Įkraunama...
Įkraunama...

Olandų kalba savarankiškai (Nederlands)

QUOTE(migdolai @ 2009 03 18, 19:58)
Ši tema apie mokymąsi savarankiškai, tiesa?smile.gif
Na, rugpjūčio mėnesį keletą savaičių lankiau intensyvius olandų kalbos kursus. Nuo rugsėjo lankiau keletą pamokų "nuo 0", bet kadangi tempas buvo per greitas, tai mečiau. Po to sekė keleto mėnesių pertrauka, per kurią visai užmečiau kalbą ir viską užmiršau. Maždaug mėnesį vėl pradėjau kartotis, nes savanoriauju vienam klube ir tenka šiek tiek bendrauti su olandais:)

blush2.gif aha, ne taip paklausiau kaip reikėjo... tą ir turėjau omeny,ar tu mokeis savarankiškai pati...

man jau kursai baigės, kitą sav egzaminai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2009 03 19, 14:19)
blush2.gif  aha, ne taip paklausiau kaip reikėjo... tą ir turėjau omeny,ar tu mokeis savarankiškai pati...

man jau kursai baigės, kitą sav egzaminai  doh.gif

Ar jau buvo egzaminai? Jei taip, tai kaip sekėsi?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(migdolai @ 2009 03 25, 14:02)
Ar jau buvo egzaminai? Jei taip, tai kaip sekėsi?smile.gif

o sveika, kaip tik vyksta šią sav... rytoj paskutinis kalbėjimo.

Rašymo buvo sunkus, nes buvo per daug. daug užduočių su past laiku, su forma kai reikia pridėt e arba nereikia prie būdv. įrašyt žodžius, artikelius, su visais mijn, haar ir t.t. plius du tekstai - laiškas ir aprašyti devynis paveiksliukus min 100žodžių wacko.gif tai buvo darbo.
šiandien turėjom skaitymo ir klausymosi. tai klausymosi puse velnio,tik greit šnekėjo, tai ne viską spėjau nugirst, o skaitymo tai irgi buvo nelengvas. du tekstai ir du lapai klausimų. o tekstai irgi pilnas A 4 puslapis doh.gif ir kas durniausia, kad daug žodžių nežinomų, nežinau kodėl taip daro,ko neturėjom. tai iš kur mums žinot??
žodžiu nežinau kaip bus, aišku aš labai vyliuos kad tuos 60 proc aš susirinksiu unsure.gif ryt kalbėjimo ir balandžio pirmą bus rezultatai.

p.s. gal turi kokių psl neblogų mokinimuisi?

aš tai kol kas tik šiuos atradus:

http://www.nt2examen.nl/learndutch.htm (labiausiai patinkantis)

http://www.dutchgrammar.com/

http://www.learnonline.nl/index.html

http://www.taalthuis.com/course/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 25 kovo 2009 - 15:47
Ar dar yra norinciu mokintis olandu?
Turiu galvoje rimtai, uzsibrezus tiksla, o ne siaip kartais.
As siuo metu mokinuos vokieciu ir olandu. Savarankiskai mokintis vienam nera lengva, nes normalios medziagos nera. Visokie vadoveliai, programos sunkiai isisavinimi dalykai, ypac kas negabus kalboms. Esu viena menesi bandes saziningai klausyti kalbos kursa(kasetes) vaziuodamas i darba(kelione valanda trunka - kaip tik)
Rezultatas - atsibodo ir be to nauda menka, beveik nieko neatsimenu, nors kai klausai lyg ir aisku.
Kol kas pasitvirtino tik vienas budas. Pasirinkti megiamu dainu ta kalba, issiversti issinagrinet gramatika, zodzius. Po to galima klausytis daug kartu - nenusibosta ir gerai atsimeni.
problema - nera paruostos tokios medziagos, o paruosimas uzima laiko, kartais reik pasiknisti prie issireiskimu.
Manau keliese butu lengviau. Po kurio laiko automatiskai susidarytu tam tikra zodziu/issireiskimu. gramatikos baze, jau galima mokintis ir kitaip.
SU olandu matau kartojasi ta pati situacija kaip su anglu, kol nemoki - nezinai klausydamas kur baigiasi vienas zodis prasideda kitas.
Butu neblogai rasti bendraminciu.
Atsakyti
Gal girdėjot apie kokius nors kursus, vykstančius Vilniuj? Visgi mokytis pačiam yra viena, o su išmanančiu žmogum kas kita. Juk reikia, kad kas nors klaidas pataisytų, paklausytų, ar gerai tari. Moku vokiečių kalbą, todėl nusprendžiau, kad būtų visai neblogai imtis olandų. Jos gana panašios, gal neturėtų būti sunku išmokti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2009 04 02, 16:03)
Ar dar yra norinciu mokintis olandu?
Turiu galvoje rimtai, uzsibrezus tiksla, o ne siaip kartais.
As siuo metu mokinuos vokieciu ir olandu. Savarankiskai mokintis vienam nera lengva, nes normalios medziagos nera. Visokie vadoveliai, programos sunkiai isisavinimi dalykai, ypac kas negabus kalboms. Esu viena menesi bandes saziningai klausyti kalbos kursa(kasetes) vaziuodamas i darba(kelione valanda trunka - kaip tik)
Rezultatas - atsibodo ir be to nauda menka, beveik nieko neatsimenu, nors kai klausai lyg ir aisku.
Kol kas pasitvirtino tik vienas budas. Pasirinkti megiamu dainu ta kalba, issiversti issinagrinet gramatika, zodzius. Po to galima klausytis daug kartu - nenusibosta ir gerai atsimeni. 
problema - nera paruostos tokios medziagos, o paruosimas uzima laiko, kartais reik pasiknisti prie issireiskimu.
Manau keliese butu lengviau. Po kurio laiko automatiskai susidarytu tam tikra zodziu/issireiskimu. gramatikos baze, jau galima mokintis ir kitaip.
SU olandu matau kartojasi ta pati situacija kaip su anglu, kol nemoki - nezinai klausydamas kur baigiasi vienas zodis prasideda kitas.
Butu neblogai rasti bendraminciu.

