Įkraunama...
Įkraunama...

Atostogos

QUOTE(Juraciuke @ 2016 05 03, 23:23)
Sveiki.Reikia konsultacijos.
Antraeilėse pareigose įsidarbinau 2015.01.02. Rugpjūčio mėnesį gavau dvi savaites atostogų. Kada ir kiek man priklauso atostogų šiemet? Ačiū už atsakymą.

169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka
1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.
2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.
Atsakyti
QUOTE(Varinija @ 2016 05 03, 22:39)
169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka
1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.
2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.

Ačiū. Noriu sužinoti kiek konkrečiai dienų man šiemet priklauso atostogauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juraciuke: 04 gegužės 2016 - 13:56
Per darbo metus bendruoju atveju priklauso 28 kalendorinės dienos, 14 dienų privalomos be pertraukos, kitos pagal susitarimą. Darbo kodeksas nėra įslaptinta knformacija, nejau sudėtinga susirast ir pasiskaityt?
Atsakyti
turiu klausima:
Buvo pasiulyta iseiti is darbo saliu susitarimu, pasiulyma atmeciau, prasydama atleisti mane pagal 129 str. Darbdavys nesutinka.
Nuo kitos savaites man prasideda 2 sav atostogos, darbdavys "pamete" mano prasyma, kuris buvo rasytas sausio men (kopijos neturiu), Siuo metu turiu 20 d nepanaudotu atostogu, birzelio 11 d bus metai kaip dirbu.
Ar darbdavys turi teise neduoti atostogu? Ar tiesa, kad atostogu prasymas turi buti iteiktas ne veliau kaip 14 d pries atostogas? (mane praso perasytai prasyma naujai ir zinau, kad nepasirasys butent del to, jog yra like maziau nei 14 d)
Ar man neatejus i darba ta diena kai turejo prasideti atostogos darbdavys gales forminti pravaiksta? Yra irodymai, t.y. susirasinejimas el pastu del mano asmenines keliones vasario men, tad paneigti, kad as savavaliskai ir nesitarusi bei be atostogu prasymo isigijau kelione manau negales?
Atsakyti
QUOTE(iewootia @ 2016 05 05, 09:49)
turiu klausima:
Buvo pasiulyta iseiti is darbo saliu susitarimu, pasiulyma atmeciau, prasydama atleisti mane pagal 129 str. Darbdavys nesutinka.
Nuo kitos savaites man prasideda 2 sav atostogos, darbdavys "pamete" mano prasyma, kuris buvo rasytas sausio men (kopijos neturiu), Siuo metu turiu 20 d nepanaudotu atostogu, birzelio 11 d bus metai kaip dirbu.
Ar darbdavys turi teise neduoti atostogu? Ar tiesa, kad atostogu prasymas turi buti iteiktas ne veliau kaip 14 d pries atostogas? (mane praso perasytai prasyma naujai ir zinau, kad nepasirasys butent del to, jog yra like maziau nei 14 d)
Ar man neatejus i darba ta diena kai turejo prasideti atostogos darbdavys gales forminti pravaiksta? Yra irodymai, t.y. susirasinejimas el pastu del mano asmenines keliones vasario men, tad paneigti, kad as savavaliskai ir nesitarusi bei be atostogu prasymo isigijau kelione manau negales?

Ar darbdavys turi teisę neduoti atostogų - atostogos suteikiamos šalių susitarimu, visiškai neduoti negali, tačiau gali neduoti jūsų pageidaujamu laiku, pasiūlydamas kitą datą.
Prieš kiek laiko turi būti paduodamas prašymas atostogoms - tai turėtų būti numatyta vidinėse darbo taisyklėse, DK numato tik tiek, kad atostoginai turi būti išmokėti prieš 3 dienas iki prasidedant atostogoms.
Ar galės forminti pravaikštą - galės, jūs galėsit nesutikti, bet esant ginčams ir nesugebėjus to išspręst teks kreiptis į VDI arba darbo ginčų komisiją ar net teismą, kur ir galėsite pateikti įrodymus (persimeskit juos į asmeninį paštą, jei susirašinėjimas iš darbinio, nes galite netekti priėjimo), nes esant konfliktui tikėtina, kad suformins pravaikštą ir atleis kaip už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą.
Atsakyti
QUOTE(iewootia @ 2016 05 05, 10:49)
turiu klausima:

