Įkraunama...
Įkraunama...

Bananas

Pas mane nauji lapai tai auga gražūs, tik šiuo metu lėčiau, gal koks vienas per mėnesį, lapo ilgis 80cm be lapkočio, stiebo aukštis iki išsišakojimo 88cm, vazono plotis 42cm biggrin.gif biggrin.gif Vienu žodžiu tikras medis biggrin.gif
Atsakyti
Pažiūrėjau ir aš dabartines savo banano "išmieras", tai lapas be lapkočio 68cm, kotas iki išsišakojimo 50cm, o vazono plotis 46cm (pačią skylę be kraštų matuojant). Ir visai nebenoriu kad jis didėtų - nesinori, kad namai mišku virstų biggrin.gif O vat žiedo ir vaisių net labai norėčiau biggrin.gif

Maniškiui kovo/balandžio mėn sukaks dveji metai (nuo išlindimo iš žemės - labai tiksliai saviškio amžių žinau), tai prasidėjusiais trečiais jau imsiu tykiai svajot apie kai ką daugiau nei milžiniški lapai biggrin.gif
Atsakyti
Aš savo bananą dovanų gavau 2011m liepos mėnesį, jis jau buvo nemažas, na pusės metų manau tai tikrai, tai dabar jam manau kokie du metukai...beje Mumrikai, pasinaudojau Tavo patarimu ir apkarpiau šiandien savo bananiukui parudavusius kraštus, žiūrėsim kaip reaguos smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiepaMėta @ 2013 01 19, 16:56)
Aš savo bananą dovanų gavau 2011m liepos mėnesį, jis jau buvo nemažas, na pusės metų manau tai tikrai, tai dabar jam manau kokie du metukai...beje Mumrikai, pasinaudojau Tavo patarimu ir apkarpiau šiandien savo bananiukui parudavusius kraštus, žiūrėsim kaip reaguos  smile.gif  smile.gif

Tai kad aš parudavusių kraštų nekerpu - aš iš vis nupjaunu lapą parudavusiais kraštais. Jis labai greit leidžia naujus lapus, tai tų lapų trūkumo ir nesimato. Bananų plantacijose vyksta identiškas procesas - juk jų lapai ant kamienų nugenėti augimo proceso metu ir likusi tik kupeta lapų viršūnėj smile.gif

http://www.google.lt...,r:12,s:0,i:115
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 19, 16:23)

Pasaka koks gėris ten lenda wub.gif
Atsakyti
Man toks vaizdas labiau prie širdies smile.gif

http://www.google.lt...,r:13,s:0,i:118
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 19, 17:43)
Man toks vaizdas labiau prie širdies smile.gif

http://www.google.lt...,r:13,s:0,i:118

Kažin ar sulauksim konors panašaus g.gif g.gif O dėl tų lapų karpymo, matyt supainiojau kažkas rašė, kad apkarpo....Mumrikai, o senus lapus nupjauni prie išsišakojimo ar prie šaknų.Aš tai iš pradžių nupjaunu prie išsišakojimo, o po to kai apdžiūva nuplėšiu iki pagrindo...
Atsakyti
QUOTE(LiepaMėta @ 2013 01 19, 18:07)
Mumrikai, o senus lapus nupjauni prie išsišakojimo ar prie šaknų.Aš tai iš pradžių nupjaunu prie išsišakojimo, o po to kai apdžiūva nuplėšiu iki pagrindo...

Na tikiuosi sulaukt, bent teoriškai panašaus vaizdo, nes saviškio atžalą nuplėšiau nuo derėjusio banano, tai genetiškai jis turėtų žydėt ir vaisius augint g.gif

Prie išsišakojimo, t.y. prie tos vietos, kur lapas tvirtinasi prie koto - toliau, iki pat žemės, neplėšiu. Plėšiant pats kotas suplonėja, o man taip negražu ax.gif Iš kitos pusės bijau ir kad kokia infekcija neužpultų, nes plėšiant galima kotą pažeist, per daug kur užplyštų ar pan. g.gif
Atsakyti
sveiki, as su kvailoku klausimu, youtube radau kad neva banana seja is parduotuvinio vaisiaus iseme seklas, ar taip imanoma? g.gif
Atsakyti
na va mes irgi auginame banana smile.gif tiksliai nepamenu kiem metu gal 6-7 metai tai siemet labia pradziugino jau vaisius krauna smile.gif bus bananu thumbup.gif
ir jam lapu tikrai nekarpome nes is sudziuvusiu lapu jis formuoja savo kota smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Freira @ 2013 12 20, 14:55)
na va mes irgi auginame banana smile.gif tiksliai nepamenu kiem metu gal 6-7 metai tai siemet labia pradziugino jau vaisius krauna smile.gif bus bananu  thumbup.gif
ir jam lapu tikrai nekarpome nes is sudziuvusiu lapu jis formuoja savo kota smile.gif

Gal pasidalintumete nuotrauka? Labai jau smalsu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Freira @ 2013 12 20, 14:55)
na va mes irgi auginame banana smile.gif tiksliai nepamenu kiem metu gal 6-7 metai tai siemet labia pradziugino jau vaisius krauna smile.gif bus bananu  thumbup.gif

Labai smagu, kad sulaukėt vaisių thumbup.gif

Dėl lapų kirpimo, tai mes lapų neplėšiam iki apačios, nukerpam ties viršumi ir kotas sėkmingai tokiu būdu storėja. Man tiesiog negražūs tie seniausi apskurę lapai blush2.gif

Ypatingai daug informacijos apie bananų auginimą, genėjimą, tręšimą ir t.t. radau štai čia:

http://webebananas.com/culture.html
Atsakyti