QUOTE(Artemidė @ 2011 11 18, 11:15)
Sveikos, mes rgi turim inhaliatorių jau kokia metai, inhaliuoju paprastai tik jūros druska. Pakaičiau,kad dauguma perkat ampoles natrio chlorido, o kodėl netinka paprasta jūros druska? Dar pastebėjau,kad kuo stipresnį tikrpalą padarau tuo geriau veikia, ypač jei būna tokia jau užsistovėjusi sloga, tad ajau darau labai stiprų tirpalą (pusei stiklinės arbatinį kaupiną šaukštelį), tai tada tik suveikia. Silpną naudoju tik profilaktikai (t.y. pagarinu didyjį,kai parsivedu iš darželio). Slogos didžiąjam suvaldomos, laringitą irgi super lengvai įveikėm (beje reikia paminėti,kad be inhaliatorių dar ir drėkintuvą reikia įsigyti, jei laringitai puola), o mažąjąm kažkaip nelabai pasiteisina. Kiek beinhaliuoju, kokio stiprumo tirpalu, viskas vis tiek baigiasi obstrukciniu bronchitu

Kita vertus forma būna labai silpna, dažniausiai net į polikliniką liekam nenuvažiavę, tai gal ir jam padeda. Paskutinį kartą, tiesa, garinomės visą savaitę, o sloga nepraėjo, dargi "ant ausies" perėjo
Dabar galvoju,gal jūros druskos neužtenka mažąjąm? Gal prie bronchitų to prospan geriau lašinti? Ar tas prospan padarys ką nors, ko nepadaro ventolinas?
O jūs nepastebėjot, kad tuo sūresnis tirpalas, tuo geriau veikia? Aš net ant savęs išbandžiau,kai sinusitas puolė dariau jau prisotintą tirpalą ir nors labai skaudėjo, bet per vakarą nosį "sutvarkiau".
As nesu bandziusi inhaliuoti su juros druska, visuome su Borzomi mineraliniu vandeniu. Bet jauciu reiks pabandyti ir su juros druska. Jus istirpinat pilna arbatini sauksteli druskos puseje stiklines vandens, bet sunaudojat tik 7 ml vienam kartui? Tai tada neverta tiek daug gaminti to tirpalo
QUOTE(ifigenija @ 2011 11 18, 11:40)
Sakykit, ar jums nėra nemalonu kvėpuoti šaltu inhaliatoriaus oru? Inhaliavau druskos tirpalą dar tik vieną karta, ir pasirodė labai nemalonu -- kaip pabuvus lauke drėgname šaltame ore. Tiesiog bijau inhaliauoti dar kartą. Nebent kas kelios minutės tą tirpalą keisti kitu -- šiltu, bet jis labai greitai atvės -- per jį gi nuolatos eina kambario oras. Kambario temperatūra pas mus normali -- 20 laipsnių. Inhaliavau su kandikliu kvėpuodama per burną. Gal reiktų bandyti kvėpuoti su kauke per nosį
(mane kamuoja bronchitai)
Man irgi nera malonus tas saltas garas, bet dukrai padedavo inhaliacijos, blogiau netapdavo. Beje, mes kvepuojam per kauke, tuomet per nosi garai patenka i bronchus.