Įkraunama...
Įkraunama...

Jis musulmonas, ji katalikė

QUOTE(aiki @ 2011 03 20, 18:19)
Tai kodel gi ne..  4u.gif O i kokia sali, jei nepaslaptis?  rolleyes.gif

I Olandija - ne taip ir toli nuo Lietuvos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackDhalia @ 2011 03 20, 17:36)
I Olandija - ne taip ir toli nuo Lietuvos.  4u.gif

Ai, tai ten visos galimybes yra sau gyvenima susikurt, nera bedos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aiki @ 2011 03 21, 00:19)
Ai, tai ten visos galimybes yra sau gyvenima susikurt, nera bedos  4u.gif

O vis delto meceteje susituokti musulmonui ir krikscionei galima, nekeiciant tikejimo?
Atsakyti
QUOTE(BlackDhalia @ 2011 03 21, 18:08)
O vis delto meceteje susituokti musulmonui ir krikscionei galima, nekeiciant tikejimo?

merginos jau rase kad ne. galima gauti imamo palaiminima bet ne meceteje ir tai tik palaiminimas bet jokiu budu ne oficiali santuoka. daug nesaziningu turku tuo naudojasi apgauti merginas taip kad jai tuoktis tai oficialiai registruojant santuoka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gece @ 2009 10 09, 10:35)
jis turejo galvoje, kad islame tokia sistema kaip karalyste nera pripazistama, o ta salis yra karalyste, taigi tai priestarauja islamui. Prie ko cia anie laikai, jei jie yra karalyste dabar, siuo metu?
-jau turejo pasiekti toki issilavinimo lygi, kad ta sistema pakeistu, bet kur jau jie ten keis, tokio zemo lygio valstybe, plaunanti savo pilieciams smegenis[/B], kone tironiska sistema, ten augdamas beveik neturi galimybiu mastyti pats, o uzaugi ir mastai taip, kaip reikia. Pakalbejus su ju pilieciais pasidaro aisku.
-Turkija turi irgi savu ydu, bet bent jau nera tokia giliai atsilikus kaip Saudo Arabija.

blink.gif Dieve, dieve, Gece... Gal tu nelabai gerai supratai, ką jis turkiškai aiškino g.gif , o arbatos krūmo užkramčius buvai, kai savo mintis dėstei? bigsmile.gif
Kaip tai islame neegistuoja "karalystės sistema"? Gi ir Mohammedas visiems skelbė dangaus "karalystę". Ne respubliką, ne genčių susitikimus, ne konfederaciją bet karalystę g.gif

GB, NL, Japonija ir daug kt. šalių yra pasiekę labai aukštą išsilavinimo lygį, bet jos yra karalystės. Tai gal šalies išsivystymo lygis nelabai ir ne visuomet priklauso nuo sistemos pavadinimo. Štai Iranas, Afganistanas skelbiasi Irano, Afganistano Islamo Respublikomis, bet jų pragyvenimo lygis, ką aš žinau... Iki Saudi krašto pragyvenimo lygio, lyg ir tolokai rolleyes.gif
QUOTE(dee @ 2009 11 30, 14:12)
manau, kad viena didesniu kliuciu tokiems (katalike-musulmonas) santykiams tai seimos spaudimas, priesinimasis. bent jau mano atveju taip yra.
mama visiskai nepazista zmogaus, nera nei macius nei bendravus, taciau nemato nieko tik musulmona, mu-sul-mo-na. (nors jis nuo 11 m gyvena vakarietiskoje salyje ir musu bendravime kolkas nepastebiu jokiu isskirtinu su religija susijusiu dalyku).
as suprantu, kad tevai nerimauja, galbut net issigande, ypac kai siuo metu esu

Man tavo tėvų nerimas labai suprantamas. Bet tėvai gali tau tik patarti, o tu turi pati pasirinkti, kas tau svarbiau: geri ir gražūs santykiai su tėvais, ar seimyninis gyvenimas su musulmonu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dainele: 21 kovo 2011 - 22:27
QUOTE(dainele @ 2011 03 21, 22:21)
Iki Saudi krašto pragyvenimo lygio, lyg ir tolokai  rolleyes.gif 

Man tavo tėvų nerimas labai suprantamas. Bet tėvai gali tau tik patarti, o tu turi pati pasirinkti, kas tau svarbiau: geri ir gražūs santykiai su tėvais, ar seimyninis gyvenimas su musulmonu unsure.gif

Visas tavo isvardintas salis, gal isskyrus Irana, kur absurdas yra pasiekes panasia riba, kaip ir KSA.. Saudo Arabija yra tokia skyle, pilna arogantisku debilu, pragyvenimo lygis naftos deka! Woohoo! KSA dar neseniai buvo visiska dykuma su zveju kaimeliais, jiems padedavo Egiptas, o dabar pasipute kaip kalakutai vaiksto ir egpitieciai jiem yra siuksles vos ne. Visa ekonomika palaiko uzsienieciai, nes s.arabai tyngi studijuot, per dienas nieko neveikia..

