Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmieji nėštumo požymiai

QUOTE(troliuke @ 2009 04 07, 22:25)
Sveikutes mergytes
Gal galite daugiau paaiskinti kas ta implantacija? ax.gif  mirksiukas.gif
Mes planuojam leliuka taip pat 4u.gif , jau 7 dienos kaip uztruko mmm ir jau maniau,kad uzkibomes, bet si vakariuka, pamaciau kad iskyros tokios rusvos unsure.gif .  Nes seniau man mmm budavo labai tikslios.Testuko dar nesidariau. ax.gif

Implantacija tai yra apvaisinto kiausinelio "isirausimas" i gimdos gleivine, kur veliau formuosis placenta 4u.gif

"pirmąsias 3-4 gyvenimo dienas besivystantis kūdikis keliauja motinos kiaušintakiais ir 7 dieną nusileidžia į švelnią gimdos sienelę ir ten įsitvirtina.
6 - 7 dieną vaiko dydis - 1,5 mm. Dar prieš įsitvirtindama jaunoji individualybė savo fiziologine jėga sulaiko motinos menstruacijų ciklą savo cheminiu hormoniniu signalu motinos kūnui. 17 dieną po apvaisinimo susiformuoja kraujo ląstelės, 18 dieną - širdis. Jo dydis kaip kviečio grūdas - 6 mm. Embriono širdis, prasidedanti kaip paprastas vamzdelis, 21 dieną jau pumpuoja kraują uždarąja kraujotakos sistema. Pagal kitus duomenis nereguliariai plaka 24 dieną, o dar po savaitės pereina į ritminius susitraukimus ir išsiplėtimus. 18 dieną išryškėja nervų sistema ir kiti gyvybiškai svarbūs organai"

"Praėjus parai po apvaisinimo, įgavęs jėgų ir energijos, apvaisintas kiaušinėlis (zigota) pradeda dalintis: iš pradžių tai dvi dukterinės ląstelės, toliau 4, 8, 16… Kiekvieną parą jų skaičius padvigubėja. Besidalinanti kiaušialąstė juda kiaušintakiu, besistengdama pasiekti savo kelionės tikslą – patekti į gimdą ir jaukiai čia įsikurti. Septintąją dieną kelionė baigiasi: apvaisintas kiaušinėlis prisitvirtina prie gimdos gleivinės, grimzdamas vis giliau ir giliau. Šis procesas vadinamas implantacija.Pirmasis kritinis periodas :Jis prasideda nuo septintosios nėštumo dienos ir tęsiasi savaitę – dvi, kol apvaisintas kiaušinėlis prisitvirtina prie gimdos sienelės. Šiuo ankstyvu laikotarpiu mamos organizmas gali nepriimti kiaušinėlio, jei implantacija dėl kokių nors priežasčių nepavyks. Tai gali įvykti, pavyzdžiui, dėl stipraus streso, sunkių fizinių apkrovimų, kai kurių vaistų vartojimo, genetinės vaisiaus anomalijos ir taip toliau."

"Apvaisintas kiaušinėlis nesugeba implantuotis gimdoje dėl gimdos įgimtų anomalijų ar ligų, dėl hormonų disbalanso.

Pirmosios vystymosi dienos
Iš kiaušidės atsipalaidavusi kiaušialąstė slenka kiaušintakiu, kuriame spermatozoidas apvaisina kiaušinėlį. Apvaisintoje kiaušialąstėje prasideda ląstelių dalijimasis ir augimas, kuris trunka visą nėštumo laikotarpį. Ląstelės dalijasi ir diferencijuojasi. Išorinis ląstelių sluoksnis (trofoblastas) atsiskiria nuo vidinės ląstelių masės. Trofoblasto ląstelės tampa placenta, o vidinis ląstelių sluoksnis - embrionu. Praėjus penkioms dienoms po apvaisinimo trofoblasto ląstelės prilimpa prie gimdos gleivinės, ima daugintis. Šis procesas vadinamas implantacija.

Ektopinis nėštumas
Maždaug kas 50 apvaisinta kiašialąstė implantuojasi ne gimdoje, o kiaušintakyje, pilvo ertmėje, rečiau - kiaušidėje. Tai dažniausiai įvyksta susiaurėjus kiaušintakio spindžiui po persirgtų uždegimų, po operacijos. Nėštumas kiaušintakyje vystytis negali. Didėjant nėštumui, plyšta kiaušintakis arba, jeigu tai nustatoma anksčiau, jis pašalinamas chirurginiu būdu. Plyšus kiaušintakiui, prasideda vidinis kraujavimas į pilvo ertmę, ištinka staigus kolapsas.
Nėštumas pilvo ertmėje yra labai retas. Dažniausiai vaisius žūsta. Retais atvejais vystosi vaisius, vaikas gimsta prapjovus pilvą, o placenta būna prisitvirtinusi prie išorinės gimdos sienos, pilvo organų."

