Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės operacija

QUOTE(Skarlet @ 2009 11 25, 09:17)
O kiek metų jis miegojo?  g.gif Ir aš lauksiu atsakymo iš mergaičių 'statistinio'  4u.gif

Ramus buvo bene 10 metų verysad.gif O dabar staiga - trigubas blink.gif Įdomu, kaip kitoms mergaitėms buvo: : ar kai jau pajudėjo, tai ir didėjo nuolat, kokio dydžio jau rekomenduoja operuot, ar tai visai nesusiję su dydžiu g.gif
Atsakyti
smile.gif Sveikos mielosios...kas naujo...kaip sekasi gydytis.
...man viskas gerai, lapkritį buvau pas doc. Šimkų, suleido dar vieną vaistų dozę ir vėl viskas gerai. Daugiau jokių vaistų nevartoju. dabar kovo mėn. vėl važiuosiu, nes rudenį ir pavasarį suaktyvėja tie mazgai, bet jie mažesni. Buvau pasitikrinti pas Šidlauską padarė biopsiją tai vienas mazgas gerybinis, o kitame yra lastelių, tai liepė ateiti gegužę.bet operuotis nemato reikalo, nes mazgai per maži....tai va tokios tokelės. gerai, kad susiradau doc. Šimkų, jei ne jis su sūnumi tai jau būčiau be skydliaukės ir vartočiau hormonus visą gyvenimėlį...
Sėkmės...
Atsakyti
Sveikos. Man jokiu pasikeitimu. Atroo jau 2 pagrindiniai tyrimai arciau normos, tai daktare dave kakzkoki trecia padaryt tas lb blogas. Bet savijauta super. Nz ka man daryt, dabar geriu propicyli, bet jis ziauriai brangiai kainuoja...
Atsakyti
Sveikos,
Man irgi nieko gero po tų injekcijų, reikėjo pradėt gert vaistus,taigi Propicilį geriu nuo liepos mėnesio ir neaišku kada ta pabaiga, FT4 normoj, bet TTH dar toli gražu iki jos, todėl geriu po 4 tabletes per dieną, vasario pabaigoj darysiuos vėl tyrimus, juos darausi kas 2 mėn ir pas gydytoją einu kas 2 mėn, vis tikiuosi, kad reiks kada mažint dozę. Gydytoja sako, jei nepasiduos skydliaukė gydymui reiks operuot, bet aš ir neskubėsiu to daryti. Šimkus tai liepia man operuotis anginą, bet kad aš ja retai sergu, tai irgi neskubu, tuo labiau, kad ir LOR ir endokrinologas sako, kad tai nesusiję. Tai tokios naujienos.
Atsakyti
Aksi, o tau prpoicilis, nors kiek padeda? as siandien pabaigiau gert buteliuka, rytoj skambinsiu daktarei del atsakymo, tai nz ka pasakys. Jau taip nusibodo gert tuos tabletes, as tau po 6 tabletes geriu.
Atsakyti
QUOTE(AlioNcik @ 2010 02 21, 14:23)
Aksi, o tau prpoicilis, nors kiek padeda? as siandien pabaigiau gert buteliuka, rytoj skambinsiu daktarei del atsakymo, tai nz ka pasakys. Jau taip nusibodo gert tuos tabletes, as tau po 6 tabletes geriu.

