Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

Labas visoms!

noriu ir as dalyvauti kulinarineje diskusijoje. ar priimsit? smile.gif
mano vyras del makaronu eina is proto essen.gif , tad tenka vis ka nors naujo ir skanaus sugalvoti, sukurti. manau, improvizacija - geriausias budas atrasti nauju skanumynu. esu padaziuku meistre. stai vienas is ju, neseniai atrastas, tad kol kas mylimas ir daznai naudojamas.
taigi, nusiperku kelis pievagrybius, maza indeli grietines, indeli lydyto surio su pievagrybiais arba saliami, visada turiu zalymuny, truputi juodu pipiru, Provanso zoleliu (cia toks prieskonis, vienas mano favoritu). grybus supjaustau taip, kad isliktu grybuko forma, apkepinu, pridedu zalumynus, grietine, truputi palaikau ant nelabai stiprios ugnies, sudedu prieskonius, lygyta suri ir trumpam palieku. paskui supilu ant karstu makaronu (maniskis megsta pasikrapstyti su spageciais). labai skanu, tik gaila, kad daug kaloriju verysad.gif
kitas skanus padaziukas. kalmarai (as perku ne tuos didelius, o gabaliukus "Nowaco", lyg tai 200 g, apie 3 Lt, ziurint kurioj parduotuvej), mazas indelis grietines, apie trecdalis citrinos, zalumynu, pipiru, druskos. kalmarus supjaustau kubeliais, pakepinu truputi, idedu zalumynu, ipilu citrinos sulciu, patroskinu, kol skystis truputi sutirsteja, tada idedu truputi citrinos zieves, smulkiai-smulkiai supjaustytos, grietine ir patroskinu, kol suminksteja kalmarai, ir isigeria grietines ir visu kitu skoniu. irgi skanu, ir irgi turbut ne dietu besilaikancioms. verysad.gif
Va, tokie mano kasdienuiniai receptai. greitai ir skaniai!

Atsakyti
QUOTE(Kuzmite @ 2005 11 17, 23:15)
Labas visoms!

noriu ir as dalyvauti kulinarineje diskusijoje. ar priimsit? smile.gif
mano vyras del makaronu eina is proto essen.gif  , tad tenka vis ka nors naujo ir skanaus sugalvoti, sukurti. manau, improvizacija - geriausias budas atrasti nauju skanumynu. esu padaziuku meistre. stai vienas is ju, neseniai atrastas, tad kol kas mylimas ir daznai naudojamas.
taigi, nusiperku kelis pievagrybius, maza indeli grietines, indeli lydyto surio su pievagrybiais arba saliami, visada turiu zalymuny, truputi juodu pipiru, Provanso zoleliu (cia toks prieskonis, vienas mano favoritu). grybus supjaustau taip, kad isliktu grybuko forma, apkepinu, pridedu zalumynus, grietine, truputi palaikau ant nelabai stiprios ugnies, sudedu prieskonius, lygyta suri ir trumpam palieku. paskui supilu ant karstu makaronu (maniskis megsta pasikrapstyti su spageciais). labai skanu, tik gaila, kad daug kaloriju  verysad.gif
kitas skanus padaziukas. kalmarai (as perku ne tuos didelius, o gabaliukus "Nowaco", lyg tai 200 g, apie 3 Lt, ziurint kurioj parduotuvej), mazas indelis grietines, apie trecdalis citrinos, zalumynu, pipiru, druskos. kalmarus supjaustau kubeliais, pakepinu truputi, idedu zalumynu, ipilu citrinos sulciu, patroskinu, kol skystis truputi sutirsteja, tada idedu truputi citrinos zieves, smulkiai-smulkiai supjaustytos, grietine ir patroskinu, kol suminksteja kalmarai, ir isigeria grietines ir visu kitu skoniu. irgi skanu, ir irgi turbut ne dietu besilaikancioms.  verysad.gif
Va, tokie mano kasdienuiniai receptai. greitai ir skaniai!

kas čia per Provanso žolelės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzmite @ 2005 11 18, 00:15)
Labas visoms!