Netiesa, tevai dazniausiai priesinasi pradzioj, o pamate zmogu, kad jis normalus, kaip ir mes visi toks pat - nurimsta. Sakau is patirties. Nieko cia rinktis nereikia. Pasakos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(aiki @ 2011 03 22, 11:32)
Saudo Arabija yra tokia skyle, pilna arogantisku debilu, pragyvenimo lygis naftos deka! Woohoo! KSA dar neseniai buvo visiska dykuma su zveju kaimeliais, jiems padedavo Egiptas, o dabar pasipute kaip kalakutai vaiksto ir egpitieciai jiem yra siuksles vos ne. Visa ekonomika palaiko uzsienieciai, nes s.arabai tyngi studijuot, per dienas nieko neveikia..

Na, arogantiškų debilų galima sutikti visur: Rusijoje, UK, JAV, Lietuvoje...Vnž, sąrašas būtų ilgas mastau.gif . O kad el Saudai naftos dėka savo gerbūvį didžiuliais tempais per 50 metų pakėlė ir tebekelia, tai kaip tik rodo jų pažangumą ir atvirumą naujovėms bei sugebėjimą suderinti savo tradicijas. Va, rusai, nuo caro Rūriko laikų eksplotuoja savo gamtinius išteklius, o kaip ubagai, taip ubagai bigsmile.gif
Kas liečia egiptiečius ir kt. aplinkines arabų šalis, kurių kultūrinis paveldas daug senesnis nei klajoklių Saudi, jiems daro ir darė didžiulę įtaką tamprūs ir deja, nenaudingi ryšiai, su Prancūzija. Atrodo, kad politologijoje seniai yra išvesta aksioma: ten kur valdė prancūzai, viešpatauja chaosas ir prancūzų interesas. Ten kur valdė anglai, puikiai veikianti administracinė struktūra išliko ir anglams atsisakius savo interesų.
Labai nesutinku, kad SA ekonomika "palaiko" vien užsieniečiai. Saudi moka didžiulius pinigus už užsieniečiu know-how. Jie tai negauna už dyka schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif Mano vaikinas yra musulmonas, tiksliau marokietis! Esame kartu ir esame laimingi ir net keista vakar pasakojo drauge kaip ji su savo italu vis pykstasi -skuriasi ir taikosi... o mes nors ir skirtingi bet nesame niekada rimtai susipyke... tfu tfu tfu...esame skirtingi, bet tie skirtumai kakzuo net ir vilioja. Man patinka, kad jis kitoks...man smalsu buvo ant tiek, kad kad net pradejau sestadieniais su drauge kroate, kuri, beje atsivertusi i islama, nes taip pati norejo, einame i mecete ir ten mum tokia sauni tunisiete aiskina KOrano paslaptis ir pamokeles veda, o mes issizioje sedime, nes labai idomu, o ir ten aplinka tokia dragiska, visos moterys ir vaikai toki draugiski, visada puikiai ten laika praleidziam.
Aisku maniskyje yra dalyku, kurie man nepriimtini ir nezinau net, as visada jo klausiu, kodel as turiu nedaryt to ir to? kodel tu negali pasikeist ir daryt ka as darau, nu cia tikriausiai naivu net tiket tokiais dalykais. biggrin.gif MEs visuomet kalbam apie ta vedybu sutarti, kuria sudarai rpies susituokiant, kurioje pateiki ko tu nori is savo sutuktinio ir jis savo ruostu padaro ta pati. Na maniskis visada sako man svarbiausia, kad man leistum daryt ta savo religija. Jei as meldziuosi, neturi sakyt, kodel neldiesi dabar ar t.t. ir del Ramadano. Taip pat, kad leisciau jam vaziuoti aplankyti savo seima, nes jis mates pavyzdziu kur zmona neleidzia vyrui grizti saviskiu aplankyti..
Bet vat vakar uzsikalbejome ir man jis tokiu dar dalyku pasake, kad kaip tureciau dengt sikirpte (nors niekada man jos nepatinka ), kad vaikus aukleja jis, kad jei galinu kiauliena tai labai gerai issplaut turiu indus, nes jis net kvapa jos uzzuodzia doh.gif kad galiu iseiti su draugem, bet ne su draugais vyrais. lotuliukas.gif nu cia matyt del sito dalyko retas krikscionis butu patenkintas. biggrin.gif ir kad eji einu i baznycia nepasakociau ka ten veikiau, nes jis tuo netiki. doh.gif jis apie mano religija daugiau uz mane zino, nes ir biblija skaites ir t.t. man net geda kartais..
bet maniskis toks, geras zmogelis, kad as zinau, kad imanoma ji del visko perkalbeti, tai galiausiai sako gali daryt ka nori, tik vaikus auklesiu as! nu kas cia su tuo noru taip jau labai aukleti.. schmoll.gif
na, o siaip kaip jau minejau musu karakteriai suderinami, kartais man tenka jam nusileiti, kartais jis man nusileidzia ir tik todel, kad kai myli kazka stengiesi, kad tas zmogus butu laimingas..na nezinau pas mus kolkas yra viskas taip, gal viskas pasikeis, nezinia... bet tikiuosi geriausio. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dainele @ 2011 03 22, 19:09)
Labai nesutinku, kad SA ekonomika "palaiko" vien užsieniečiai. Saudi moka didžiulius pinigus už užsieniečiu know-how. Jie tai negauna už dyka  schmoll.gif

