Įkraunama...
Įkraunama...

Bananas

KAune mano ziniomis yra trys bazes mirksiukas.gif
Tai Tik geles tai buvusi prie Onkologines ligoninines o dabar persikelusi prie jus minetu senuku, toliau yra Aleksote salia Mokesciu inspekcijos ir Vilijampoleje prie Veterinarijos akademijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egluzhė @ 2009 10 05, 23:05)
Sveikos,
senokai buvau užsukus pas jus, pasiilgau  4u.gif
Nelabai supratau, kodėl mano banano mama  g.gif Čia, matyt, ne man buvo dedikuota žinutė  smile.gif Šiaip mano bananas Musa Tropicana. Panašu, kad jūsų taip pat  drinks_cheers.gif
Sveikinu vėl prisijungus prie mūsų gretų  4u.gif Gražuolis tavo bananiukas  wub.gif  Papasakok, kur įsigijai ir kokia veislė  bigsmile.gif
O štai ir mano gražuolis  wub.gif

Labai labai gražus tavo bananėlis thumbup.gif Bet kai tiek bendro čia tarp visų gėlininkių, tai kartais pavyksta ir susipainioti blush2.gif Ypač kai rašiau apie graikinius riešutėlius... Arba esi alc.gif Atleisk, Egluzhe aciuks.gif Žinoma, kad turėjau galvoje Laivitę...
Atsakyti
Jei kam įdomu dabar kaip tik Ermitaže bananmedžiais prekiauja ir akcija yra jiem
Beje nupirkom ir nežinom ką daryti su tais keliais mažais prie šono nes yra vienas didokas augalas ir trys mažiukai- ar galima juos atskirti ir kada tinkamesnis laikas -ar laukti pavasario ar galima ir dabar g.gif
Atsakyti
QUOTE(kedainiai @ 2009 10 19, 19:36)
KAune mano ziniomis yra trys bazes  mirksiukas.gif
Tai Tik geles tai buvusi prie Onkologines ligoninines o dabar persikelusi prie jus minetu senuku, toliau yra Aleksote salia Mokesciu inspekcijos ir Vilijampoleje prie Veterinarijos akademijos  4u.gif

yra dar viena baze Jurbarko g 9prie Vilijampoles tilto). vaziuojant ne i Raudondvario pl, o nuo tilto sukant i kaire.

www.vaidrena.lt kam idomu. yra ir nuoroda smile.gif
Atsakyti
Oi merginos mano bananas visai apvyto verysad.gif Gal per šilta jam, net nežinau kaip jį atgaivinti g.gif
Atsakyti
O kaip dažnai lieji? Mano mažiukas laistomas kas tris dienas tai būtinai, nes kitaip išdžiūsta žemė ir pradeda lapus žemyn leisti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilma7984 @ 2009 11 03, 11:32)
Jei kam įdomu dabar kaip tik Ermitaže bananmedžiais prekiauja ir akcija yra jiem

mes irgi užmatėm bigsmile.gif tik suabejojom, nežinom, ar jis laaabai didelis augs ar ne? g.gif
Atsakyti
Oooooo taip, didelis drinks_cheers.gif Spėju kad ten dwarf cavendish, nes dažniausiai tokie ten būna, tai augti turėtų apie 2 metrus į aukštį ir pusantro į plotį (suaugęs augalas) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kavutė @ 2009 11 04, 19:38)
Oooooo taip, didelis  drinks_cheers.gif Spėju kad ten dwarf cavendish, nes dažniausiai tokie ten būna, tai augti turėtų apie 2 metrus į aukštį ir pusantro į plotį (suaugęs augalas)  ax.gif

