Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

na, mūsų tai pastovios, sakyčiau gana geros blush2.gif bet manau, kad kai turėsimvaikelį, problemų irgi nebus bigsmile.gif
Atsakyti
Kaip išvengti barnių dėl pinigų g.gif

Pas mus įsivyravę, kad tas, kuris į namus parneša daugiau pinigų, šeimoje yra įtakingesnis. O uždirbantis mažiau negali kitos pusės pinigų leisti savo poreikiams. O tai veikia negeriausia linkme blush2.gif . Kaip to išvengti?
Apie tai ir tas straipsnis. --> planavimas, sprendimai, melagystės... doh.gif
Atsakyti
man irgi nesuvokiama, kaip kartu gyvenantys zmones pinigus laiko kas sau. kai pradejom kartu gyventi, vyras gaudavo tik pasalpa, nes naslaitis ir stipendija. as pridedavau alga ir gyvenom. dabar buna ivairiai- tai jis daugiau gauna, tai as...o kaip tada reiktu dalintis paskola, maista, sampunus, kaip sakot...jei jis nusipirktu dvd is savu pinigu, man ka, reiketu jam nuoma moketi uz naudojimasi ar visalaik atsiklausti, ar man galima? :blink
linkiu, kad tose seimose, kur moterys turi net ant sampuno pas vyra paprasyti ir sulaukti priekaistu, apsiverstu viskas aukstyn kojom, ir tektu vyrui prasytis ant triusiku, vat.
o dar klausimelis- juodai dienai, tarkim jums tfu tfu tfu nelaime- irgi vyras paskolintu pinigu ar kaip cia tokiu atveju darytusi?
Atsakyti
QUOTE(Almuka @ 2008 10 01, 14:54)
man irgi nesuvokiama, kaip kartu gyvenantys zmones pinigus laiko kas sau. kai pradejom kartu gyventi, vyras gaudavo tik pasalpa, nes naslaitis ir stipendija. as pridedavau alga ir gyvenom. dabar buna ivairiai- tai jis daugiau gauna, tai as...o kaip tada reiktu dalintis paskola, maista, sampunus, kaip sakot...jei jis nusipirktu dvd is savu pinigu, man ka, reiketu jam nuoma moketi uz naudojimasi ar visalaik atsiklausti, ar man galima? :blink
linkiu, kad tose seimose, kur moterys turi net ant sampuno pas vyra paprasyti ir sulaukti priekaistu, apsiverstu viskas aukstyn kojom, ir tektu vyrui prasytis ant triusiku, vat.
o dar klausimelis- juodai dienai, tarkim jums tfu tfu tfu nelaime- irgi vyras paskolintu pinigu ar kaip cia tokiu atveju darytusi?

O mano draugė is būsimo vyro visada tik skolinasi ir paskui atidavinėja. Gal todėl, kad būsimas, o ne esamas, bet man tai keista, kai pora 5 metus kartu, o vyras per tą laiką nei karto nepasakė, ai, nereikia man tos skolos neimsiu 4u.gif
Atsakyti
Chi tokios problemos siuo metu kaip ir neturim. Kadangi visus pinigelius taupome paskolai atiduoti. Tad mano kavalierius siuo metu viska moka ir kas lieka i paskolos saskaitele. Mano visas atlyginimas irgi sueina i paskolos saskaitele.

Nors man sitas variantas nepatinka, taciau man esant reikalui turet pinigu... buna igrusta viskas. Aceit as geriau priziuriu.. g.gif

Manau ateityje kai apsiraminsim su tuo taupymu apsestu tiesiog pasidalinsim kas perka maista, kas mokescius moka ir pan. Paskaiciuosim pagal atlyginima procentaliai, kad nebutu kuris nuskriaustas.
O likusius pinigus jei tokiu bus... manau laikysim korteliu saskaitose. Abu nesam islaidus del visokiu nieku kuriu reikia tik tai minutei kol neturi... O jei jau perkam ka tai visuomet pabendaujam apie planus savo.

Nors daznai pagalvojam apie bendra saskaita, kad automatiskai persivestu dalis ten.... ir dar padaryt ja taupoma. Na bet pagyvensim pamatysim mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Levanda: 04 spalio 2008 - 22:44
Šiandien apie atlyginimus skaičiau:

Trečiąjį metų ketvirtį šalies ūkyje dirbantys vyrai į rankas gavo 1962 litus, moterys - 1594 litus. unsure.gif

Valstybės sektoriuje vyrai gavo 2088 litus (atskaičius mokesčius), moterys - 1684 litus.

