Įkraunama...
Įkraunama...

Inhaliatoriai, inhaliacijos - 2

QUOTE(Fedes @ 2011 11 16, 23:51)
jei nežinot kas ir kaip, inhaliuokit paprastu vandeniu, ir nepakenksit. o drėgmė kvėpavimo takams naudinga ir prie lengvų, ir prie sunkesnių kvėpavimo takų ligų.

ne i tema cool.gif kaip Fedes jusu mergytes sveikatele su inkstukais? Ar sustiprejote smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mes rgi turim inhaliatorių jau kokia metai, inhaliuoju paprastai tik jūros druska. Pakaičiau,kad dauguma perkat ampoles natrio chlorido, o kodėl netinka paprasta jūros druska? Dar pastebėjau,kad kuo stipresnį tikrpalą padarau tuo geriau veikia, ypač jei būna tokia jau užsistovėjusi sloga, tad ajau darau labai stiprų tirpalą (pusei stiklinės arbatinį kaupiną šaukštelį), tai tada tik suveikia. Silpną naudoju tik profilaktikai (t.y. pagarinu didyjį,kai parsivedu iš darželio). Slogos didžiąjam suvaldomos, laringitą irgi super lengvai įveikėm (beje reikia paminėti,kad be inhaliatorių dar ir drėkintuvą reikia įsigyti, jei laringitai puola), o mažąjąm kažkaip nelabai pasiteisina. Kiek beinhaliuoju, kokio stiprumo tirpalu, viskas vis tiek baigiasi obstrukciniu bronchitu doh.gif Kita vertus forma būna labai silpna, dažniausiai net į polikliniką liekam nenuvažiavę, tai gal ir jam padeda. Paskutinį kartą, tiesa, garinomės visą savaitę, o sloga nepraėjo, dargi "ant ausies" perėjo doh.gif
Dabar galvoju,gal jūros druskos neužtenka mažąjąm? Gal prie bronchitų to prospan geriau lašinti? Ar tas prospan padarys ką nors, ko nepadaro ventolinas?
O jūs nepastebėjot, kad tuo sūresnis tirpalas, tuo geriau veikia? Aš net ant savęs išbandžiau,kai sinusitas puolė dariau jau prisotintą tirpalą ir nors labai skaudėjo, bet per vakarą nosį "sutvarkiau".
Atsakyti
Sakykit, ar jums nėra nemalonu kvėpuoti šaltu inhaliatoriaus oru? Inhaliavau druskos tirpalą dar tik vieną karta, ir pasirodė labai nemalonu -- kaip pabuvus lauke drėgname šaltame ore. Tiesiog bijau inhaliauoti dar kartą. Nebent kas kelios minutės tą tirpalą keisti kitu -- šiltu, bet jis labai greitai atvės -- per jį gi nuolatos eina kambario oras. Kambario temperatūra pas mus normali -- 20 laipsnių. Inhaliavau su kandikliu kvėpuodama per burną. Gal reiktų bandyti kvėpuoti su kauke per nosį g.gif
(mane kamuoja bronchitai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifigenija: 18 lapkričio 2011 - 11:43
QUOTE(Artemidė @ 2011 11 18, 11:15)
Sveikos, mes rgi turim inhaliatorių jau kokia metai, inhaliuoju paprastai tik jūros druska. Pakaičiau,kad dauguma perkat ampoles natrio chlorido, o kodėl netinka paprasta jūros druska? Dar pastebėjau,kad kuo stipresnį tikrpalą padarau tuo geriau veikia, ypač jei būna tokia jau užsistovėjusi sloga, tad ajau darau labai stiprų tirpalą (pusei stiklinės arbatinį kaupiną šaukštelį), tai tada tik suveikia. Silpną naudoju tik profilaktikai (t.y. pagarinu didyjį,kai parsivedu iš darželio). Slogos didžiąjam suvaldomos, laringitą irgi super lengvai įveikėm (beje reikia paminėti,kad be inhaliatorių dar ir drėkintuvą reikia įsigyti, jei laringitai puola), o mažąjąm kažkaip nelabai pasiteisina. Kiek beinhaliuoju, kokio stiprumo tirpalu, viskas vis tiek baigiasi obstrukciniu bronchitu  doh.gif  Kita vertus forma būna labai silpna, dažniausiai net į polikliniką liekam nenuvažiavę, tai gal ir jam padeda. Paskutinį kartą, tiesa, garinomės visą savaitę, o sloga nepraėjo, dargi "ant ausies" perėjo  doh.gif
Dabar galvoju,gal jūros druskos neužtenka mažąjąm? Gal prie bronchitų to prospan geriau lašinti? Ar tas prospan padarys ką nors, ko nepadaro ventolinas?
O jūs nepastebėjot, kad tuo sūresnis tirpalas, tuo geriau veikia? Aš net ant savęs išbandžiau,kai sinusitas puolė dariau jau prisotintą tirpalą ir nors labai skaudėjo, bet per vakarą nosį "sutvarkiau".

