tešlai:

2 kiaušiniai
150 gr. sviesto
150 gr. grietinės
druskos, cukraus, pipirų
miltų apie 2.5 st. ,kol tešla nebelips prie rankų.

Mėsą supjaustyti smulkiai lyg spirgučiams, svogūnus taip pat, suberti prieskonius, supilti mineralinį ir gerai sumaigyti įdarą. Palikti mėsai suminkštėti, kol pasiruošime tešlą.
Kiaušinius išsukti su grietine ir minkštu sviestu, suberti prieskonius ir miltus. Tešla turi gautis lyg gerai išminkytas plastelinas, labai maloni ir nelimpanti prie rankų.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti ploną lakštą, išspausti vienodus apskritimus, dėti pakankamai daug įdaro.
user posted image

Perlenkti ir užlankstyti kraštelius "virvute".

user posted image
Kepti apie 40 min. kol kibinai taps auksinės spalvos, prieš pabaigą aptepti kiaušinio plakiniu.

Skanaus!!!
user posted image

Atsakyti
QUOTE(IwonaBogd @ 2011 08 27, 18:42)

Ačiū labai 4u.gif Tačiau čia pakoreguotas receptas, nes tikrai prisimenu, kad reikėjo 1.5 kg mėsos, bei 1.5 kg. svogūnų ir pilti reikia vandens, bet ne mineralinio. Deja, daugiau nebeprisimenu ką kokiomis proporcijomis dėti verysad.gif
Atsakyti
Patiko "Senosios kibininės" receptas, kurį rekomenduoju visoms pabandyti..
Netgi vaizdine nuoroda idedu lotuliukas.gif
http://tv.delfi.lt/video/3kZgh1S1/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oma: 17 rugsėjo 2011 - 16:26
QUOTE(Sielonešė @ 2011 08 27, 21:47)
Ačiū labai  4u.gif  Tačiau čia pakoreguotas receptas, nes tikrai prisimenu, kad reikėjo 1.5 kg mėsos, bei 1.5 kg. svogūnų ir pilti reikia vandens, bet ne mineralinio. Deja, daugiau nebeprisimenu ką kokiomis proporcijomis dėti  verysad.gif


Jei dar reikia 4u.gif
Žurnale "Žmonės" spausdintas N.Šulijos kibinų receptas:
Įdarui:
apie 1,5 kg mėsos
apie 1,5 kg svogūnų
druskos
pipirų
laurų lapų
1 nesklidina stiklinė vandens

Tešlai:
miltų (tiek, kad gerai kočiotųsi)
4 kiaušiniai
300 gr. sviesto
(arba 150 gr. margarino, 150 gr. sviesto)
300 gr. grietinės
po žiupsnelį druskos ir cukraus

Aptepti:
1 kiaušinis

Jei reikia, galėsiu parašyti ir gaminimo eigą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nercepas @ 2011 10 28, 13:08)
Jei dar reikia 4u.gif
Žurnale "Žmonės" spausdintas N.Šulijos kibinų receptas:

Jei reikia, galėsiu parašyti ir gaminimo eigą smile.gif

Šito ir ieškojau bigsmile.gif Gal galite parašyti ir gaminimo eigą būčiau labai dėkinga 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielonešė @ 2011 10 28, 13:25)
Šito ir ieškojau  bigsmile.gif Gal galite parašyti ir gaminimo eigą būčiau labai dėkinga  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Prašau ax.gif

Gaminimas
Mėsą smulkiai supjaustyti - lyg spirgučiams. Svogūnus susmulkinti ir sukrėsti į mėsą. Pagardinti druska, pipirais, smulkintais laurų lapais. Šliūkštelėti vandens ir dar kartą gerai išmaišyti. Vanduo kibinų įdarui suteiks daugiau sultingumo. Kol bus minkoma tešla, mėsą palikti pasimarinuoti. Miltus supilti į didelį dubenį. Į juos įmušti kiaušinius, sudėti kambaryje sušilusį sviestą. Supilti grietinę. Įberti po žiupsnelį druskos ir cukraus. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Ji neturėtų lipti prie rankų. Stalą pabarstyti miltais ir tešlą gana plonai iškočioti. Paimti didoką puodelį ar mažą dubenėlį - peiliu išpjauti skritulius. Nuo to, kokio dydžio apskritimas priklauso kibinų dydis. Į tešlos paplotėlį negailint įdėti įdaro. Suformuoti kibiną, jo kraštą užlankstyti "virvele". Kibinus suguldyti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, aptepti plakiniu. Kepti apie valandą orkaitėje.

Reikės ir man juos šiandien išbandyti 4u.gif
Atsakyti
Ir as esu gaminus kibinus pagal youtube varianta. Tikrai gavosi laaabai, laaabai skanus! thumbup.gif Dariau is puses normos, man gavosi, berods, 17 vnt.
Atsakyti
Kibinai pagal youtube receptą patys geriausi thumbup.gif Jau spėjo tapti mūsų šeimos tradiciniu patiekalu. wink.gif Šiandien taip pat kepėm, rezultatas žemiau


user posted image




smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nercepas @ 2011 10 28, 14:18)

Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nercepas @ 2011 10 28, 14:18)
Gaminimas
Mėsą smulkiai supjaustyti - lyg spirgučiams. Svogūnus susmulkinti ir sukrėsti į mėsą. Pagardinti druska, pipirais, smulkintais laurų lapais. Šliūkštelėti vandens ir dar kartą gerai išmaišyti. Vanduo kibinų įdarui suteiks daugiau sultingumo. Kol bus minkoma tešla, mėsą palikti pasimarinuoti. Miltus supilti į didelį dubenį. Į juos įmušti kiaušinius, sudėti kambaryje sušilusį sviestą. Supilti grietinę. Įberti po žiupsnelį druskos ir cukraus. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Ji neturėtų lipti prie rankų. Stalą pabarstyti miltais ir tešlą gana plonai iškočioti. Paimti didoką puodelį ar mažą dubenėlį - peiliu išpjauti skritulius. Nuo to, kokio dydžio apskritimas priklauso kibinų dydis. Į tešlos paplotėlį negailint įdėti įdaro. Suformuoti kibiną, jo kraštą užlankstyti "virvele". Kibinus suguldyti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, aptepti plakiniu. Kepti apie valandą orkaitėje.


Ačiū, reikės išbandyti thumbup.gif
Atsakyti