Įkraunama...
Įkraunama...

----Mūsų virtuvės------

QUOTE(Žanė @ 2009 03 06, 10:29)
o gal turit foto, kaip nuolydis atrodo?  4u.gif

Neturiu, bet gal siandien ar ryt ikelsiu. Man uztrunka tas nuotraukas i internetini albuma sukelti doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 03 06, 10:03)
Nu ir idėjų  bigsmile.gif  reiks sužinot kiek papildomai kainuotų tie grioveliai...

O aš irgi esu girdėjus kad ne taip jaulengva tą granitą ar kvarcą subraižyt... labai kieti akmenys jie...  g.gif O gamintojai pasakoja, kad tas kvarcas dar tvirtesnis už granitą....  g.gif

na, gal ne pati akmeni, kiek jo pavirsiaus apdirbima, nes paprastai jis buna nupoliruotas iki blizgesio, ir daugiau ne granita ar kvarca, bet marmura, kuri vis dar deda virtuvese, nors tikrai nerekomenduojama.. bet apskritai, tai daugumoje liecia akmens mases (dirbtinio) akmens stalvirsius (gal reikejo nurodyti tiksliau blush2.gif )..

o tas nuolydis tai nuozulni plokstuma viso plautuves plocio (o ne atskiri grioveliai), tai is tiesu labai patogu, tik kartais gali kas nors nuriedeti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lillita: 06 kovo 2009 - 13:11
QUOTE(Lillita @ 2009 03 06, 14:09)
na, gal ne pati akmeni, kiek jo pavirsiaus apdirbima, nes paprastai jis buna nupoliruotas iki blizgesio, ir daugiau ne granita ar kvarca, bet marmura, kuri vis dar deda virtuvese, nors tikrai nerekomenduojama.. bet apskritai, tai daugumoje liecia akmens mases (dirbtinio) akmens stalvirsius (gal reikejo nurodyti tiksliau  blush2.gif )..

Oi marmuras tai išvis minkštas akmuo... mes norėjom dėti marmuro grindis virtuvėje, tai mus iškarto atklabėjo - ir bijo smūgių, labai braižosi, bijo dėmių (kavos, vyno), nes įgeriamumas gan didelis... Tai dabar ieškosiu gražių akmens masės plytelių.
Atsakyti
QUOTE(lioliuke @ 2009 03 06, 09:05)
labai aciu uz atsakyma,
teks atsisakyti sios minties o tai visa vakara jau svaigau smile.gif.
Papildyta:
Db turetu matytis  blush2.gif

dabar matosi smile.gif

is principo, isdestyta ergonomiskai ir patogiai, desineje spintele siek tiek "iseina" is sienos ribu? galima tai graziai isnaudoti, padarant kelias atviras prikabintas prie gartraukio spinteles ir prie lubu lentynas..

1. mikrobangine virs saldytuvo tikrai per aukstai. suprantu, jei nera kitos iseities, bet galite apsiplikyti isimdami sriuba, rekomenduojamas maksimalus mikrobangines aukstis 1400 mm, bet cia jau atvejis, kai kitaip neiseina. gal jus ja tiesiog padekite i kampa ant stalvirsio? arba galima jai tame kampe padaryti lentynele, ir pakelti, dar is apacios liks apie 200 mm. zinoma, tam reikia nuvesti ten rozete.
2. jei montuosite spintele virs neimontuojamos saldytuvo, nepamirskit, kad butina jam palikti oro cirkuliavimui is sono ir is virsaus po min 50 mm.
3. apatine dalis viskas ok, desineje puseje galima uzbaigti su nuleista plokste iki pat grindu (soninis skydas), nors galima ir taip, kaip pas jus..
4. del virsaus - jei darysite po 2 atskiras dureles, pakeliamas i virsu, bus labai nepatogu naudotis virsutinemis, pirma, jos atsidariusios bus labai aukstai, 90 laipsniu kampu, nelabai pasieksit uzdaryt, antra, spinteles aukstis ribotas, aukstesniu daiktu nepadesite. siulyciau daryti 1 spintele su dvigubu fasadu (Blum Aventus HF) http://www.furnitana...pdf/aventos.pdf (jos brangokos, bet nepalyginamai patogiau), jei pasirinksite si varianta, tai uztenka vienos rankenos apacioje (o ir jos galima nedeti). kadangi sitas mechanizmas netinka kampiniam variantui, tai ji bandykite keisti i panasu, kaip apacioje (is vieno sono dureles, kampine spintele), o kitame kampe prailginkite spintele (tik nepamirskite uzsiuvos tarp ju, bet cia baldininkai turi numatyti, ne jus);
5. tas uzapvalintas dalykas yra pusbaris? man tai cia tokia forma ne itin ziurisi.. daryciau toki pati staciakampi..

