smagu, kad tos pamokeles praverte tiek mielu groziu gime ir tikiuosi dar nemazai gims. O kaip su zvereliais sekasi??? negi nieks nieko nepasiuvote? idomu butu pamatyti
aš pasiuvau katiną tik neturiu foto, gaila. siuvau iš vilnonio pledo atraižų (Kaune galima pigiai Litekso parduotuvėse nuspirkti). kadangi tas pledas toks retai suaustas, tai dar paklijavau flizelino. iš tikro tai pagal zidudu iškarpas labai labai tikroviškai atrodo visos proporcijos. čia man atrodo ir valdorfo tų žvėrelių esmė yra, kad jie būtų proporcingi ir vaikui nesusidarytų klaidingas įspūdis. bandžiau siųti baltą mešką iš pačios velto gabaliuko, bet nesigavo, nes per storai suklojau vilną, gavosi storoka ta "medžiaga" ir visokios smulkios detalės (nosis, ausys) neišsiformuoja gražiai. bet jei pavyktų ypač plonai suklot ir suvelti vilną, tai įsitikinau, kad tiems žvėreliams labai tinka toks materiolas jei kas nors bandėt siųti žvėrelius, man iškilo toks klausimas, kaip gražiau padaryt akytes, nes bandžiau su adata privelti juodos vilnos, nesimpatiškai atrodo (arba tiesiog man trūksta fantazijos ).
Mielieji, Liepos 2-6 d. kviečiame į tradicinį vasaros lėlyčių siuvimo ir pedagoginių pokalbių seminarą Juodenėnuose.
Daug nereklamuosime, tik atidžiai perskaitykite dienotvarkę ir nuspręskite, ar tai nėra tai, kam Jūs norėtumėte paskirti keletą gražių vasaros dienų.
DIENOTVARKĖ
8.30 val. Pusryčiai 10.00 val. Lėlyčių siuvimas (su priešpiečių pertraukėle) 13.00 val. Pietūs, maudynės ežere, pokaičio miegas 15.00 val. Pratimai gamtoje 16.00 val. Pokalbiai (diskusijos vaikų auginimo klausimais, sprendimų ieškojimas probleminėse situacijose. Pagal poreikį ir pageidavimą galėsime kalbėtis apie vaiko raidos ypatumus, šio laikmečio žalingą aplinkos poveikį vaikų vystymuisi, leistino elgesio ribas ir kitus iššūkius, su kuriais susiduriame augindami vaikus). 17.30 val. Pavakariai 18.30 val. Socialiniai žaidimai 19.30 val. Vakarienė 20.30 val. Pasaka vaikams 21.00 val. Vaikų migdymas, pasisėdėjimai ir pašnekesiai, naktinis kinas ir kt.
Seminaras prasidės penktadienį 18.30 val. bendra vakariene ir susipažinimo ratu. Atvažiuokite anksčiau įsikurti. Vieną seminaro pusdienį žadame paskirti darbo terapijai , pvz., malkų ruošimui žiemai, todėl įsidėkite darbo rūbus ir kirvį ar benzopjūklą.
Medžiagomis lėlyčių siuvimui, maisto produktais pasirūpinsime mes, todėl labai prašome registruotis, kad būtų galima numatyti ir užpirkti reikiamą medžiagų ir produktų kiekį.
Gyvenimo vieta ir sąlygos Seminaras vyks Juodenėnuose, Molėtų raj., Tėvų paramos Valdorfo pedagogikai bendrijai priklausančioje sodyboje, kurioje yra senas mokyklos pastatas, sodas, miškas, vaikų žaidimų aikštelė. Nakvynė Dalis seminaro dalyvių gali gyventi name, dalis palapinėse, priklauso nuo noro ir žmonių skaičiaus. Asmens higiena Lauko praustuvai ir už 2km esantis ežeras, kuris stovyklautojų mielai eksploatuojamas. Lauko tualetai.
Seminaro kaina suaugusiems - 200 Lt, nesiuvantiems lėlyčių 140 Lt (su maitinimu), vaikams kainuos tik maistas 10 Lt už dieną.
frederica nerealio lelytes stoju i gretas isimilejusiu Valdorfo lelytes labai aciu uz temuke radau issamius apmokymus kaip siuti, bandysiu irgi daryti jau viena paprastesne bandziau daryti tik mano ties kakliuku daug raukslyciu gavosi galvyteje, o jusu ziuriu kazkodel nera gal yra kokia paslaptis darant?
Mere, aš neseniai visai irgi pasiuvau pirmą lėlytę. Man raukšlių aplink kakliuką beveik nesigavo, nes pavyko gerai įtempti medžiagą, galvą gana kietai prikimšau. Man atrodo, kad čia svarbu gerai medžiagą įtempti ir nebeliks tų raukšlelių (arba liks minimaliai).