turiu ziedus su labradoritu, menulio akmeniu, granatu. pirkau is ebajaus nesenai apyranke snieginio kvarco. gaila nemoku ikelti nuotrauku. sniego kvarcas labai grazus . panasus i susalusi leda. gaila lietuvoje jo pirkti nera. kam idomu angliskai isiveskite i google snow quartz paveikslelius ismes. dar kitaip vadinamas pauksciu tako kvarcu.

QUOTE(DIA-40 @ 2011 03 17, 15:12)
pirkau is ebajaus (...) gaila lietuvoje jo pirkti nera.
Aš tai labai džiaugiuosi, kad pas mus tokių nėra. 
Ten pat nusipirkau akvamariną 27x17x14 mm, juvelyrė padarė žiedą (sidabrinį), visos "šarkos" žiūri ir alpsta.

O čia šiaip akmenukai iš eBay
Agato drūza:

Fluoritas (natūroj kiek šaltesnio atspalvio) :

Apatitas (mažiukai) ir kianitas (didelis):

Visi maždaug tokio dydžio ir spalvos, kaip foto. Vėriau ir vielą raizgiau pati.

akvamarinas man irgi patinka. ziurejau ziedus . raso ,kad akmuo keicia spalva pries audra
. isvertus vadinamas juros vanduo
. saunu ,kad galima nusipirkti visokiu graziu dalyku, svarbiausia orginaliu. GRAZU .

QUOTE(klopedija @ 2011 02 13, 18:33)
Akmenis ir papuošalus su jais renkuosi stichiškai, instinktyviai: pamačiau ir supratau - mano!

va

šiek tiek užsiimu papuošalų gamyba, gavusi naujas detales, akmenukus turiu būtinai pačiupinėti kiekvieną iš maišelio išėmusi, pažiūrinėti prieš šviesą. žadeitas užsakytam vėriniui buvo šaltas ir britkus, ištraukusi malachitą, pagalvojau: niekam neatiduosiu

po poros valandų sutraukė koją mėšlungis, priguliau ir pagalvojau paskaityti malachito aprašymą, pirmas sakinys: 'šis akmuo labiausiai tinka svarstyklėmis', prie sveikatos rašo kad tinka mėšlungio skausmams

suprantu, kad tai sintetinis akmuo, tik imitacija, bet ar gali tai būti tik sutapimas?