tai tiek, labai nepykit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lillita @ 2009 03 06, 14:06)
dabar matosi smile.gif

is principo, isdestyta ergonomiskai ir patogiai, desineje spintele siek tiek "iseina" is sienos ribu? galima tai graziai isnaudoti, padarant kelias atviras prikabintas prie gartraukio spinteles ir prie lubu lentynas..

1. mikrobangine virs saldytuvo tikrai per aukstai. suprantu, jei nera kitos iseities, bet galite apsiplikyti isimdami sriuba, rekomenduojamas maksimalus mikrobangines aukstis 1400 mm, bet cia jau atvejis, kai kitaip neiseina. gal jus ja tiesiog padekite i kampa ant stalvirsio? arba galima jai tame kampe padaryti lentynele, ir pakelti, dar is apacios liks apie 200 mm. zinoma, tam reikia nuvesti ten rozete.
2. jei montuosite spintele virs neimontuojamos saldytuvo, nepamirskit, kad butina jam palikti oro cirkuliavimui is sono ir is virsaus po min 50 mm.
3. apatine dalis viskas ok, desineje puseje galima uzbaigti su nuleista plokste iki pat grindu (soninis skydas), nors galima ir taip, kaip pas jus..
4. del virsaus - jei darysite po 2 atskiras dureles, pakeliamas i virsu, bus labai nepatogu naudotis virsutinemis, pirma, jos atsidariusios bus labai aukstai, 90 laipsniu kampu, nelabai pasieksit uzdaryt, antra, spinteles aukstis ribotas, aukstesniu daiktu nepadesite. siulyciau daryti 1 spintele su dvigubu fasadu (Blum Aventus HF) http://www.furnitana...pdf/aventos.pdf (jos brangokos, bet nepalyginamai patogiau), jei pasirinksite si varianta, tai uztenka vienos rankenos apacioje (o ir jos galima nedeti). kadangi sitas mechanizmas netinka kampiniam variantui, tai ji bandykite keisti i panasu, kaip apacioje (is vieno sono dureles, kampine spintele), o kitame kampe prailginkite spintele (tik nepamirskite uzsiuvos tarp ju, bet cia baldininkai turi numatyti, ne jus);
5. tas uzapvalintas dalykas yra pusbaris? man tai cia tokia forma ne itin ziurisi.. daryciau toki pati staciakampi..

tai tiek, labai nepykit  ax.gif

o ko cia pykti uz gerus patarimus, mirksiukas.gif
tad db papildysiu kaip viskas is ties bus su daugiau aprasymo pirma ikelsiu planeli kad realiau issivaizduoti situacija
user posted image
user posted image

1. saldytuvas bus imontuojamas 140 aukscio. ir virs jo desime mikrobange nes nesinori uzgriozdyti vaizdo pakabinant ar pastatant ir taip ne itin didelio darbastalio. todel pasirinkimas tik sis.
3. posto nelabai supratau.gal galima koki pavyzdi?
4. taip bus atskiros pirmasis aukstas atsidarines pakeliant i virsu o antrajame stoves maziau naudojami daiktai ir dureles bus paprastai varstomos. del virsutiniu spinteliu kampo? noretusi islaikyti linijas apatiniu ir virsutiniu tik kaip tai isspresti sad.gif reikes dar ziureti kaip cia patobulinti smile.gif Idomu kaip atrodytu ne status kampas virsuje o 45laipsniu?
5 ten padarysime tiesiog staliuka ( galvojom daryti prie sienos tvirtinta Bet seimai netiketai pagausejus ne vienu o dviem darysime paprasta staliuka su ratukai kad prireikus pasistumti butu paprasta ir tilptume visi 4 smile.gif