noriu ir as dalyvauti kulinarineje diskusijoje. ar priimsit? smile.gif
mano vyras del makaronu eina is proto essen.gif  , tad tenka vis ka nors naujo ir skanaus sugalvoti, sukurti. manau, improvizacija - geriausias budas atrasti nauju skanumynu. esu padaziuku meistre. stai vienas is ju, neseniai atrastas, tad kol kas mylimas ir daznai naudojamas.
taigi, nusiperku kelis pievagrybius, maza indeli grietines, indeli lydyto surio su pievagrybiais arba saliami, visada turiu zalymuny, truputi juodu pipiru, Provanso zoleliu (cia toks prieskonis, vienas mano favoritu). grybus supjaustau taip, kad isliktu grybuko forma, apkepinu, pridedu zalumynus, grietine, truputi palaikau ant nelabai stiprios ugnies, sudedu prieskonius, lygyta suri ir trumpam palieku. paskui supilu ant karstu makaronu (maniskis megsta pasikrapstyti su spageciais). labai skanu, tik gaila, kad daug kaloriju  verysad.gif
kitas skanus padaziukas. kalmarai (as perku ne tuos didelius, o gabaliukus "Nowaco", lyg tai 200 g, apie 3 Lt, ziurint kurioj parduotuvej), mazas indelis grietines, apie trecdalis citrinos, zalumynu, pipiru, druskos. kalmarus supjaustau kubeliais, pakepinu truputi, idedu zalumynu, ipilu citrinos sulciu, patroskinu, kol skystis truputi sutirsteja, tada idedu truputi citrinos zieves, smulkiai-smulkiai supjaustytos, grietine ir patroskinu, kol suminksteja kalmarai, ir isigeria grietines ir visu kitu skoniu. irgi skanu, ir irgi turbut ne dietu besilaikancioms.  verysad.gif
Va, tokie mano kasdienuiniai receptai. greitai ir skaniai!


Man labai skanu visokie padažiukai, tai labai tau ačiū už naujas idėjas thumbup.gif
Bet kas tos provanso žolelės tai ir aš nežinau g.gif , kur jų būna pirkti ir kokio skonio (na į ką artimiausiai panašios)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 18 lapkričio 2005 - 12:26
QUOTE(Nerytė @ 2005 11 18, 12:24)
Man labai skanu visokie padažiukai, tai labai tau ačiū už naujas idėjas  thumbup.gif
Bet kas tos provanso žolelės tai ir aš nežinau  g.gif , kur jų būna pirkti ir kokio skonio (na į ką artimiausiai panašios)?

tai žolelių mišinys. kažkada esu pirkus Thomas Philips, bet kokioj maximoj anei iki tai tikrai nėra. Tai pietų Prancūzijos virtuvės prieskonis. Jame būna daug žolelių: baziliko, rozmarino, mairūno, lauro, šalavijo, čiobrelio,raudonėlio, dašio. kartais būna dar kokių nors žolių įdėta, bet šitos pagrindinės. Labai geras dalykas.
Atsakyti
Na aš kažkada jas tikrai IKI pirkau g.gif Bet tai buvo gal jau prieš pusę metų, tad negarantuoju, jog dabar rastum, bet pabandyti gali smile.gif

QUOTE(bea @ 2005 11 18, 13:29)
tai žolelių mišinys. kažkada esu pirkus Thomas Philips, bet kokioj maximoj anei iki tai tikrai nėra. Tai pietų Prancūzijos virtuvės prieskonis. Jame būna daug žolelių: baziliko, rozmarino, mairūno, lauro, šalavijo, čiobrelio,raudonėlio, dašio. kartais būna dar kokių nors žolių įdėta, bet šitos pagrindinės. Labai geras dalykas.

Atsakyti
QUOTE(veo @ 2005 11 18, 13:39)
Na aš kažkada jas tikrai IKI pirkau g.gif Bet tai buvo gal jau prieš pusę metų, tad negarantuoju, jog dabar rastum, bet pabandyti gali  smile.gif



Provanso zoles:
nu gi vakar pirkau Maximoje, "Saldva" firmos. Prie visu prieskoniu, permatomam pokelyje ą0 gr. pakuote. OT thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Solve @ 2005 11 18, 14:54)
Provanso zoles:
nu gi vakar pirkau Maximoje, "Saldva" firmos. Prie visu prieskoniu, permatomam pokelyje ą0 gr. pakuote. OT thumbup.gif

ačiū labai kaip tik važiuosiu tai nusipirksiu mirksiukas.gif
Atsakyti
na va, o aš ieškojau ir neradau sad.gif gal tiesiog tuo metu jų nebuvo. ačiū už pastabą wink.gif
Atsakyti
Provanso zoleles tikrai ne kiekviena karta buna. ar per mazai gamina, ar per greitai isperka. as perku prekybos centruose, dazniausiai maximoj. ne visada buna, tad jeigu aptinku, imu is karto po 3 pakelius. labai skanus prieskonis. dedu visur. tik negalima padauginti. ypac gerai su zuvyte ir kalakutiena. bent jau man.
Atsakyti
Ačiū už išsamius atsakymus, būtinai reikės paieškoti ir nusipirkti... ten tai ir parasyta provaso žolės? ax.gif
Atsakyti
va šiandien po darbo radau Saldvos provanso žoles. taip ir parašyta. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 11 18, 20:42)
va šiandien po darbo radau Saldvos provanso žoles. taip ir parašyta. wink.gif


Ačiū, bea, eisim ieškoti wink.gif
Atsakyti