Apie tai buvo kalbeta gan placiai http://www.supermama...opic=4192&st=15.
| QUOTE (Kalinka @ 2004 06 11, 07:16) |
| butent, tokiam svaistunui est neduociau! kam issvaiste, su tuo ir lai gyvena. Nepatinka man tokie navarotai...grynas parazitavimas ant svetimo gero...o kuo tu prastesne, ka nesugebetum savarankiskai savo pinigeliu isleisti??? |
as kaskart sau tai kartoju: "jau si karta tai ne cento neduosiu, tik taloneliams....", bet gi taip nebuna
Ir siaip... as uz ji zymiai daugiau uzdirbu
Turbut del to, kad laisvu pinigu nelabai buna, visa seimos biudzeta tvarkom kartu, kartu tariames, kur isleisim ir pan. Kai draugavom irgi beveik bendri pinigai buvo, nes kas tuo metu pinigu turedavo, tas ir mokedavo kavinej
atrodo, nei vienas nuskriaustas labai nelikom
| QUOTE (fukuotukaf @ 2004 06 11, 08:01) |
| Turbut del to, kad laisvu pinigu nelabai buna, visa seimos biudzeta tvarkom kartu, kartu tariames, kur isleisim ir pan. Kai draugavom irgi beveik bendri pinigai buvo, nes kas tuo metu pinigu turedavo, tas ir mokedavo kavinej |
Pas mus lygiai tas pats. Aisku, gal del to, kad dabar buta isirenginejam, tai vienos algos ir neuztenka dideliems pirkiniams, o kur dar paskolu mokejimas
Nors mes visada viska kartu perkam, net rubu ar batu vienas be kito negalime nusipirkti
| QUOTE (Muse @ 2004 06 11, 08:08) |
| Pas mus lygiai tas pats. Aisku, gal del to, kad dabar buta isirenginejam, tai vienos algos ir neuztenka dideliems pirkiniams, o kur dar paskolu mokejimas Nors mes visada viska kartu perkam, net rubu ar batu vienas be kito negalime nusipirkti |
Musu seimoje lygiai toks pat variantas
| QUOTE (Muse @ 2004 06 11, 08:08) |
| Nors mes visada viska kartu perkam, net rubu ar batu vienas be kito negalime nusipirkti |
Mes savo atlyginimus sudedam kartu, suskaiciuojam, kiek reiks mokesciams, pasitariam, ka si menesi pirksim ir laikomes susitarimo. Zinoma, dali pinigu turim kiekvienas asmeniskai. Juk nepirksi kokios dovaneles sau ar vyrui is "bendru pinigu"
jeigu atsukciau laika atgal koki 10 m. su piginais elgciausi visai kitaip, nei dabar. nors seimoje gal daug kam atrodytu keista ir nepriimtina - principas 50-50 yra labai sveikas
Musu seimos biudzeto modelis daug kam atrodo keistas, o mums- visai nieko.
Musu pinigai laikomi atskirai, net kituose bankuose, mat algos- i kortele. Uz buta, auklei moka vyras, maista, kt. prekes- perku as, bet jis irgi tam duoda dali Lt. Kas liecia auto, viskas jo, grozio proceduros-as. Ka perkame sau, tipo is savo, vaikam- ivairiai. Siaip kazkokiam daiktui (baldui, remontui, kelionei) neatsidedam, visos santaupos ir apyvartiniai pinigai vienoje vietoje.
Kas dar? Atsizvelgiant i tai, kad uzdirbame panasiai, akivaizdu, kam lieka daugiau
Bet neislaidaujame be reikalo. Reikia pridurti, kad turiu "mergautiniu santaupu", apie kurias ne mur mur, bet jos isaldytoj, juodai dienai, jei tokia ateitu, neduok Dieve...
Tai kaip mes- seima, ar ne?
Musu pinigai laikomi atskirai, net kituose bankuose, mat algos- i kortele. Uz buta, auklei moka vyras, maista, kt. prekes- perku as, bet jis irgi tam duoda dali Lt. Kas liecia auto, viskas jo, grozio proceduros-as. Ka perkame sau, tipo is savo, vaikam- ivairiai. Siaip kazkokiam daiktui (baldui, remontui, kelionei) neatsidedam, visos santaupos ir apyvartiniai pinigai vienoje vietoje.
Kas dar? Atsizvelgiant i tai, kad uzdirbame panasiai, akivaizdu, kam lieka daugiau
Tai kaip mes- seima, ar ne?
Pas mus bendras biudzetas, paprastai del islaidu tariames, bet jeigu draugas ka nors nepasitares nuperka, dazniausiai buna daug piktumu - kazkaip manau, kad jei jau kartu gyvenam, tai ir pinigus leisti reikia pasitarus (bent jau brangesniems pirkiniams)
Oi pas mus kaip ir bendras tas biudžetas, bet; aš dirbu pusiau valstybinėj įmonėj, tad mano atlyginimas stabilus,tą pačią dieną, į banką pervedamas: iš jo moku kreditą, seniau mokėjau už vyro ir savo, bei mamos telefoninius pokalbius. Iš to, kas lieka perku kosmetiką ir kt, dar kokiį drabužėlį jei reikia, na ir gyvenam, kol baigiasi. Tada jau eina vyro eilė. Vyras turi savo įmonę, pinigus gauna už projektus, padarytus darbus ir t.t. Aš nežinau kiek jis išleidžia žvejybai, benzinui, ir kitiems pomėgiams. Mokesčius mokam už jo pinigus, dabar ir už telefonus, stambesni pirkiniai ir už jo pinigus, nebent imam ką nors lizingu, tada jau aš moku. O šiaip taupom tai iš jos pinigų, aš ir nelabai žinau, kokia ten situacija.
Seniau buvo 50/50 tik jis man kavinese neleisdavo moketi , nors as tada ir daugiau uzdirbdavau. Nuo tada ,kai nusipirkom buta kisam kekvienas ka galim , bet buta per puse pirkom, kad issiskyrus jeigu kas ,nebutu mustyniu, o kekvienas su savo maiseliu iseitu. O dabar kai nuomos nebera , tai as uz maista ir namu reikalingas prekes moku, jis uz aptarnavimus net tiksliai nezinau kas ka moka, nes neskaiciuojam tu uz ta o as uz ta . Biudzetai atskiri, kadangi jo profesija neleidzia , bet man tas nemaiso, nes zinau labai gerai kur jo pinigai eina.