cia jau kaip isein viena menesi pataupai, o jau kita ne
Aš galėčiau būti taupi, bet kartais šauna tokia kvaila mintis, kad gyvenam vieną kartą ir nebūkim ''skrudžais''
, o paskui vėl save graužiu, kad pasiduodu savoms provokacijoms

Esu labai išlaidi.
Ir manau, kad taupumas (protingas) yra vis gi pamatinis dalykas, atėjęs iš tėvų šeimos. Manęs niekas nemokė taupyti, nors ir turėjau vaiku būdama didelę taupyklę, bet ji labai greitai ištuštėdavo.
Dabar yra kitaip, netaupom abu su vyru, esame šiuo atžvilgiu labai panašūs, todėl ir tolerantiški.
O netaupom, nes nėra ypatingo poreikio, kai aš auginau vaiką, gyvenome nuo metų iš jo atlyginimo, užteko. Dabar, kai pradėjau dirbti, užteks tuo labiau. AIšku, pagalvoju, kad reiktų turėt pasitaupius. Bet kaip to išmokti? Gal atsidaryt šalia trijų sąskaitų banke dar vieną?
Ir manau, kad taupumas (protingas) yra vis gi pamatinis dalykas, atėjęs iš tėvų šeimos. Manęs niekas nemokė taupyti, nors ir turėjau vaiku būdama didelę taupyklę, bet ji labai greitai ištuštėdavo.

Dabar yra kitaip, netaupom abu su vyru, esame šiuo atžvilgiu labai panašūs, todėl ir tolerantiški.

O netaupom, nes nėra ypatingo poreikio, kai aš auginau vaiką, gyvenome nuo metų iš jo atlyginimo, užteko. Dabar, kai pradėjau dirbti, užteks tuo labiau. AIšku, pagalvoju, kad reiktų turėt pasitaupius. Bet kaip to išmokti? Gal atsidaryt šalia trijų sąskaitų banke dar vieną?

bandau taupyti, gavus atlyginimą išdalinu paskolai, visokiems mokesčiams ir t.t., o dalis eina į indėlį (jei niekur nevažiuoju ir nieko stambaus neperku)... Po truputį po truputį ir kaupiasi, jau net keliauti nenoriu, taip malonu žiūrėti, kaip santaupos didėja. Žinoma, man atlyginimas leidžia taupyti, prisimenu kai pradėjau dirbti gaudavau 400 ir visada užtekdavo, o dabar 10 kartų daugiau, ir kartais į minusą sulendu...
QUOTE(Zosse @ 2008 01 29, 18:48)
Žinoma, man atlyginimas leidžia taupyti, prisimenu kai pradėjau dirbti gaudavau 400 ir visada užtekdavo, o dabar 10 kartų daugiau, ir kartais į minusą sulendu...
Man patinka ši nuomonė!

Manau, kuo didesnės pajamos, tuo galimybė taupyti iš tiesų yra realesnė. Nes kai pinigų trūksta, o dar reikia "spaustis", tada toks jausmas, "kad vis tiek jų trūktsa ir trūksta".

Ech, reikia pradėt taupyt po truputį.

O as turbut galeciau gauti apdovanojima
uz nemokejima taupyti

as esu be galo islaidi
nemoku taupyti

Taupi šiaip jau ( beje, ir suvalkietė dar
), bet vyras sako, kad vaikui per daug išleidžiu. Silpnybė ji mano.

QUOTE(Arti @ 2008 01 13, 15:24)
Anksciau buvau prie islaidautoju, dabar prie taupiuju. Transformacija ivyko sia vasara
vardan grazaus tikslo - namo
Nors siaip nebuvau ypatingai islaidi, kaip ir dabar nesu ypatingai taupi..mano brolis sako, kad mes jam nelabai panasus i taupancius
Nu, bet susitaupo..Susitaupo ant kosmetikai isleidziamu pinigu, prisizadejau sau nepirkti naujos, kol nesunaudosiu jau turimos..oij dar ilgam uzteks..pilna spintele
Stengiuosi be reikalo nevaikstineti po drabuziu parduotuves, kad pagunda neimtu..Ir stengiuosi niekada neiti pirkti maisto alkana..pries tai gerai pavalgau, kad seiles nevarvetu ir neprisikrauciau i krepsi ko nereikia
O daugiau tai viskas kaip ir anksciau..

Ar gi nuo kosmetikos ant namo susitaupys

As kai pradejau skaiciuoti, kiek isleidziu - siek tiek ijungiu stabdzius savoms islaidoms, taciau cia susitaupo, kitur - daugiau issileidzia

Taupyt nelabai išeina, bet labai stengiuos