Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija (XII tema)

QUOTE(Beatriukas @ 2009 03 13, 11:28)
nebuvau, bet pasakojo kiti lietuviai, su kuriais viešbutyje buvom smile.gif . sakė smagu - adrenalino per akis biggrin.gif . Varinėja po kalnus, laistosi vandeniu biggrin.gif . po to galima pas juos užsakyti foto arba vaizdo medžiagą (ekskursijos metu filmuoja ir fotografuoja). Vaizdo medžiagos kaina berods 25 doleriai g.gif . Mes irgi norėjom važiuot, bet išsigandom dėl mažės, nors sako kaip tik vaikams ši atrakcija labai patinka biggrin.gif

paciai duoda vairuoti,ar tik patys veza?

QUOTE(*egzotika* @ 2009 03 13, 13:24)
as tai rakta nesiodavausi su savim, bet istikruju labai jau nesaugu, maza ka pamest gali, o jei iseini pasimaudyti kartu su vyru, daiktus vienus palikt negerai... g.gif  gal registraturoj reiktu palikt  ax.gif

registraturoje palieku,vakarais kartais nesiodavaus kartu
Beje sauni temele,vaizdai pasikeite,super thumbup.gif atgyvinai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*egzotika* @ 2009 03 13, 16:24)
as tai rakta nesiodavausi su savim, bet istikruju labai jau nesaugu, maza ka pamest gali, o jei iseini pasimaudyti kartu su vyru, daiktus vienus palikt negerai... g.gif  gal registraturoj reiktu palikt  ax.gif

o jei papludimys viesbucio, tai kokia problema palikti? g.gif palikdavom ir mes ir kiti, ir nieko nenutikdavo. registraturoje palikdavome tik jei iseidavome is viesbucio, vaziuodavom i ekskursijas.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 13, 14:37)
drinks_cheers.gif
patiems vairuoti neduoda g.gif

žinok jei nesapnuoju ir nieko nepainioju, tai kažką esu girdėjusi, kad leidžia ir patiems g.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2009 03 13, 13:48)
Teks ir man turbūt palikt smile.gif Aišku, ryškiausias vaizdas kaip elgtis susidarys tik ten nuvykus. Registratūra viešbutyje, kiek suprantu, visiškai atskirai nuo kambarių (nes daug nedidelių namelių, o ne vienas didelis pastatas), jei nepakeliui bus, nežinia kaip elgsiuos blush2.gif  lotuliukas.gif

na jei ne viskas vietoje,tai nesiokis kartu su savimi mirksiukas.gif bet jei kambariai viename pastate,o pirmame aukste registrtura,tai nusileidus labai patogu palikti,pries kylant patogu pasiimti
Beje,praeitais metais irgi Turkijoje sventei gimtadieni,nepamenu ar kaip nors sveikino personalas blush2.gif nuo viesbucio ta prasme ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Beatriukas @ 2009 03 13, 13:28)
nebuvau, bet pasakojo kiti lietuviai, su kuriais viešbutyje buvom smile.gif . sakė smagu - adrenalino per akis biggrin.gif . Varinėja po kalnus, laistosi vandeniu biggrin.gif . po to galima pas juos užsakyti foto arba vaizdo medžiagą (ekskursijos metu filmuoja ir fotografuoja). Vaizdo medžiagos kaina berods 25 doleriai g.gif . Mes irgi norėjom važiuot, bet išsigandom dėl mažės, nors sako kaip tik vaikams ši atrakcija labai patinka biggrin.gif

Turėtų būti smagu, dievinu ekskursijas gamtoje, man kažkaip labiau patinka nei istorinės
Tik vat laistymosi vandeniu tai nekenčiu g.gif MB, kai žolę lieja, visada palieja ir mane, tai aš to pakęst negaliu. bet vaikams tai, įtariu, patiktų...
Beje, per šią kelionę ir mano gimtadienis bus tongue.gif praeitais metais irgi taip sutapo, kad išvykoje išaušo gimtadieninė diena, bet pamiršau, tik kitą dieną prisiminiau thumbup.gif , nes su kolegomis važiavome, tai niekas nepriminė
Beatriukas, ar Simenoj Sun Club būtinai reikia maudymosi batų, ar krantas nėra jau toooooks labai akmenuotas? Kažkaip nevilioja mane tie batai, vaikų irgi.
Atsakyti
O dėl saugumo, ar yra kas nors kam nors ką nors pavogęs? Na, tarkim kambarinė ką nors nukniaukusi, ar pleže ko nors pasigendate? Man kažkaip Turkijoje tai atrodo neįmanoma, bet o gal?
Atsakyti
QUOTE(Erdnija @ 2009 03 13, 22:00)
O dėl saugumo, ar yra kas nors kam nors ką nors pavogęs? Na, tarkim kambarinė ką nors nukniaukusi, ar pleže ko nors pasigendate? Man kažkaip Turkijoje tai atrodo neįmanoma, bet o gal?

