Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

aga, idomu ir man pasidare, kaip cia kas pinigelius bendron kojinen deda laugh.gif ... va, mudu su vyru, kol nesusituoke buvom, tai turejom atskirus biudzetelius. be to, as dirbti pradejau tik magistranturoj, tad pirmuosius du metus as gyvenau is teveliu ir vyro rolleyes.gif (tinginuke buvau)... as mokedavau uz buta, nes gyvenau pas gimines ir vyras tik "prisiglaude", tai maistui ir pramogoms leisdavom is jo atlyginimo, kartais derindavom. zodziu, "po lygiai" kiek imanoma buvo. dabar, kai susituokem, vyras gauna grynais i rankas, tai parnesa viska ir ideda i bendra vokeli. mano pinigai - kortelej, tad tie pinigai naudojami tik mokesciams ir taupymui del naujo buto paskolos. gyvenam is vyro grynuju. ...ir stengiames siuo metu pakankamai taupiai, nes turim plana, kuris vadinasi "SAVAS BUTAS" smile.gif. taciau man retai iseina pabuti taupiai ir kartais paislaidauju tongue.gif . na, norisi juk ir skanesnio maistuko nupirkti, ir graziai atrodyt, ir siaip tongue.gif rolleyes.gif ...
kazkada bandem tokia saskaitu apskaita daryti ir ziureti, kiek isleidziam ir pan. taciau pavyko gal tik kokia savaite. tiesiog vyras nera labai islaidus, o as sutvarkau mokescius ir stengiuos neprikalbet daug uz telefona. tad taip ir tauopom be apskaitu.... siaip, noretusi,kad idealiausiai nebutu jokiu nesusipratimu del skirtingu algu dydziu, ju isleidimo ir poilsio... labai nemegstu finansiniu klausimu...
Atsakyti
Na, ziuriu cia daug kas vede buhalterines namu apskaitas biggrin.gif . Tai stai pasakykite, kiek Lt isleidote vidutiniskai per menesi. Manasis anadien pareiske mad.gif , kad per vasari MANO (???????? g.gif ) pramogoms isleidome 1700 Lt. Atseit as kiekviena savaitgali negaliu nusedet namie, todel MAN reikia pramogu. O kazkur nueiti ar draugus pas save pasikviesti, kainuoja.
Atsakyti
pramogoms neisleidziu nei 1 lt.... nes neuzdirbu rolleyes.gif ir niekur neinu, nesidazau ir nerukau, valgyti nemegstu is esmes, tai skanumynu man nereikia, alkoholi vartoju tik per didziasias sventes, i klubus vaikstom tik kai turim pakvietimus, nes kudiki palikti daznai net nebutu kur....be to, jeio jau leidzia $, tai vyras,-ne as...

auksas - ne zmona rolleyes.gif
Atsakyti
Atsakykit, mamos, kas kompe suvedinejat biudzeta, ar sutampa pas jus pajamos su islaidom? Ar jus irgi kiekviena ceki saugot kaip didziausia brangenybe? biggrin.gif Man kitaip neiseina.
Atsakyti
QUOTE (babble @ 2004 03 23, 12:03)

Ai ne, nevirtos man būna feeee.
Jei maišelis neatidarytas, tada viskas OK. Bet jei nors kiek nupiltas, tai VISADA ATRODO, kad ten kirmėlės jau veisiasi. laugh.gif

