Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai-3

QUOTE(Safyrinė @ 2012 04 20, 21:36)
Koks akmuo suteikia pasitikėjimo savimi,vidinės ramybės,veiklumo?

karneolis. galima jo net "perdozuot" veiklumui ir pasitikejimui savimi
Atsakyti
QUOTE(Zosse @ 2012 04 05, 16:27)
Ebayjuj labai daug sintetikos,
Bet kokių grožių pasitaiko!.. biggrin.gif Perku tik iš aukščiausiai reitinguojamų pardavėjų, turiu kelis "Favorite sellers". Jei perku iš nežinomo pardavėjo, labai atidžiai perskaitau neigiamus atsiliepimus.

Mano paskutiniai pirkiniai:

agatas, 45x72x7mm, realiai dar gražesnis nei šioj nuotraukoj.
user posted image

zoisitas, 45x45x7 mm
user posted image

Iš agato ketinau daryti sagę, bet apčiupinėjus persigalvojau - nešiu juvelyrui, kad padarytų medalioną. O zoisitą parišau virvele ir nešioju šiaip, negaliu atsiskirt, jis man padeda įveikti tinginystę. lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Oi, Klopedija, koks gražus coizitas!!! thumbup.gif
Atsakyti
Taip. didis.gif Ilgai "apkasuose" tykojau, naktį kėliausi, kai aukcionas baiginėjosi. doh.gif
Atsakyti
Šaunu! Man būna, kad iš manęs kažkas sėdintis apkasuose kažką nusineša. Gal tu? wink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, gal ne... g.gif Ten gi toks platus frontas. lotuliukas.gif
Aš perku nedaug, tik savo pačios reikmėms.
Atsakyti
(atgaivinu temą)
Magnezitas skatina teigti gyvenimą.Jis padeda priimti save tokiu, koks esate ir mylėti save.
Magnezitas ramina ir atpalaiduoja, padeda nuo nervingumo, baugštumo ir dirglumo. Jis padidina psichologinę ištvermę ir suteikia kantrybės.
Magnezitas padeda klausytis.
Kūne magnezitas padeda trūkstant magnio. Jis detoksikuoja, atpalaiduoja traukulius, atpalaiduoja raumenis ir padeda esant migrenai, galvos skausmams, kraujagyslių, skrandžio ir žarnyno traukuliams bei tulžies pūslės diegliams. Jis mažina kraujo krešėjimą, žadina riebalų apytaką ir cholesterolio skaidymą ir taip neleidžia kalkėti kraujagyslėms ir išplečia vainikines kraujagysles. Taip magnezitas tinka širdies smūgio profilaktikai.
Šaltinis: Michael Gienger, Die Steinheilkunde

user posted image
Atsakyti
Nė nežinojau tokio. blush2.gif
Iš pažiūros panašu į haulitą. g.gif
Atsakyti
Jie ir atrodo labia panašūs, neatskirčiau realiai, bet magnezite pagrindinis mineralas - magnis, o haulite - kalcis. Ir iš jų abiejų daromas "turkis" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KIKO @ 2012 02 24, 11:01)
dar turiu klausimą smile.gif Kai valai pirktą akmenuką mano atveju ametistą pirma po vandeniu tada ant palanges vakaruose naktį padėjau bet ar mėnulis(gal turi būti specilus koks mėnulis ten jaunatis dar koks) ji visiškai iškrauna jeigu apsiniaukę ir jo nesimato ir ar pakrauna saule tekanti jei jos irgi nesimato smile.gif plius skaičiau kad akmenį reikia palaikyti ant ametisto, o tada patį ametistą irgi?

geriausia krauti rytu puseje smile.gif ir nesvarbu apsiniauke ar ne, akmenukas pasikrauna smile.gif ant ametisto druzos dedama kai norima visiskai iskrauti akmeni, t.y. isvalyti ji nuo visu buvusiu programu. O pacia ametisto druza periodiskai reiktu plauti ir palaikyti per nakti ant palanges smile.gif

Papildyta:
Beje kažkada čia rašiau, kad nusipirkau lazuritą ir nunešiau patikrinti į atsromineralogijos centrą. Lazuritas buvo tikras, bet visai neseniai pastebėjau, kad, deja, dažytas... susivėriau apyrankę ir po kurio laiko ji truko, o gumutė buvo nusidažiusi visa mėlyna spalva sad.gif va tai tau smile.gif
Atsakyti
Nesistebėčiau. Lazuritas - vienas iš seniausių pigmentų. Kol nebuvo pramonių dažų, dailininkai, amatininkai trindavo lazuritą ir gamindavo mėlynus dažus.
Atsakyti
tai reiškia jis gali būti nedažytas, o pats tepti?
Atsakyti