mes irgi pavalgom pietus darbe (valgykloj), paskui griztam namo apie 16,30, as vel darau normalius pietus, paskui (bet ne visada) dar vakariene (arba kokiu bandeliu uzlesam ar siaip ko, bet maistas). as manau, kad isleidziam kur kas daugiau nei 1000. nos idomu butu suvestini pasidaryti
QUOTE(Almuka @ 2009 01 21, 16:20)
as manau, kad isleidziam kur kas daugiau nei 1000. nos idomu butu suvestini pasidaryti 
Tikrai naudingas pinigynei uzsiemimas
Nepagailek laiko suzynosi, ko dar nezynojai t.y. kur dingsta pinigai
Esu kazkada dariusi, bet jau senokai, jau ir kainos gerokai pasikeite ir seima pagausejo
Sveikos
prisijungiu pri Jusu ir as... kaip bebutu kesista, pries naujuosius mano vyras paklause, kur taip dingsta musu algos.. na ir pradejau rinkt visus cekius, uzrasynet... tai va, vakar paskaiciavau, kad valgiui ir soliariumui (
) isejo apie 700lt... o dar benzas ir dalys i masina, tai sakes - vat ir algos.. siulau kiekvienai pamegint surinkt cekius
kazkaip prasmatniai musu pilvai gyvena....
o dar apsirengt reikia... Ir vaiku dar neturim
neisivaizduoju kas toliau bus... taupyt zinoma viena kita karta gali, bet vis gi noresis kazko ir vel...
QUOTE(alter ego @ 2009 01 21, 14:14)
Gal susitarkit, kad pvz. išlaidas dalijatės proporcingai pagal pajamas. Sakykim jūs mokat už viską 1/3 bendrų išlaidų (o kiek lieka, skiriat savo nuožiūra - savo asmeninėms išlaidoms ar taupymui).
Bet ar tai nereikstu, kad neverta uzdirbti daugiau, t. y., jei daugiau uzdirbi - daugiau turi isleisti bendrom reikmem, o gali maziau uzdirbti ir taip pat be rupesciu gyventi
Kitas dalykas, kuri, manau, svarbu numatyti is anksto - kiek vis delto pinigeliu galetu buti skiriama asmeninems islaidoms, o kiek taupymui. Nes is anksto to nesutarus kompromisa rasti kartais buna be galo sunku. Paskui ir taupo seimos automobiliui, naujam kompiuteriui, garso ir vaizdo aparaturai, butui ir pan. vienas zmogus, nes kitas uzdirba tik savo reikmems ir vargo nemato - seimoje viskas vistiek kazkokiu budu atsiranda. Bet vilkti kita ant savo kupros vis tiek kazkada pasidaro per sunku...
Mes šeimoj leidžiam pradžioj vieno pinigus, paskui kito, jei kas lieka taupom ir irgi išleidžiam bendrom reikmėm. Gaunasi taip, kad realiai savo sąskaitoj kortelėj turiu pinigų, bet tądien leidžiam vyro pinigus, tai iš tų pačių perku viską, ko man reikia: rūbų, kosmetikos, pėdkelnių, batų. Ir mums taip gerai, niekad nekilo jokių konfliktų, abu patenkinti ir laimingi.Taip buvo nuo tada, kai pradėjom kartu gyventi dar nesusituokę.
QUOTE(gabrizzze @ 2009 01 22, 20:48)
Sveikos
prisijungiu pri Jusu ir as... ... tai va, vakar paskaiciavau, kad valgiui ir soliariumui (
) isejo apie 700lt... o dar benzas ir dalys i masina, tai sakes - vat ir algos.. siulau kiekvienai pamegint surinkt cekius
kazkaip prasmatniai musu pilvai gyvena....
o dar apsirengt reikia... Ir vaiku dar neturim
neisivaizduoju kas toliau bus... taupyt zinoma viena kita karta gali, bet vis gi noresis kazko ir vel... 
Dar palyginus nedaug jus pilvai kainuoja
Papildyta:
QUOTE(Glamour @ 2009 01 24, 21:48)
Mes šeimoj leidžiam pradžioj vieno pinigus, paskui kito, jei kas lieka taupom ir irgi išleidžiam bendrom reikmėm. Gaunasi taip, kad realiai savo sąskaitoj kortelėj turiu pinigų, bet tądien leidžiam vyro pinigus, tai iš tų pačių perku viską, ko man reikia: rūbų, kosmetikos, pėdkelnių, batų. Ir mums taip gerai, niekad nekilo jokių konfliktų, abu patenkinti ir laimingi.Taip buvo nuo tada, kai pradėjom kartu gyventi dar nesusituokę.
Tai vat delto, kad vyras leidzia tau is jo uzdirbtu pinigu pirkti ko reikia ir nekyla jokie konfliktai.
Man atrodo, kad didziaja dalimi nuo vyro poziurio i pinigus priklauso, ar tai seimos bendras biudzetas, ar tai kiekvieno atskirai. Mano vyras niekuo gyvu nesutiktu, kad pirma jo leidziam, o paskui mano
Na nelabai man priimtini terminai: vyro pinigai, moters pinigai, jei jau tema "bendras poros biudžetas". Mūsų šeimoje visi pinigai bendri, nėra jokių "asmeninių" išlaidų ar pajamų. Ir viskas skaičiuojama kuopščiai. Jei ką domina nešvaistūniškas požiūris į savo išlaidas maistui, paskaitykit ir paraleliai vystomą temelę "savaitinis apsipirkimas".
