Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esate taupios, ar išlaidžios?

tai gal galima sudaryti sutartis su investiciniais fondais, kad iš karto sutartą sumelę nurašytų? ar kokį gyvvybės kaupiamąjį draudimą? vaikams atidaryti sąskaitą, kad iki studijų pinigėliai susikauptų? realiai pinigų nematytumėt, o susitaupytų didelė suma iš karto thumbup.gif
Atsakyti
galvojau, kad as neislaidi. na tiksliau saikingai islaidi... bet perskaicius pradejau galvot, kad is tikruju as labaiiiii islaidi wink.gif ir vyras mano taip galvoja, tai finansus jis pas mus seimoj ir tvarko, o tai jei as tai daryciau tai itariu jau menesio pradzioj viskas islektu pro kamina laugh.gif turiu savo saskaita, tai jei dar ten laikau valiuta, tai kazkuri laika dar sugebu tu pinigu nenukrapstyt, bet jei ten litai... mirksiukas.gif ir dar pasakysiu is savo gyvenimiskos patirties, pinigu praktiskai kiek turesi, tiek ir bus ju mazai, nes augant pajamoms, atitinkamai auga ir poreikiai smile.gif
Atsakyti
Aš tai mėgstu paišlaidauti kai piniginę spaudžia pinigai,o tai yra dažnai,kai tik piniginė netuščia:geda.
Atsakyti
Man tai juokingas tos pinigų taupymas smile.gif . Tai pir matau akyse, dedi dedi kupiuras i krūva.. ar skaičiukus kortelej... biggrin.gif
Palei mane tai pinigai negali guleti sau niekaip nenaudojami. Pinigai turi daryti pinigus.
As investuoju pavyzdziui i akcijas. Turiu viena kita laisva šimtuka ir nusiperku akcijų. Net nepajunti tuo momentu, kad netekai tu pinigeliu, o kai metu gale pamatai kiek jie pelno užaugino.. uuuu... thumbup.gif
o tada nutaikius patogesni momenta gali išsiimti ta pelna ir nusipirkti ka nors gražaus ar reikalingo.
Kaip pavyzdį pasakysiu, kad suma skirta automobiliui pirkti, investuota i akcijas (įdarbinta smile.gif ) per 1,8 m. užaugino man kita tokia pačia suma...
Atsakyti
QUOTE(More @ 2005 09 13, 16:27)
Man tai juokingas tos pinigų taupymas  smile.gif . Tai pir matau akyse, dedi dedi kupiuras i krūva.. ar skaičiukus kortelej... biggrin.gif
Palei mane tai pinigai negali guleti sau niekaip nenaudojami. Pinigai turi daryti pinigus.
As investuoju pavyzdziui i akcijas. Turiu viena kita laisva šimtuka ir nusiperku akcijų. Net nepajunti tuo momentu, kad netekai tu pinigeliu, o kai metu gale pamatai kiek jie pelno užaugino.. uuuu... thumbup.gif
o tada nutaikius patogesni momenta gali išsiimti ta pelna ir nusipirkti ka nors gražaus ar reikalingo.
Kaip pavyzdį pasakysiu, kad suma skirta automobiliui pirkti, investuota i akcijas (įdarbinta smile.gif ) per 1,8 m. užaugino man kita tokia pačia suma...

Gal gali konkrečiau į kokias akcijas investuoji, nes mūsų vieni draugai su tom akcijom taip nudegė, kad apie jas net girdėti nenori. doh.gif
Tačiau mane dažnai aplanko svartymai, kad gal verta ir man pabandyti. g.gif Gal gali smulkiau papasakoti pati procesą, na keletą šimtelių ir aš tikrai nepagailėčiau, jei ir nepasisektu, ne ką ir prarandi g.gif
Atsakyti
Naaaa.. jei jau tokia visai žalia ir pradedanti tai geriau butu pradeti nuo investiciniu fondu.. ten tavo pinigeliais pasirūpins profesionalai, o tu tik stebesi augima [gausi ataskaitą kas menesį].... 4u.gif Tik fonduose minimali suma berods 1000 lt. bent jau Finastoj.

Aš tai šiuo metu butent šituo investavimo būdu labai domiuosi, seku pokyčius ir pan. Su investavimu į nekilnojamąjį turtą jau baigta, tas etapas praėjo, taigis manyčiau persimesiu i akcijas. Mūsų augančioj ekenomikoj dar keleta metu šitoj strity augimas bus geeeras... smile.gif. Dirbu su VB makleriu, labai patogi sistema, akcijas perku pati [na, kas be ko pasikonsultuodama su kolegom "spekuliantais", yra visokiu kokiu ten forumu tokiems bendraminčiams smile.gif].

Paskutiniu metu uždirbau iš investicijų i bankus. Niu čia kiekvienu atskiru atveju reikia galvoti kaip paskirstyti portfeli, ar megsti labiau rizikuoti, ar nori ramybes:)

Tik patarčiau nepulti aklai, geriau koki pusmetį patyrinėti, pažiūrinėti biržos monitoringą, pagaliau yra galimybe pvz. Vb, ar Finastoj suformuoti virtualu portfeli ir žiūrėti kaip sekasi. Jei nesiseka su virtualiu, realybej bus dar blogiau smile.gif

Ir dar vienas patarimas, pinigeliu nevertėtu iš tu investicijų išimineti anksčiau negu po metu. Neverta

Atsakyti
Oj. pastebėjau, kad rašau pusiau lietuviškai biggrin.gif Aciprašau 4u.gif
Atsakyti
More, koks yra url virtualios Finastos ir Vb biržos :4u Ir kokiuose forumuose "spekuliantai" renkasi? tongue.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Euforija: 13 rugsėjo 2005 - 23:58

http://www.finasta.l...portfelis3.html
Finastos portfelis

http://www.seb.lt/lt/wcp/

VB portfelis

www.spekuliantai.lt tik reikia labai atsirinkti kas ką kalba, bo būna ir labai į pievas pasiakymų blink.gif biggrin.gif

pradžiai būtų tiek 4u.gif
Atsakyti
dar prisiminiau smile.gif : www.spekuliantai.lt ir skyrius "nuorodos" ten irgi galima rasti reikalingų nuorodų 4u.gif
Atsakyti
Kai mano pajamos buvo labai mažos, buvau labai taupi. Tada netgi žymėdavausi, kiek ir kam išleidau cento tikslumu.
Dabar leidžiu sau atsipalaiduoti ir pinigų taip neskaičiuoju. Bet pirkdama drabužius labai gerai pagalvoju, ar man to reikia. Lengviausiai išleidžiu knygoms.
Atsakyti
as prie taupiuju rolleyes.gif
Atsakyti