Iš pat pradžių gėriau ir aš po 6 tabletes, tai tyrimai ženkliai pagerėjo, t.y. FT4 atėjo į normą, tik tas TTH žemas liko, tai nuėmė iki 4 tablečių, tyrimai nesikeitė, poto gėriau pati po 3, galvoju žiūrėsiu ar blogės, tyrimai tokie patys, vėl pradėjau gert po 4, dabar antradienį darysiuos tyrimus, bet įtariu, kad viskas bus tas pats, šiaip aš jaučiuosi labai gerai, net nepasakyčiau, kad man kažkas yra, taip sako yra todėl, kad vienas tyrimas normoj, nežinau metus sakė reiks gert būtinai, o poto prašysiu siuntimo į Kauną, nelabai norėčiau operuotis, bet visą gyvenimą gert vaistus, kurie kenkia kepenim, irgi nesinori. Žodžiu, kaip išsireiškė mano gydytoja, skydliaukė nepasiduoda gydymui, tada reikia svarstyt dėl operacijos. Ir maždaug nuramina, kad dabar vos ne kas antras išsioperavęs ir nieko. Man tai ir akys dar padidėjo, tai ji sako, kad akys yra daug didesnė problema, nes gali atgal nesugrįžt kaip buvę, o skydliaukės nesureikšmina.
Atsakyti
Jau pavasaris ateina ir vėl prasideda jautresnė jaučiu skydliaukė. Būna, kad dreba visas kūnas, pasidarbavus labai prakaitas muša, jėgų nelieka. Nors taip dažniau būna iš ryto, po pietų kaip ir viskas gerai. Man ir anginą Šimkus liepia operuoti, bet ji tiek nesukyla, dabar geriu homeopatinius-rupužikės vaistus, tai tikrai geriau su gerkle. Reiks jau vėl važiuoti pas Šimkų, po vaistų dozės geriau būna. Buvau pas Šidlauską, padarė echoskopiją, paėmė biopsiją tai vienas mazgas gerybinis, o kitame yra lastelių. Vaistų jokių neliepė gerti, ateiti vėl po keletos mėn. Sakiau, kad leidausi vaistus, tai tik pasakė leidotės g.gif ir nieko. Bet gal geriau susileiti nei kiekvieną dieną gert vaistus. Su viduriais jokių problemų, ko nebuvo visą gyvenimą. Sėkmės... smile.gif
Atsakyti
As jau irgi zinau savo atsakymus, is tikruju lb pagerejo beviaik nomoj isskyrus LT3 bet jis sumazejo 4 kartus, bet dar ne normoj. Vistik tai propicilis padeda, bet neaisku ar ilgam, ir jeigu nustosiu gert, kad neatsinaujintu viskas. O kas liecia akiu, pas mane irgilabai matesi akiu isverstakumas. Jau buvau keleta kartu uzsiregestravusi operacijai, bet perkelineju, tai buvau nuvaziavusi pas ta daktara kuris operuos, tai sake, kad kai isoperuos skydliauke akys neatsistatydins sad.gif, sustos tuoj vietoj, kada buvo padaryta operacija, bet poto tepo pavaiksciuot i masaxzus, masaziste parode man taska ant stuburo, kuris yra atsakingas uz skydliauke, ir laba gerai ismasazavo, ir dabar viskas ok, akys sugrizo i savo vieta...
Atsakyti
Siandien buvau pas gydytoja Kazanaviciu ir jis padares man tyrimus pasake kad siuncia pas chirurga, veziniu lasteliu nepastebeta bet kazkoks mazgas itartinas tai geriau ji isoperuoti. Pasiule chirurga Kymanta, skaiciau komentarus tai kaip matau komentarai tik geri:))) Gal zinote kur jis atlieka operacijas? ir apskritai kaip ta operacija vyksta....man taip baisu, nebezinau ka galvoti.... kiek laiko tenka guleti ligonineje, ar pilna narkoze daro? as turiu 2.5 men dukryte tai daktaras pasake kad dar galiu 3 men pamaitinti, bet kaip spauzdia sirdi kai nebegalesiu maitinti dukrytes del savo nesamoningos skydliaukes o gal galesiu ta pienuka nusitraukti gal zinote ka nors ir apie tai......... doh.gif doh.gif doh.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
sveikos mielosios, perskaiciau visa jusu forumeli ir nuo kai kuriu postu- pakraupau....
nuo kada angina gali veikti endokrinine liauka-skydliauke, pas mane angina isoperuota 4 metuku amziaus, bet skydlaiuke uzaugo iki 200 gr....tiek svere po operacijos...
instrukcijoje aiskiai parasyta, kad homeopetinio vaisto lynfomiosoto negalima naudoti, esant bet kokiems skydlaiukes pakitimams,
kaip bebutu keista, bet geri tyrimai, kaip tik buna prie skydlaiukes veziu, tik viena forma vezio, kada buna hipertireoze,
sia info radau internete....
del echoskopijos-dare man onkologiniame , po to dare santaruose-skirtingos diagnozes....
idealiausias variantas-kada echoskopuoja, biosija daro tas pats gyd, ir vertina tyrimus irgi vienas gyd....
del salia esanciu limfiniu mazgu-net esant hiper ar hipotireozei, jie neturi buti padideje, ju padidejimas gali reiksti autoiminini procesa arba skydliaukes suvezejima...
man uzstrigo puikaus santaru chirurgo Beisos zodziai, pasakyti man po operacijos-
skydlaiuke gali buti milziniska ir joje po citologinio tyrimo randa 1 milimetro dydzio vezini ploteli, tai ar gali gyd teigti, kad jau tikrai pas jus nera jokio vezio, taip kaip is lubu....
kaip sako mano sunus, internetas visagalis, jame galima susirasti daug info....ir visu pirma susipazinti su organizmo fiziologija
rekomenduoju puslapi sorpo.lt, ten gerai aprasyti skydliaukes tyrimai ir hormonu pakitimai..
dar del reumato-atliekami spec tyrimai, imamas kraujas is venos ir gaunami atsakymai, dar ir bendras kraujas tai parodo uzdegima, beje ir reumato buna ne viena rusis, tai jau Simkaus nustatomas reumatas, man sukele tik juoka...
mano jaunesnis sunus angina serga gal viena arba kas du metai ja,
medikai rekomenduoja operuoti tik tada, jei vaikas serga vos ne kiekviena men, nes ji sustabdo uzdegimo plitima zemyn kvepavimo takais....
antibiotikus skiria seimos gyd labai retai,
gydau skalavimu-skiedziu citrinos sultis 50/50
engystol -homeopatinis ir labai vertinu Jadvygos Balvociutes arbatas
gal per daug astriai parasiau, bet labai noriu, kad moterys nedarytu klaidu, kurios gali brangiai kainuoti....
sekmes:)
engystol,

