Įkraunama...
Įkraunama...

Atostogos

QUOTE(anaid79 @ 2016 06 17, 20:03)
Sveikos,

mokykloje mokytoja dirbau nuo rugsėjo 01 dienos, balandzio 24 dieną išėjau nėštumo ir gimdymo atosotgų. Norėčiau sužinoti, kiek man susikaupė atostogų už šį laikotarpį. Pagal mane 62 dienos, bet mokyklos buhalterei atrodo kitaip, gal kas išmanatis galėtų paskaičiuot? Būčiau labai dėkinga  4u.gif .

O kaip atrodo mokyklos buhalterei? smile.gif
Pedagogams už 12 mėn. priklauso pailgintos 56 kalendorinių dienų atostogos, tai už 1 mėn. - ~4,67 kalendorinių dienų.
Nuo rugsėjo 1 d. iki birželio 30 d. yra 10 mėn., už kuriuos susikaupia ~46,7 k.d. atostogų.

Kol esate nėštumo ir gimdymo atostogose kasmetinės atostogos toliau kaupiasi, bet kai tik išeisite atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, kasmetinių atostogų kaupimas sustos.
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2016 06 18, 00:01)
O kaip atrodo mokyklos buhalterei? smile.gif
Pedagogams už 12 mėn. priklauso pailgintos 56 kalendorinių dienų atostogos, tai už 1 mėn. - ~4,67 kalendorinių dienų.
Nuo rugsėjo 1 d. iki birželio 30 d. yra 10 mėn., už kuriuos susikaupia ~46,7 k.d. atostogų.

Kol esate nėštumo ir gimdymo atostogose kasmetinės atostogos toliau kaupiasi, bet kai tik išeisite atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, kasmetinių atostogų kaupimas sustos.

bet tada nesuprantu, kaip gaunasi tos 56 dienos, nes jūs priskaičiuojat tik 46.7? Visada į darbą mokytojai grįždavo rugpjūčio pabaigoj, kokią 28 ar 29 d., o kitais metais liepos 1 d. jau išeidavo atostogų 56 d. Pagal mane, kad gaut 56 dienas atostogų nereikia išdirbt 12 mėn. Užtenka 309 d., nes metuose yra 365 dienos, iš kurių mokytojai atostogauja 56. Aišku, aš tik bandau mąstyt logiškai, man su pradirbtu laiku ir nėštumo atostogom, kurios įsiskaičiuoja į atostogas, išeina beveik 12 mėn. Tai nesuprantu, kaip beveik už 12 mėn man gaunas mažiau atostogų, negu mokytojam, kurie dirba 10 mėn ir eina 56 d atostogaut blush2.gif . Ar yra taip, kad per tas 56 dienas, kurias mokytojai atostogauja, jiems toliau kaupiasi atostogos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anaid79: 18 birželio 2016 - 09:45
QUOTE(anaid79 @ 2016 06 18, 09:17)
bet tada nesuprantu, kaip gaunasi tos 56 dienos, nes jūs priskaičiuojat tik 46.7? Visada į darbą mokytojai grįždavo rugpjūčio pabaigoj, kokią 28 ar 29 d., o kitais metais liepos 1 d. jau išeidavo atostogų 56 d. Pagal mane, kad gaut 56 dienas atostogų nereikia išdirbt 12 mėn. Užtenka 309 d., nes metuose yra 365 dienos, iš kurių mokytojai atostogauja 56. Aišku, aš tik bandau mąstyt logiškai, man su pradirbtu laiku ir nėštumo atostogom, kurios įsiskaičiuoja į atostogas, išeina beveik 12 mėn. Tai nesuprantu, kaip beveik už 12 mėn man gaunas mažiau atostogų, negu mokytojam, kurie dirba 10 mėn ir eina 56 d atostogaut  blush2.gif . Ar yra taip, kad per tas 56 dienas, kurias mokytojai atostogauja, jiems toliau kaupiasi atostogos?