As nesu bandziusi inhaliuoti su juros druska, visuome su Borzomi mineraliniu vandeniu. Bet jauciu reiks pabandyti ir su juros druska. Jus istirpinat pilna arbatini sauksteli druskos puseje stiklines vandens, bet sunaudojat tik 7 ml vienam kartui? Tai tada neverta tiek daug gaminti to tirpalo g.gif

QUOTE(ifigenija @ 2011 11 18, 11:40)
Sakykit, ar jums nėra nemalonu kvėpuoti šaltu inhaliatoriaus oru? Inhaliavau druskos tirpalą dar tik vieną karta, ir pasirodė labai nemalonu -- kaip pabuvus lauke drėgname šaltame ore. Tiesiog bijau inhaliauoti dar kartą. Nebent kas kelios minutės tą tirpalą keisti kitu -- šiltu, bet jis labai greitai atvės -- per jį gi nuolatos eina kambario oras. Kambario temperatūra pas mus normali -- 20 laipsnių. Inhaliavau su kandikliu kvėpuodama per burną. Gal reiktų bandyti kvėpuoti su kauke per nosį  g.gif
(mane kamuoja bronchitai)

Man irgi nera malonus tas saltas garas, bet dukrai padedavo inhaliacijos, blogiau netapdavo. Beje, mes kvepuojam per kauke, tuomet per nosi garai patenka i bronchus.
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2011 11 18, 12:15)

Ar čia medikų rekomendacija su druska inhaliuoti?
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2011 11 18, 12:14)
As nesu bandziusi inhaliuoti su juros druska, visuome su Borzomi mineraliniu vandeniu. Bet jauciu reiks pabandyti ir su juros druska. Jus istirpinat pilna arbatini sauksteli druskos puseje stiklines vandens, bet sunaudojat tik 7 ml vienam kartui? Tai tada neverta tiek daug gaminti to tirpalo g.gif
Man irgi nera malonus tas saltas garas, bet dukrai padedavo inhaliacijos, blogiau netapdavo. Beje, mes kvepuojam per kauke, tuomet per nosi garai patenka i bronchus.

Aš garinu po 4 k. per dieną du vaikus, ai beveik sueina man 4u.gif

QUOTE(Jolete @ 2011 11 18, 12:23)
Ar čia medikų rekomendacija su druska inhaliuoti?

Na bent jau mūsų pediatrės. Kai sirgo laringitu,kažkodėl sakė tada daryti stipresnį tirpalą, nei vaistinėse parduodamas natrio chloridas, o ir pati pastebėjau,kad kuo stipresnis, tuo stipriau veikia. Kažkada, dar seniai, mano tėtis taip išsigydė chronišką, metus trukusią slogą: pasidarė laaabai stiprų druskos tirpalą, per nosį traukė, per burną išspjovė. Vieno vakaro užteko užbaigti metus trukusiai slogai. Tai aš vis prisimenu tą jo pasakojimą ir kartais padarau tokį stipresnį tirpaliuką.
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2011 11 18, 16:48)
Aš garinu po 4 k. per dieną du vaikus, ai beveik sueina man  4u.gif
Na bent jau mūsų pediatrės. Kai sirgo laringitu,kažkodėl sakė tada daryti stipresnį tirpalą, nei vaistinėse parduodamas natrio chloridas, o ir pati pastebėjau,kad kuo stipresnis, tuo stipriau veikia. Kažkada, dar seniai, mano tėtis taip išsigydė chronišką, metus trukusią slogą: pasidarė laaabai stiprų druskos tirpalą, per nosį traukė, per burną išspjovė. Vieno vakaro užteko užbaigti metus trukusiai slogai. Tai aš vis prisimenu tą jo pasakojimą ir kartais padarau tokį stipresnį tirpaliuką.

bet cia ne tas pats - cia ikvepiama kur kas giliau - nei plaunama nosis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 11 18, 16:59)
bet cia ne tas pats - cia ikvepiama kur kas giliau - nei plaunama nosis blush2.gif

Tai suprantu, o kažin,kai giliau įkvepiama, tai irgi geriau sūresnis vanduo, ar ne būtinai? Bant jau laringitui taip patarė. Bronchito atveju, beje, man nelabai pasiteisina inhaliatorius, turim Omron compair NE-C28. Tai ir pagalvojau,gal prie bronchito tas sūrus vanduo jau visai ne į temą, gal vaistus geriau kokius inhaliuoti.