As noriu moktyis olandu. bet dbr esu visiskas nulis.
moku pora zodziu, klausausi olandu radijo, kartais ziuriu tv. gyvenu lietuvoje.

BEJE, KA MANOT APIE VILNIUJE ORGANIZUOJAMUS OLANDU K. KURSUS?
Atsakyti
Manau, kad visokie kursai yra labai letas ir brangus(daug sugaistama vazinejimams) budas. Be to tinka ne visiems. Zmogus kurio gali paklausti aisku kur kas geriau, bet beda, kad olandai nera patys biedniausi pasaulyje ir uz pigiai neaiskins.
Vakar verciau viena daina is olandu, tai darbe olandes paprasiau padet, bet kol ji man pataise - tvarkiau jos laptopa.
Kita vertus pastebejau, kad net zmones kurie tikrai turi ko paklausti (sutuoktini sakysim) daznai nelabai greitai ismoksta. Pilna pavyzdziu.
Toliau...
Mokintis kalbet nemokant klausytis ir suprast yra laiko gaisimas, nebent jau reikia ribota skaiciu fraziu ismokti. Nemokant, manau, geriausia yra patylet ir klausytis. Po kurio laiko sukaupus pakankama bagazha galima bandyt ir pashneket, o tada jau zhinai ir kaip tarti.

Paziurek Aletheia pav:

http://www.2bdutch.n...id,242/lang,pt/

Anglu kalba yra kur kas daugiau medzhiagos mokinimuisi, ne tik sis puslapis. Anglu moki?
Papildyta:
tamtam,

o kokia kalba moki?
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2009 04 03, 02:05)
Manau, kad visokie kursai yra labai letas ir brangus(daug sugaistama vazinejimams) budas. Be to tinka ne visiems. Zmogus kurio gali paklausti aisku kur kas geriau, bet beda, kad olandai nera patys biedniausi pasaulyje ir uz pigiai neaiskins.
Vakar verciau viena daina is olandu, tai darbe olandes paprasiau padet, bet kol ji man pataise - tvarkiau jos laptopa.
Kita vertus pastebejau, kad net zmones kurie tikrai turi ko paklausti (sutuoktini sakysim) daznai nelabai greitai ismoksta. Pilna pavyzdziu.
Toliau...
Mokintis kalbet nemokant klausytis ir suprast yra laiko gaisimas, nebent jau reikia ribota skaiciu fraziu ismokti. Nemokant, manau, geriausia yra patylet ir klausytis. Po kurio laiko sukaupus pakankama bagazha galima bandyt ir pashneket, o tada jau zhinai ir kaip tarti.

Paziurek Aletheia pav:

Anglu kalba yra kur kas daugiau medzhiagos mokinimuisi, ne tik sis puslapis. Anglu moki?
Papildyta:
tamtam,

o kokia kalba moki?

Tam tam biggrin.gif as tamam, bet maciau olandijoj kazkokia firma yra tam tam biggrin.gif
as moku anglu, vokieciu pacius pradmenis mokiausi,m bet kai nenaudoju tai nieko ir nebeprisimenu, bet pradejus ziuret i olandu kai kurios taisykles panasios.
kadangi as dar lietuvoj, tai galvojau tuos kursus lankyti, bet bijau del kokybes.

mat as jau anglu tarima blogai ismokau, nes teko paskubom mokytis. tai man dbr trauma, tai noriu olandu be defektu ismokti ir daug demesio siriu klausymui, bet kai pvz nera kas pataiso tai blogai tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2009 04 03, 01:05)
Toliau...