spintele kur bus i kambario puse ( ji tokia ne itin gili ( 40cm su stalciai, nes ten yra kaminas gan platus tai todel darome ta spintele) jos fasada derinsime prie sekcijos kuri stoves prie tos sienos kur ir kriaukle. ir ant tos spinciukes padesiu kokia gele ar kazka panasaus.

isvis ant tos sienos kur bus gartraukis planavau nedeti spinteliu ir neimontuoja gartrauki bet kad esama gartraukio anga nera centre tai manau visoki isvedziojimai gartraukio grozio irgi nepriduos, nors erdve grazesne butu. gal ka galit patarti.

Kaip uzbaigti virsutines spinteles uz gartraukio ar tiesiog kokiomis lentynelemis? (galima tai graziai isnaudoti, padarant kelias atviras prikabintas prie gartraukio spinteles ir prie lubu lentynas..) gal galima placiau? jei pas mane pg esama situacija kazkas imanoma?

niu va ir prirasiau doh.gif tikiuosi dar sulaukti kokiu minciu ir geru patarimu.
Aciu jums labai.

Atsakyti
Lilita, thumbup.gif Auksas, tu ne zmogus biggrin.gif Superiniai tavo komentarai.
1. Apvalus langas tai tkrai ten yra. Tikrai gera tavo mintis, visa ta gargara kisti i kita kampa, bet va visi laidai jau isvedzioti ir uztinkuoti. Bijau,kad nieks neleis man sienu gadint is naujo ax.gif Bet tos minties neatsisakau ax.gif
2.Tai po kriaukle ir bus stalciai. Brr, net nenoriu pagalvot apie visokias spinteles. As galvojau det smulkintuva, tai man paaiskino,kad tokiu atveju reikia spinteles. Tipo i stalcius jo neimontuosi g.gif
3. O man atrodo,kad i 3 stalcius gali daugiau susideti, nei i 2didelius? Pas dragus ziurejau, kiek neisnaudotos erdves lieka. O jei daryt isvis tuos kaip as vadinu uzsleptus stalcius? Tik va, klausimas ar patogu?juk uz tokios vienos istisos plokstes gali but ir 3stalciai. Man nerealiai grazu, o ir rankenu tiek nebereikia g.gif
3. Si projektuka, man dare dizainere. Tai tas stalas prie baro buvo tik mintis. Pamaciau,kad man visai negrazu smile.gif O ir ar tu "groziu"stikliniu ten reikia irgi dar klausimas. Gal nebent ta lentynele daryt? Ten apsvietimas turetu buti. Nu tai koki grozi pastacius, gal ir nieko atrodytu biggrin.gif Bet gal geriau ranksluostine ten padaryt? Nes toks dalykas isvis nenumatytas g.gif
Idedu dar mano pacios daryta varianta. Gal ne viskas proporcinga ir simetriska, bet intis gal aiskesne. Ir gal nelabai tas apvalus langas uzsigriozdina?
user posted image
QUOTE(Lillita @ 2009 03 05, 01:04)
mano keletas minciu:
1. jei ten pas jus tikrai toks apvalus langas, tai gal geriau jus jo neapkraukite spintelemis - palikite toki grozi laisvesneje erdveje, orkaites spinta galima perkelti i desine virtuves puse, o kad neatrodytu kaip vienisas stulpas, prie jo dar galima padaryti auksta ukine spinta su istraukiamu aukstu konteineriu ar viduje imontuotais stalciais (nes darbastalio tikrai turite pakankamai).
2. po plautuve - butinai tik stalciai (apie patoguma - auksciau esanciame poste smile.gif), juolab, kad jie telpa, ir apskritai, visus virtuves fasadus dalinkite i stalcius, net jei tai yra tik dureles (galima padaryti ir dureles is stalciu imitacijos, tie fasadeliai sujungiami is blogosios puses), kodel? - prie tokios fasadines plokstes (ryskaus horizontalaus teksturos rasto) labai tiks jos paryskinimas horizontaliomis linijomis. kad nesigautu tik rankeneliu ekspozicija, mazinkite stalcius - vietoje 3 darykite po 2, palikite tik viena siaura irankinei, prie plautuves (nors man butu graziau, jei ir irankines stalciukas atsidurtu viduje auksto stalciaus (yra specialiu vidiniu stalciu)).
3. del salos - zinoma, viename aukstyje stalvirsis graziau ir patogiau, galesite puoda kur norit pasistatyti, tik nesuprantu, kam tas stalas prie stalo? truputi sviestas sviestuotas - juk salia valgomojo stalas?.. jei jau reikia ten prisedimo ( o ar tikrai kazkas nores sedeti, kai garuoja puodas ir taskosi riebalai is keptuves?), tai darykite pusbario tipo. ir is valgomojo puses neskaidykite i tris dalis - jei viska suvesti i horizontalias linijas, tai ir ten daug graziau ir stilingiau butu pailgos pastorintos lentynos ar stalciai (kad ir stikliniai - nors jei is tos puses sedet, tai stikla isdauzt tikimybe smile.gif).

