Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai-3

Su citrinu bėda, visur pardavinėja kaitintą ametistą... jei tikrai nori tikro, siūlau pirkti astromineralogijos centre, ten visi patikrinti. smile.gif thumbup.gif
O dėl juvelyro: žiūrint koks juvelyras. Jei su vardu- bus dar ir brangiau. smile.gif Bet tie gatavi žiedai tai neaišku su kokiais akmenim būna sad.gif

Ai, ir aišku juvelyras pagamins pagal tavo piešinuką smile.gif Jie tai moka smile.gif Ir dar: citriną reikėtų rėminti į auksą. wink.gif
Atsakyti
Tai vat auksinio ir noriu, ir supratau kad geriausiu atveju ametistą tą patį galiu nusipirkti, o blogiausia - stiklą schmoll.gif

dėkuj bandysim tada ieškotis gero juvelyro, beje dar klausimas tam astrominerologijos centro pardavinėja gabalais kiek suprantu smile.gif
Atsakyti
Yra gabaliukais, yra kristalais, yra akutėm, vėrinių nėra, jei rasi- tai tik kaitintas ametistas, o ne citrinas smile.gif
Atsakyti
Aišku, reikės poryt nužygiuoti, kažkada ten buvau pamenu, tik ieškojau knygos ir į akmenis neatkreipiau dėmėsio smile.gif

dar turiu klausimą smile.gif Kai valai pirktą akmenuką mano atveju ametistą pirma po vandeniu tada ant palanges vakaruose naktį padėjau bet ar mėnulis(gal turi būti specilus koks mėnulis ten jaunatis dar koks) ji visiškai iškrauna jeigu apsiniaukę ir jo nesimato ir ar pakrauna saule tekanti jei jos irgi nesimato smile.gif plius skaičiau kad akmenį reikia palaikyti ant ametisto, o tada patį ametistą irgi?

antra skaičiau,kad akmenys sąlyginai žmogui padeda, jis ale kaip priedas, bet pvz mano atveju: aš kartais jaučiu tokias baimes be priežasties , užplaukia nuplaukia, būna porą kartų į menėsį būna nė karto, tai nėra kažkoks blogas jausmas ar paranoja tai kaip tarkim kad svajoji tik kai svajoji valgai cukru o kai ateina mano baimes valgau citrina šiaip neskauda tik rūgštu smile.gif kiek suprantu tokiu atveju akmenukas turėtų padėti ar ne?

trečia mano vaikas kas metai patiria traumas nekokias, paskutinė taip dėjo i smakra kad danties nervas trūko, gal žinote kokį akmenuką kad bent kažkiek apsaugotų, bet ne ramintų, man jos energingumas patinka smile.gif
Atsakyti
As skaiciau, kad nusipirkus akmeni ar ji kuri laika panaudojus, reikia:

1. Palaikyti keleta min. tekanciame is krano vandenyje arba saltinio vandenyje;
2. Kelioms valandoms padeti ant ametisto druzos arba ideti i indeli, kuri istatyti i sausa druska.
3. Kelioms valandoms pastatyti i ryto arba vakaro saule.

Kai kuriuos akmenis druskinas vanduo gali sugadinti.
Atsakyti
Nežinau dėl saulės ar mėnulio, kas, jei apsiniaukę...
Aš nuplovus po vandeniu palaikau ant ametisto drūzos, gerai palaikyt ant kalnų krištolo drūzos, paskui tą ametistą/krištolą nuplaut, galima akmenis palaikyt gerai druskuotame vandenyje... tokie mano metodai. smile.gif

Kiek pastebiu akmenukas ne panacėja, bet stipriai padeda... Yra išversta M.Gienger knyga "Gydomųjų akmenų vaistinė". Rekomenduoju. Ten daug ką galimą surasti... ax.gif

O vaikui geriausia kokie ramūs akmenukai... apsauginis yra labradoritas, bet jis vaikui dar ankstoka... g.gif

Pavasare, viskas teisingai. bigsmile.gif
Druskingas vanduo ir apskritai vanduo gali sugadinti minkštus akmenis: kalcitus, turkį (tikrą), malachitą... ax.gif
smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal zinotumete koki akmeni (neskaidru, matini) kad spalva butu tarpine tarp turko ir lazurito?

user posted image
user posted image

panasus i ta puse yra labradoritas, tik kad butu be svytejimo.
user posted image
Atsakyti
Sunkus atvejis. hihihi.gif
Tų akmenų tiek ir šitiek, iš kur žinoti, kokio norite?
Siūlyčiau nueiti į http://www.ebay.com/...j...0&_from=R40 ir suvesti "blue jasper", "blue agate", "blue beads" ir t.t.

Man asmeniškai gražus sodalitas (jaspio atmaina)
http://www.ebay.com/...=item3f15e3a429
http://www.ebay.com/...=item20c47bbff1

Atsakyti
QUOTE(popelka @ 2012 04 05, 15:01)
Sveikos 4u.gif
Gal zinotumete koki akmeni (neskaidru, matini) kad spalva butu tarpine tarp turko ir lazurito?

Azuritas.user posted image
Tinka?
Papildyta:
Ebayjuj labai daug sintetikos, atsargiai... g.gif
sodalitas nėra jaspio atmaina- tai savarankiškas akmuo . smile.gifSodalitas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zosse: 05 balandžio 2012 - 15:29
Labai aciu uz nuorodas 4u.gif Atrodo busiu atradusi ieskoma akmeni, ko gero bus sis

Blue Feldspar Jasper

user posted image

Kazin jis labai retas?
Atsakyti
Man regis, čia dažytas lauko špatas. ax.gif
Atsakyti
Pritarsiu Klopedijai, matyt tai dažytas lauko špatas. smile.gif Nort tų lauko špatų bent 4 rūšys tai tikrai... bet tai ne jaspis.
Iš kur nuotrauka?

Panašios spalvos yra apatitas:
user posted image
Atsakyti