Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija (XII tema)

QUOTE(SilvijaG @ 2009 03 05, 22:11)
Ar kuri nors jau ziurejote filmuka apie Turkija?  bigsmile.gif

aš pažiūrėjau bigsmile.gif . Toks neperkrautas informacija, bet bendram susipažinimui - kur kas yra, kokios lankytinos vietos - labai gerai didis.gif . Ir Alaniją mano rodė, ir Perge, ir Aspendos teatrą wub.gif . Vat Stambulą dar norėčiau aplankyti - ten tiek daug lankytinų vietų smile.gif
Atsakyti
Kaip jus sprendziat arbatpinigiu problema: na iprasta kad palikt po 1-2$-bet sansu ju gauti cia pirkti -tokiu smulkiu niekur nera. Eurais kazin jei palikinet g.gif
Bet ir tai -ar ne per daug jiem-kiek maziausias euras popierinis?
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 06, 10:48)
Kaip jus sprendziat arbatpinigiu problema: na iprasta kad palikt po 1-2$-bet sansu ju gauti cia pirkti -tokiu smulkiu niekur nera. Eurais kazin jei palikinet  g.gif
Bet ir tai -ar ne per daug jiem-kiek maziausias euras popierinis?

Jau anksčiau rašiau, mes duodam visada eurus, metalinius. Esam girdėję, kad tipo įsižeidžia, bet mums niekada taip nebuvo. Juk vokiečiai tai tik metalu duoda.
Atsakyti
eurais man per brangu smile.gif rimtai, nes palika dažniausiai visi bent po 1... tai vienas usd šiai dienai mažiau nei 1 euras, o 50cnt eurinių man pačiai būtų ne faina gauti tai kitiem to taip pat nedaryčiau.
Vokiečai palieka dažniausiai po daug metalo, esu mačiusi kaip už tai kad paduoda šiaudelį ir kt menkniekį duoda po eurinių centų krūvelę... sumoje tikrai daugiau nei 2 būtų, esu iš tų kurie palieka tik tada kai atneša lagaminus ir nuneša atgal - tai du davimai, paskui kambariuose kartais ant lovos bet ne per dažnai ir tai po 1 usd, o daugiau, na nežinau, jei buvau 10dienų išleidau arbatoms apie +-10usd, kitą kart būdama išleidau apie 20 bet ten jau rankšluosčius keitė du kart į dieną, lygintuvus nešiojo, tv pakeitė ir t.t. bet ir buvau 14d. na nžn aš geriau už kelis usd stovinčiam šalia gatvės vaikui kuris net neprašo duosiu nei personalui kurių akys įkyriai prašo ir tikis kuo daugiau, už 1 ar 2 ačiū neišgirsi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingakalnis: 06 kovo 2009 - 12:41
rašiau rašiau ir viskas prapuolė doh.gif Tiek to

Žadėtas Kemero žemėlapis, kurį gavau iš tez Tour. Nieko gero jame. Kaip kažkas minėjo, čia praktiškai nėra lankomų objektų, tai ir tas žemėlapis toks paprastutis...
user posted image

Na ir dar, jei kam įdomu, trumpas žodynėlis. Vėlgi iš Tez Tour. user posted image
Papildyta:
QUOTE(Ugile @ 2009 03 06, 13:25)
Skaitet, kad Teztour vadovas palieka bendrove?  ax.gif

http://www.delfi.lt/...php?id=20873792

Gaila, kad palieka. Labai geras vadovas ir šiaip žmogus. Na, bet tikėkimės, kad padarys / įkurs / sukurs kažką naujo ir aktualaus mums ax.gif
Papildyta:
Na, ir dar „nufotkinau“ tekstą apie patį Kemerą. Niekaip nesugebėjau išgauti geros kokybės doh.gif
user posted image
Atsakyti
Labas vakaras

Skrisime i Turkija liepos men dviem savaitem. Apsistosim netoli Marmario. Gal kas galite patarti ar apsimoka Turkijoje nuomotis masina, kad patys galetume pasivazineti ir pasizvalgyti po apylinkes? Ar geriau pirkti kokias ekskursijas ten vietoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikkute: 06 kovo 2009 - 22:47
geriau pirkti ekskursijas pas vietinius, nes žymiai pigiau. mes nepirkome nei vienos per tezus ir tikrai sutaupėm, o gavome tą patį servizą tik rusų k. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikkute @ 2009 03 06, 22:46)
Labas vakaras

Skrisime i Turkija liepos men dviem savaitem. Apsistosim netoli Marmario. Gal kas galite patarti ar apsimoka Turkijoje nuomotis masina, kad patys galetume pasivazineti ir pasizvalgyti po apylinkes? Ar geriau pirkti kokias ekskursijas ten vietoje?

