
O as tai vietoje farso dedu varske,kadangi mesos tai nelabai megstu.O visa kita dedasi kaip ir su mesa,ir i orkaite.

na spageti Bologneze padazu mes ruosiam taip:
koks kilogramas pomidoru-pjaustai,
keli dideli svogunai-pjaustai,
200-300g sampinjonu-irgi pjaustai
farsas-kas kiek megsta, mes dazniausiai apie puse kilo imam
pipirai, raudoneliai, cesnako -labai daug
svogunus pakepinin aliejuje, tada sumeti i juos pomidorus, lauki kol pradeda tezti, veliau sumeti sampinjonus, cesnaka, ir kai matai kad visos dazoves jau kaip ir koses tirstumo dedi mesa ir maisai, padaza pili ant spageciu.
koks kilogramas pomidoru-pjaustai,
keli dideli svogunai-pjaustai,
200-300g sampinjonu-irgi pjaustai
farsas-kas kiek megsta, mes dazniausiai apie puse kilo imam
pipirai, raudoneliai, cesnako -labai daug
svogunus pakepinin aliejuje, tada sumeti i juos pomidorus, lauki kol pradeda tezti, veliau sumeti sampinjonus, cesnaka, ir kai matai kad visos dazoves jau kaip ir koses tirstumo dedi mesa ir maisai, padaza pili ant spageciu.

QUOTE(Shiduh @ 2006 10 28, 16:00)
o kaip ruošiami makaronai su bologneze padazu?
negirdejau dar, kad makaronai su bolonietisku (bolognese) padazu butu ruosiami su sampinjonais...

na, o as pati is italijos parsiveziau toki recepta:
farso (geriausia versiena, bet tinka ir kalakutiena, ir kita mesa), svoguno, morkos (nebutinai), cesnako, baziliko (as gaminu ir su dziovintais santa maria, kai neturiu zalio), skardine konservuotu pomidoru be odeles (pomodori pelati) (bet galima ir su) ar pastos, kur popierinese dezutese, makaronu
padaza gaminti taip: ant alyvuogiu aliejaus pakepinam svogunus, tarkuota morka, farsa, dedam pomidorus (jei pomidorai- sutrinam), bazilika, kitus prieskonius (jei norim), visalaik maisom, troskinam uzdenge keptuveje vis pamaisydami ant silpnesnes ugnies bent apie 20 min (mano pazistami italai troskina apie valanda...


na musu draugai gamino taip
,
bet kiek zinau Italijoje kiekviena seima turi savus padazu receptus.........mums tai visai skanu ir 3 zmonems uztenka dienai

bet kiek zinau Italijoje kiekviena seima turi savus padazu receptus.........mums tai visai skanu ir 3 zmonems uztenka dienai

QUOTE(Asio @ 2006 10 28, 15:26)
ir tada šauni į orkaitę?

QUOTE(Asta @ 2006 11 22, 19:28)


Pasigirsiu ir as
Tik vakar radau siuos receptukus, bet jau isbandziau net keturis.. Maniskiui laabai patiko, o ir as pasijauciau virtuves karaliene
Siulyciau viena irgi labai paprasta receptuka Sonatinos teismui ir gal net graziai foto
Misraine su mandarinais:
400g. makaronu (as perku vokiskus. Tai mazi siek tiek sulenkti vamzdeliai.)
200g. daktariskos desros
Indelis konservuotu mandarinu (maciau, kad yra maximoj)
100gr. majonezo (geriau helmans)
100gr. grietineles
Makaronus isvirti sudytame vandenyje apie 6-8min. Supjaustyti gabaliukais desra ir sudeti i nuvarvintus makaronus. Mandarinu skilteles supjaustyti i kokias 3 dalis.
Majoneza sumaizyti su grietinele ir dar ipilti mandarinu skyscio. Padazas turetu buti skystokas. Visa si padaza uzpilti ant makaronu ir ismaisyti. Skaniausia buna kai si misraine siek tiek pastovi saldytuve (t.y.kad makaronai atvestu).
Labai lengvas ir skanus patiekalas. Skanaus!

