Įkraunama...
Įkraunama...

Viktorija Butenko "12 stupenej k syrojedeniju"

Perskaiciau visa temute, labai idomu thumbup.gif tik temele labai apmirusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(agute07 @ 2010 02 15, 15:39)
Perskaiciau visa temute, labai idomu thumbup.gif tik temele labai apmirusi  g.gif

Perskaiciau ir as visa tema, bet man iskilo keletas klausimu g.gif
Negi parduotuveje perkami vaisiai neturi jokiu nitratu ir visokiu kitokiu sh.. ?
Nes kaip suprantu, jeigu ignoruojam maista turinti papildu E ir t.t. tai tokios darzoves bei vaisiai irgi netinka.
Kaip pripratinti jau didesni vaika, kai jis dar nesupranta, kas yra nesveikas maistas ir kad draugai darzelyje ar sveciuose valgantys cipsus, saldainius bei geriantys coca-cola, zaloja savo organizma?
Ir cia vis primenama, kad akmens amziuje zmones valge tik neapdorota maista g.gif Bet kiek mums zinoma, nuo pat zmoniu atsiradimo istorijos, net zmogbezdziones buvo medziokliai, parnesdavo namo laimiki, butent gyvunu mesos, skerdienos. Taip ir pradejo vystytis civilizacija, tuom bezdziones ir skiriasi nuo zmoniu, nes zmogus aukstesne butybe ir sugeba ta maista apdoroti.
Na, cia tik pamastymui, as pati uz vegetarizma, mesa man gali neegzistuoti, bet zinau, kad MB niekada nepriversciau valgyti vien vaisius. Jo ir organizmas toks, kad gali valgyti ka tik nori, svoris neauga ir siaip be mesos neisivaizduoja savo gyvenimo.
Atsakyti
labukas wub.gif as taip pat labai susidomejau zalia mityba ir noreciau kad atsirastu daugiau bendraminciu pasidalinti savo receptais ir zinau kad buryje drasiau ir lengviau mirksiukas.gif taigi atgyvinam tema mergaites 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egzotic@l @ 2010 02 16, 13:35)
labukas wub.gif  as taip pat labai susidomejau zalia mityba ir noreciau kad atsirastu daugiau bendraminciu pasidalinti savo receptais ir zinau kad buryje drasiau ir lengviau mirksiukas.gif  taigi atgyvinam tema mergaites 4u.gif  4u.gif

Sveiki, kaip suprantu, ši tema buvo skirta daugiau monožaliavalgystei, t.y., maitinimuisi grynais, niekaip neparuoštais (ne tik kad termiškai neapdorotais, bet ir nesupjaustytais, nesumaišytais) produktais, taigi, kaip jau rašė temos autorė, nėra nei valgiaraščio, nei receptų - tiesiog imi morką, obuolį, kopūstą, riešutą ar kokią uogą ir valgai. Kiek teko pasidomėti, šis maitinimosi būdas daugiau propaguojamas Rusijoje, taigi ir infrmacija daugiausia rusų kalba.

Aišku, yra ir kitokių žaliavalgystės idėjų, plačiau propaguojamų Vakaruose. Todėl britų ir amerikiečių svetainėse galima rasti daug gyvo maisto receptų, kur iš augalinio maisto pagaminamos ne tik salotos, bet ir sūriai, sriubos, duonelės, traškučiai ir kt. Deja, informacijos lietuvių kalba labai mažai - šia tema kalbama šiose SM temose (ten yra nuorodos ir į kitas lietuviškas svetaines):
http://www.supermama...?...89765&st=12
http://www.supermama...howtopic=450262

Deja, temos nėra labai gyvos unsure.gif - panašu, kad žaliavalgių lietuvoje nėra daug. Bet paskaitinėt įdomu 4u.gif

Jeigu kas rasite daugiau naudingų nuorodų, būtų malonu, kad pasidalintumėte.