del ileidziamu rankeneliu - jos grazu, bet ne itin patogu, gal tuomet jau geriau butu daryti visai be rankeneliu - yra specialus profiliai (yra ir dar paprastesniu variantu, bet cia reiktu aiskinti visa technologija smile.gif), kuriuos ifrezavus i spinteliu korpusa, fasadai atidaromi tiesiog paemus is virsaus ar apacios - paklauskite savo baldininku, turetu zinoti smile.gif) ileidziamos rankeneles yra tikras siaubas, norint atidaryti indaplove, kiek moteru jau del grozio paaukojo nagus, nors kai kas del dizaino ir grozio aukojasi smile.gif o jei indaplove su savo isoriniu fasadu (ir su rankenele), tai visas kitas rankeneles ileidziamas galima daryti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovis: 06 kovo 2009 - 15:30
QUOTE(Nanda @ 2009 03 06, 11:45)
Labai padėjot apsispręsti ir man, ačiū  4u.gif
thumbup.gif  hihihi.gif  Skaičiau tuos visus postus apie vargšų virtuves ir galvojau apie savo vyro šefo prabangią virtuvę su plautuve prie lango  biggrin.gif  Daug tokių "vargšų" yra SE, teko sutikti per keletą metų ir pamatyt jų virtuves biggrin.gif

na, gal amerikoje iš tiesų yra tokia tradicija. bet ne tame esmė, kaip ir kur yra. manau, kad darbastalis prie lango tikrai geresnis variantas smile.gif

QUOTE(jblmami @ 2009 03 06, 11:48)
Neturiu, bet gal siandien ar ryt ikelsiu. Man uztrunka tas nuotraukas i internetini albuma sukelti doh.gif .

būsiu dėkinga.

dedenčioms smulkintuvus į kriauklės - žinokite mūsų nuotekų sistema nėra tam pritaikyta, taigi, nedarote gero savo ir kaimynų ir aplinkos labui...
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 03 06, 15:46)

dedenčioms smulkintuvus į kriauklės - žinokite mūsų nuotekų sistema nėra tam pritaikyta, taigi, nedarote gero savo ir kaimynų ir aplinkos labui...

Va va, as ir apie ta pati pagalvojau. Kai turi traideni, tai ten lyg ir popieriuko negali mesti, o kur cia visas atliekas dar varyt? Ir savo aplinkai taip gali pakenkti.
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 03 06, 13:46)
Oi marmuras tai išvis minkštas akmuo... mes norėjom dėti marmuro grindis virtuvėje, tai mus iškarto atklabėjo - ir bijo smūgių, labai braižosi, bijo dėmių (kavos, vyno), nes įgeriamumas gan didelis... Tai dabar ieškosiu gražių akmens masės plytelių.

