Įkraunama...
Įkraunama...

Iššūkis: visai neperku naujų rūbų

QUOTE(bim-bam @ 2012 06 17, 21:36)
zinoma, visoms norisi ir dailiai atrodyt, ir patogiai jausties. bet tas grazumo suvokimas skiriasi. pvz kaip sakot mamos su dzinsais, sandalais ir t.t. nu nezinau, man dzinsai patogiausia apranga su vaiku i zaidimu aikstele. neisi gi issipuscius ten  hihihi.gif ir per balas su vaiku pasokinet, ir pazaist lauke, ir kamuoli paspardyt. svarbu, kad butu patogu ir patiktu.

nu persiprašau, bet vienas dalykas su vaiku baloje sėdėti, o kitas, pvz., į teatrą eiti. Deja, bet jūs brangiosios kaip iš daržo -taip į teatrą. Žmonės, ypač vyresnio amžiaus, net ir neturėdami pinigų, į tokius renginius pasipuošia, o visi kiti - vos ne su clogsais į operhausą. Čia jau yra absoliutus neišprusimas ir nepagarba kitiems.
Bet ko norėti, kai visokios bosienės į mado pristatymą ateina su timpom ir peniurais, tai kodėl kiti negali ateiti su grybautojos ir melžėjos kostiumais į teatrą.
Ir iš vis - pažiūrėite kaip apsirengia moterys per kino apdovanojimus Kanuose ir "pasipuošia" mūsų žvaigždes. Žiūrėti galima tik į senosios kartos moteris, visas kitas galima drąsiai vežti į javų laukus - ten iš jų bent jau naudos bus
Atsakyti
Skaičiau skaičiau ir niekaip nesupratau ką ši tema veikia ekologijos skyrelyje. Dauguma ten perka, nes neįperka kitur, dzin jom visa ekologija, motyvas-sutaupyti. Čia žiūrima asmeninės naudos, ne naudos gamtai, taigi.
Antra niekaip nesuprantu kodėl taip akcentuojami skurlyne rasti brandai...Jei skurlys dailus ir kokybiškas, tai koks skirtumas kokia jo etiketė? Kitoje SM temoje ("kuistukų lobiai") esu mačiusi ne vieną "lobį", kuris akivaizdžiai pirktas tik dėl etiketės, išvaizda primena senobišką grindų skurlį. Kodėl senobišką? Nes dabartiniais laikais grindys plaunamos tam skirtomis šluostėmis ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2012 06 17, 21:24)
*Šiandien buvau šalia vieno tokio skuduryno ir nusprendžiau pasižiūrėti. Pirma, per valandą laiko apžiūrėjau tik dalį asortimento, nes skudurų ten devynios galybės.

**Asmeniškai man, LT moterys rengiasi baisiai ir nuobodžiai.

*** Vyresnės įlenda į baisaus ilgio sijonus,

*o tai jus viska perziurit blink.gif taigi cia tikrai tada siaubas. Gali ir valandos tam nepakakt schmoll.gif As ziuriu rubus tik tu spalvu, kurios man tinka ir patinka, pvz. kelnes juodos ar pilkos, jei vasarines tai tik smelines. Palaidines irgi gali buti tik tam tikros spalvos, kad ir prie veido, ir prie kitu rubu tiktu. Tai to ziurejimo kartais kelios minutes gaunasi ar net tiek nebuna.
**man kas labiausiai krenta i akis ir nepatinka, tai kai rengiasi "ne vietoj ir ne laiku", pvz. vasara, karsciai didziausi, o apsirenge visos aptemptais tamsiais dzinsais. Gal kitom tai grazu (gi seksi atrodau), bet man neskoninga.
***o ka laikot baisaus ilgio sijonu? Siaip, smalsu.... Iki zemes ar ilgi, kuris moteriai pagal figura netinka?
Atsakyti
QUOTE(smaggiuke @ 2012 01 10, 20:29)
Šiais metais užsibrėžiau tikslą - nepirkti nei vieno drabužio visus metus. Jausmas, kad noriu tai padaryti aplankė perkant n-tąją suknelę per pirmuosius išpardavimų etapus gruodį. Ir ta panika, eilės prie matavimosi kabinų...Viska susidėjo ir nusprendžiau, kad galiu save išbandyti.
Šis iššūkis gali pasirodyti stiprus arba nelabai, priklausomai nuo įpročių ir poreikių. Man tai tikrai iššūkis, nes drabužių perku nemažai ir turiu didelęęęęę spintą.
Gal šis bandymas turės įtakos ir tolimesniems įpročiams, o gal sužlugs taip greitai, kad nespėsiu sumirksėti. Bandysiu!