Ir dar, dabar pažiūrėjau - turiu HEDELIX lašų, bet neparašyta, kad galima inhaliuoti, parašyta tik gerti. Tai vis tiek inhaliuoti? Tikrai kalbu ne apie sirupą, o apie lašus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 18 lapkričio 2011 - 17:33
QUOTE(Artemidė @ 2011 11 18, 17:12)
Tai suprantu, o kažin,kai giliau įkvepiama, tai irgi geriau sūresnis vanduo, ar ne būtinai? Bant jau laringitui taip patarė. Bronchito atveju, beje, man nelabai pasiteisina inhaliatorius, turim Omron compair NE-C28. Tai ir pagalvojau,gal prie bronchito tas sūrus vanduo jau visai ne į temą, gal vaistus geriau kokius inhaliuoti.

nzn, as nestiprinu to tirpalo - maza ka, druska gerai, bet kai jos per daug...

bronchitas mano suvokimu jau komplikacija kosulio, tai jau nebe virusas, tad druska ir nebepadeda, bet ko gero viskas kad irlgiau uzsitesia - vistiek lengvesne vaiko bukle, nei kad be inhaliavimo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2011 11 18, 18:12)
Ir dar, dabar pažiūrėjau - turiu HEDELIX lašų, bet neparašyta, kad galima inhaliuoti, parašyta tik gerti. Tai vis tiek inhaliuoti? Tikrai kalbu ne apie sirupą, o apie lašus.

Galima mirksiukas.gif
Atsakyti

QUOTE(nesiuke @ 2011 02 22, 16:04)
Mes irgi turime Microlife inhaliatoriu  thumbup.gif

Mes irgi sita turim. As i vandeni lasinu 2 lasus eterinio pusu aliejaus, bet galvoju gal negalima eterinio aliejaus, nors tik 2 lasai del kvapo unsure.gif

QUOTE(Kriiste @ 2011 02 23, 19:38)
ciobreliai, madatkos, ramuneles, salavijo, seivamedzio - as pati prisirenku, arba mama uzaugina - ko truksta nusiperku vaistinese ar turguje is bobuciu mirksiukas.gif  Darau silpnesne nei gert - tik reik atsargiai ypac su ramunelem - kad alergijos nebutu. Geriant ji gali nepasirekst - o va inhaliuojant...

O as galvojau, kad kaip tik reikia stipria arbata daryt g.gif

QUOTE(Juodai @ 2011 07 25, 19:39)
Ar sąžiningai laikotės nurodymo dezinfekuoti kasdien, kai naudojate, ryte ir vakare?
Ar tarp naudojimų išplaunat tekančiu vandeniu iš krano, ar distiliuotu, ar virintu?

Plaunu karstu vandeniu is krano ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rytine Kava 10: 19 lapkričio 2011 - 23:05
QUOTE(astaste @ 2011 11 10, 22:08)
Ieškojome ir mes inhaliatoriaus ir nusipirkome maždaug prieš mėnesį, ir atėjau pasiskųsti. Niekam nepatarčiau pirkti inhaliatoriaus OMRON COMPAIR NE-C801-E šitokio ir ypač iš www.hiperfarma.lt. Aprašymas labai gražus, bet esminis trūkumas nuo senesnių modelių (palyginom pas pažįstamus, turinčius tokius prietaisus) - beveik neužsifiksuoja vaistams ir vandeniui skirta talpykla. Kadangi pirkome internetu, to neturėjome galimybės patikrinti. Nunešėme į garantinį, pakeitė į kitą, kuri lygiai tokia pati. Hiperfarma užsispyrusiai tvirtina, kad tokia prekė yra kokybiška ir viskas, tačiau net pačioje instrukcijoje gaminio parašyta, kad užsukant šią talpą turi pasigirti į spragtelėjimą panašus garsas, o nieko panašaus tikrai nėra. Jei jau suaugusiajam šiek tiek pakreipus ranką ta talpa išsižioja nusitraukia inhaliavimo procesas, tai ką bekalbėti jei tą talpą laiko 2,5 metų dukrytė arba reikia inhaliuotuoti jos pusės metų sesę, kuri tam dar ir priešinasi intensyviai...  Kadangi į mūsų prašymus gražinti pinigus, kad galėtume nusipirkti senesio modelio OMRON atsakoma neigiamai, lieka vienintelis labai ilgas ir sunkus kelias - rašyti skundą VALSTYBINEI AKREDITAVIMO SVEIKATOS PRIEŽIŪROS VEIKLAI TARNYBAI prie Sveikatos ministerijos, nes tokie prietaisai nei Nemaisto produktų inspekcijos, nei Vartotojų teisių apsaugos tarnybos kompetencijoje. Bet dėl teisybės verta pakovoti, kad bent kiti nesusidurtų su tokiu nekokybišku gaminiu.

vaje kaip gaila, o as jau buvau benusiperkanti, ekstra reikia. Tai koki dabar modeliuka imti. Ar Inhaliatorius MICROLIFE NEB10 patikimas? Kazkaip ispeiktasis Omronas toks buvo patrauklus.Su antgaliu nosiai-nera MICROLIFE, tansportavimo krepsiu-nera MICROLIFE, 3 metu garantija -nera MICROLIFE sad.gif.
Esu pasimetusi.Patarkite mamytes, kurios naudojate si aparata. Man reikai seimai ir vaikams ir suaugusiems, kad naudotis galima butu.

Atsakyti