QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 26, 13:06)
As pati pasirodo esu persirgus raudoniuke. Mama sake, kad juokas, o ne liga. ir kiaulyte sirgau. Irgi sake nieko baisaus.
Neatsimenu kokiais reikalais, bet man tai dare tyrimus kai nescia buvau nuo hepatito B.
Papildyta:
Hmmm, o tu skiepytum savo vaika nuo kokliuso? As atsimenu mano klasioke sirgo kokliusu ir mes ja eidavome lankyti i ligonine. Man liga baisi nepasirode... Tai gal ir nuo tos neverta skiepyti?
Beje sako geriausia mergaite tycia uzkresti raudoniuke. Tada igyjamas garantuotas imunitetas visam gyvenimui.
Kiaulytė ir raudonukė tokios ligos, kuriomis vaikai tikrai labai lengvai perserga. Žodžiu tokios, kad suaugus, mamos negali prisiminti, ar sirgo jomis jų vaikai vaikystėje

Pirmagimę skiepijau nuo MMR. Buvau tokia naivi, kad patikėjau medicinos seselės ,,pažadu", kad imunitetas garantuotas visam gyvenimui. Tik ji man neužsiminė, kad kas 5 metus revakcinacijos.
Savo pirmagimę skiepijau DTP taip vadinama nevalyta vakcina. Ją ištiko neurologinė reakcija - hipotonija - sumažinto atsako epizodas. Buvo labai mieguista, suglebus kiekvieną kartą po skiepo. Na, atrodė, viskas gerai, vaikas juk ramus, miega. Net nesuvokiau, kad tai yra vidutinio sunkumo reakcija po skiepo, klasifikuojama dar ir kaip neurologinis sutrikimas. Tai lyg ir laikina reakcija. Mano mergaitė taip jausdavosi maždaug parą. Tačiau, ką gali žinoti, ar tik tiek tepaveikė.
Žodžiu, pasireiškus tokiai reakcijai, net ir aceliuline vakcina skiepijant, patartina toliau skiepyti be kokliušo komponento.
Beja, MMR nepatartina skiepyti alergiškų vaikų, nes jame yra kiaušinio baltymo pėdsakų.
Nuo kokliušo bijočiau skiepyti vaiką jau vien todėl, kad tas komponentas galimai buvo kaltas dėl reakcijos į skiepą.
Kas liečia mano poziciją, dabar neskiepyčiau tokio kūdikio, kokia buvo mano pirmagimė pirmus gyvenimo mėnesius. Neurologo konstatuota dar prieš skiepijimą, kad yra nervų sistemos nebrandumo požymių. Be to, per anksti gimusi.
O apie tai, nuo ko skiepyčiau, tai jau seniau rašiau. Laikui bėgant, gal koreguosiu savo nuostatas. Bet kol kas jos tokios. Palieku rezerve poliomielito ir difterijos vakcinas, kuriomis skiepyčiau pagal situaciją antrąjį vaiką <kai reikės, išsiaiškinsiu dėl monovalentinių vakcinų>. Bet tik ne kūdikystėje, ir tik atsižvelgdama į sveikatos buklę. Jau matau, kad ji turi polinkį alergijai. Kadangi vakcinose yra sudedamųjų dalių, kaip neomicinas, veiklioji medžiaga ir pan., kurioms organizmas gali būti jautrus, neeksperimentuosiu, nes gali paskatinti alergiją. Žarnynas, imuninė sistema, centrinė nervų sistema kūdikystėje labai jautrūs.
Bet kaip reaguos kūdikis priklauso nuo daugelio faktorių. Kaip minėjau, svarbus ir jo svoris. Skaičiau, kad tvirtesni, storuliukai kūdikiai lengviau susidoroja su vakcinoje esančiais toksinais, o mažo svorio kūdikio organizmo gynybinė sistema po kiekvienos vakcinos dozės griaunama.
Žodžiu, kiekvienos mamytės reikalas spręsti, kas jos kūdikiui geriausia. Juk turi ir patirties, ir žinių, ir intuiciją