Va taip skambėjo mano žodžiai metų pradžioje biggrin.gif
O kaip yra po pusės metų?
Per pusę metų pirkau tik kelis būtinus drabužius:
-šiltą, pūkinį, žieminį paltą. Šeimoje atsiradus augintiniui, kurį reikia vedžioti lauke, paaiškėjo, jog neturiu pakankamai šiltų drabužių lietuviškoms žiemoms atlaikyti.
-dvi maikutes. Vieną pirkau, nes, turiu pripažinti, buvau "nieko nepirkimo" dugne kažkokiam. Tiesiog labai reikėjo kažką nusipirkti. Kadangi maikutę pirkau Ebay ir ji man vos vos mažoka, taip ir nebuvau užsidėjusi nė karto doh.gif Kita maikutė visiškai paprasta. Pirkta tik dėl spalvos (nes net ir didžiausia spinta manęs neišgelbėjo nuo fakto, kad visi mano drabužiai, beveik visi, yra pilki, juodi arba tamsiai mėlyni).
-pavasarinius, gelėtus, suvarstomus batukus. Pirkinys ne LT, po visos dienos vaikščiojimo po parduotuves. Negalėjau grįžti tuščiomis biggrin.gif O ir nespaudžiantys batai mano kojai retai sutinkamas praeivis.

Tai tiek per pusę metų. Kaip ir su mano tikslu, taip ir čia, vienoms gali atrodyti daug, kitoms mažai. Man tai buvo labai mažai. Ir kas svarbiausia, pradedu jausti, kaip įprotis pirkti, nes nėra ką veikti, nes norisi kažko, nes reikia visko, kas gražu praeina. Nors tas įprotis dar prasimuša, bet ypatingai retai ir dažniausiai yra suvaldomas.

Norėčiau patikslinti, jog drabužių pirkimo atsisakiau ne dėl taupumo sumetimų. Greičiau tai požiūris, kuris vis labiau įauga į mane. Žinoma, puse metų nėra ilgas laiko tarpas. Galbūt (net greičiausiai) ateis toks laikas, kai senosios spintos turinio tiesiog nebepakaks nenunešiotų drabužių trūkumui padengti, bet gal tada būsiu dar aukštesniame lygmenyje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2012 06 18, 10:23)
nu persiprašau, bet vienas dalykas su vaiku baloje sėdėti, o kitas, pvz., į teatrą eiti. Deja, bet jūs brangiosios kaip iš daržo -taip į teatrą. Žmonės, ypač vyresnio amžiaus, net ir neturėdami pinigų, į tokius renginius pasipuošia, o visi kiti - vos ne su clogsais į operhausą. Čia jau yra absoliutus neišprusimas ir nepagarba kitiems.
Bet ko norėti, kai visokios bosienės į mado pristatymą ateina su timpom ir peniurais, tai kodėl kiti negali ateiti su grybautojos ir melžėjos kostiumais į teatrą.
Ir iš vis - pažiūrėite kaip apsirengia moterys per kino apdovanojimus Kanuose ir "pasipuošia" mūsų žvaigždes. Žiūrėti galima tik į senosios kartos moteris, visas kitas galima drąsiai vežti į javų laukus - ten iš jų bent jau naudos bus

cia kas? g.gif

i teatra as pvz einu ir su vaiku, ir be vaiko tongue.gif yra ir vaikisku spektakliu, jei ka. tai ten apranga siek tiek skiriasi nei i iprasta spektakli. bet kazkaip neturiu nei laiko, nei didelio noro visu apziurinet ten susirinkusiu ir siaip nesureiksminu rubu. aisku, pasiderini daugiau ar maziau prie 'kodo' bet kur einant, bet kulto is ju nedarau ir kitus sutinku ne pagal rubus rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(smaggiuke @ 2012 06 18, 11:08)