Privačiame sektoriuje vyrai uždirbo 1917 litus, moterys į rankas gavo 1516 litus atlyginimo. g.gif
Atsakyti
Sveikos, tema kiek užmiršta, bet iškilo man klausimėlių keletas. Na gal ir kvailai skambės bet vis delto.. Planuojam gyventi kartu, tačiau dėl finansų visiškai nesutariam. Sakykim as uždirbu 1500, jis - dvigubai, kartais net daugiau. Jis sako, kad apmokės nuomos ir komunalinius mokesčius. Ant mano sprando - maistas. Jo žodžiais, tu pamiršk, kad galėsi kas mėnesį sau kažką pirkinėti kaip iki šiol. Na nežinau nežinau... kažkaip pagal mūsų galimybes gausis taip , kad aš viską ant maisto išleisiu , o jam liks dar tikrai. Nejau taip turi būti? gyvenau su savo ex du metus, bet tokių bėdų nebuvo, viskas bendra, jokių ginčų. Bet va tuo metų finansus labiau valdžiau aš. O dabar juos nori valdyti dabartinis draugas. Negi taip turi būti? Man reikia tušo - perku, reikia apatinių - perku, bet palei jį gaunas, kad aš perku maistą, o jei lieka, duodu jam - taupymui.. Absurdas doh.gif
Atsakyti
pirk tik makaronus su slapenke ir bulbas su kruopom. kazi, ar ilgai istvers. pasakyk, kad ant geresnio maisto neuztenka. tik jau neatiduok tokiam atlikusiu pinigeliu, geriau jau juodai dienai pasideti sau paciai. ir isvis, ar tu tikrai nori gyventi su siuo zmogumi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Almuka: 21 sausio 2009 - 07:37
QUOTE(electra @ 2009 01 20, 21:32)
Sveikos, tema kiek užmiršta, bet iškilo man klausimėlių keletas. Na gal ir kvailai skambės bet vis delto..  Planuojam gyventi kartu, tačiau dėl finansų visiškai nesutariam. Sakykim as uždirbu 1500, jis - dvigubai, kartais net daugiau.  Jis sako, kad apmokės nuomos ir komunalinius mokesčius. Ant mano sprando - maistas.  Jo žodžiais, tu pamiršk, kad galėsi kas mėnesį sau kažką pirkinėti kaip iki šiol. Na nežinau nežinau... kažkaip pagal mūsų galimybes gausis taip , kad aš viską ant maisto išleisiu , o jam liks dar tikrai.  Nejau taip turi būti? gyvenau su savo ex du metus, bet tokių bėdų nebuvo, viskas bendra, jokių ginčų. Bet va tuo metų finansus labiau valdžiau aš. O dabar juos nori valdyti dabartinis draugas. Negi taip turi būti? Man reikia tušo - perku, reikia apatinių - perku, bet palei jį gaunas, kad aš perku maistą, o jei lieka, duodu jam - taupymui.. Absurdas  doh.gif

Gal susitarkit, kad pvz. išlaidas dalijatės proporcingai pagal pajamas. Sakykim jūs mokat už viską 1/3 bendrų išlaidų (o kiek lieka, skiriat savo nuožiūra - savo asmeninėms išlaidoms ar taupymui).
Atsakyti
Tai vat vis galvoju ir galvoju, ar noriu su tokiu žmogum gyventi. Na jis įsivaizduoja, kad va jis sumokės mokesčius, aš už maistą, visą kitą atidedam kokiai vasaros kelionei ar daiktui, kurio mums gyvenant kartu prireiks.. Įdomu pasidarė, kiek maždaug tų išlaidų ant maisto susidaro dviem žmonėm į mėn? Jei kažkas liktų, neatiduočiau nei cento. Tokiu atveju tegu iš savų ir tauposi.
Atsakyti
manau is savu tikrai 2-iese pragyventum ir siektiek atliktu. aisku, lasisu ir ikru bei kitu prabangesniu patiekalu tektu atsisakyti.
Atsakyti
QUOTE(electra @ 2009 01 21, 13:39)
Tai vat vis galvoju ir galvoju, ar noriu su tokiu žmogum gyventi. Na jis įsivaizduoja, kad  va jis sumokės mokesčius, aš už maistą, visą kitą atidedam kokiai vasaros kelionei ar daiktui, kurio mums gyvenant kartu prireiks.. Įdomu pasidarė, kiek maždaug tų išlaidų ant maisto susidaro dviem žmonėm į mėn?  Jei kažkas liktų, neatiduočiau nei cento. Tokiu atveju tegu iš savų ir tauposi.

Islaidos priklauso nuo to ar maista gaminsi namie pati ar pirksit pusfabrikacius (kur tik reikia i keptuve ideti) ar gatava maista.
Bet mano galva dviem su skanesniais kasneliais, ikrais ir lasisa 1000,- lt. mensiui tikrai uztektu smile.gif
As galvoju kad musu seima (3 asmenu) isleidzia 800,- lt. maistui.
Ir tikrai saves neskriaudziam, valgom ir lasisos ir gatavo maisto ir riesutus valgom, alyvuoges, pelesini suri. Maitinames normaliai smile.gif
As nelabai megstu stoveti prie puodu ax.gif

Musu draugai, sake, isleidzia per menesi 1000,- (3 asmenu seima)
Ji gamina namie 2 patiekalus (pietus ir vakariene) kasdien doh.gif
Atsakyti