Gaila, kad šioje temoje jau kuris laiko nebematyti temos autorės - man irgi būtų įdomu paklausinėti apie vaikų maitinimą "gyvai" biggrin.gif
Atsakyti
esu skaiciusi, kad daug zalio maisto valganciu zmoniu kepenys atrodo kaip alkoholiku, del vykstanciu fermentacijos procesu
Atsakyti
QUOTE(dimming @ 2009 06 27, 11:36)
Labas Karlaila,

Juk nebutina maitintis vien tik zaliu maistu. Jau daug ka reikstu jei nebevalgytum greito maisto, derintum produktus, sumazintum saldumynus,gertum daugiau vandens paprasto ir pan.

O tada didinti darzoviu ir vaisiu kieki...
Juk iskarto kardinaliai keistis reikia nezinau ko...

]Paziurejau vakar filma su Victorija Boutique, [/COLOR]tikrai paliko dideli ispudi, ne vientik del raw food bet apskritai sveikesnio gyvenimo budo; idomiu minciu pateikia, gal be dideliu moksliniu paaiskinimu, bet vertu demesio

Sekmes visoms besistengiancioms gyventi sveikiau smile.gif

sveki, o kur ta filma galima butu gauti ir kaip jis vadinasi?
Atsakyti
V. Butenko kovo men (data dar tikslinama) atvyks i Vilniu
Atsakyti
Ir aš linkstu prie termiškai neapdoroto maisto, tačiau turiu problemą - svorio trūkumas, per mažai sveriu. Bijau, kad pradėjus valgyt žalią maistą, iš manęs liks tik kaulai ir oda...
Atsakyti
Labuka... Vis griebiuosi kokio budo ir vis nepavyksta...tad bandysiu keisti gyvenimo buda is esmes... Truputi bijau, nes maitinu krutimi, bet kaip supratau is temos autores ji taip pat maitino krutimi ir kudikeliui viskas ok buvo... Tikiuosi atsiras bendraminciu... 4u.gif
Atsakyti
http://www.supermama...?...1438&st=408

junkites cia, receotu ir pokalbiu nemazai, ir pati Vikrotija lt seminara ves, cia rasite informacijos
Atsakyti
Labai Jums ačiū, kad skleidžiat tokią naudingą informaciją. Aš pati jau porą metų esu vegetarė ir pastaruoju metu labai daug domiuosi apie žaliavalgystę, galiu pasakyti tik tai, kad labai Jus palaikau. Planuoju kitais metais pradėti studijas apie mitybą Londone, tad galėsiu objektyviau pakomentuoti tokį gyvenimo būdą. smile.gif Tada juk jau turėsiu diplomą. O visiems pesimistams ir tradicinės mitybos šalininkams, noriu pacituoti vienus labai garsaus žaliavalgio žodžius : The bigger the lay is the more we wanna believe it.
Atsakyti
QUOTE(Diuna @ 2009 04 03, 21:53)
Vaikai jaucia,ka reiketu valgyt,o ko ne.Bet yra faktoriai,kurie iskreipia ju skonio receptorius ir visa organizma ir jie pradeda valgyti nesveika maista: 1.mama,budama nescia,valge iprasta maista,o vaikas jau budamas pilve priprato prie jo skonio,ir kiekviena jo kuno lastele "pagaminta" is nesveiko maisto...
2.vaikui gimus,jis valgo MP,kuris gaminasi is to paties nesveiko maisto....
3.vaikui paaugus,ji pradeda maitint apdorotu maistu ir gyvulines kilmes produktais...
Taigi priklausomybe vis stipreja.Pasiseke tiems,kuriu tevai laiku susiprotejo.Didelis dziaugsmas,jei nors pradedant primaitint kudyki,mama jau zino,koks maistas jam yra sveikiausias.Tada dar yra tikimybe,kad jis pripras prie sveiko maisto.Bet reiks visa laika saugot vaika nuo visu "geru" pazistamu ir ypac nuo giminiu,nes jie visi galvoja,kad vaikas negali uzaugti sveikas,valgydamas "triusiu maista" smile.gif
O jeigu vaikui sukako nors 1,5 metu ... manau,kad tokiu atveju teks laukti,kol jis uzaugs ir pats nuspres,kad reikia sveikai maitintis...Tik duok Dieve,kad jis tai suprastu...
Dziaugiuosi,kad suzinojau apie naturalia mityba,kai dukrytei buvo 10 menesiu.Jau buvau pradejusi duot tyreles ir kita apdorota maista,bet labai nedaug.Taigi,dabar mes kovojam su aplinkiniais ir esam sveikos ir laimingos wink.gif

tai taip iseina jei per nestuma valgiau vaisius darzoves sriubas ,virta mesa ,garuose ruosta mesa ,salotas ivairias vengiau kepto maisto,majonezo ,keciupo ,rinkaus grietine ,piena ,kefyra tai taip iseina kad as kenkiau savo vaikui nu nx atsiprasant ,to jau nereikejo sakyt ,plaukai net pasistojo ...