Atsakyti
Sveikos, turiu ir as skydliaukeje mazga...pagal Simkaus matavima tai tarp 4-5 (ten pagal tuos medinius bumbuliukus). Siandien suleido pirma injekcija, po dvieju svaiciu vel leis. Anginos man gydyt nereikia, taciau sirdies riaumata labai lengvos formos reikia, todel prirase penicilina gert. Gal kuriai irgi panasi situacija del penicilino, gal galit placiau pakomentuot.
Tiesa, po injekcijos aisku pradejo verzt kakla, bet pakenciamai, issipute taip pastebimai...bet keisciausias reiksinis i desines puses pakausio gala, toks nei nutirpes, nei kad labai skaudetu...net nemoku paaiskint, bet kazkoks ne toks. Siek tiek sunerimavau,net drebulys pradejo krest, bet cia nuo nerimo...pasedejom dar pasisnekuciavom su doc. pasaldziau kakla ir isvaziavau, o maniau kad neiseis nei masinos vairuot. O siandien vairavimo salygos extremalios, sitiek sniego...

p.s. rasau si komentara praejus 2 val po injekcijos, kaklas isvis nezymiai jaucias,pakausis taip pat. Sirdis dziaugias, matyt sveikstu...!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deborah: 19 vasario 2011 - 13:36
savijauta per visa savaitgali buvo ne pati geriausia, pradejo mausti kepenis...
atsiliepkit merginos, ar yra kuriai nors buve kokie nors salutiniai reiskiniai.. doh.gif
Atsakyti