Ačiū mamytės už supratimą, iš tiesų paguodos žodžiai kartais taip banaliai nuskamba, ypač iš tų, kurie tokio skausmo nėra patyrę, o sakosi, kad supranta... Ką jie gali suprasti-juk vaikas tai mano, o ne jų, juk aš jį kasdieną mylavau, nešiojau, valgydinau, su juo kartu sirgau, džiaugiausi... Kaip jie gali sakyti suprantu tave, tavo skausmą? Tą suprasti gali tik tie, kurie neteko savo angelėlio...
O man irgi norisi kaip Gabrieliukui, įlysti į kokį tamsų namų kamputį ir kad niekas manęs neliestų, nekalbintų... Vis dar stengiuosi pabusti iš šio baisaus košmaro, vis dar kažko tikiuosi, gal kad tai klaida, kad tuoj kas nors pasakys, kad viskas gerai... Lyg protas ir suvokia, kad jo jau nebėra, mačiau jį gulintį karstelyje tokį gražų, ružavais žandukais-jis gulėjo lyg miegotų, bet buvo toks šaltas... Bet širdis neklauso, dusina mane tas jausmas. Matau kaip kenčia vyras, bet jis viską savyje laiko, tik ašaras nubraukia-bijau, kad kokia liga neužkluptų... O aš išsiverkiu, pasikalbu su savimi, paskaitinėju čia - ir lyg tam kartui ramiau pasidaro.
Vakar visi rašo sveikinimo žinutes, o aš net perskaityti jų nepajėgiu iki galo. Linki laimės, džiaugsmo, juoko - iš kur man jų paimti? Net jėgų gyventi atrodo nebėra, o kaip aš galiu apie juoką, džiaugsmą galvoti? Tik dukrelė ir priverčia nusišypsoti, ją dabar jos draugai globoja, vis kviečiasi į svečius... O namie spengianti tyla...
Niekas negalės nugalėti tavęs, kol tu pats nepasiduosi. (Robin Sharma)