antras dalykas ,skaitau skaitau nu idomu ,bet esmes nepgauanu man tie straipsniai jusu kaip prigerus rasytumet doh.gif as suprantu moksliskas ir pan ,bet man paprastam zmogui nesuprast ir dar rusiskai doh.gif bandot duot informacija kazka bandyt daryt pauksciu kalba nu tai ka as zn ...

del vaiko g.gif tai jusu vaikas valgo nevirtus zalius brinkintus grikius ,vaisius ir dar neaisku kokius (nebuvo tikslios info ar visi vaisiai ,uogos yra zali ar galimi valgyti )ir riesutus kuriu negalima vaikam siulyt iki 5 metu del uzspringimo rizikos ,ai dar salotas kaip suprantu agurkus ,pomidorus ,cukinijas nu darzoves ,ir viskas nei arbatos nei pieno kuris man net juokas paeme si sakini rasant yra naturalus gamtos produktas biggrin.gif tik vanduo,sultys kaip suprantu naturalios geriamos ,bandau siuo momentu dar kazka sugalvot ka gali jusu vaikas valgyt biggrin.gif nu nebesugalvojau ...?

trecias dalykas :koses -jokiu ? minejot zirnius lesius tai jie kaip suprantu brinkinami vandeny ,bet cia jau ir yra maisto apdorojimas biggrin.gif

ketvirtas dalykas sriubos .jokiu ?

as pavizdiui nieko nesuprantu ,o noriu isigilin kas cia per gyvenimo budas .
ai dar del vaiko,as jusu nesmerkiu (cia apskritai) as ir savo mazylei dauk ko neduodu kakiti vaikai lapnoja jau tokio amziaus nes bijau del skranduko ir nematau reikalo duot ,tai cia kaip kiekviena mama nusprendzia .

ir dar parasykit kad butu aisku man bent jau ka valgot visa savaite su vaiku ,nes man neaisku man reik pvz o rusiskai nemoku tai man ta info ten miskas juodas

sakau sudomino bet kadangi neiski man ta kalba ir niekas neisku dauk klausimu tai man ir idomu paprastai isgirst pva paklaustumet manes ka valgau ,butu ale taip :
nu snd valgiau salotu (aisbergas ,pomidoras ,agurkas grietine) prie ju lasisa orkaiej

po to obuoliu ,vakare atsigeriu arbatos zalios ,suvalgau grikiu koses su kefyru ir apie 20h koki vaisiu banana ar obuoli . va sitaip as noreciau kad paaiskintumet ,ir parasytumet koki sarasiuka kavalgot konkreciainu be darzoviu nes manau jos visos naturalios ar zalios kaip cia skaitos

ai dar pamirsasu
visos dietos ,sveiki gyvenimo budai,daktaru isvados viskas zodziu ,gyvensena yra sugalvota ne gamtos o zmoniu mirksiukas.gif

as cia rasau ,komentuoju kitokiu tonu ,kad atkreiptumet demesi ,gal ne visi tokie protingi tam mokslui suprast ir kitai kalbai kur primetet nuorodu

ai ir taip iseina nieko vaikas irnevalgo silto kaip ir jus ?

ir jusu visu racione nera varskes,pieno ,kefyro,surio ir pannasiu dalyku ?

ai ir manau siuo metu papastos siltos arbatos puodelis turi maziau kenksmingu medziagu nei obuolys is turgaus ar iki ar rimi nesvarbu ,nes juose tikrai yra chemijos.

ir jus vaikui zadat duot nevirint vandeni is parduotuves ar krano namu ?

aciu ,nenorejau izeisti ,jei atsakysit i mano klausimus ,didelis aciu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lekianti: 05 balandžio 2011 - 18:04