Įkraunama...
Įkraunama...

Inhaliatoriai, inhaliacijos - 2

pasitikslinimui. itariu kad vaikui esant tempai negalima inhaliuoti, bet tempai nukritus - galima? g.gif

kuris inhaliatorius siltais garais varo??? g.gif man saltu kaip ir nereikia.... ax.gif
Atsakyti
Paskaičius temą, susidaro tokia nuomonė, jog dauguma inhaliacijas supranta kaip karštą oro padavimą. Kaip anksčiau mūsų mamos arba močiutės darydavo liepdamos kvėpuoti virš puodo karštais garais... doh.gif (dar ir dabar pamenu) biggrin.gif
Įsidėmėkite, jog inhaliacijos tikslas yra patiekti medikamentus tiesiai į plaučius. Vaistų dalelės tolygiai pasiskirsto tiek viršutiniuose, tiek apatiniuose kvėpavimo takuose. Taip pat papildomai drėkinamos kvėpavimo takų sienelės (kas yra labai svarbu).
Kiek man yra tekę naudoti inhaliatorių (tiek ligoninėje, tiek namuose), jie visi leidžia nei šiltą nei šaltą orą, o paprasčiausiai inhaliatoriai suformuoja aerozolinį debesį. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(suze @ 2011 10 12, 20:12)
Paskaičius temą, susidaro tokia nuomonė, jog dauguma inhaliacijas supranta kaip karštą oro padavimą. Kaip anksčiau mūsų mamos arba močiutės darydavo liepdamos kvėpuoti virš puodo karštais garais...  doh.gif (dar ir dabar pamenu) biggrin.gif
Įsidėmėkite, jog inhaliacijos tikslas yra patiekti medikamentus tiesiai į plaučius. Vaistų dalelės tolygiai pasiskirsto tiek viršutiniuose, tiek apatiniuose kvėpavimo takuose. Taip  pat papildomai drėkinamos kvėpavimo takų sienelės (kas yra labai svarbu).
Kiek man yra tekę naudoti inhaliatorių (tiek ligoninėje, tiek namuose), jie visi leidžia nei šiltą nei šaltą orą, o paprasčiausiai inhaliatoriai suformuoja aerozolinį debesį.  4u.gif

taip tei aparatai skirti butent vaistams, BET man vaistu enreikai, man reikia sudrekinti ir susildyti noses gleivyne, sitam reikalui noreciau gauti siltu garu, ir nuziurejau toki aparata, BET jis neskirtas vaistams ir laringitu gydymui schmoll.gif

stai toki

http://pigu.lt/sezon..._7135?id=134614
Atsakyti
QUOTE(Vijone @ 2011 10 11, 13:54)
jau vienoj temoj klausiau, bet bandau ir cia laime biggrin.gif Ar galima naudoti inhaliatoriu kai yra temperaturos? Nezinau ar verta pirkti, nes mano panai tempa uzkyla beveik ta pacia para kaip ir prasideda sloga. Beto ji labiau linkusi prie nosiarykles ligu, ne prie bronchito...

saltu garu galima smile.gif

QUOTE(cola @ 2011 10 11, 19:05)
geras  biggrin.gif
si kaip tik man rekomendavo kaip tyliau dirbanti, naujesni ir t.t.  biggrin.gif
na ziuresim
Vijone, dekui. mane ir domina sis klausimas, aciu  smile.gif

idomu kiek musu tarska g.gif bet kazkaip uz kaina iki 200 lt as nesitikiu stebuklu.

QUOTE(Kriiste @ 2011 10 11, 19:46)
kad komplekte ieina ir sugausiu kauke paprastai mirksiukas.gif

is as manau, kad buna- pas mus nebuvo komplekte vaikiskos parasyta, bet prideta. tai gal pries perkant reiktu susisiekt su platintojais ir pasitikslint.
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2011 10 12, 20:48)
taip tei aparatai skirti  butent vaistams, BET man vaistu enreikai, man reikia sudrekinti ir susildyti noses gleivyne, sitam reikalui noreciau gauti siltu garu, ir nuziurejau toki aparata, BET jis neskirtas vaistams ir laringitu gydymui  schmoll.gif

