Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate taupios, ar išlaidžios?

cia jau kaip isein viena menesi pataupai, o jau kita ne
Atsakyti
Aš galėčiau būti taupi, bet kartais šauna tokia kvaila mintis, kad gyvenam vieną kartą ir nebūkim ''skrudžais'' blush2.gif , o paskui vėl save graužiu, kad pasiduodu savoms provokacijoms
Atsakyti
Esu labai išlaidi.
Ir manau, kad taupumas (protingas) yra vis gi pamatinis dalykas, atėjęs iš tėvų šeimos. Manęs niekas nemokė taupyti, nors ir turėjau vaiku būdama didelę taupyklę, bet ji labai greitai ištuštėdavo. bigsmile.gif
Dabar yra kitaip, netaupom abu su vyru, esame šiuo atžvilgiu labai panašūs, todėl ir tolerantiški. hihihi.gif
O netaupom, nes nėra ypatingo poreikio, kai aš auginau vaiką, gyvenome nuo metų iš jo atlyginimo, užteko. Dabar, kai pradėjau dirbti, užteks tuo labiau. AIšku, pagalvoju, kad reiktų turėt pasitaupius. Bet kaip to išmokti? Gal atsidaryt šalia trijų sąskaitų banke dar vieną? smile.gif
Atsakyti
bandau taupyti, gavus atlyginimą išdalinu paskolai, visokiems mokesčiams ir t.t., o dalis eina į indėlį (jei niekur nevažiuoju ir nieko stambaus neperku)... Po truputį po truputį ir kaupiasi, jau net keliauti nenoriu, taip malonu žiūrėti, kaip santaupos didėja. Žinoma, man atlyginimas leidžia taupyti, prisimenu kai pradėjau dirbti gaudavau 400 ir visada užtekdavo, o dabar 10 kartų daugiau, ir kartais į minusą sulendu...
Atsakyti
QUOTE(Zosse @ 2008 01 29, 18:48)
Žinoma, man atlyginimas leidžia taupyti, prisimenu kai pradėjau dirbti gaudavau 400 ir visada užtekdavo, o dabar 10 kartų daugiau, ir kartais į minusą sulendu...

Man patinka ši nuomonė! bigsmile.gif
Manau, kuo didesnės pajamos, tuo galimybė taupyti iš tiesų yra realesnė. Nes kai pinigų trūksta, o dar reikia "spaustis", tada toks jausmas, "kad vis tiek jų trūktsa ir trūksta". blush2.gif Pinigai pritraukia pinigus.
Ech, reikia pradėt taupyt po truputį. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 30 sausio 2008 - 08:20
O as turbut galeciau gauti apdovanojima first.gif uz nemokejima taupyti lotuliukas.gif
Atsakyti
As jau per daug taupi,net pyktis ima ant saves blush2.gif
Vyras dazniausiai vienas i parduotuve keliauja,nes su manimi nelabai ka ir nusiperkame lotuliukas.gif Pavartau,paziuriu i kaina ir i lentyna padedu biggrin.gif
Bandau pratinti save,kad reikia zmogui pasilepinti,bet sunkiai man gaunasi... doh.gif
Atsakyti
as esu be galo islaidi blush2.gif nemoku taupyti blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Taupi šiaip jau ( beje, ir suvalkietė dar smile.gif ), bet vyras sako, kad vaikui per daug išleidžiu. Silpnybė ji mano. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arti @ 2008 01 13, 15:24)
Anksciau buvau prie islaidautoju, dabar prie taupiuju. Transformacija ivyko sia vasara  lotuliukas.gif vardan grazaus tikslo - namo ax.gif Nors siaip nebuvau ypatingai islaidi, kaip ir dabar nesu ypatingai taupi..mano brolis sako, kad mes jam nelabai panasus i taupancius doh.gif Nu, bet susitaupo..Susitaupo ant kosmetikai isleidziamu pinigu, prisizadejau sau nepirkti naujos, kol nesunaudosiu jau turimos..oij dar ilgam uzteks..pilna spintele doh.gif  lotuliukas.gif Stengiuosi be reikalo nevaikstineti po drabuziu parduotuves, kad pagunda neimtu..Ir stengiuosi niekada neiti pirkti maisto alkana..pries tai gerai pavalgau, kad seiles nevarvetu ir neprisikrauciau i krepsi ko nereikia  lotuliukas.gif O daugiau tai viskas kaip ir anksciau..

Ar gi nuo kosmetikos ant namo susitaupys unsure.gif Nors skirtumas, kokio brangumo kosmetika rolleyes.gif Siaip litas prie lito ir jau...
As kai pradejau skaiciuoti, kiek isleidziu - siek tiek ijungiu stabdzius savoms islaidoms, taciau cia susitaupo, kitur - daugiau issileidzia ax.gif
Atsakyti
Na, taupau, kaip įmanoma. Bet liūdna, kad nuolat kainos maisto kyla, o valgyti reikia. Kad ir kokia esu taupi, bet maistui po naujų metų tenka išleisti vis daugiau, nes kainos pakilo, ir mokesčių kainos irgi pakilo g.gif
Atsakyti
Taupyt nelabai išeina, bet labai stengiuos blush2.gif
Atsakyti