Įkraunama...
Įkraunama...

Amariliai

tai aš jau išbandžiau... jei ką tai bus tam amariliui operacija NR 3 doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *elfė*: 20 kovo 2009 - 11:24
Pasniukstinejus va ka radau:
"Nuo puvinio geriausia apsauga yra PREVIKURAS. Jo yra pirkti seklu parduotuvese. Pasidarai tirpala ir pamirkai.
Trasomis SIAIP TAI NEGALIMA LAISTYTI, KOL ZIEDYNKOTIS NEISLENDA!!! "

O kazin kaip ta raudonlige kitaip vadinasi g.gif
Radau- deglige bigsmile.gif
Einu info ieskoti, kaip gelbeti ax.gif

Papildyta:
QUOTE(*elfė* @ 2009 03 20, 11:21)
tai aš jau išbandžiau... jei ką tai bus tam amariliui operacija NR 3  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Lauksim rezultatu bigsmile.gif

Ir dar RS parasyta apie ziedstiebiu nupjovima mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 20 kovo 2009 - 11:46
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 20, 11:26)
Ir dar RS parasyta apie ziedstiebiu nupjovima  mirksiukas.gif
ir kas ten parašyta? aš nupjoviau žiedkotį ir pabarščiau angliuko milteliais g.gif
Atsakyti
QUOTE(*elfė* @ 2009 03 20, 11:58)
ir kas ten parašyta? aš nupjoviau žiedkotį ir pabarščiau angliuko milteliais g.gif

Parasytai, tai kad jei svogunas silpnas, tai reikia nupjauti. Bet kaip supratau, tada vel zugina ziedkoti. O jei palieki paciam nuzydeti, tai tada svogunas silpsta.
Siaip as noreciau kuo daugiau tu ziedkociu, kad ir vazoje, tai taip iseina, kad geriau pjaustyti, bet SB sako, kad geriau nepjauti. Taip ir nesupratau, kad tam svogunui geriau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 20, 12:02)
Parasytai, tai kad jei svogunas silpnas, tai reikia nupjauti. Bet kaip supratau, tada vel zugina ziedkoti. O jei palieki paciam nuzydeti, tai tada svogunas silpsta.
Siaip as noreciau kuo daugiau tu ziedkociu, kad ir vazoje, tai taip iseina, kad geriau pjaustyti, bet SB sako, kad geriau nepjauti. Taip ir nesupratau, kad tam svogunui geriau lotuliukas.gif

aa, jei serga pjauti žiedkotį... o čia jau žiauru... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*elfė* @ 2009 03 20, 12:11)
aa, jei serga pjauti žiedkotį... o čia jau žiauru...  blush2.gif

Ne tai kad serga, bet jei svogunas minkstokas, toks nusilpes, tada kai isleidzia ziedkoti, ji isaugina iki prasiskleidimo, tada pjauni. As taip supratau mirksiukas.gif

O raudonlige yra bakterine liga ir ja gydyti reiktu sekanciai. Nupurksti fungicidu, sekancia diena aptepti zelionke ir sodinti. Tik vat man iskilo klausimukas- ar ta paraudusia vieta reikia ispjauti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 20 kovo 2009 - 13:28
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 20, 14:16)

O raudonlige yra bakterine liga ir ja gydyti reiktu sekanciai. Nupurksti fungicidu, sekancia diena aptepti zelionke ir sodinti. Tik vat man iskilo klausimukas- ar ta paraudusia vieta reikia ispjauti g.gif

Man rodos, tiek sergant raudonlige, tike esant puviniui reikia aplupti (išpjauti) svogūno dalį, tada dezinfekuoti.. unsure.gif
Atsakyti
Sveikos gėlininkės, na tiesiog negaliu neparodyti, kokį grožį išleido mano akcijinis maximinis pernai pavasarį pirktas amarilis - jau žadėjau išmesti, atrodė, kad visai negyvas, be jokio lapelio visą žiemą buvo. Bet va, pražydo... wub.gif

user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Šiuo metu pas mane žydi šie amariliukai:
user posted image

user posted image

Aiduke39 - gražu mirksiukas.gif
Atsakyti
ale kokie groziai wub.gif

veliau ir as imesiu savo zalsnojo foto ax.gif
Atsakyti
Laba dieną,

Labai norėčiau pagalbos...Įtariu,kad perlaisčiau savo amarilį verysad.gif Pradėjo leisti lapuką,bet pastebėjau,kad svogūno lukštai įtartinai drėgni..lupasi iki balto svogūno ir dar tokie balti milimetro dviejų dydžio vabaliukai laksto....Neišmanau nei kas čia,nei ką daryt verysad.gif

Gal reikia persodinti į naują žemę?...o tuos lukštus pašalinti iki pliko svogūno? g.gif Ką su tais vabaliukais daryt?

Būčiau labai dėkinga už pagalbą,nes gėlėse esu žalias žmogus,o taip noris išgelbėti unsure.gif
Atsakyti
gražūs žiedukai smile.gif

mano pirmojo paciento žiedas leipsta, vakare gal foto įmesiu. jaučiu, reiks pjauti essen.gif
-----------------
jeigu iki trečiadienio nepagimdau, guldys. taigi dar kiek čia pasivaidensiu doh.gif
Atsakyti