QUOTE(:)Vitalija:) @ 2009 01 29, 02:41)
Na nelabai man priimtini terminai: vyro pinigai, moters pinigai, jei jau tema "bendras poros biudžetas". Mūsų šeimoje visi pinigai bendri, nėra jokių "asmeninių" išlaidų ar pajamų. Ir viskas skaičiuojama kuopščiai. Jei ką domina nešvaistūniškas požiūris į savo išlaidas maistui, paskaitykit ir paraleliai vystomą temelę "savaitinis apsipirkimas".
Aciu kad neprimuset manes uz mano vyro poziuri "mano ir tavo"
As puikiai suprantu temos pavadinima
Jei pastebejote, bendras biudzetas buna dazniausiai tada, kai vyras leidzia disponuoti savo pajamom zmonai
Tai ka man jam daryti, kad jis tartusi apie savo pirkinius (pvz, zvejybai skirti guminiai, kurie kainuoja 100,- lt
Bet Jis siaip neblogas vyras: nevalkatauja, dirba ir uzdirba, negeria, vaiku pasirupina, ko daugiau noreti
QUOTE(MacGyver @ 2008 02 20, 18:52)
Už butą, maistą, įvairias pramogas išlaidas dalinamės per pusę, o visa kita, kas lieka - lieka sau. 
Vat man sitas varijantas priimtiniausias turbut..
QUOTE(:)Vitalija:) @ 2009 01 29, 01:41)
Mes irgi neturim jokių vyro pinigų ar žmonos pinigų. Ir man net kažkaip įdomu pasidarė, kai pamačiau temą "Ar pasiskolinat iš vyro piniginės pinigų?". Pas mus nėra tokio dalyko. Leidžiam ten kur reikia,ir kiek reikia. Kuris turim tas sumokam. Jei reikia išsiimi iš piniginės. Neskaičiuojam vienas kito. Dabar pradėjau vesti namų ūkio apskaitą "Kur dingo pinigai?" , nes labai kažkaip įdomiai digsta. O pasirodo viskas realiai išeina normaliam pragyvenimui. Tik ima baimė, kaip reiks gyventi jei reiks pereiti į mažiau apmokamą darbą.
Užsibrėžėm tikslą - stengtis su paskola per mėnesį sutilpti į 3,000 litų, nes gerokai vėlavo alga, teko kojinės kampą prakrapštyt ir gyvent iš santaupų
Mes išlaidų registracijai jau kuris laikas naudojame kurdingopinigai.lt
Trūkumai:
reikia kantrybės prisiversti kasdien skirti bent po porą minučių išlaidoms suvesti. Čia kaip su sportu ir svorio metimu. Nepatogu, nesinori, bet išeina į gera.
Privalumai:
Biudžetą suspaudėm maždaug 25-30%. Kai kurios išlaidų rūšys - nė iš vietos - pvz. kuras - kaip buvo 300 ltl/mėn. taip buvo.
Patogi jau minėta vokelių sistema - užsidedi limitus (vakar susidėliojau visoms išlaidų rūšims) ir jau trečias mėnuo matome kaip iš mūsų gero pampsta visokios Eurovaistinės. Įprastų išlaidų (pvz šiek tiek geresnio maisto) ir šiokių tokių pramogų sveiko proto ribose stengėmės labai neapriboti - kitaip gyvenimas visai beskonis gali patapti.
Pradėjom realiai matyt kiek reikia santaupų juodai dienai. T.y. - matosi koks yra mėnesio pinigų poreikis. Kiek blogiausiu atveju dar gali spaustis.
Man asmeniškai - toks aiškus skaičius yra didelis palengvėjimas - galima bent šiek tiek planuoti į ateitį.
Ir dar padėjo patarimai - visus sąskaitose "stovėjusius" pinigus sudėjom į mėnesinius terminuotus indėlius - palūkanos padengė šildymo sąskaitą. Kas labai nudžiugino, nes biudžetas šiek tiek braška nuo krizės ūbavimų.
Mes išlaidų registracijai jau kuris laikas naudojame kurdingopinigai.lt
Trūkumai:
reikia kantrybės prisiversti kasdien skirti bent po porą minučių išlaidoms suvesti. Čia kaip su sportu ir svorio metimu. Nepatogu, nesinori, bet išeina į gera.
Privalumai:
Biudžetą suspaudėm maždaug 25-30%. Kai kurios išlaidų rūšys - nė iš vietos - pvz. kuras - kaip buvo 300 ltl/mėn. taip buvo.
Patogi jau minėta vokelių sistema - užsidedi limitus (vakar susidėliojau visoms išlaidų rūšims) ir jau trečias mėnuo matome kaip iš mūsų gero pampsta visokios Eurovaistinės. Įprastų išlaidų (pvz šiek tiek geresnio maisto) ir šiokių tokių pramogų sveiko proto ribose stengėmės labai neapriboti - kitaip gyvenimas visai beskonis gali patapti.
Pradėjom realiai matyt kiek reikia santaupų juodai dienai. T.y. - matosi koks yra mėnesio pinigų poreikis. Kiek blogiausiu atveju dar gali spaustis.
Man asmeniškai - toks aiškus skaičius yra didelis palengvėjimas - galima bent šiek tiek planuoti į ateitį.
Ir dar padėjo patarimai - visus sąskaitose "stovėjusius" pinigus sudėjom į mėnesinius terminuotus indėlius - palūkanos padengė šildymo sąskaitą. Kas labai nudžiugino, nes biudžetas šiek tiek braška nuo krizės ūbavimų.
QUOTE(aistuzka @ 2009 01 30, 22:22)
......
Prasom placiau kas cia ir kaip
As kaip suprantu terminuoti, tai kaip isaldyti, tomis santaupomis bet kada naudotis negali