Dariau kibinus ir namie, bet kai tingisi arba yra sveciu is uzsienio visada einam i Senamsiecio kibinine. Mano ispudziai cia:
http://maistodiletan...k-trakuose.html
Sveikos,
gal kas turite Naglio Šulijos kibinų receptą?
Kartą kepėme, labai patiko, tik netyčia išmačiau žurnalą su receptu
gal kas turite Naglio Šulijos kibinų receptą?


QUOTE(Ulė @ 2011 08 22, 09:40)
Kibinai pagal N. Šulja

Įdarui:
1 kg. mėsos
400 gr. svogūnų
druskos
pipirų
pusė st. mineralinio
Tešlai:
2 kiaušiniai
150 gr. sviesto
150 gr. grietinės
druskos, cukraus, pipirų
miltų apie 2.5 st. ,kol tešla nebelips prie rankų.
Mėsą supjaustyti smulkiai lyg spirgučiams, svogūnus taip pat, suberti prieskonius, supilti mineralinį ir gerai sumaigyti įdarą. Palikti mėsai suminkštėti, kol pasiruošime tešlą.
Kiaušinius išsukti su grietine ir minkštu sviestu, suberti prieskonius ir miltus. Tešla turi gautis lyg gerai išminkytas plastelinas, labai maloni ir nelimpanti prie rankų.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti ploną lakštą, išspausti vienodus apskritimus, dėti pakankamai daug įdaro.

Perlenkti ir užlankstyti kraštelius "virvute".

Kepti apie 40 min. kol kibinai taps auksinės spalvos, prieš pabaigą aptepti kiaušinio plakiniu.
Skanaus!!!

Įdarui:
1 kg. mėsos
400 gr. svogūnų
druskos
pipirų
pusė st. mineralinio
Tešlai:
2 kiaušiniai
150 gr. sviesto
150 gr. grietinės
druskos, cukraus, pipirų
miltų apie 2.5 st. ,kol tešla nebelips prie rankų.
Mėsą supjaustyti smulkiai lyg spirgučiams, svogūnus taip pat, suberti prieskonius, supilti mineralinį ir gerai sumaigyti įdarą. Palikti mėsai suminkštėti, kol pasiruošime tešlą.
Kiaušinius išsukti su grietine ir minkštu sviestu, suberti prieskonius ir miltus. Tešla turi gautis lyg gerai išminkytas plastelinas, labai maloni ir nelimpanti prie rankų.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti ploną lakštą, išspausti vienodus apskritimus, dėti pakankamai daug įdaro.
Perlenkti ir užlankstyti kraštelius "virvute".
Kepti apie 40 min. kol kibinai taps auksinės spalvos, prieš pabaigą aptepti kiaušinio plakiniu.
Skanaus!!!
QUOTE(IwonaBogd @ 2011 08 27, 18:42)
Ačiū labai


Patiko "Senosios kibininės" receptas, kurį rekomenduoju visoms pabandyti..
Netgi vaizdine nuoroda idedu
http://tv.delfi.lt/video/3kZgh1S1/
Netgi vaizdine nuoroda idedu

http://tv.delfi.lt/video/3kZgh1S1/
QUOTE(Sielonešė @ 2011 08 27, 21:47)
Ačiū labai
Tačiau čia pakoreguotas receptas, nes tikrai prisimenu, kad reikėjo 1.5 kg mėsos, bei 1.5 kg. svogūnų ir pilti reikia vandens, bet ne mineralinio. Deja, daugiau nebeprisimenu ką kokiomis proporcijomis dėti 


Jei dar reikia

Žurnale "Žmonės" spausdintas N.Šulijos kibinų receptas:
Įdarui:
apie 1,5 kg mėsos
apie 1,5 kg svogūnų
druskos
pipirų
laurų lapų
1 nesklidina stiklinė vandens
Tešlai:
miltų (tiek, kad gerai kočiotųsi)
4 kiaušiniai
300 gr. sviesto
(arba 150 gr. margarino, 150 gr. sviesto)
300 gr. grietinės
po žiupsnelį druskos ir cukraus
Aptepti:
1 kiaušinis
Jei reikia, galėsiu parašyti ir gaminimo eigą