Sveikos,
norejau paklausti, ar zinote ka nors apie vandens energetizavima akmenimis? Gal esate bandziusios? Radau vienoje ezoteriniu prekiu parduotuveje maiseli su akmenimis - "Vandeni energetizuojantys akmenys" ( rozinis kvarcas, ametistas ir kalnu kristolas ).
Cia ta pati radau ebay: http://cgi.ebay.de/w...e=STRK:MEWAX:IT
norejau paklausti, ar zinote ka nors apie vandens energetizavima akmenimis? Gal esate bandziusios? Radau vienoje ezoteriniu prekiu parduotuveje maiseli su akmenimis - "Vandeni energetizuojantys akmenys" ( rozinis kvarcas, ametistas ir kalnu kristolas ).
Cia ta pati radau ebay: http://cgi.ebay.de/w...e=STRK:MEWAX:IT
Noriu paklausi, ar jus nusipirkusios akmeni arba ji kuri tai laika panaudojusios isvalote ji:
1. Palaikote keleta min. tekanciame is krano vandenyje arba saltinio vandenyje;
2. Kelioms valandoms padedate ant ametisto druzos arba idedate i indeli, kuri istatote i sausa druska.
3. Kelioms valandoms pastatote i ryto arba vakaro saule?
Visose mano skaitytose knygose raso, kad sios trys proceduros yra butinos. Eiliskumas - taip pat.
2. Kelioms valandoms padedate ant ametisto druzos arba idedate i indeli, kuri istatote i sausa druska.
Visose mano skaitytose knygose raso, kad sios trys proceduros yra butinos. Eiliskumas - taip pat.
QUOTE(*Pavasare* @ 2011 07 07, 15:23)
Noriu paklausi, ar jus nusipirkusios akmeni arba ji kuri tai laika panaudojusios isvalote ji:
aš darau taip:
Palaikau keleta min. tekanciame is krano vandenyje ir padedu vakare ant palangės rytų pusėje, kad mėnulis iškrautų galutinai, o saulės spinduliai ryte pakrautų. Ant ametisto laikau, jei nusiperku naują, arba jeigu labai užterštas akmuo ir prisigėrė visko daug (jei naudojau sirgdama, arba buvau nemalonioje situacijoje ir t.t.)
sveikos, gal didesne akmenu zinoves patartu,koks akmuo tiktu kaip apsauga nuo ivairiu nelaimiu,traumu,netiketu (blogu) ivykiu.mano draugas tarsi "surenka" visokias nesamones..
Peržvelkit čia: http://www.akmensmag...ams/apsauginiai
Galima žiūrėti akmenis pagal horoskopą http://www.astromine...tavo-akmuo.html ir pasidomėti, kaip jie veikia.
Pvz., Avinas/ametistas/apsaugo nuo vagių, netikrų draugų
Iš http://www.akmensmag...ams/apsauginiai
Apsauginiai akmenys
Akmenys turi sukaupę daug energijos. Pagal asmens situaciją kartais vienas akmuo gali veikti geriau nei kitas ir atvirkščiai. Aplinkybėms pasikeitus, gali pasikeisti ir sėkmę nešantis akmuo, todėl verta su akmenimis eksperimentuoti, pasikliauti savo nuojauta bei simpatija vienam ar kitam akmeniui.
Agatas apsaugo nuo neigiamų energijų, bei neigiamų išorės reiškinių ir pavojų
Ametistas apsaugo nuo vagių, netikrų draugų
Chiastolitas padeda atspindėti negatyvias energijas ir išsaugoti žmogaus vidinę harmoniją
Chrizoberilas apsaugo nuo piktavalių žmonių
Citrinas apsaugo, stiprindamas intuiciją ir apdairumą
Deimantas atspindi visas negatyvias energijas
Fosilijos apsaugo nuo svetimos neigiamos įtakos
Gagatas saugo nuo košmarų, padeda nugalėti baimę
Haulitas sugeria negatyvias energijas, sušvelnina į mus nukreiptas pykčio atakas
Hematitas gali sugerti neigiamas energijas bei jas įžeminti, apsaugo nuo vagių
Juodas turmalinas blokuoja negatyvias energijas
Koralai apsaugo nuo vagysčių ir nelaimingų atsitikimų
Labradoritas apsaugo nuo vagių, suteikia stiprią apsaugą
Lazuritas nuo netikrų draugų
Malachitas stiprus apsauginis akmuo, apsaugo nuo nepatikimų partnerių versle
Nefritas (žadeitas) apsaugo nuo nelaimingų atsitikimų