stai toki

http://pigu.lt/sezon..._7135?id=134614

kiek suprantu, tai čia ne inhaliatorius, bet oro drėkintuvas smile.gif irgi geras daiktas - puikus būdas išsaugoti tinkama oro drėgmę kambaryje. Tik kažin ar galėsite kvėpuoti šiltais garais, nes jis skirtas būtent patalpose drėkinti orą.
Atsakyti
Laba 4u.gif Gal kas atsakys... Mažajam laringitas, išsiprašėm iš ligoninės namo, pasiskolinom inhaliatorių Microlife NEB10 ir naudojant iškilo klausimas... Neina iš jo matomas garas. Na, įjungiu, burzgia jis, bet garo nesimato, tik pridėjus ranką jaučiasi vėsuma šiokia tokia. Pyliua tik vandens, pajungiau, regis, viską teisingai... Nustačiusi esu ant trečio lygio (beje, gal kas paaiškintų, ką tie lygiai reiškia?), naudojame tik kandiklį, ne kaukę. Ligoninėj tai iš inhaliatoriaus tikrai matomas garas eina, o čia ne... g.gif Taip turi būti ar kažkas ne taip unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos! 4u.gif
Dairausi el. inhaliatoriaus, nes atejo ruduo, 1,5 men i darza isvaiksciota ir jau kosulys+sloga... sad.gif
Svarstau butent apie si (nes vaikiskas, ir naiviai viliuosi, kad vaika bent tie zaislai gal kazkiek sudomins).
http://www.hiperfarm...1578-63a8b29234
Nieko neismanau apie inhaliatorius. O kaip reikia suprast - ar bus galima inhaliuoti gulinti vaika (ir kudiki) ar ne?

Atsakyti
QUOTE(Lolute @ 2011 10 16, 23:19)
Sveikos, mamos!  4u.gif
Dairausi el. inhaliatoriaus, nes atejo ruduo, 1,5 men i darza isvaiksciota ir jau kosulys+sloga... sad.gif
Svarstau butent apie si (nes vaikiskas, ir naiviai viliuosi, kad vaika bent tie zaislai gal kazkiek sudomins).
http://www.hiperfarm...1578-63a8b29234
Nieko neismanau apie inhaliatorius. O kaip reikia suprast - ar bus galima inhaliuoti gulinti vaika (ir kudiki) ar ne?

mes tokį turim, tai patinka mano panai. Gulintį vaiką manau nelabai galima, nes išbėgs ten viskas laukan. Mes tai atsisėdusios prie stalo, tai laikosi pati jį.
Atsakyti
Sveikute,matau apie inhaiacijas kalbat..tai norejau paklaust, ar bandet kas tokius inhaliatorius,ne eleektrinius, plasmasinis kaip ir puodelis,ir kauke ant virsaus dedaskaip antnosis..?
Atsakyti
QUOTE(vaidabas @ 2011 10 17, 11:03)
Sveikute,matau apie inhaiacijas kalbat..tai norejau paklaust, ar bandet kas tokius inhaliatorius,ne eleektrinius, plasmasinis kaip ir puodelis,ir kauke ant virsaus dedaskaip antnosis..?

Meginau. Kai suaugusiam - gal ir nieko... Lasindavau i karsta vandeni eterinio eukalipto aliejaus i kvepuodavau. Vaikas mano per asaras ir didelius itikinimus pora minuciu su juo tepasededavo... Eukaliptas jai atseit "grauzia", o siaip vanduo - ka jis ten duoda, kai negarinamas...
Atsakyti
QUOTE(Monce0j @ 2011 10 07, 14:22)
Mes inhaiuojame su mineraliniu Borzomi arba Natrio chlorido tirpalu (lašalines kur stato) į ta dar įlašinu lašiukų kokių pvz. Prospan. Specialiai inhaliacijoms yra spiritiniai lašiukai Brontex, Prospan ir kt (tik ne sirupai)
Arba tik su mineraliniu ar natrio clorido tirpaliuku, kai nebaisūs kosuliai ar slogyte nedidelė thumbup.gif

Aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Gal kas tonsilgon galima inhaliuoti?
Atsakyti