QUOTE(Kavutė @ 2009 11 04, 22:58)
Lauke pas mus per šalta bananiukams, o ir šiltnamis tada turėtų būti žiemą šildomas, nes jau prie 12 laipsnių šilumos jie nebeauga, (o auga ar neauga, apatiniai lapukai nyksta po truputį visalaik, esant vėsiam orui jie nyksta žymiai greičiau) tad laikyti tinkama tik kambaryje, o vasarą be abejo galima ir lauke ir šiltnamyje. Iš tikro esu domėjusis gana daug apie bananus, bet tokių veislių, kad galėtų augti mūsų sąlygomis lauke - neradau. Šiaip kadangi yra labai daug veislių, namie galima auginti tokias veisle kurios iuki metro užauga ir turi gražius lapus (pvz raudonus), bet tokie vaisių neveda niekada, norint kadanors senatvėje (mat kol pradeda vaisius vesti nemažai metų praeina) nusiskinti savo augintą bananą, reikia auginti tą iš didesnių. Nors tiesa, dažnai nesutariama ar musa dwarf cavendish auga iki pusantro metro ar iki dvejų, kdangi pati tokį dwarf esu mačiusi daugiau nei metro su puse, teigiu kad auga didesni.
Didelis dėkui tau už įdomią ir mums svarbią informaciją

Gal galėtum padėti sužinoti dar apie vaisių vedimą? Nuo kada, kokiom laikymo sąlygomis, kas svarbu, kad sulauktume derliaus ir kt.? Galbūt neteisingai auginu ir dėl to niekada nebus derliaus? Mano bananas pernai labai intensyviai augo, per savaitę net po 2 lapus išsukdavo

Kažkas patarė retai laistyti, tai iškart sulėtėjo augimas, lapai įgavo kitą spalvą, t.y. tamsius raštus. Jau buvom sunerimę, kad lubas prisieis pjauti