Šiaip kambary stengiuosi brangesnių daiktų matomoj vietoj neprikrauti, o pliaže taip akylai kaip Palangoj tikrai nesaugom... ir maudytis, ir pasivaikščiot išeinam... lieka ir fotikai, ir kameros... bet, kad akis badytų irgi stengiuos nepadėti...
Atsakyti
QUOTE(Erdnija @ 2009 03 13, 23:00)

atsiliepimu tokiu teko skaityti. bet nei paciai, nei pazistamiems nieko panasaus nenutiko. pinigus laikiau seife (gavom kaip kompensacija uz nepatogumus ax.gif ), dokumentus irgi, o visa kita lagamine, kuri uzrakindavau su spynele, kai iseidavau. o fotoaparatus ir kameras pradzioje saugojom, paskui palikdavome paprastai, kaip ir telefonus, nes kraudavosi. apie viesbuti jokiu tokiu atsiliepimu negirdejau, tai gal todel buvo kazkiek drasiau.
Atsakyti
bet eikit sau, kaip gražiai Didimas aprašytas: www.amberturas.lt nu fantastika!

Didimas (turkų kalboje Didyma) – tai Egėjo jūros pakrantės širdis, beveik 55 km besitęsiantis švariausias; smulkaus ir švelnaus smėlio „Altinkum“. „Altikum“ paplūdimys, kuris išvertus iš turkų kalbos reiškia „auksinis paplūdimys“ ir yra vienas iš švariausių ir ilgiausių paplūdimių Turkijoje (šio paplūdimio ilgis ~ 55 km, o plotis kai kuriose vietose siekia net 20 metrų).

Didimas įsikūręs įlankoje, iš abiejų pusių apsuptoje kalnų. Kaip teigia patys „didimiečiai“ nėra „tokios daugiau vietos pasaulyje, kur vėjas pūstų nuo kalnų link jūros“. Jūra dažniau rami, o šiltosios vandens srovės neapleidžia, daugiau nei 11 mėnesių ir vidutinė jūros vandens temperatūra nenukrenta žemiau +22 laipsnių šilumos. Dėl šios priežasties maudynės Didime galimos beveik visus metus, šaltesnis yra tik gruodžio mėnuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erdnija: 13 kovo 2009 - 21:49
Laba,

Marmaryje buvau pries kokius 4 metus, bet dar ir dabar viska prisimenu.
Del keliones su dzipais i kalnus - man labai labai patiko. Dzipukai faini, atviri, vaizdai grazus...Kad nebutu taip karsta, apipila vandeniu (ale karas su kitu dzipu keleiviais), visas dzipo vidus plaukia, tai vairuotojas atidarydavo duris ir viskas isbegdavo:) Ir toliau varo...Prisisegti butina, o fotiko tai galima ir nesivezti... As veziaus kamera, tai man buvo vargo del saugojimo:)
Del vagysciu tai nelabai ka galiu pasakyt. Tik tiek,kad ir gide sake, ir patys matem pliazuose daug turku guli, kurie tiesiog stebi vaizda,kad kas tik nenuskriaustu turistu.Jie nerengiami policininko uniforma, kad nejaudinti aplinkiniu. Karta gulejom pliaze ir kazkoks turkas pradejo listi su vynuogemis...Neilgai jis ten smirinejo, prisistate netgi uniformuoti pareigunai su motoroleriu ir pasieme tas vynuoges blink.gif
Taip kad viskas ten lyg ir normaliai. Mes buvom 10 dienu, bet kazkokiu nusiskundimu nebuvo.Viesbutis nebuvo labai jau auksto lygio, bet policininkas prie iejimo visada budavo. Niu man tik gal maistas nelabai, tai truputi bijau dar karta vaziuoti i Turkija ir ypac su vaiku. Bet cia mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Lauruciuk @ 2009 03 13, 21:05)
Kazkodel maniau, kad turku maistas bus labai astrus ar dar koks nors  biggrin.gif  Draugai ir vieni, ir kiti kazkodel praviduriuodavo puse keliones, tai todel ir klausiau apie maista  biggrin.gif

as nebuvau dar Turkijoje,tik is draugu patirties sakau..visi buvo su maziukais vaikais...liko ziauriai patenkinti,maisto per akis,jokiu viduriavimu nebuvo g.gif ax.gif
Atsakyti
Nebent parduoti biggrin.gif o isigys tik graziu vaizdu tongue.gif beje issiaiskinai, kad jei angliskai jums nesunku, tai imanoma privat ekskurisija, kaina - 60 euru (ieina masina ir gidas, benzina jus perkates) bet ir po kalnus ir po kaimelius ir su pietumis turku seimose ir i mokyklas ir t.t.

plius nuo 2009 metu turkiskos liros pakeite savo pavidala ir dabar atrodo va taip
user posted image
ir taip
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drute: 13 kovo 2009 - 23:06