QUOTE(nercepas @ 2011 10 28, 13:08)
Jei dar reikia
Žurnale "Žmonės" spausdintas N.Šulijos kibinų receptas:
Jei reikia, galėsiu parašyti ir gaminimo eigą

Žurnale "Žmonės" spausdintas N.Šulijos kibinų receptas:
Jei reikia, galėsiu parašyti ir gaminimo eigą

Šito ir ieškojau




QUOTE(Sielonešė @ 2011 10 28, 13:25)
Prašau

Gaminimas
Mėsą smulkiai supjaustyti - lyg spirgučiams. Svogūnus susmulkinti ir sukrėsti į mėsą. Pagardinti druska, pipirais, smulkintais laurų lapais. Šliūkštelėti vandens ir dar kartą gerai išmaišyti. Vanduo kibinų įdarui suteiks daugiau sultingumo. Kol bus minkoma tešla, mėsą palikti pasimarinuoti. Miltus supilti į didelį dubenį. Į juos įmušti kiaušinius, sudėti kambaryje sušilusį sviestą. Supilti grietinę. Įberti po žiupsnelį druskos ir cukraus. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Ji neturėtų lipti prie rankų. Stalą pabarstyti miltais ir tešlą gana plonai iškočioti. Paimti didoką puodelį ar mažą dubenėlį - peiliu išpjauti skritulius. Nuo to, kokio dydžio apskritimas priklauso kibinų dydis. Į tešlos paplotėlį negailint įdėti įdaro. Suformuoti kibiną, jo kraštą užlankstyti "virvele". Kibinus suguldyti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, aptepti plakiniu. Kepti apie valandą orkaitėje.
Reikės ir man juos šiandien išbandyti

Ir as esu gaminus kibinus pagal youtube varianta. Tikrai gavosi laaabai, laaabai skanus!
Dariau is puses normos, man gavosi, berods, 17 vnt.

QUOTE(nercepas @ 2011 10 28, 14:18)
Gaminimas
Mėsą smulkiai supjaustyti - lyg spirgučiams. Svogūnus susmulkinti ir sukrėsti į mėsą. Pagardinti druska, pipirais, smulkintais laurų lapais. Šliūkštelėti vandens ir dar kartą gerai išmaišyti. Vanduo kibinų įdarui suteiks daugiau sultingumo. Kol bus minkoma tešla, mėsą palikti pasimarinuoti. Miltus supilti į didelį dubenį. Į juos įmušti kiaušinius, sudėti kambaryje sušilusį sviestą. Supilti grietinę. Įberti po žiupsnelį druskos ir cukraus. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Ji neturėtų lipti prie rankų. Stalą pabarstyti miltais ir tešlą gana plonai iškočioti. Paimti didoką puodelį ar mažą dubenėlį - peiliu išpjauti skritulius. Nuo to, kokio dydžio apskritimas priklauso kibinų dydis. Į tešlos paplotėlį negailint įdėti įdaro. Suformuoti kibiną, jo kraštą užlankstyti "virvele". Kibinus suguldyti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, aptepti plakiniu. Kepti apie valandą orkaitėje.
Mėsą smulkiai supjaustyti - lyg spirgučiams. Svogūnus susmulkinti ir sukrėsti į mėsą. Pagardinti druska, pipirais, smulkintais laurų lapais. Šliūkštelėti vandens ir dar kartą gerai išmaišyti. Vanduo kibinų įdarui suteiks daugiau sultingumo. Kol bus minkoma tešla, mėsą palikti pasimarinuoti. Miltus supilti į didelį dubenį. Į juos įmušti kiaušinius, sudėti kambaryje sušilusį sviestą. Supilti grietinę. Įberti po žiupsnelį druskos ir cukraus. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Ji neturėtų lipti prie rankų. Stalą pabarstyti miltais ir tešlą gana plonai iškočioti. Paimti didoką puodelį ar mažą dubenėlį - peiliu išpjauti skritulius. Nuo to, kokio dydžio apskritimas priklauso kibinų dydis. Į tešlos paplotėlį negailint įdėti įdaro. Suformuoti kibiną, jo kraštą užlankstyti "virvele". Kibinus suguldyti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, aptepti plakiniu. Kepti apie valandą orkaitėje.
Ačiū, reikės išbandyti