Ir as sita girdejus, pas save nedeciau jo.

QUOTE(Žanė @ 2009 03 06, 15:46)
na, gal amerikoje iš tiesų yra tokia tradicija. bet ne tame esmė, kaip ir kur yra. manau, kad darbastalis prie lango tikrai geresnis variantas smile.gif

Nezinau as ju tradiciju biggrin.gif , bet nereikia sakyti, kad tik vargsai daro taip schmoll.gif
Pati asmeniskai tai prie lango daryciau tik darbastali, ne kriaukle del keleto priezasciu. drinks_cheers.gif
Bet tikrai ne del to, kad kazkas galvoja, jog tai vargsu virtuviu pozymis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2009 03 06, 10:40)
juokinga, tai kad nesamone.. cia tik jusu nuomone ir tiek ir nereikia jos pirsti  mirksiukas.gif 
va iejau i google ir pirma pasitaikiusi psl atidariau. ismeta tikrai "vargetu" virtuves su kriauklem prie lango  doh.gif

http://images.google...ttp...sa=N&um=1

Eilinė virtuvė, jei ką. Čia tema skirta pastebėjimams, kritikai, atkreipti dėmesį. Konkrečiu atveju man asmeniškai kriauklės vieta buvo per daug garbingoje vietoje, ir tą parašiau. Su šiuo dalyku galima sutikti ar nesutikti, nes tai tikrai subjektyvus skonis. Bet dėl to, kad kriauklės statomos prabangiuose namuose ne prie langų - faktas. Galit šaipytis, vaipytis, draskytis. Tiesiog pasidomėkit, pasiskaitykit, nesiruošiu čia kiekvienai nežinančiai įrodynėti. Maža kas kam gali pasirodyti nesąmonė doh.gif Pvz. labai daug prabangių virtuvių yra salon.ru portale ir pan., kur daug prabagių interjerų. Kriauklių vieta subtiliai įkomponuota.

O tos kriauklės, kurios įrengtos centre, įleidžiamos, tai skirtos kelioms stiklinėms ar kavos puodeliui išsiplauti, o ne puodams, keptuvėms, didiesiems plovimams atlikti. Tam skirtos indaplovės.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 03 07, 09:49)
Bet dėl to, kad kriauklės statomos prabangiuose namuose ne prie langų - faktas. Galit šaipytis, vaipytis, draskytis. Tiesiog pasidomėkit, pasiskaitykit, nesiruošiu čia kiekvienai nežinančiai įrodynėti.

