QUOTE(Diuna @ 2009 04 03, 21:53)
Vaikai jaucia,ka reiketu valgyt,o ko ne.Bet yra faktoriai,kurie iskreipia ju skonio receptorius ir visa organizma ir jie pradeda valgyti nesveika maista:
1.mama,budama nescia,valge iprasta maista,o vaikas jau budamas pilve priprato prie jo skonio,ir kiekviena jo kuno lastele "pagaminta" is nesveiko maisto...
2.vaikui gimus,jis valgo MP,kuris gaminasi is to paties nesveiko maisto....
3.vaikui paaugus,ji pradeda maitint apdorotu maistu ir gyvulines kilmes produktais...
Taigi priklausomybe vis stipreja.Pasiseke tiems,kuriu tevai laiku susiprotejo.Didelis dziaugsmas,jei nors pradedant primaitint kudyki,mama jau zino,koks maistas jam yra sveikiausias.Tada dar yra tikimybe,kad jis pripras prie sveiko maisto.Bet reiks visa laika saugot vaika nuo visu "geru" pazistamu ir ypac nuo giminiu,nes jie visi galvoja,kad vaikas negali uzaugti sveikas,valgydamas "triusiu maista"
O jeigu vaikui sukako nors 1,5 metu ... manau,kad tokiu atveju teks laukti,kol jis uzaugs ir pats nuspres,kad reikia sveikai maitintis...Tik duok Dieve,kad jis tai suprastu...
Dziaugiuosi,kad suzinojau apie naturalia mityba,kai dukrytei buvo 10 menesiu.Jau buvau pradejusi duot tyreles ir kita apdorota maista,bet labai nedaug.Taigi,dabar mes kovojam su aplinkiniais ir esam sveikos ir laimingos
tai taip iseina jei per nestuma valgiau vaisius darzoves sriubas ,virta mesa ,garuose ruosta mesa ,salotas ivairias vengiau kepto maisto,majonezo ,keciupo ,rinkaus grietine ,piena ,kefyra tai taip iseina kad as kenkiau savo vaikui nu nx atsiprasant ,to jau nereikejo sakyt ,plaukai net pasistojo ...
antras dalykas ,skaitau skaitau nu idomu ,bet esmes nepgauanu man tie straipsniai jusu kaip prigerus rasytumet

as suprantu moksliskas ir pan ,bet man paprastam zmogui nesuprast ir dar rusiskai

bandot duot informacija kazka bandyt daryt pauksciu kalba nu tai ka as zn ...
del vaiko

tai jusu vaikas valgo nevirtus zalius brinkintus grikius ,vaisius ir dar neaisku kokius (nebuvo tikslios info ar visi vaisiai ,uogos yra zali ar galimi valgyti )ir riesutus kuriu negalima vaikam siulyt iki 5 metu del uzspringimo rizikos ,ai dar salotas kaip suprantu agurkus ,pomidorus ,cukinijas nu darzoves ,ir viskas nei arbatos nei pieno kuris man net juokas paeme si sakini rasant yra naturalus gamtos produktas

tik vanduo,sultys kaip suprantu naturalios geriamos ,bandau siuo momentu dar kazka sugalvot ka gali jusu vaikas valgyt

nu nebesugalvojau ...?
trecias dalykas :koses -jokiu ? minejot zirnius lesius tai jie kaip suprantu brinkinami vandeny ,bet cia jau ir yra maisto apdorojimas
ketvirtas dalykas sriubos .jokiu ?
as pavizdiui nieko nesuprantu ,o noriu isigilin kas cia per gyvenimo budas .
ai dar del vaiko,as jusu nesmerkiu (cia apskritai) as ir savo mazylei dauk ko neduodu kakiti vaikai lapnoja jau tokio amziaus nes bijau del skranduko ir nematau reikalo duot ,tai cia kaip kiekviena mama nusprendzia .
ir dar parasykit kad butu aisku man bent jau ka valgot visa savaite su vaiku ,nes man neaisku man reik pvz o rusiskai nemoku tai man ta info ten miskas juodas
sakau sudomino bet kadangi neiski man ta kalba ir niekas neisku dauk klausimu tai man ir idomu paprastai isgirst pva paklaustumet manes ka valgau ,butu ale taip :
nu snd valgiau salotu (aisbergas ,pomidoras ,agurkas grietine) prie ju lasisa orkaiej
po to obuoliu ,vakare atsigeriu arbatos zalios ,suvalgau grikiu koses su kefyru ir apie 20h koki vaisiu banana ar obuoli . va sitaip as noreciau kad paaiskintumet ,ir parasytumet koki sarasiuka kavalgot konkreciainu be darzoviu nes manau jos visos naturalios ar zalios kaip cia skaitos
ai dar pamirsasu
visos dietos ,sveiki gyvenimo budai,daktaru isvados viskas zodziu ,gyvensena yra sugalvota ne gamtos o zmoniu
as cia rasau ,komentuoju kitokiu tonu ,kad atkreiptumet demesi ,gal ne visi tokie protingi tam mokslui suprast ir kitai kalbai kur primetet nuorodu
ai ir taip iseina nieko vaikas irnevalgo silto kaip ir jus ?
ir jusu visu racione nera varskes,pieno ,kefyro,surio ir pannasiu dalyku ?
ai ir manau siuo metu papastos siltos arbatos puodelis turi maziau kenksmingu medziagu nei obuolys is turgaus ar iki ar rimi nesvarbu ,nes juose tikrai yra chemijos.
ir jus vaikui zadat duot nevirint vandeni is parduotuves ar krano namu ?
aciu ,nenorejau izeisti ,jei atsakysit i mano klausimus ,didelis aciu .