Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

išvirtus makaronus reikia perlieti šaltu vandeniu smile.gif
Atsakyti
iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4549648

Saldžios akimirkos: Plačiajuosčiai makaronai su Pesto padažu

"Dansukker"
2004 birželio mėn. 16 d. 10:00

“Dansukker”
Šis patiekalas - tikras Italijos aromato gūsis. Pikantiškas ir sodrus Pesto padažas makaronams suteikia nepakartojamą skonį. Norėdami pagaminti silpnesnės koncentracijos pesto padažą, pusę dalies aliejaus galite praskiesti vandeniu.
(4 asmenims)

Pesto padažui reikės:

1/2 l salotų lapų,
1 arb. šaukštelio kaparėlių,
100 ml aliejaus (geriausia alyvų) ,
2 arb. šaukštelių cukraus,
2 valg. šaukštų baltojo vyno acto (geriausia baltojo Balsamico) ,
1 skiltelės česnako,
50 g pinijų branduolių arba graikiškų riešutų,
2 valg. šaukštų duonos minkštimo arba duonos trupinių,
druskos ir pipirų.

Visus komponentus sudėkite į trintuvę ir gerai sutrinkite. Pesto padažą šaldytuve galima laikyti apie 1 savaitę.

Makaronams reikės:

1-2 cukinijos,
2 valg. šaukštų alyvų aliejaus,
500 g plačiajuosčių makaronų,
1 1/2 l vandens,
druskos ir pipirų.

Cukinijas supjaustykite apie 1/2 cm storio griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvų aliejaus ir pakepinkite cukinijas iš abiejų pusių, kad šios paskrustų. Apibarstykite jas druska ir pipirais. Išvirkite makaronus (truputį pasūdytame vandenyje, įpylę aliejaus). Nupylę vandenį, makaronus sumaišykite su 1/2 dalimi pesto padažo ir apkepintomis cukinijomis. Prieš patiekdami ant makaronų užpilkite likusiąją pesto padažo dalį.

Galite naudoti ir pirktą pesto padažą bei kitokius makaronus. Skanaus!
Atsakyti
Neseniai gaminau tokias salotas:
Makaronai,
Agurkai,
Paprika,
Kons. kukuruzai,
druska, pipirai,
Majonezas.
Makaronus kai isviriau perliejau saltu vandeniu ir ipyliau truputi aliejaus. O po to visus kitus komponentus sudejau. Gavosi labai skanu, kas ragavo sake, kad labai lengvos ir skanios! thumbup.gif
Makaronus dejau smulkias spirales.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smike: 21 birželio 2004 - 20:38
QUOTE (Kalinka @ 2004 05 24, 08:56)
...rukyta vistiena galima pakeisti kepta, arba salto rukymo skumbre. Beje maisant su majonezu makaronai turi buti atvese nes kitaip sumaisyti su majonezu tezta,

Pabandysiu kada su skumbre, turbūt skanu thumbup.gif
O nuo šiltų makaronų majonezas įgauna keistą kvapą ir skonį, man tai kažkokiu actu neša g.gif
Atsakyti
225 g spiralinų makaronų
špinatų lapai
4 svogūnų laiškai
petražolės
lašinukai su raumenuku
pora šaukštų pesto

Makaronus išvirti, atvėsinti. Sausai pakepinti lašinukus kubeliais, supjaustyti svogūnų laiškus, špinatų lapus. Maišyti viską su makaronais ir pesto, puošti petražolėm.
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 06 21, 22:36)
pora šaukštų pesto

Na, turbūt aš tikra "Mis tundra" sad.gif Kas tas pesto? Gal kas gali mane apšviesti?
Iš anksto reiškiu padėką "švietėjai" biggrin.gif
Atsakyti
pasiziurek i tema rekomendacijos parduotuveje, ten ir nuotrauka yra. paskutiniame lape. o shiaip pesto - tai trintu baziliku padazas
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 06 22, 09:01)
pasiziurek i tema rekomendacijos parduotuveje, ten ir nuotrauka yra. paskutiniame lape. o shiaip pesto - tai trintu baziliku padazas

Labai ačiū. Kitą kartą prieš klausdama pasidairysiu forume atidžiau blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE (smike @ 2004 06 01, 22:39)
O gal tu makaronus perverdi delto gaunasi kose? O jei jie sukimba gal pabandyk verdant aliejaus ipilt? Na as manau, kad nereikia karstu makaronu maisyt su kitais produktais! Del ko dar galetu nesigaut nelabai isivaizduoju! g.gif

Hm, siaip man irgi nesigauna tos makaronu salotos, nors, pvz., pirktos Maximoj labai patinka. Ir, manau, kad tikrai ne del makaronu problemos, nes jie tai normalus gaunasi (bent jau pas mane), bet va sumaisai misraine, ir vis kazkas ne to sad.gif
Atsakyti
g.gif As darau tokias salotas:
Makaronai+parika+ kons.kukuruzai+ agurkai+majonezas. Nu gaunasi tai tikrai labai skanu, man asmeniskai dar skaniau negu maximoj. O makaronus imu smulkias spirales. Ir visada juos atsaldau, nes idejus karstus misraine kaip apsivelus gaunasi, o tada jau nebeskanu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE (smike @ 2004 09 06, 11:30)
g.gif As darau tokias salotas:
Makaronai+parika+ kons.kukuruzai+ agurkai+majonezas. Nu gaunasi tai tikrai labai skanu, man asmeniskai dar skaniau negu maximoj. O makaronus imu smulkias spirales. Ir visada juos atsaldau, nes idejus karstus misraine kaip apsivelus gaunasi, o tada jau nebeskanu. smile.gif

Smike, aciu, reikes pabandyti tavuju salotu sudeti prie progos smile.gif
Siaip as dariau makaronu salotas su paprika, tunu, zirneliais, kiausiniu (na sudeti nusiziurejau i maximos salotas smile.gif ) bet kai valgem, kazko truko. Matyt proporcijas ne tas nutaikiau, ar koks biesas smile.gif
Atsakyti

ash makaronus dazhniausiai darau su farshu (machiau chia jau buvo panashiu recepteliu), o dabar paskutiniu laiku labai pamegau su vishtienos padazhu. smile.gif Vishtienos file supjaustau juostelemis, dedu i keptuve su gerai ikaitintu aliejumi (tada vishtiena buna minkshtesne), pakepinu ja truputi, dedu supjaustyta plonomis juostelemis paprika, svoguniuka, chesnakiuka butinai, druskytes, pipiru. Viska pakepinu ant silpnos ugnies. Kai paprika su svoguniukais ishkepa, uzhebriu ant viso to miltu kelis shaulshtus (tada padazho nesutraukia), ishmaishau, pilu pieno ir shaukshta pomidoro padazho ir ant virshaus daug tarkuoto olandishko surio...... Makaronus ishsiverdu paprastai (tuo metu kol viskas kepa). Dedu i lekshte makaronus ir ant virshaus ta vishtienos padazha. Man labai skanu..toks shvelnus patiekalas.... smile.gif
Atsakyti