stebiu si klausima, ir atrodo, kad gincijates, mergaites, be reikalo.. daugybe saliu esu apvaziavusi, ir pagrinde plautuves montuojamos prie lango, del keliu aspektu - pirma, dauguma namu, kotedzu ir apartamentu yra parduodama su jau irengta virtuve, antra, dazniausiai langas buna siek tiek auksciau nei pati plautuve, todel pro ji plautuves nesimato, o zmogus, esantis prie plautuves, gali matyti kiema, gatve, vaikus ir t.t. parastai virtuves buna projektuojamos pagal ergonomiskuma, kad butu patogu dirbti, kuo maziau nueinant kilometru joje, todel pradiniuose namo projektuose daznai pirma sudeliojama virtuve, o paskui "pristumiamas" langas. esu dirbusi ne su vienu statybiniu projektu, todel si karta tikrai galiu uz savo zodzius atsakyt smile.gif kalbu tiek apie Europos, tiek apie Azijos rinkas. va sekantis klausimas -
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 03 07, 09:49)
Maža kas kam gali pasirodyti nesąmonė doh.gif Pvz. labai daug prabangių virtuvių yra salon.ru portale ir pan., kur daug prabagių interjerų. Kriauklių vieta subtiliai įkomponuota.
- yra tikrai isskirtinis, kaip, beje, ir apskritai visa naujuju rusu kultura - ten nelabai galioja ergonomikos, logikos, balanso desniai - pati turiu daugybe zurnalu salon ir panasiu, ten svarbiausias momentas namu interjere - buti ryskiu, issiskirianciu, kitokiu, tai nera blogai, taciau, kai palyginti su santuriaisiais skandinavais ir elegantiskaisiais italais, kurie, pripazinkime, diktuoja madas ir tendencijas tiek Europoje, tiek ir pasaulyje, tai rusu rinkoje (tiksliau, novarishu) vyraujantys produktai man truputeli kicas (jo apraisku netruksta ir pas mus, ir Europoje).. aisku, jie kvieciasi zinomus dizainerius, ir lietuviu architektu yra labai nemazai ten dirbe ir dirba, taciau vis tiktai, perziurejus tuos projektus, man tai nepalyginamai truksta, subtilumo..
na, o jei kalbetume apie tikrai auksto lygio dizainerius ir gamintojus, kurie patys diktuoja madas pasaulyje, tai nemanau, kad plautuves vieta jiems yra kazkoks tai "lygio" klausimas, jie sprendzia jau visiskai kito lygmens klausimus - technologiju, dizaino liniju, ergonomiskumo, novatoriskumo ir t.t... jei nors karta buvote Milano parodoje, zinote, apie ka as kalbu smile.gif taip, kad si tema yra neturinti konkretaus ir pagristo argumento smile.gif sorry uz offtopinima..
Atsakyti
QUOTE(Lillita @ 2009 03 07, 13:06)
stebiu si klausima, ir atrodo, kad gincijates, mergaites, be reikalo.. daugybe saliu esu apvaziavusi, ir pagrinde plautuves montuojamos prie lango, del keliu aspektu - pirma, dauguma namu, kotedzu ir apartamentu yra parduodama su jau irengta virtuve, antra, dazniausiai langas buna siek tiek auksciau nei pati plautuve, todel pro ji plautuves nesimato, o zmogus, esantis prie plautuves, gali matyti kiema, gatve, vaikus ir t.t. parastai virtuves buna projektuojamos pagal ergonomiskuma, kad butu patogu dirbti, kuo maziau nueinant kilometru joje, todel pradiniuose namo projektuose daznai pirma sudeliojama virtuve, o paskui "pristumiamas" langas. esu dirbusi ne su vienu statybiniu projektu, todel si karta tikrai galiu uz savo zodzius atsakyt smile.gif kalbu tiek apie Europos, tiek apie Azijos rinkas. va sekantis klausimas -
- yra tikrai isskirtinis, kaip, beje, ir apskritai visa naujuju rusu kultura - ten nelabai galioja ergonomikos, logikos, balanso desniai - pati turiu daugybe zurnalu salon ir panasiu, ten svarbiausias momentas namu interjere - buti ryskiu, issiskirianciu, kitokiu, tai nera blogai, taciau, kai palyginti su santuriaisiais skandinavais ir elegantiskaisiais italais, kurie, pripazinkime, diktuoja madas ir tendencijas tiek Europoje, tiek ir pasaulyje, tai rusu rinkoje (tiksliau, novarishu) vyraujantys produktai man truputeli kicas (jo apraisku netruksta ir pas mus, ir Europoje).. aisku, jie kvieciasi zinomus dizainerius, ir lietuviu architektu yra labai nemazai ten dirbe ir dirba, taciau vis tiktai, perziurejus tuos projektus, man tai nepalyginamai truksta, subtilumo..
na, o jei kalbetume apie tikrai auksto lygio dizainerius ir gamintojus, kurie patys diktuoja madas pasaulyje, tai nemanau, kad plautuves vieta jiems yra kazkoks tai "lygio" klausimas, jie sprendzia jau visiskai kito lygmens klausimus - technologiju, dizaino liniju, ergonomiskumo, novatoriskumo ir t.t... jei nors karta buvote Milano parodoje, zinote, apie ka as kalbu smile.gif taip, kad si tema yra neturinti konkretaus ir pagristo argumento smile.gif sorry uz offtopinima..

telieka, tik pritarti tokiam ishsamiam atskymui 4u.gif shaunuole thumbup.gif (kaip speju kolege blush2.gif )
Atsakyti