o kuo tau netiko iseiti saliu susitarimu? Kol butinai pagal 129 str. atleisti?
Atsakyti
aciu labai smile.gif

dabar aiskinuos kas numatyta vidinese taisyklese.
o ar privaloma pvz rastiskai atsakyti darbuotojui, kad jos nesuteikiamos? nes, kaip minejau, prasymas yra dinges, o atsakymo, kad as negalesiu atostogauti as negavau. todel isigijau keliones bilieta is tos pacios kompanijos kurioje ir dirbu. kaip minejau, yra irodymai, jog imone zinojo ir tikrai buciau ejusi atostogauti, bet pasiule iseiti is darbo, kadangi nesutikau, o atostogos kita savaite, prasidejo manipuliacijos..
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2016 05 05, 10:23)

geras klausimas, nes dirbama tik metus smile.gif na, nebent tik tiek, kad pagal 129 str. yra įspėjamasis laikotarpis, taigi dar bent pora mėn. atlyginimo.

Atsakymas Iewootiai: nėra privaloma atsakyti darbuotojui raštu, kad atostogos nesuteikiamos, darbuotojas gali būti informuojamas ir žodžiu.
Ką dabar būtų galima padaryti, tai išsiųsti el.paštu bendruoju ir asmeniškai direktoriui prašymą iš naujo ir taip pat oficialų paaiškinimą, kodėl einat atostogauti dabar, pridedant visus turimus įrodymus. Tai bent jau kažkokia bus užkarda taip paprastai neformint pravaikšto. Dar ir ant popieriaus įteikit.
Atsakyti

nes siule 1 men iseitine, o as prasau arba 2 men dirbt + 1 men iseitine arba iskart 3 men iseitine.

Papildyta:
Keilada, aciu, super mintis del to emailo su irodymais. aciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2016 05 05, 12:05)
geras klausimas, nes dirbama tik metus smile.gif na, nebent tik tiek, kad pagal 129 str. yra įspėjamasis laikotarpis, taigi dar bent pora mėn. atlyginimo.

atleidziant saliu susitarimu nera nurodyta, kokia turi buti iseitine - gali nors ir 10 men uzsiprasyti t.y. piniginiu poziuriu tai gali buti tiek blogesnes, tiek tokios pacios, tiek geresnes salygos nei atleidziant pagal 129 str - visa tai yra tik susitarimo reikalas. Todel ir idomu, kodel ne derejosi salygas pagal saliu susitarima, o siule atleisti pagal kita straipsni.
Bet toliau matau ir atsake.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2016 05 05, 20:03)
atleidziant saliu susitarimu nera nurodyta, kokia turi buti iseitine - gali nors ir 10 men uzsiprasyti  t.y. piniginiu poziuriu tai gali buti tiek blogesnes, tiek tokios pacios, tiek geresnes salygos nei atleidziant pagal 129 str - visa tai yra tik susitarimo reikalas. Todel ir idomu, kodel ne derejosi salygas pagal saliu susitarima, o siule atleisti pagal kita straipsni.
Bet toliau matau ir atsake.

mieloji, darbo kodeksą aš išmanau puikiai, dar išmanau jo praktinį taikymą smile.gif darbdavys retai siūlo geresnes sąlygas, o Iewootia ir derėjosi, kad jos nebūtų prastesnės nei pagal 129. Tą aš supratau iškart, o tau dar prireikė paiiškinimo smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

mokykloje mokytoja dirbau nuo rugsėjo 01 dienos, balandzio 24 dieną išėjau nėštumo ir gimdymo atosotgų. Norėčiau sužinoti, kiek man susikaupė atostogų už šį laikotarpį. Pagal mane 62 dienos, bet mokyklos buhalterei atrodo kitaip, gal kas išmanatis galėtų paskaičiuot? Būčiau labai dėkinga 4u.gif .
Atsakyti