"Apie septintą parą po apvaisinimo skaidrioji zona išnyksta , ir trofoblastas prikimba prie gimdos sienelės. Blastocista pasisuka taip, kad embrioblastas būtų prie gimdos sienelės epitelio
Trofoblasto ląstelės išskiria proteolizinius fermentus, kurie praardo gimdos gleivinę, ir trofoblastas nyra į gleivinę. Irstančios gleivinės medžiagas fagocituoja ir siurbia trofoblastas, jomis maitinasi gemalas. Trofoblastas sudaro gaurelius, didinančius įsiurbimo paviršių. Augdamas trofoblastas vis plačiau skverbiasi į gimdos sienelę ir sudaro gaurelinį dangalą, vadinamą chorionu.
Apie devintą dieną blastocista būna jau visiškai panirusi gimdos sienelės gleivinėje. Tai nėštumo pradžia.

Kraujavimas implantacijos metu

Kai kurios moterys nežymiai kraujuoja apie 11 – 12 dienų po pastojimo (panašiai tada, kai pradedama pasigesti mėnesinių). Kraujavimą gali sukelti apvaisintas kiaušinėlis. Jis prisitvirtina gimdoje, kurios sienelėse itin daug kraujagyslių. Šis procesas prasideda apie šeštą dieną po apvaisinimo, tačiau niekas nėra tikras. Kraujavimas labai nedidelis (pasižymi kaip rusvas tepimas) ir trunka apie dieną – dvi. Gydytojui būtinai praneškite, kad pastebėjote kraujavimą, ypač jei jums dar ir skauda, kadangi tai gali būti negimdinio nėštumo požymis.

What does implantation bleeding or spotting look like?
Implantation bleeding, also called implantation spotting, does not look like a regular menstrual period. Implantation bleeding is scanty and usually pink or brownish discharge.

Implantation bleeding or menstrual period?
Implantation bleeding normally occurs a week to a few days before your period would normally start. Spotting that occurs around a week after ovulation is likely implantation bleeding; whereas, spotting that occurs very close to the time that your period would normally start may not be. A normal menstrual cycle generally starts off light and then gets heavier. Spotting can sometimes be the sign of an early period. If this is the case, the spotting will pick up to heavier bleeding. If you have spotting right around the time your period would normally start, it can be more confusing. You will need to take the wait and see approach or take a pregnancy test to determine pregnancy.

What if I feel like my period is about to start?
If you have had spotting and think it might be implantation bleeding you may be paying very close attention to your body. If you are trying to get pregnant, the good news is that early pregnancy symptoms feel very similar to the start of your period. If you are pregnant you may begin to notice symptoms of early pregnancy right around the time your period would normally start and sometimes sooner than that. If you suspect pregnancy you can test for pregnancy as early as ten days after ovulation.

How common is implantation bleeding?
Implantation bleeding is fairly common with pregnancy. Twenty to thirty percent of women will have spotting during early pregnancy. If you have some light spotting before your period would normally start this is not something to worry about and may be a sign of pregnancy.

QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 04 08, 08:17)
sveikos papasakosiu ir as savo stebukla smile.gif
menesines veluoja jau 28 dienas.kai velavao 10 dienu pasidariau testuka,nors nieko nesitikejau nes su vyru bandome pastoti jau beveik metai ir nieko.tai va testas zinoma kaip ir tikejaus-neigiamas.nors jauciu skausmingas krutis...na bet jau susitaikau ir gyvenu toliau...rukau...taip praejo 27 velavimo diena,jauciu ziauriai jautrias krutis,galvoju nusipirksiu dar viena testuka,nors vel nieko nesitikiu...nes menesines nebuvo niekad reguliaros galvoju dar susirgsiu.be to buvo trukus ir operuota cista!todle vilciu tikrai rodos mazai...o dar slapimo taku infekcijos...lakstydavau i toleta kas valanda.tai  visgi pasigariau ta testa nieko nesitikedama-ziuriu ir netikiu savo akim rodo II pradejau visa drebet,sirdis rodos issoks ir krutines.vyras miegojo nunesu jam ir pakisu testa-sakau-ziurek.tas nieko nesupranta is miegu biggrin.gif  kai supratao negalejo patiket tuo visa diena todle pirkausi 2 testa ir pasidaiau siryt.rodo II 4u.gif  nestuke.gif
Jauciames labai laimingi.o kitu pozymiu kaip jautri krutine ne nepastebejau...na nebent mieguistuma,jauciuosi pavargus visada.be to pries gera menesiuka sapnavau kad esu nescia net 2 dienas is eiles.giliai sirdutej tikejaus nes pries reiksmingus ivykius visada susapnuoju:) bigsmile.gif
sekmes laukiancioms savo stebuklu smile.gif

sveikinu labai wub.gif Dziaugiuosi del jusu thumbup.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(monikiux @ 2009 04 07, 15:41)
ačiukas  4u.gif
nusipirkau jį, ant pakuotės rašo, jog "teisybę" parodo praėjus 7-10 dienų po apvaisinimo, o tiek dienų jau tikrai praėjo  blush2.gif ryt iš ryto darysiuos  blush2.gif