Paziurek Aletheia pav:

Papildyta:
tamtam,

o kokia kalba moki?

Gal tavo ir tiesa mirksiukas.gif Moku anglų, reiks pasižiūrėt kokių puslapių. Gal žinai ką nors tikrai gero, kur būtų galima daryt ir įvairius klausymo pratimus? Tik kaip tau atrodo, ar įmanoma pačiai kažką išmokt, jei pradedi nuo 0?
Atsakyti
QUOTE(Aletheia @ 2009 04 04, 11:28)
Gal tavo ir tiesa  mirksiukas.gif Moku anglų, reiks pasižiūrėt kokių puslapių. Gal žinai ką nors tikrai gero, kur būtų galima daryt ir įvairius klausymo pratimus? Tik kaip tau atrodo, ar įmanoma pačiai kažką išmokt, jei pradedi nuo 0?

Zhinau, kad nieko gero paruoshto nera. Jokia kalba.
Imanoma ishmokti viska, esme kaip tai padaryt pigiau ir efektyviau.
Kursai tai nesamone, nekalbant, kad laiko jiems nera. Personalinis mokytojas bus brangu, o jis turi but normalus(olandas, sugebantis laisvai kalbet).
Taigi lieka patiems. Tik beda, kad reikia pasiruoshti medhiaga pachiam(nes normalios nera), chia ir problemos su laiku prasideda. Todel keliese butu visai kitas reikalas. Kiek supratau olandu kalba gana paprasta, tik reikia susirinkti zhodzhiu bagazha, ishsiugdyti ipratima klausytis. Aishku lygegrechiai pasiaishkti gramatika.
Po to jau galima gal ir mokimosi medzhiagos imtis, kai turi pagrinda.
Sakysim nieko nezinai beveik.
Susirandi koki 10-20 dainu kurios tau patinka ir galesi ju klausytis daug kartu. Susirandi tekstus. Kartais tai neimanoma tada pasirenki tokias kur imanoma surasti tekstus, nes pradzioje kitaip neimanoma.
Issiverti su kokiu Babalefish, jei nerandi vertimo(retai rasi).
Aisku vertimas bus levas. Tada prasideda darbas. Eini per originalu tekst su zodynu (sakysim van dale) ir aiskiniesi, salia turi gramatika. Jei nera suprantancio - darbas pradzioje sunkus, galima sudetingus dalykus pasiklausti forume. Galu gale issiverti i adaptuota lietuviu kalba, tai yra tokia kuri kiek galima artimesne olandishkai sakinio strukturai. Jokiu budu nereikia isversti taisiklingai lietuviskai, mes ne lietuviu mokinames, turi buti lietuviskas sakinys su olandiska sakinio struktura.
Po to praktiskai jau viska zinai, gali paaiskint ir kitam.
Belieka klausytis pasimegavimui daug kartu ir uztvirtinti zodziu sakiniu strukturos ir nejucia gramatikos zinias.
Na aishku v isko taip neishmoksi, bet kalbos bagazha susidaryt galima nerealiai dideli. Po to ateis laikas kitiems metodams tame tarpe ir paruostoms programoms.
Man tai veikia.
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2009 04 02, 14:03)

tokio būdo dar nebandžiau, bet man jis negundo kažkodėl.

kol kas man kursai padeda labai. pirmą lygį baigiau,eisiu į antrą. aišku yra skirtumas, kai mokaisi lietuvoje ir tą kalbą kalbančioje šalyje.
taip pat tv žiūrėjimas neblogai,tačiau,reikia žiūrėti žinias ir rimtas laidas, o ne kinus,kur verčia ir yra subtitrai,nevisada taisyklingai ir tiksliai išversta būna.

ir šiiap, info internete, yra tos medžiagos pradžiai pakankamai,ypač gramatikai.
įdėjau kelis gi psl

o man paliko įdomu, kodėl jūs mokinatės kalbos?
Atsakyti
"aišku yra skirtumas, kai mokaisi lietuvoje ir tą kalbą kalbančioje šalyje."
Idomu koks? Vaikstai gatvemis ir sunkiai supranti kas kur parasyta, toks ir skirtumas. Po to grizti namo ir gali isivaizduot, kad esi bet kur.

"ir šiiap, info internete, yra tos medžiagos pradžiai pakankamai,ypač gramatikai."
Na ir kas is to, jei zhodzhiu nezhinai, o zhodzhius isimint jau yra problema.
Tas budas ja ir ishsprendzhia, isiminimo kontekste, o knygu tai turiu daug dabar ju i galva neisirashysi.
Atsakyti