Taigi.. Nes patys nieko nesugeba.
O apie pasiputima, turiu galvoj, kad jiem visos kitos tautos atrodo nieko vertos.

Salis, kur zurnalai ir albumu nuotraukos is uzsienio yra uztusuojami, kur 2004 mergaiciu mokykloje zuvo 15 mokiniu per gaisra, nes muttawa neleido gaisrininkams ieiti, nes mergaites be galvos apdangalu, kur tave muttawa apdauzys su pagaliu, nes tavo biski koju matos, kur moteris neivaziuos i sali be vyro ar brolio, penktadieni po misiu dar vyksta viesi karimai, kiek istoriju apie privartaujamas ir musamas malaizietes tarnaites.. Ekonomika dar ne viskas..
Atsakyti
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2009 02 25, 22:24)
SW19 gal tau imesti vaizdeliu kaip "krikscionys" zudo? Zinok studijavau visus tris menesiu univere apie zudikus ir iskrypelius visokius. Jei paskaiciuotum kiek tokiu yra ir palygintum su "musulmonais" zudikais, tai uzsiciauptum labai greitai. Bet jei nori apie tai sneketi reiktu nauja tema atidaryti smile.gif
Beje gal neprisimenat kaip pries kokiu 100 metu Lietuvos kaimuose akmenim uzmetydavo nesantuokinius vaikus ir ju mamas?
Nevarau nei ant Lietuvos nei ant krikscioniu, bet paprasciausiai musulmonai dabar eina per toki laikotarpi per koki pvz musu salis praejo pries 50-100 metu . Juk ir pas mus merginos devejo skareles, buvo "arrange" vestuves, buvo garbes zudymai ir t.t.

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Shania @ 2009 02 25, 22:37)
Ohh dabar supratau kodel aiskinote, kad temos cia atidarineti nevertejo, sorry naujoku klaidos blush2.gif  daugiau taip nedarysiu.
Manyciau tokius komentarus kaip auksciau esancios "provokatores" reiktu tiesiog ignoruoti. Jai nepaaiskinsi ir ji nesupras, tai kam is viso leisti vejais savo laika ir energija.
Man yra visiskai nesvarbu kokie yra pasaulio musulmonai ar krikscionys. Man svarbu tik tai, koks yra salia manes esantis vyras. Beje del susipazinimo budo irgi buvo labai smarkiai prasauta pro sali. Susiraskite uzsiemima...kad ir apie hobius padiskutuokite mirksiukas.gif

thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(na_palauk @ 2009 02 28, 15:30)
Lietuva 50 metu buvo uzguita, nieko mes nematem apart savo kiemo. Tai is kur tas supratimas bus kitoks  doh.gif Esam Europos provincija, ir panasu dar uzsibusim....