Nuo rugsėjo 1 d. iki rugpjūčio 31 d. yra 12 mėn., už kuriuos pedagogui priklauso 56 d. atostogų. Ar jis dirba, ar serga, ar atostogauja tų 12 mėn. bėgyje, kaupimas "tiksi". Paskutinis Jūsų sakinys teisingas.
Galima skaičiuoti ir dienomis, bus tiksliau, darbo laiko apskaitos programos ir skaičiuoja dienomis, bet paklaida nedidelė ~ 1-2 d. Tikslumo dėlei reikia nepamiršti, kad 2015 m. turėjo 365 d., o 2016 m. - 366 d.
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2016 06 19, 00:08)
Nuo rugsėjo 1 d. iki rugpjūčio 31 d. yra 12 mėn., už kuriuos pedagogui priklauso 56 d. atostogų. Ar jis dirba, ar serga, ar atostogauja tų 12 mėn. bėgyje, kaupimas "tiksi". Paskutinis Jūsų sakinys teisingas.
Galima skaičiuoti ir dienomis, bus tiksliau, darbo laiko apskaitos programos ir skaičiuoja dienomis, bet paklaida nedidelė ~ 1-2 d. Tikslumo dėlei reikia nepamiršti, kad 2015 m. turėjo 365 d., o 2016 m. - 366 d.

Dabar viskas aišku, ačiū jums labai smile.gif.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Dirbu mokykloje mokytoja. Grįžau po vaiko priežiūros atostogų ir iškart pasinaudojau kasmetinėmis anksčiau nepanaudotomis atostogomis. Atostoginius paskaičiavo pagal dabar galiojantį minimalų atlyginimą. Ar taip turi būti? Dirbau tikrai ne už minimumą. Darbo sutarty pasižiūrėjau, kad nurodyta, jog užmokestis pagal valandinį tarifinį atlygį, bet konkrečių skaičių nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anaid79: 28 birželio 2016 - 11:21
Atostogos atostogos thumbup.gif

noriu sužinoti ar turi įtakos atostoginiams, jei prieš atostogas kelis mėnesius gauni dar vadavimus (tų mėn pajamos gaunasi gerokai didesnės) g.gif
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2016 07 04, 19:24)

noriu sužinoti ar turi įtakos atostoginiams, jei prieš atostogas kelis mėnesius gauni dar vadavimus (tų mėn pajamos gaunasi gerokai didesnės) g.gif

Tik pajamos dėl pavadavimo didėjo ar ir darbo valandų skaičius?
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2016 07 04, 19:24)

Atostoginiu skaiciavimui imamas triju menesiu iki atostogu vudurkis. Jeigu atistogausit liepos men. tai vidurkis skaiciuosis uz birzelio, geguzes ir balandzio menesius.
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2016 07 04, 21:18)
Tik pajamos dėl pavadavimo didėjo ar ir darbo valandų skaičius?

turbūt ir valandos didėjo, nes dirbo ilgiau: savo darbą ir dar kito; ir būtent prieš tris mėn iki atostogų; bet atostoginiai gavosi viens prie vieno kaip atlyginimas be vadavimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2016 07 05, 13:29)
turbūt ir valandos didėjo, nes dirbo ilgiau: savo darbą ir dar kito; ir būtent prieš tris mėn iki atostogų; bet atostoginiai gavosi viens prie vieno kaip atlyginimas be vadavimo biggrin.gif

O tas vadavimas buvo apmokamas atskirai? Ar buvo isakymas del priedo?
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2016 07 05, 13:29)

Jei dirbtų papildomą darbą pagrindinio darbo metu, t.y. valandos liktų tos pačios, o pajamos didesnės, tada atostoginiai būtų didesni.
O jei buvo parodytas papildomas darbo laikas ir apmokėta proporcingai dirbtam laikui, tai atostoginiams įtaka bus labai nedidelė, kaip ir nieko nelaimite čia, tik tiek, kad daugiau dirbote ir daugiu užsidirbote per tuos praėjusius 3 mėn. (kai kuriose firmose pasakytų, bent jau ne už ačiū papildomi darbai užkrauti buvo smile.gif ).
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2016 07 05, 15:13)
Jei dirbtų papildomą darbą pagrindinio darbo metu, t.y. valandos liktų tos pačios, o pajamos didesnės, tada atostoginiai būtų didesni.
O jei buvo parodytas papildomas darbo laikas ir apmokėta proporcingai dirbtam laikui, tai atostoginiams įtaka bus labai nedidelė, kaip ir nieko nelaimite čia, tik tiek, kad daugiau dirbote ir daugiu užsidirbote per tuos praėjusius 3 mėn. (kai kuriose firmose pasakytų, bent jau ne už ačiū papildomi darbai užkrauti buvo smile.gif ).

Čia, turbūt, buvo 2tras variantas 4u.gif Labai ačiū 4u.gif
Atsakyti