Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

Na manau nesidomet vienas kito biudzetu galima tik tada, kai pajamos labai padoriai pakankamos smile.gif Ta prasme, nereik skaiciuot, ar galiu kazin as si menesi batus nusipirkti, ar dar su sitais kaliosais pavaiskciot? Kai pinigeliu ne fontanai, tai ir meti i bendra kruva, o paskui skaiciuoji. Manau taip.
Atsakyti
As irgi sakau, kad zmones pernelyg sureiksmina pinigus. Tokios aistros del tu pinigu tongue.gif . Juk viskas paprasta, vieni pinigus tvarko vienaip, kiti kitaip. Tiesiog pasakykite, kaip ta darote jus biggrin.gif .
Atsakyti
Nu gal ir yra tokiu monstru, kuri turi tu pinigu davaliai, ale vis tiek jiems tik pinigai aktualiausia tema, kovojo ten del kiekvieno lito... Man tai pinigai pasidaro aktualus nebent kai visai ju truksta. Tada tai aisku jis tampa laaabai reiksmingi ir mintis, kada gi pagaliau tu pinigu atsiras, daznai neiseina is galvos.
Atsakyti
Man labai patiko Norges postas. Aš ją palaikau šioje temoje visapusiškai thumbup.gif
prisiskaičiau čia apie padus, "rebiatų" žmonas..Nu ne. Mano vyras samdomas darbuotojas, neturi jokio savo verslo, jo alga priklauso nuo įmonės, kurioje dirba, pelno..numatytas tam tikras procentas, taigi ta alga labai nestabili. Mano tarnyba valstybinė, auksu nelyja, bet biudžetas atskiras. Aš turiu visas vyro sąskaitas, priėjimus prie jų, bet man net "nedašyla" tikrinti vyro pinigus, kištis į jo asmeninius piniginius reikalus. Kodėl tai nesiderina su darnia šeima? šeimoje vyras sprendžia kur investuos, taupys ar išleis... Aš po padu nesijaučiu, nes jis nė kvykt apie mano pajamas, galiu naudoti savo nuožiūra.Ir aš jo nekontroliuoju, nes manau, jis turi teisę daryti su savo uždirbtais pinigais viską ką nori. Jis tariasi su manimi dėl stambių pirkinių, bet aš visada kalbas nukertu trumpučiu "gerai.daryk kaip nori". Pvz. dabar aš labai taupau dideliam TV ir namų kino sistemai, nes pažadėjau vyrui padovanoti, jis man parašė modelius, aš susižinojau kainas ir dabar turiu sutaupyti ir padovanoti. Viskas ir išsisprendžia, net nebereikia tartis, dėtis, dalintis, skirstyti..Turim savus, savusir leidžiam wink.gif

Ir taip buvo visada, nepriklausomai geriau ar blogiau gyvenam.

Kažkas klausė dėl išlaidų per mėnesį. Mūsų 3 šeima išleidžia 1300 lt/mėn pramogoms, buičiai, vaikui, maistui ir savo minimalioms reikmėms. Komunalinius mokesčius, auklės atlygį, sąskaitas už telefoną ir lizingo įmokas jau reiktų atskirai paskaičiuoti, be to čia nelabai turėtų būti svarbu.
Atsakyti
musu per menesi isleidzia 1400 , 900 is ju bankams blink.gif maistui iki 300, ispramogaujam 200 lt unsure.gif
Atsakyti
Mes maistui isleidziam apie 300-400 lt per menesi(cia skaiciuoju ir visokius valiklius, ir muilus ir paketus mano biggrin.gif). Uz buta - apie 100 -150 lt per menesi ( mes dviese). Dar mano ir jo pietus mieste + man uz vazinejima mikruske - gaunasi viso apie 350 lt. Cia grubus paskaiciavimai. Tai taip iseina, kad butinosios islaidos - kazkur apie 900 lt. Atrodo nieko nepraleidau g.gif
Atsakyti
Musu 4 nariu seimos pajamos per menesi apie 1300Lt (vyro alga+mano stipendija, baigineju dienini skyriu). Pinigai tenka mokesciams(darzelis, butas, priespieciai m-kloje), lizingui, maistui, dar truputi taupome, nes norime sode prie namelio pasistatyti garaza. Tai va, pramogoms ir rubams praktiskai nelieka sad.gif
Bet labai tikiuosi baigusi rasti darba, tai gal padetis pageres. Esu amzina optimiste. smile.gif Nes dabar tai ne kas... Bet Siauliuose daug zmoniu dar prasciau laikosi, nes didziosios gamyklos bankrutavo, mezginiu ir siuviniu vezimo i Rusija era irgi baigesi, tai daugelis uz minimuma ir vargsta kokioj skylej.
Atsakyti
Kaip dalinates pinigus ir namu biudzeta? Ar laikotes nuomones, kad turi buti bendra pinigine, ar kiekvienas tvarkotes su savais pinigais?
Atsakyti
Kiekvienas bando su savais tvarkytis, bet gaunasi taip, kad vyras savo issvaisto ir gyvenam is mano pinigeliu. Tai man pikta, kad jo pinigai jam, o maniskiai seimos reikalams mad.gif mad.gif
Atsakyti
jei seima viena bendra organizacija, tai kaip gali buti atskiri pinigai blink.gif Viskas bendra pas mus, aisku turim kiekvienas smulkiom islaidom...Zinau seimu, kuriu pinigai atskirai tai pasislepes viens nuo kito islaidauja, o kas moka mokescius is vis neaisku...Net jei pinigu turetume dar daugiau manau nesazininga biudzeta laikyti kiekvienas sau...kai issiskirsim tada ir pinigai kiekvienam savo , tfu tfu tfu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Upsiukas @ 2004 06 11, 07:10)
Kiekvienas bando su savais tvarkytis, bet gaunasi taip, kad vyras savo issvaisto ir gyvenam is mano pinigeliu. Tai man pikta, kad jo pinigai jam, o maniskiai seimos reikalams mad.gif mad.gif

butent, tokiam svaistunui est neduociau! kam issvaiste, su tuo ir lai gyvena. Nepatinka man tokie navarotai...grynas parazitavimas ant svetimo gero...o kuo tu prastesne, ka nesugebetum savarankiskai savo pinigeliu isleisti???
Atsakyti
O as megstu atskirai tvarkytis. Butui, dideliems pirkiniams susimetam pusiau..dazniausiai...o kitos islaidos savo nuoziura. Be to gyvenam vos ne atskirai, nes vyras dirba visa savaite ir grizta tik savaitgaliui. Kazkaip nemegstu bendru pinigu. Kai turi savo ir perki ka nori, niekam neatsiskaitai, o jau kai i bendra katila sumeti, tada prasideda, kodel per mazai liko, kur dingo ir t.t.
Atsakyti