Norėčiau patikslinti, jog drabužių pirkimo atsisakiau ne dėl taupumo sumetimų. Greičiau tai požiūris, kuris vis labiau įauga į mane.

fainai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2012 06 18, 11:45)
Skaičiau skaičiau ir niekaip nesupratau ką ši tema veikia ekologijos skyrelyje. Dauguma ten perka, nes neįperka kitur, dzin jom visa ekologija, motyvas-sutaupyti. Čia žiūrima asmeninės naudos, ne naudos gamtai, taigi.
Antra niekaip nesuprantu kodėl taip akcentuojami skurlyne rasti brandai...Jei skurlys dailus ir kokybiškas, tai koks skirtumas kokia jo etiketė? Kitoje SM temoje ("kuistukų lobiai") esu mačiusi ne vieną "lobį", kuris akivaizdžiai pirktas tik dėl etiketės, išvaizda primena senobišką grindų skurlį. Kodėl senobišką? Nes dabartiniais laikais grindys plaunamos tam skirtomis šluostėmis ir t.t.

sutinku visu 1000 %

QUOTE(Leksa @ 2012 06 18, 11:45)
*o tai jus viska perziurit  blink.gif taigi cia tikrai tada siaubas. Gali ir valandos tam nepakakt  schmoll.gif As ziuriu rubus tik tu spalvu, kurios man tinka ir patinka, pvz. kelnes juodos ar pilkos, jei vasarines tai tik smelines. Palaidines irgi gali buti tik tam tikros spalvos, kad ir prie veido, ir prie kitu rubu tiktu. Tai to ziurejimo kartais kelios minutes gaunasi ar net tiek nebuna.
*
***o ka laikot baisaus ilgio sijonu? Siaip, smalsu.... Iki zemes ar ilgi, kuris moteriai pagal figura netinka?

Aš retai ieškau ko nors konkretaus, tiesiog pereinu parduotuves, ir jei kas užkliūna - pažiūriu, patinka pasimatuoju, ir jei labai patinka -nusiperku. Visada pagalvoju ar turėsiu prie to daikto kitus aksesuarus ir t.t., jei kažko reikia, tai permetu galvoje ką ką esu mačiusi ir perku. Man patinka spalvoti drabužiai, turiu tik dvejas juodas kelnes, vienas žalias ir vienas baltas, nors kelnių beveik niekada nemūviu. Man patinka suknelės, turiu jų visokių spalvų, derinių, prie jų derinu megzstukus, švarkus, batelius ir rankines. Todėl tam, kad ten rasčiau ką nors pritaikomo - teko peržiūrėti viską, nes vien spalva man nieko neduoda - aš pradedant apatinais ir baigiant auskrais - turiu visokiausių spalvų

Baisus ilgis - ties blauzdos viduriu ir dar beformis toks, arba koks trapecinis. Taip, kai kurioms moterims, tokio ilgio tiesaus kirpimo sijonas gali visai tikti ir gražiai atrodyti, bet dažniausiai tai sukelia baisų vaizdą. Jau geriau tada tegul ilgus, žemę šluojančius dėvėtu.