Peridotas saugo šeimininką nuo gaisro ir vagysčių
Obisianas snaiginis nuo netikrų draugų
Raudonasis jaspis galingas apsaugos akmuo
Rubinas - apsaugo nuo negatyvių energijų, psichinių atakų, pykčio, pavydo
Saulės akmuo - apsaugo nuo energetinių vampyrų
Smaragdas - apsaugo nuo piktos akies
Šungitas apsaugo nuo elektromagnetinių spindulių
Tigro akis apsaugo nuo visų rūšių neigiamos energijos
Turkis apsauginis akmuo, suteikiantis drąsos, mažinantis įtampą
Turmalinis kvarcas atpindi neigiamą energiją
Atkreipkit dėmesį į mėlyną paryškintą tekstą. Nėra "universalaus" mineralo.
Man labai tinka turkis ir nefritas.
Galima žiūrėti akmenis pagal horoskopą http://www.astromine...tavo-akmuo.html ir pasidomėti, kaip jie veikia.
Pvz., Avinas/ametistas/apsaugo nuo vagių, netikrų draugų
Iš http://www.akmensmag...ams/apsauginiai
Apsauginiai akmenys
Akmenys turi sukaupę daug energijos. Pagal asmens situaciją kartais vienas akmuo gali veikti geriau nei kitas ir atvirkščiai. Aplinkybėms pasikeitus, gali pasikeisti ir sėkmę nešantis akmuo, todėl verta su akmenimis eksperimentuoti, pasikliauti savo nuojauta bei simpatija vienam ar kitam akmeniui.
Agatas apsaugo nuo neigiamų energijų, bei neigiamų išorės reiškinių ir pavojų
Ametistas apsaugo nuo vagių, netikrų draugų
Chiastolitas padeda atspindėti negatyvias energijas ir išsaugoti žmogaus vidinę harmoniją
Chrizoberilas apsaugo nuo piktavalių žmonių
Citrinas apsaugo, stiprindamas intuiciją ir apdairumą
Deimantas atspindi visas negatyvias energijas
Fosilijos apsaugo nuo svetimos neigiamos įtakos
Gagatas saugo nuo košmarų, padeda nugalėti baimę
Haulitas sugeria negatyvias energijas, sušvelnina į mus nukreiptas pykčio atakas
Hematitas gali sugerti neigiamas energijas bei jas įžeminti, apsaugo nuo vagių
Juodas turmalinas blokuoja negatyvias energijas
Koralai apsaugo nuo vagysčių ir nelaimingų atsitikimų
Labradoritas apsaugo nuo vagių, suteikia stiprią apsaugą
Lazuritas nuo netikrų draugų
Malachitas stiprus apsauginis akmuo, apsaugo nuo nepatikimų partnerių versle
Nefritas (žadeitas) apsaugo nuo nelaimingų atsitikimų
Peridotas saugo šeimininką nuo gaisro ir vagysčių
Obisianas snaiginis nuo netikrų draugų
Raudonasis jaspis galingas apsaugos akmuo
Rubinas - apsaugo nuo negatyvių energijų, psichinių atakų, pykčio, pavydo
Saulės akmuo - apsaugo nuo energetinių vampyrų
Smaragdas - apsaugo nuo piktos akies
Šungitas apsaugo nuo elektromagnetinių spindulių
Tigro akis apsaugo nuo visų rūšių neigiamos energijos
Turkis apsauginis akmuo, suteikiantis drąsos, mažinantis įtampą
Turmalinis kvarcas atpindi neigiamą energiją
Atkreipkit dėmesį į mėlyną paryškintą tekstą. Nėra "universalaus" mineralo.
Man labai tinka turkis ir nefritas.

Klopedija, ačiū labai! labai pagelbėjot, anksčiau skaičiau kone visus aprašymus akmenų ir ieškojau nuo ko apsaugotu
prieš tai galvojau apie tigro akį,bet dabar galvoju ir apie nefritą.. suprantama vienas akmuo nuo visų nelaimių neapsaugos, bet kad kabotų vienas koks prie krūtinės dėl opiausios problemos būt gerai

Sveikos. Nežinau ar į tą temą pataikiau, bet niekur nerandu atsakymo
ką patartumėte - ar gręžti akmenėlyje skylutę (jis nedidukas, per pusę nykščio) ar klijuoti karūnėle?
Labiau norėčiau gręžti, bet kažin ar gręžimas nepakenks akmenėliui, o ir koks juvelyras apsiimtų, gal rekomenduotumėte? Ačiū

Labiau norėčiau gręžti, bet kažin ar gręžimas nepakenks akmenėliui, o ir koks juvelyras apsiimtų, gal rekomenduotumėte? Ačiū