taikliai pasakyta
Papildyta:
QUOTE(Zarah @ 2011 03 22, 19:37)
Sveikos! 4u.gif  Mano vaikinas yra musulmonas, tiksliau marokietis! Esame kartu ir esame laimingi ir net keista vakar pasakojo drauge kaip ji su savo italu vis pykstasi -skuriasi ir taikosi... o mes nors ir skirtingi bet nesame niekada rimtai susipyke... tfu tfu tfu...esame skirtingi, bet tie skirtumai kakzuo net ir vilioja. Man patinka, kad jis kitoks...man smalsu buvo ant tiek, kad kad net pradejau sestadieniais su drauge kroate, kuri, beje atsivertusi i islama, nes taip pati norejo, einame i mecete ir ten mum tokia sauni tunisiete aiskina KOrano paslaptis ir pamokeles veda, o mes issizioje sedime, nes labai idomu, o ir ten aplinka tokia dragiska, visos moterys ir vaikai toki draugiski, visada puikiai ten laika praleidziam.
Aisku maniskyje yra dalyku, kurie man nepriimtini ir nezinau net, as visada jo klausiu, kodel as turiu nedaryt to ir to? kodel tu negali pasikeist ir daryt ka as darau, nu cia tikriausiai naivu net tiket tokiais dalykais. biggrin.gif  MEs visuomet kalbam apie ta vedybu sutarti, kuria sudarai rpies susituokiant, kurioje pateiki ko tu nori is savo sutuktinio ir jis savo ruostu padaro ta pati. Na maniskis visada sako man svarbiausia, kad man leistum daryt ta savo religija. Jei as meldziuosi, neturi sakyt, kodel neldiesi dabar ar t.t. ir del Ramadano. Taip pat, kad leisciau jam vaziuoti aplankyti savo seima, nes jis mates pavyzdziu kur zmona neleidzia vyrui grizti saviskiu aplankyti..
Bet vat vakar uzsikalbejome ir  man jis tokiu dar dalyku pasake, kad kaip tureciau dengt sikirpte (nors niekada man jos nepatinka ), kad vaikus aukleja jis, kad jei galinu kiauliena tai labai gerai issplaut turiu indus, nes jis net kvapa jos uzzuodzia  doh.gif kad galiu iseiti su draugem, bet ne su draugais vyrais. lotuliukas.gif  nu cia matyt del sito dalyko retas krikscionis butu patenkintas. biggrin.gif  ir kad eji einu i baznycia nepasakociau ka ten veikiau, nes jis tuo netiki. doh.gif  jis apie mano religija daugiau uz mane zino, nes ir biblija skaites ir t.t. man net geda kartais..
bet maniskis toks, geras zmogelis, kad as zinau, kad imanoma ji del visko perkalbeti, tai galiausiai sako gali daryt ka nori, tik vaikus auklesiu as! nu kas cia su tuo noru taip jau labai aukleti.. schmoll.gif
na, o siaip kaip jau minejau musu karakteriai suderinami, kartais man tenka jam nusileiti, kartais jis man nusileidzia ir tik todel, kad kai myli kazka stengiesi, kad tas zmogus butu laimingas..na nezinau pas mus kolkas yra viskas taip, gal viskas pasikeis, nezinia... bet tikiuosi geriausio. 4u.gif

kaip idomiai apie pries vestuves pasizadejimo
Atsakyti
QUOTE(Zarah @ 2011 03 22, 21:37)
Sveikos! 4u.gif  Mano vaikinas yra musulmonas, tiksliau marokietis! Esame kartu ir esame laimingi ir net keista vakar pasakojo drauge kaip ji su savo italu vis pykstasi -skuriasi ir taikosi... o mes nors ir skirtingi bet nesame niekada rimtai susipyke... tfu tfu tfu...esame skirtingi, bet tie skirtumai kakzuo net ir vilioja. Man patinka, kad jis kitoks...man smalsu buvo ant tiek, kad kad net pradejau sestadieniais su drauge kroate, kuri, beje atsivertusi i islama, nes taip pati norejo, einame i mecete ir ten mum tokia sauni tunisiete aiskina KOrano paslaptis ir pamokeles veda, o mes issizioje sedime, nes labai idomu, o ir ten aplinka tokia dragiska, visos moterys ir vaikai toki draugiski, visada puikiai ten laika praleidziam.
Aisku maniskyje yra dalyku, kurie man nepriimtini ir nezinau net, as visada jo klausiu, kodel as turiu nedaryt to ir to? kodel tu negali pasikeist ir daryt ka as darau, nu cia tikriausiai naivu net tiket tokiais dalykais. biggrin.gif  MEs visuomet kalbam apie ta vedybu sutarti, kuria sudarai rpies susituokiant, kurioje pateiki ko tu nori is savo sutuktinio ir jis savo ruostu padaro ta pati. Na maniskis visada sako man svarbiausia, kad man leistum daryt ta savo religija. Jei as meldziuosi, neturi sakyt, kodel neldiesi dabar ar t.t. ir del Ramadano. Taip pat, kad leisciau jam vaziuoti aplankyti savo seima, nes jis mates pavyzdziu kur zmona neleidzia vyrui grizti saviskiu aplankyti..
Bet vat vakar uzsikalbejome ir  man jis tokiu dar dalyku pasake, kad kaip tureciau dengt sikirpte (nors niekada man jos nepatinka ), kad vaikus aukleja jis, kad jei galinu kiauliena tai labai gerai issplaut turiu indus, nes jis net kvapa jos uzzuodzia  doh.gif kad galiu iseiti su draugem, bet ne su draugais vyrais. lotuliukas.gif  nu cia matyt del sito dalyko retas krikscionis butu patenkintas. biggrin.gif  ir kad eji einu i baznycia nepasakociau ka ten veikiau, nes jis tuo netiki. doh.gif  jis apie mano religija daugiau uz mane zino, nes ir biblija skaites ir t.t. man net geda kartais..