Ka testukas parode???? tongue.gif
Atsakyti
Aciu MILDUXE uz labai issamu paaiskinima 4u.gif , nes vakar buvau labai nusiminusi, kaip pamaciau tepliojima verysad.gif . bet ryte ziuriu ir vel viskas tvarkoje ax.gif .Zadu rytoj eiti pas gine. Ir dar toks klausimukas,ar ji uzsciops ar pamatys,kad as jau pastojusi ax.gif .??? ar dar truputi paluketi ir kita savaite jau eiti??
Ovuliacija buvo pas mane 15,16,17,18,19 dienomis. o mmm turejo buti 31 diena. tai cia mazdaug jau trys savaites g.gif ,ar gerai cia as skaiciuoju.. blush2.gif blush2.gif ??
Papildyta:
QUOTE(Verdaina @ 2009 04 08, 04:00)
Dukart buvau  nestuke.gif ir abiem atvejais pirmą mėnesį tuo metu, kai turėjo būti mmm patepliodavo  mirksiukas.gif Taip kad greičiausiai viskas gerai  4u.gif Linkiu  nestuke.gif

Aciukas 4u.gif
Ir mes labai laukiam ir tikimes wub.gif
Ir as prisidedu prie sveikinimu dziaugsmelis7x7 , su nuostabiu angeleliu tavyje wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo troliuke: 08 balandžio 2009 - 10:09
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 04 08, 06:17)
sveikos papasakosiu ir as savo stebukla smile.gif

kaip smagu wub.gif sveikinu wub.gif

QUOTE(milduxe @ 2009 04 08, 09:06)
Ka testukas parode????  tongue.gif

vieną pagalį verysad.gif verysad.gif o taip sąžiningai stengėmės verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(monikiux @ 2009 04 08, 15:15)
kaip smagu  wub.gif sveikinu  wub.gif
vieną pagalį  verysad.gif  verysad.gif o taip sąžiningai stengėmės  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

nenusimink tik nenusimink 4u.gif unsure.gif 4u.gif tau tik12 dpo?
dar gali ir nerodyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milduxe: 08 balandžio 2009 - 13:49
QUOTE(troliuke @ 2009 04 08, 11:14)
Ir dar toks klausimukas,ar ji uzsciops ar pamatys,kad as jau pastojusi ax.gif .??? ar dar truputi paluketi ir kita savaite jau eiti??
Ovuliacija buvo pas mane 15,16,17,18,19 dienomis. o mmm turejo buti 31 diena. tai cia mazdaug jau trys savaites g.gif ,ar gerai cia as skaiciuoju.. blush2.gif  blush2.gif ??

Priimta, kad nėštumo laikas skaičiuojamas nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos, nors realiai žirniuko laikas būna 2 sav mažesnis. Ginė su vaginaliniu echo gali matyt puslytę kažkur nuo 5 nėštumo sav, širdutę - apie 6 sav. Jei gerai jautiesi - siūlyčiau eiti kitą sav, kad nebūtų nesusipratimų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(monikiux @ 2009 04 08, 14:15)
kaip smagu  wub.gif sveikinu  wub.gif
vieną pagalį  verysad.gif  verysad.gif o taip sąžiningai stengėmės  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

man 12 DPO irgi dar nerodė ax.gif O 14 DPO buvo blanki blanki antra juostytė rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Tefnut,2009 04 08, 11:02]
Priimta, kad nėštumo laikas skaičiuojamas nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos, nors realiai žirniuko laikas būna 2 sav mažesnis. Ginė su vaginaliniu echo gali matyt puslytę kažkur nuo 5 nėštumo sav, širdutę - apie 6 sav. Jei gerai jautiesi - siūlyčiau eiti kitą sav, kad nebūtų nesusipratimų 4u.gif
Papildyta:

Jau kita savaite eisiu pas gine, paziuresim ka ji pasakys wub.gif
Pati skaiciavau, pagal kalendoriu, kuris yra idetas cia supermamose, tai jei teisingai viska paskaiciavo, tai pas mane jau 5savaite wub.gif . o kaip tik kaip eisiu pas gine bus 14 diena ir 6savaite... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jamiroquai @ 2009 03 21, 22:29)
Na va, o pas mane visdelto netikri požymiai buvo...  ax.gif  Ir pykinimas ir 2.5sav temperatūra virš 37... Net neįsisvaizduoju kodėl, nejaugi toks ilgas PMS gali būt? blink.gif

praeita menesi r man taip buvo, toks jausmas, kad laukiuosi visi galimi pozymiai, bet pasirodo susirgau ir viskas schmoll.gif o si menesi mylejomes su vyru per vaisingas dienas, tai ziuresim kaip cia bus,jauciu kazkoki skauduli pilvo apacioje, pilvas papustas, ir krutine vel pradeda skaudenti. iki mm liko 2savaites, nejaugi vel cia pms blink.gif
Atsakyti
Sveikos, Praeita men ir man teko nusivilti ax.gif O dabar tikiuosi kad uzkibo, laukiu nelaukiamu mmmm ir tikiuosi kad neateis. Pozymiai irgi kaip nestumo (o gal noriu tuo tiketi) tongue.gif Lyg ir pykint buvo pradeje ir pilvo maudimas visai kitoks nei pries mmm. Jei sia sav. nebus mmm, begsiu NT pirkti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tefnut @ 2009 04 08, 16:02)
Priimta, kad nėštumo laikas skaičiuojamas nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos, nors realiai žirniuko laikas būna 2 sav mažesnis. Ginė su vaginaliniu echo gali matyt puslytę kažkur nuo 5 nėštumo sav, širdutę - apie 6 sav. Jei gerai jautiesi - siūlyčiau eiti kitą sav, kad nebūtų nesusipratimų  4u.gif
Papildyta:

man 12 DPO irgi dar nerodė  ax.gif O 14 DPO buvo blanki blanki antra juostytė  rolleyes.gif

Pakilo nuotaika thumbup.gif
Pas mane dabar yra kazkur 8DPO (tiksliai nzn nes pora dienu OT rode abi ryskias linijas), pasidariau NT ir labai nuliudau kad neigiamas verysad.gif Reiskias dar palauksiu ir vel darysiu. Na man siaip mmm turetu buti uz savaites ( jos pas mane kaip laikrodukas) mirksiukas.gif Pilvuka pamaudzia,siryt truputi patepliojo ir nustojo g.gif

o del nestumo laiko tai labai idomiai, nebuciau pagalvojusi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Be_penkiu_pavasaris: 08 balandžio 2009 - 23:04
QUOTE(Be_penkiu_pavasaris @ 2009 04 09, 00:03)
Pilvuka pamaudzia,siryt truputi patepliojo ir nustojo g.gif

Tai gal tau čia implantacija reiškiasi? bigsmile.gif Jei taip, jautrusis testas turėtų rodyt po 2 dienų l.neryškią antrą juoselę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Be_penkiu_pavasaris @ 2009 04 09, 01:03)
Pas mane dabar yra kazkur 8DPO (tiksliai nzn nes pora dienu OT rode abi ryskias linijas), pasidariau NT ir labai nuliudau kad neigiamas verysad.gif  Reiskias dar palauksiu ir vel darysiu. Na man siaip mmm turetu buti uz savaites ( jos pas mane kaip laikrodukas)  mirksiukas.gif Pilvuka pamaudzia,siryt truputi patepliojo ir nustojo g.gif

o del nestumo laiko tai labai idomiai, nebuciau pagalvojusi bigsmile.gif

o nerealiai thumbup.gif man patinka tavo patepliojimai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
po implantacijos, man parode uz 2 -3 dienu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Man atrodo turim mes cia 2.gif viena wub.gif
Saugokis dabar labai, nepersalk, ir fizinio kruvio venk... kad galetu lengvai isiimplantuoti tavo leliukas wub.gif
O kokios spalvos ir kiekio tepliojimai buvo? Truko viena diena, kiek supratau?
Atsakyti
QUOTE(milduxe @ 2009 04 09, 10:37)
o nerealiai  thumbup.gif  man patinka tavo patepliojimai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
po implantacijos, man parode uz 2 -3 dienu  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Man atrodo turim mes cia  2.gif viena  wub.gif 
Saugokis dabar labai, nepersalk, ir fizinio kruvio venk... kad galetu lengvai isiimplantuoti tavo leliukas wub.gif 
O kokios spalvos ir kiekio tepliojimai buvo? Truko viena diena, kiek supratau?

drinks_cheers.gif
Patepliojimai tokie i rausvuma ar tai i rudumag.gif
Atsakyti