Tai jau čia ne tik su kruopom netvarkoj, bet ir su nervais. laugh.gif
Atsakyti
Skaitineju cia kai kuriu finansines problemas....nu mes kazkaip nesusiduriam su jomis.....Zinom kokios musu pajamos, kuriam laikui ir skaiciuoji, kiek tu gali isleisti. Maisto mes ten super kazkokio neperkam, pasilepinam tik karts nuo karto, siaip tik butiniausi dalykai. Lepinames nebent tik tada, kai tai leidzia pinigine wink.gif Atimi kiek reiks moket uz buta ,paskui mes jau konkreciai zinom, kiek per menesi iseina maistui (kadangi kaip minejau apsipirkt vaziuojam kokius 2 kartus per menesi ir dazniausiai isleista suma buna labai panasi, taip kad lengva primesti), tada dar atimi kasdienes kiekvieno islaidas ir matai kiek lieka. Sugalvoji tada,ka galetume nupirkti musu butui (jis naujas ir dar beveik tuscias tongue.gif) ir ziuri kas lieka (jei lieka ). Pagal tai ir sprendi, kaip gyvensi ta menesi - leisi sau daznai papramogaut, retai, ar visai neleisi. Kazkaip niekad nekyla jokiu problemu. O jei kartais darosi jau sunku sulaukti algos, susiverzi dirzus ir tiek wink.gif Bet dazniausiai nebuna taip, kad iki algos liko 10 d, o piniginej tik 3 LT.
Atsakyti
as turiu parsisiuntusi tokia programele,i kuria suvedu duomenis ir zinau,kur daugiausia iseidziame,kur reiketu apriboti islaidas ir t.t...
jei ka domina sakykit imesiu nuoroda wink.gif
Atsakyti
Domina
Atsakyti
QUOTE (babble @ 2004 03 23, 12:03)
[Jei maišelis neatidarytas, tada viskas OK. Bet jei nors kiek nupiltas, tai VISADA ATRODO, kad ten kirmėlės jau veisiasi. laugh.gif

na nors cia ne i tema, bet as kruopu maiseliuose nelaikai, daznai issibarsto, tai po pardes iskart prakerpu ir i kibiriukus susipilu (nuo majonezo) tai jokia kirmele ten neishliaush rolleyes.gif o tasarga gedos nedaro ir biudzeta apsaugo: laikantis higienos neuzpuola zaraza, kuria isvaryt sepecio ir muilo neuzteks, tektu vaistukam leisti pinigelius biggrin.gif
Atsakyti
ji labai paprasta ir tikrai nesudetinga.ja galite parsisiusti :http://lexx2.cjb.net/
Atsakyti
kiekvieno cekio tikrai nearchyvuoju. Tiesiog vakare po vakarienes prieinu prie kompo ir sumaigau kur kiek padejau, jei turiu cekius, jei ne is galvos, apytiksliai lito tikslumu wink.gif proga smegenis pakrutinti biggrin.gif suvedus skaicius cekius i siukslyna.
Atsakyti
Na, uzkabinot mad.gif .

AS NEZINAU, KIEK UZDIRBA MANO VYRAS. Zinau, kad pakankamai. Kartais jis pats pasako, kad vat siandien perveda tokius tai pinigus uz toki tai projekta. Kartais as jo paklausiu, kiek yra musu saskaitoje. Tiesa sakant, kazkaip vis tai pamirstu, o kontroliuot nera nei noro, nei reikalo. Turiu korteles visoms jo saskaitoms. As - po vyro padu??? laugh.gif laugh.gif laugh.gif Prajuokinot. Nei as po jo padu, nei jis po mano padu. Mes viens kitu pasitikim, turim galvas ant peciu, o ne moliugus, todel leidziam pinigus su protu. Na, pasitaiko ir lyriniu nukrypimu rolleyes.gif , bet niekada del ju nepriekaistaujam viens kitam.

Musu nevadinsit Seima is didziosios raides? Ir i sveikata. Ne pavadinime esme.

Manau, kad didziausia beda yra tada, kai zmones pernelyg sureiksmina pinigus. Tada prasideda dalybos be proto, kas moka uz viena ar kita mizerna saskaitele, stumdymasis, kas pirks vaikui kuprine, kuris daugiau pinigu isleidzia restorane... Neskanu.

Visai neseniai turejom sunkius laikus- vyras pradejo nauja versla. As klausdavau ne "kiek uzdirbi", o "ar galiu kuo padeti, prisideti"... Jauciat skirtuma?
Atsakyti