Vaziuojant i Marmari orientuokites Egejo juros regiono, manau verta ismeginti Dalamano gydomuosius purvo baseinus, praplaukti upe, pasigrozeti kalnuose esanciais iskaldintais antkapiais. Dar nuo Marmario labai netoli yra Afrodizias
user posted image
user posted image
Cia stadionas, dydis gniauzia kvapa
user posted image
(atviras muziejus) su pakankamai gerai issilaikiusiais griuvesiais, man asmeniskai ten labai patiko, kas be ko butina aplankyti Efesa, sis Antikinis miestas ko ne labiausiai rekonstruotas Turkijoje (beje ten yra ir SV mergeles namas su mazute baznytele), is po Efeso tiesiog PRIVALOMA uzsukti i kalnu miesteli SIRINCE (sirindze) toks labai graikiskos dvasios ir visas kaimelis uzsiima vyno gamyba, vynas tikrai dieviskas, tik nepirkit, leiskit pasimegauti sau vietoje vynu arba pirkite buteli is kurio ragaujate vyna. Beje i Sirince zenklo nera, bet Selcuk mieste paklauskit vietiniu, kaip patekti ten, tikrai pasakys. Na ir Pamukale su Hieropoliu nera toli nuo Marmario. Norint aplankyti modernu Turkijos miesta verta apsilankyti Izmire (velgi vienas mano megstamiausiu didmiesciu) labai europietiskas, ten nesijauti Turkijoje, daug sviesiaplaukiu melynakiu turkaiciu ir turku.

Zodziu Internete paieskokite Egejo juros regiono izymybiu.

QUOTE(Beatriukas @ 2009 03 07, 09:55)
kaip gražuuuuuuuuu  wub.gif . Efesą labai norėčiau aplankyti wub.gif , bet turbūt iš Kemero šių ekskursijų neorganizuoja?

blush2.gif tikrai nezinau, niekada nesiilsejau jokiame kurorte, nuo kemero gali buti Tolokai, kokios visos 8 val keliones (cia tik speju), nes kai teko masina iki Izmiro vziuoti tai uztrukom apie 8 val nuo Antalijos, nuo Marmario arciau ir patogiau.

na pagaliau pradejau ir del jusu ir del saves sioki toki bloga rasyti, kuriame stengsiuosi surasyti ka moku turkiskai (gal ne viska juk jums visko nereikia) ir pateikti kiek imanoma paprasciau jums, jei bus kokiu specialiu pageidavimu ne tik turku kalbai, prasome rasykite, pasistengsiu jums pagelbeti.

O mokytis pradedame siame turkisku pokalbiu bloge
Atsakyti
Labai ačiu Drutei už išsamia info, bet tavo išvardintu ekskursiju niekur aprasymose apie Marmari nemaciau (isskyrus Efesa ir Pamukale).Ar jas parduoda vietiniai?
Po to kai buvau Aspendos, man visi amfiteatrai atrodo panasus.
O Salikento tarpeklis nuo Marmario toli?
Kazkaip isivaizdavau, kad raftingas ten kruciausias visoje turkijoje.
Na dabar visi mokytis turku kalbos 4u.gif
Atsakyti
Prisipazinsiu, kad nezinau, nes as siaip i Egejo juros regiona keliavau is Denizli, manyciau reikia ieskoti vietiniu arba nuomotis automobili ir pakeliauti vieniems, tikra tiesa amfiteatrai visi panasus, bet Afrodizias daugiau nei amfitetras, tiesa gali uztekti ir Hieropolio prie Pamukales, man dar tokia laime teko dalyvauti kasinejimuose netoli pamukales esamciame antikiniame mieste LAODIKEA, kuris dar neatidarytas turistams, rodos dar 10 metu darbo turi ten chebra.

Tai apie agenturas nieko nezinau, zinau tik vietas ir atstumus mazdaug.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 07, 16:58)
Drute rase,kad Sideje labai ramu,beto smeliukas 4u.gif
Atsiprašau, kad kišuosi, bet Sidėje man smėlis visikai nepatiko. schmoll.gif Ten tikrų tikriausias juodžemis. Rinkomės specialiai dėl vaiko, bet kartą nuėjus atšoko visos fantazijos. doh.gif

Keletas vaizdų iš Sidės:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
As pacioj paciausioj Sidej gyvenu pro balkona amfiteatra (na gerai jis kiek tolumoje) ir jura matau. Del smeliuko... kazkas minejo, na papludimys papludimiui is Sideje nelygu, mes tai vaziuodavom i Tiyetrengol mokama papludimi, tai ten kaip jau kazkam minejau ne Palangos smeliukas smile.gif bet nieko kenteti galima.
user posted image

Del silumos tai siandien apniuke buvo, bet jau pagaliau nebesalame.
fleur o jusu nuotraukos ne is Kumkoy? nors ten sunku pasakyti kur prasideda Kumkoy ir kur baigiasi Side, kazkada dviraciu ta Viesbuciu pakrante pralekiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drute: 07 kovo 2009 - 19:50