Tik vakar radau siuos receptukus, bet jau isbandziau net keturis.. Maniskiui laabai patiko, o ir as pasijauciau virtuves karaliene

Siulyciau viena irgi labai paprasta receptuka Sonatinos teismui ir gal net graziai foto

Misraine su mandarinais:
400g. makaronu (as perku vokiskus. Tai mazi siek tiek sulenkti vamzdeliai.)
200g. daktariskos desros
Indelis konservuotu mandarinu (maciau, kad yra maximoj)
100gr. majonezo (geriau helmans)
100gr. grietineles
Makaronus isvirti sudytame vandenyje apie 6-8min. Supjaustyti gabaliukais desra ir sudeti i nuvarvintus makaronus. Mandarinu skilteles supjaustyti i kokias 3 dalis.
Majoneza sumaizyti su grietinele ir dar ipilti mandarinu skyscio. Padazas turetu buti skystokas. Visa si padaza uzpilti ant makaronu ir ismaisyti. Skaniausia buna kai si misraine siek tiek pastovi saldytuve (t.y.kad makaronai atvestu).
Labai lengvas ir skanus patiekalas. Skanaus!
makaronai "primavera" su vistiena
400 g vistienos (galima krutineles, bet as labiau megstu nukaulinta kulseliu mesa)
220 g pievagrybiu
1 saldzioji geltonoji paprika
2 svogunai
220 g makaronu (siaip turetu but spageciai, bet tiks ir kitokie nesmulkus makaronai)
5 s. alyvu aliejaus
2 skilteles smulkinto cesnako
1/4 st. smulkintu krapu arba 1 a.s. dziovintu
3/4 a.s. druskos
1/4 a.s. juoduju pipiru
kol makaronai verda, vistiena supjaustom kubeliais, grybus - griezineliais, paprika per puse ir pjaustom skersai juostelemis. svogunus sukapojame arba smulkiai supjaustome. dideleje gilioje keptuveje pakaitinam 2 s. alyvu aliejaus, sudedam vistiena ir beveik iskepam. krutinele kepam, kol pabals apie 2-3min.
sudedam grybus, paprika, svogunus, cesnaka, supilam likusius 3 s. aliejaus ir kepam kol darzoves suminkstes, bet ne paruduos (apie 3 min.) tada sudedam virtus makaronus, suberiam krapus, druska, pipirus. ismaisom ir valgom. paprasta, bet tikrai labai skanu, kas megsta makaronus

400 g vistienos (galima krutineles, bet as labiau megstu nukaulinta kulseliu mesa)
220 g pievagrybiu
1 saldzioji geltonoji paprika
2 svogunai
220 g makaronu (siaip turetu but spageciai, bet tiks ir kitokie nesmulkus makaronai)
5 s. alyvu aliejaus
2 skilteles smulkinto cesnako
1/4 st. smulkintu krapu arba 1 a.s. dziovintu
3/4 a.s. druskos
1/4 a.s. juoduju pipiru
kol makaronai verda, vistiena supjaustom kubeliais, grybus - griezineliais, paprika per puse ir pjaustom skersai juostelemis. svogunus sukapojame arba smulkiai supjaustome. dideleje gilioje keptuveje pakaitinam 2 s. alyvu aliejaus, sudedam vistiena ir beveik iskepam. krutinele kepam, kol pabals apie 2-3min.
sudedam grybus, paprika, svogunus, cesnaka, supilam likusius 3 s. aliejaus ir kepam kol darzoves suminkstes, bet ne paruduos (apie 3 min.) tada sudedam virtus makaronus, suberiam krapus, druska, pipirus. ismaisom ir valgom. paprasta, bet tikrai labai skanu, kas megsta makaronus