Papildyta:
QUOTE(bim-bam @ 2012 06 18, 12:47)
cia kas? g.gif

i teatra as pvz einu ir su vaiku, ir be vaiko  tongue.gif yra ir vaikisku spektakliu, jei ka. tai ten apranga siek tiek skiriasi nei i iprasta spektakli. bet kazkaip neturiu nei laiko, nei didelio noro visu apziurinet ten susirinkusiu ir siaip nesureiksminu rubu. aisku, pasiderini daugiau ar maziau prie 'kodo' bet kur einant, bet kulto is ju nedarau ir kitus sutinku ne pagal rubus  rolleyes.gif

aš nekalbu apie vaikų teatrus, o sakau, kad su tais pačiais džinsais, su kuriais į balą sėdate ir teatrą dažna einate." Jūs" tiesiog apibendrintos, kaip pvz., Manto žmonelė su tais pačiais džinsais ir nudrožtų rudu golfų ir į turgų dešrų eina pirki ir į Ibelphautaitės premjerą, tik dar platsmasinius karolius užsidėjo.
Sakykite ką norite, bet dramos teatras premjera ir skarmalai - nu nedera. Gal jūs kokius kompleksus jaučiate puošiantis g.gif, vaikystės traumos, nesuprantu iš kur tokia nemeilė sau, tarsi, pasipuošusi moteris kažkokia nederama, o kai vyras paskui pažiūri į kitą moterį - ją barakuda išvadinate doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2012 06 18, 13:14)
Baisus ilgis - ties blauzdos viduriu ir dar beformis toks, 

del sito tai sutinku drinks_cheers.gif tik abejoju ar aplamai kam nors toks ilgis tinka. Na, gal manekenem, na, bet vistiek, graziau, kai trumpesni ar ilgesni ir ta menekene devi.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2012 06 18, 12:14)
Sakykite ką norite, bet dramos teatras premjera ir skarmalai - nu nedera. Gal jūs kokius kompleksus jaučiate puošiantis  g.gif, vaikystės traumos, nesuprantu iš kur tokia nemeilė sau, tarsi, pasipuošusi moteris kažkokia nederama, o kai vyras paskui pažiūri į kitą moterį - ją barakuda išvadinate  doh.gif

nu cia jau kazkur i lankas nukeliavot su kompleksais ir nemeile sau hihihi.gif kas kam yra pasipuosus, skirtingi dalykai, tai visko apibendrinant nereiktu kalbet. jums taip atrodo ir tiek. nereiskia kad taip ir yra ar taip turi but wink.gif
Atsakyti
QUOTE(smaggiuke @ 2012 06 18, 13:08)
Norėčiau patikslinti, jog drabužių pirkimo atsisakiau ne dėl taupumo sumetimų. Greičiau tai požiūris, kuris vis labiau įauga į mane. Žinoma, puse metų nėra ilgas laiko tarpas. Galbūt (net greičiausiai) ateis toks laikas, kai senosios spintos turinio tiesiog nebepakaks nenunešiotų drabužių trūkumui padengti, bet gal tada būsiu dar aukštesniame lygmenyje  biggrin.gif

sutinku absoliuciai drinks_cheers.gif

reikia ir man tokia akcija paskelbti, bet reikia truputi palaukti, kol pagimdysiu ir kol figura "sustos judejusi" doh.gif kol kas nesciuju rubus pirkau, tad neuzsiskaitys ax.gif

o puse metu - tai cia ilgas laiko tarpas, labai net sakyciau - ilgas thumbup.gif didziausi sveikinimai!!! 4u.gif

bet siaip sutinku, visur turi buti saikas - net ir "antru ranku" parduotuvese nereikia per daug pirkti - juk kai perki - vis tiek netaupai ir skatini vartojima, koks pigus jis bebutu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smaggiuke @ 2012 06 18, 12:08)
Tai tiek per pusę metų. Kaip ir su mano tikslu, taip ir čia, vienoms gali atrodyti daug, kitoms mažai. Man tai buvo labai mažai. Ir kas svarbiausia, pradedu jausti, kaip įprotis pirkti, nes nėra ką veikti, nes norisi kažko, nes reikia visko, kas gražu praeina. Nors tas įprotis dar prasimuša, bet ypatingai retai ir dažniausiai yra suvaldomas.

