QUOTE(skruzdeda @ 2009 04 28, 14:37)
Mums tai regresas visame kame prasidejo nuo mazdaug metuku, o gal siek tiek ir anksciau. Nuo kokiu 10 menesiu. Tada dingo jo moketi skiemenys ir nebenoredavo leisti visokiu kudikisu garsu. Sunkiausias metas emociniu ir kt. poziuriu buvo nuo 1.5 iki 2.5 metu. Toliau viskas pradejo gereti. Bet tu iskritusiu metu manau mes ir neatsigriebiam.
Alfabeta, mums atvirksciai. Kai skaitom eilerastukus, vaikas supranta apie ka, o kai reikia padeklamuoti, tai gaunasi kad jis papasakoja eilerasti be grieztos rimo tvarkos. Tarsi lyg ir negirdetu rimo skambesio.
Del skiepu, tai as galvoju, jog KIEKVIENA liga gali sukelti komplikacijas. Zinau vienos pazistamos vaikas susirgo sloga, paskui komplikavosi i ausu uzdegima, o ausys komplikavosi i miningita ir vaikas per plauka nenumire. Taigi is to galima padaryti isvada, kad ir sloga siaubingai baisi liga. Ir net paprasta angina. Gi atrodo kai persali, visada gerkle paskauda. O va kaip mano vaikui buvo, tai niekada negaleciau pagalvoti. Jeigu liga butinai sukelia komplikacijas, tai be abejo verta skiepyti, bet jeigu liga tik GALI sukelti komplikacijas, tai manau neverta skiepyti, nes kiekviena liga GALI jas sukelti.
Dar norejau paklausti, nuo kokio amziaus mazdaug vaikai supranta perkeltine prasme? Maniskis dar jos niekaip nesupranta. Rimtai isizeidzia kai pasakai "tu katinelis" ir pan..
Mano pirmagimė iki metų vystėsi labai gerai. Būdama vienuolikos mėnesių, pasakydavo keliolika trumpų žodelių: mama, tete, kate, pupa ir pan.
Dabar jai labai patinka, kai ją vadinu katinėliu, meškiuku ir kitais švelniais žodžiais. Ji supranta jų tiesioginę reikšmę, bet supranta ir tai, kad kai taip vadinu ją, reiškiu jai savo meilę. Tačiau ji neretai nesupranta, kai sakom ką nors buitine prasme. O gal mums tik atrodo, kad nesupranta?

Ir pyksta, jei nesuprantam jos norų. Isteriškas riksmas lydi kur bekeliautume, vos tik pasijunta nesuprasta.
Vis dėlto, kaip ir naitas, be galo džiaugiuosi kiekvienu nauju žodžiu. Džiaugiuosi, kai stengiasi pati suformuluoti paprastą sakinį. Pamąstymų dar negirdime iš jos lūpų, bet kad turi galvelėje visokių planų ir strategijų, tai tikrai žinau
Visiški pritariu Jūsų požiūriui į slogą
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2009 04 28, 15:20)
skiepai.. dėl to, kad atsisakiau poliklinikoj skiepyt, turėjau pasirašyti jo med kortelėj spec. įdėkle, jog atsisakau skiepų. Ir tiesą sakant, buvau daug prigąsdinta apie kokliušo grėsmę. Bet kažkaip prasisukom... tfu tfu tfu.. gal tai, jog esu visada su savo vaiku, o gal tiesiog sutapimas, bet jis turėjo tik slogą, gal porą kartų nuo gimimo... dantukai dygo, kilo tempa, bet ne daugiau...
pasigalvosiu, kokius skiepus duoti vaikui, kai jam bus apie tris metus, kai prakalbės.
Papildyta:
Naitas, ką reiškia pravažiuoti po tiltu, kuriuo važiuoja traukinys? Mat aš pravažiavau, ir prisiminiau, ką rašėte.
Kažkodėl ir man akys sudrėko...