o mano vyras is Sudano. susipazinome Katare, kartu apsigyvenome Dubajuje. aisku jis Musulmonas, bet nei karto per diena nesimeldzia. Ruko, ikala kai proga yra. kiaulienos tai nevalgo, na nebent netyciom kur Kinijoje jam paduotu, bet nesispjaudo jei ant danties pakliuna. tolerancija visiems, visoms rasems, kulturoms, religijoms begaline (tik geju nemegsta kaip ir dauguma lietuviu smile.gif ).
kazkaip as musu (jo) seimos ir draugu rate nematau jokiu prievartos ar pazeminimo moteru atzvilgiu apraisku. Pries istekant ir is viso bendrai apsigyvenant aptareme kas ir kaip. Jis rupinasi tais ir anais dalykais, as tokiais ir anokiais. gimus vaikui bus taip ir anaip...savo zodzio laikosi absoliuciai (as dazniau nuomone keiciu). Tuokemes Dubajaus teisme pagal Sarijos teise, niekas nereikalavo manes tapti musulmone, paprasciausiai pasiule susipazinti kas tai yra islamas - viskas. Ramadano laikiausi savanoriskai, idomu buvo ar iskesiu ar ne - jam tai aisku nepatiko, nes mano kad tai dalinis mazochizmas ir kadangi mano organizmas neprates buti be vandens visa diena tai dar sveikata nukentes - nenukentejo:)):smile.gif
ir apskritai santykiai ir gyvenimas su juo tai ramybes oaze palyginus su santykiais kurie buvo su Pietu italu, ot apie ta vyriski galeciau knyga rasyti o geriausia ji kaip :frukta" kokio 2 kurso psichologijos studentams analizei pateikti. galetu dimplominius ginti.
o musulmonai - tokie patys kaip ir kiti. aisku yra tam tikros salys: Saudo Arabija pvz is sono atrodo labai griezta - bet vaikeli kas ten darosi uz uzdaru duru!!!!! narkotikai, alkoholis, paleistuvyste. Maniskis 18 metu ten pragyveno tai mate visko.
tas pats Katare - jau savo akim maciau. prigerusius vos ant koju stovincius Katarus kuriuos po baliaus ju vairuotojai supakuoja,, ta kepurele ant galvos sutvarko i limuzina ir namuciu. aisku penktadieni iki maldos negeria:) bet po pusdienio - degtine liejasi laisvai kur dykumoje.....
Iranas ir Irakas - kita kalba, ju ir patys emiratai ir katarai nemegsta.
beje per Kaleda Dubajus svyti Eglutemis, prekybos centre didziausi santa klauzai, elniai, sniego pusnys ir visokie kitokie dalykai, zmones puosia eglutes namuose, kabina girliandas balkonuose svencia visi! ir baznycios cia yra, ir tuoktis jose galima laivai....Cia matyt kaip kam nuskils. ir Europoje durniu pilna vieni kitus saudo be jokio reikalo ir prasmes ir arabu pasaulyje tokio pat durniu pilna. ir ju tikrai niekas nepateisina o smerkia.
Atsakyti
Sveikutės! 4u.gif
Jau kaip 3 metus gyvenu su Alžyriečiu, tiksliau su musulmonu .Mūsų pirmagimei Hadei (Jade) jau vieneri metukai ir jau yra labai savarankiška "panelė" g.gif . Gyvename Lietuvoje, bet čia ilgai užsibūt nežadame. Manasis jau antrus metus lanko Lietuvių kalbos kursus, o aš net nebandžiau mokintis jo gimtosios Arabų kalbos unsure.gif . Gyvendama su Mohamed'u pastebėjau, kad musulmonas nuo Lietuvio skiriasi kaip diena nuo nakties doh.gif . Musulmonai labiau vertina merginas, nei mūsų Lietuvaičiai, o ir aukso netrūksta, kai gyveni su musulmonu.. Jie labai dosnūs! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo s1mona: 28 balandžio 2011 - 19:01