Nesusilaikau nepagyrusi, tikrai. Nes prisiminiau, kaip lygiai toki pati pazada davusi sau, pratempiau vos savaite... biggrin.gif Paskui pasiguodziau, kad kaip alkoholikui negalima staigiai mesti gerti, taip ir man gal verta butu nustatyti kazkoki kieki drabuziu pvz. per menesi, ir jo nevirsyti? Bet manau, kad reikalui prispyrus, sugalvosiu sau koki pasiteisinima ir vistiek nusipirksiu patikusi drabuzeli... doh.gif As turbut beviltiska... blush2.gif Tai del to ir uzsukau i sia tema, bent paskaityti apie stipresnes valios moteris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lauramedis @ 2012 06 18, 18:18)
Nesusilaikau nepagyrusi, tikrai. Nes prisiminiau, kaip lygiai toki pati pazada davusi sau, pratempiau vos savaite... biggrin.gif  Paskui pasiguodziau, kad kaip alkoholikui negalima staigiai mesti gerti, taip ir man gal verta butu nustatyti kazkoki kieki drabuziu pvz. per menesi, ir jo nevirsyti? Bet manau, kad reikalui prispyrus, sugalvosiu sau koki pasiteisinima ir vistiek nusipirksiu patikusi drabuzeli... doh.gif As turbut beviltiska... blush2.gif Tai del to ir uzsukau i sia tema, bent paskaityti apie stipresnes valios moteris smile.gif

Čia reikia valios, bet daugiau turbūt reikia išlaukti tinkamo momento. Jei kas būtų pasakęs prieš kokius 2 metus, kad sugalvosiu sau tokį planą, būčiau pasijuokusi. Skaniai.
O ta akimirka ateina taip netikėtai. Aš tiesiog mačiau būrį merginų/moterų stovinčių prie kasų drabužių parduotuvėje ir perkančių, perkančių, perkančių. Ir aš toje eilėje stovėjau kartu...ir tą akimirką supratau, kad tas pirkimas nieko nepakeičia, nieko neišsprendžia, tik pagilina globalines problemas. Žinoma, nesu naivi ir nemanau, kad mano nepirkimas kažką pakeis globaliu mastu, bet ir neprisidės prie bloginimo nei viena šimtąja. Pinigai vis tiek bus kažkur išleisti, bet gal jie atneš daugiau džiaugsmo ir patyrimo, nei dar vienas rūbas su etikete spintoje.
Atsakyti
QUOTE(lauramedis @ 2012 06 18, 17:18)
Nesusilaikau nepagyrusi, tikrai. Nes prisiminiau, kaip lygiai toki pati pazada davusi sau, pratempiau vos savaite... biggrin.gif  Paskui pasiguodziau, kad kaip alkoholikui negalima staigiai mesti gerti, taip ir man gal verta butu nustatyti kazkoki kieki drabuziu pvz. per menesi, ir jo nevirsyti? Bet manau, kad reikalui prispyrus, sugalvosiu sau koki pasiteisinima ir vistiek nusipirksiu patikusi drabuzeli... doh.gif As turbut beviltiska... blush2.gif Tai del to ir uzsukau i sia tema, bent paskaityti apie stipresnes valios moteris smile.gif

man labai padeda susiderinimas rubu ir aksesuaru, nors ju daug neturiu. bet perkant bet koki ruba galvoju, ar deres prie jau turimu. nes anksciau kiek esu bet ko prisipirkus doh.gif doh.gif puse atidaviau paskui, gerai, kad zmonems praverte, nes negalejo patys isigyt. dar padeda visokie tinklarasciau apie minimalistini gyvenimo buda, siulymai, kokie pagrindiniai rubai turetu but spintoje, kad issiverstum ivairiomis progomis derindamas juos, aksesuarus ir pan.

bet siaip smagu savy stebet, kaip kinta poziuris. anksciau atrodydavo mirtinai reikia to ar ano daikto, dabar kazkaip abejingai ziuriu, o ir laiko maziau issvaistau parduotuvems. aisku, kartais smagu tai, bet tik tada kai tikrai ko reikia ir zinau, ko noriu.
Atsakyti