na nemenkas tada blink.gif o jūs bananiukus juk vistiek šiltnamyje auginat? Juk kaži ar lauke jis auga mūsų sąlygimis mastau.gif ar yra visokių veislių?
Atsakyti
Lauke pas mus per šalta bananiukams, o ir šiltnamis tada turėtų būti žiemą šildomas, nes jau prie 12 laipsnių šilumos jie nebeauga, (o auga ar neauga, apatiniai lapukai nyksta po truputį visalaik, esant vėsiam orui jie nyksta žymiai greičiau) tad laikyti tinkama tik kambaryje, o vasarą be abejo galima ir lauke ir šiltnamyje. Iš tikro esu domėjusis gana daug apie bananus, bet tokių veislių, kad galėtų augti mūsų sąlygomis lauke - neradau. Šiaip kadangi yra labai daug veislių, namie galima auginti tokias veisle kurios iuki metro užauga ir turi gražius lapus (pvz raudonus), bet tokie vaisių neveda niekada, norint kadanors senatvėje (mat kol pradeda vaisius vesti nemažai metų praeina) nusiskinti savo augintą bananą, reikia auginti tą iš didesnių. Nors tiesa, dažnai nesutariama ar musa dwarf cavendish auga iki pusantro metro ar iki dvejų, kdangi pati tokį dwarf esu mačiusi daugiau nei metro su puse, teigiu kad auga didesni.
Atsakyti
QUOTE(Kavutė @ 2009 11 04, 22:58)
Lauke pas mus per šalta bananiukams, o ir šiltnamis tada turėtų būti žiemą šildomas, nes jau prie 12 laipsnių šilumos jie nebeauga, (o auga ar neauga, apatiniai lapukai nyksta po truputį visalaik, esant vėsiam orui jie nyksta žymiai greičiau) tad laikyti tinkama tik kambaryje, o vasarą be abejo galima ir lauke ir šiltnamyje. Iš tikro esu domėjusis gana daug apie bananus, bet tokių veislių, kad galėtų augti mūsų sąlygomis lauke - neradau. Šiaip kadangi yra labai daug veislių, namie galima auginti tokias veisle kurios iuki metro užauga ir turi gražius lapus (pvz raudonus), bet tokie vaisių neveda niekada, norint kadanors senatvėje (mat kol pradeda vaisius vesti nemažai metų praeina) nusiskinti savo augintą bananą, reikia auginti tą iš didesnių. Nors tiesa, dažnai nesutariama ar musa dwarf cavendish auga iki pusantro metro ar iki dvejų, kdangi pati tokį dwarf esu mačiusi daugiau nei metro su puse, teigiu kad auga didesni.

Didelis dėkui tau už įdomią ir mums svarbią informaciją aciuks.gif Gal galėtum padėti sužinoti dar apie vaisių vedimą? Nuo kada, kokiom laikymo sąlygomis, kas svarbu, kad sulauktume derliaus ir kt.? Galbūt neteisingai auginu ir dėl to niekada nebus derliaus? Mano bananas pernai labai intensyviai augo, per savaitę net po 2 lapus išsukdavo tongue.gif Kažkas patarė retai laistyti, tai iškart sulėtėjo augimas, lapai įgavo kitą spalvą, t.y. tamsius raštus. Jau buvom sunerimę, kad lubas prisieis pjauti lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš savo mažių vasarą kas antrą dieną laisčiau, ar net kasdien (po nedaug taip, neperliejant). Kol nebuvo prasidėjęs šildymo sezonas tai kartą į savaitę, maždaug žiūrint kad neišdžiųtų, nes jie nemėgsta tupėti baloje, nemėgsta ir kai sausa būna. Tiesiog mėgsta drėgmę ax.gif Dabar lieju kas trys dienos maždaug. Auga puikiai, taip pat į savaitę lapuką išleidžia, bet kadangi aš laaaaabai mažytį jį nusipirkau, tokį kaip špygutė, tai kol jis man užaugs dar daug laukti reikės. Kažkada domėjausi, labai gerai žinojau visas salygas vaisių vedimui, tačiau dabar nenoriu pameluot tai pasidomėsiu dar sykelį ir parašysiu čia po to ax.gif Visada prašom, mielai pasidalinsiu visom savo žiniom apie juos, juk daug smagiau kartu auginti bananiukus. Kokia pas jus veislė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kavutė: 05 lapkričio 2009 - 11:42